Ouders jeugdspelers Feyenoord stappen zelf naar Ajax

BVeenstra, 01-07-2019 om 14:15, 17229 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks het herenakkoord dat per maandag 1 juli in is gegaan tussen de beste jeugdopleidingen van Nederland lijkt het niet onrealistisch dat er in de toekomst nog altijd spelers van bijvoorbeeld Feyenoord naar Ajax overstappen. Casemir Westerveld, hoofd jeugdscouting van Ajax, vertelt in Het Parool dat namelijk ouders of zaakwaarnemers van spelers van bijvoorbeeld Feyenoord bij Ajax aankloppen.

'We voeren geen gesprekken met deze ouders en spelers totdat zeker is dat zij daar echt weg willen', zegt Westerveld, die uitlegt dat Ajax in een dergelijk geval direct contact zoekt met de club. 'Die is niet blij, maar het is transparant. Ik heb gebeld met Stanley Brard, hoofd opleidingen van Feyenoord. Hij wilde met de spelers en de ouders eerst nog om tafel. Prima, maar ik zei: weet wel dat wij geïnteresseerd zijn als jullie er niet uitkomen.'

Ajax werkt samen met de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en Westerveld legt uit waarom dat zo belangrijk is. Hij noemt Jurgen Ekkelenkamp, voorheen Almere City, als voorbeeld. 'In de periode dat wij een samenwerking hadden met Almere City zat Jurgen daar in de opleiding. Hij is een paar keer bij ons op stage geweest, maar het duurde toch een paar jaar alvorens hij bij Ajax terechtkwam. Als wij die band met Almere City niet hadden gehad, was de kans groot geweest dat Jurgen naar AZ, Vitesse of FC Utrecht was overgestapt.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
fritsus
Die Westerveld is ronduit 'n hypocriete lul de behanger .
Ajax benadert jeugdspelers van andere BVO's waar ze wil, wanneer ze wil en wie ze wil.
En dat zonder de betreffende club tevoren in te lichten.
Bovendien worden er door scouts als lokkertjes allerlei soorten beloftes afgegeven aan de geronselde spelertjes die achteraf vaak niet waargemaakt worden.
Je moet tamelijk zwakzinnig zijn als je dat leugenverhaaltje van Westerveld voor waarheid aanneemt.
1 -3
31xAjax
Heey, ajaxforaltij is er ook weer bij....
3 0
Hollister
Feyenoord zelf benadert 3 spelertjes van 8 jaar via hun ouders... iets met pot en ketel?
3 0
eros
Prima samenwerking met Sparta. Na Ajax heeft Sparta de beste opleiding van Nederland.

Gasten die al een vol seizoen Jupiler Leaague in de benen hebben, kunnen mooi een jaartje naar Sparta. Schuurs, de Wit, Lang, Danilo, Traore,... ze moeten toch eens vlieguren gaan maken in de eredivisie.
6 -2
trodat4030
We hebben enkel een samenwerking op gebied van jeugd, niet bij de betaald voetbal takken van de clubs. Daarnaast speelt Sparta op kunstgras en verhuurt Ajax in principe geen spelers aan clubs met kunstgras.
5 -3
WZAWZDB14
Neemt niet weg dat je met zo'n bestaande samenwerking makkelijker spelers aan hen kunt verhuren.
Daarnaast was er letterlijk net een nog een bericht dat Johnsen aan pec wordt verhuurd (kunstgras) en volgens mij was er nog besloten dat Sparta overgaat naar natuurgras (op korte termijn).
4 -1
trodat4030
Daarom zeg ik ook 'in principe'. Verder lijkt het verhuren van Johnsen aan PEC dat op kunstgras speelt me er 1 in de categorie Schouten. Die werd vorig seizoen, zijn laatste contractjaar, ook verhuurd aan Volendam met kunstgras. Dat was echter gewoon om wat salariskosten te drukken en ruimte te maken in de selectie van Jong. Ajax verhuurt Johnsen ook niet zomaar 2 keer op rij met een optie tot koop. Ajax zit gewoon een beetje met Johnsen in hun maag, anders doe je dat niet, die optie. De namen die eros echter noemt zijn spelers waar Ajax het wél in ziet zitten, een andere categorie dan Johnsen/Schouten naar mijn mening. Spelers die (op termijn) wel iets kunnen betekenen voor Ajax 1, verhuur je liever niet aan kunstgras clubs. En Sparta speelt nu nog op kunstgras, of ze er echt vanaf gaan stappen moeten we afwachten.
1 -1
WZAWZDB14
Duurt dan niet lang voordat Sparta de beste club uit rotterdam wordt.

Niet dat dat een wereldprestatie is.
6 0
D81NA
Jammer dat we toen een samenwerkingsverband hadden met Almere.
Nu zitten we met Ekkelenkamp opgescheept.
7 -34
trodat4030
Als ze hem nou gewoon centraal achterin hadden laten staan hadden we er mogelijk een prima talent op RCV bij gehad. Voor die positie is ie gehaald en heeft men hem ook een tijdlang prima gebruikt. Toen hij voor zn ontwikkeling betreffende zijn voetballende vermogen op het middenveld terecht kwam en hij als een malle begon te scoren, hebben ze hem laten staan, imo is het op dat punt mis gegaan. Voor een CV heeft hij een prima voetballend vermogen, maar voor een middenvelder bij Ajax is het gewoon te weinig nmm. Ik zou hem graag eens een reeks wedstrijden RCV willen zien spelen, kijken hoe hij het daar nu vanaf zou brengen. Het zou me niet verbazen als hij straks zomaar dé ideale vervanger zou blijken van Matthijs. Scheelt ook nog eens een hele hoop miljoenen voor een aankoop op die positie. Blijkt ie tekort te komen, heb je het in ieder geval eens geprobeerd.
1 -2
Schip
Qua motoriek en handelingssnelheid idd te beperkt voor het middenveld. Hopelijk proberen ze hem een linie lager. Kan bijna niet dat die gelegenheid zich niet gaat aandienen.
0 0
Web
Het is gewoon een voorbeeld wat hij noemt
Ekkelenkamp zal niet het eerste halen waarschijnlijk, maar is lang niet zo slecht als die papegaaien hier roepen
2 -2
WZAWZDB14
Jammer dat Ekkelenkamp afgelopen week wat minder opviel met de oefenwedstrijden.
Nu zitten we op AS met gigantische zeikerds opgescheept.
20 -2
BrandjeXL
Wees eerlijk. Ekkelenkamp heeft een "gouden" actie gedaan tov Ronaldo en daar veel goodwill mee gekweekt maar kom niet aan dat het een goede voetballer is. Laat staan Ajax 1 materiaal.
3 -8
Web
Ik heb hem ook technisch, ja geen typ fout, vele mooie goals zien maken. Zo slecht als men hem hier vind is hij niet.
4 -1
Knalpot
Tja dat zal de tijd uitwijzen, die jongen is nog steeds jong en geen standaard Ajax talent, dat was een Litmanen toendertijd ook niet maar door zn intelligentie is dat ook een verdomd goede speler geworden. Nu wil ik Jurgen niet 1 op 1 vergelijken met Litmanen maar zoals jij het verhaal waarschijnlijk ook kent: als van Gaal niets in hem had gezien dan had hij waarschijnlijk niet zo'n mooie carriere gehad zoals hij die nu heeft gehad. Jurgen lijkt mij ook een pienter ventje, de vraag is gaat ie zn kansen krijgen en is ten Hag een trainer die het in hem ziet zitten?
10 0