'Bergwijn moet geduld hebben met Ajax-transfer'

BVeenstra, 01-07-2019 om 07:10, 14660 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

PSV-aanvaller Steven Bergwijn moet geduld hebben om een transfer naar Ajax te maken. De Raad van Commissarissen van Ajax wil namelijk pas tot actie overgaan wanneer de Amsterdamse club eerst Hakim Ziyech of David Neres verkoopt, zo meldt het Algemeen Dagblad maandagochtend.

De ochtendkrant voegt er wel aan dat toe dat directeur voetbalzaken Marc Overmars wellicht een poging waagt bij de aanstaande verkoop van Matthijs de Ligt. De transfer van de aanvoerder, die naar Juventus lijkt te vertrekken, zal binnen zeer korte tijd worden afgerond. Wat betreft Neres is er interesse van verschillende buitenlandse clubs, maar tot een concreet bod is het nog niet gekomen. Voor Ziyech is Sevilla in de markt, maar de aanvallende middenvelder ziet niets in een overgang naar de Spaanse club.

Wanneer De Ligt vertrekt, aast Ajax ook op een nieuwe rechter centrale verdediger. Het streven is om die speler in de komende weken te presenteren. Het Algemeen Dagblad schreef zondag al dat Edson Álvarez de topkandidaat is voor de opvolging van De Ligt. Trainer Erik ten Hag heeft verder ook de keuze uit Lisandro Magallán en Perr Schuurs, terwijl ook Joël Veltman en Lisandro Martínez centraal uit de voeten kunnen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Zyech en Neres zijn echt gevlogen, voordat Ajax aan CL begint. Begin augustus. Zijn ze er dan nog wel, dan blijven ze in iedergeval tot de winterstop. Belangrijkste is nieuwe, goede, CV. Sterk, groot en rond de 23 of 25 jaar. Type de Ligt en Sanchez. Wel fijn dat L. de J te E naar Spanje gaat. Scheelt toch 28 goals bij de toekomstige, eeuwige, nummer twee van Nederland. Maar dan moeten we wel voor eind juli toeslaan op transfer markt. Nu eens geen punten verspelen bij begin competitie. Kom op Marc. En; verkoop/verhuur meteen Mallejan aan een Turkse club. Bij Babel of zo.
0 -1
gi0vanni
Schuurs en Pierie natuurlijk alleen bij een geweldige voorbereiding maar ik neem natuurlijk aan dat ze op de bank komen. Of eventueel in Jong Ajax.
0 0
Schwalbino
Hoevaak hebben we nu elke positie dubbel bezet?
0 0
AjaxBaggio
Ik snap die Bergwijn hype niet zo. Het zou zeker een aanwinst zijn. Maar beter dan Neres en Ziyech is hij niet.

En Ajax moet geen 30-40 mil gaan betalen, voor spelers die niet aanzienlijk beter zijn dan onze huidige spelers. Ik ben ervan overtuigd dat je voor 20 mil een speler kunt halen met vergelijkbare kwaliteiten (mits je goed scout).

Daarnaast wil ik PSV niet rijker maken dan ze al zijn.

Kortom: Gewoon laten lopen die jongen. Tenzij PSV akkoord gaat met 20-25 mil. Wat ze natuurlijk nooit zouden doen (logische natuurlijk, want in deze krankzinnige transfermarkt... moet ook PSV minimaal 30 mil voor Bergwijn kunnen vangen).
2 0
witchmaster11
Het is komkommer tijd en die moet je opgevuld zien te krijgen dat geld zeer zeker ook voor de dagbladen en andere en laat bergwijn lekker in eindhoven tot ze hem voor een fatsoenlijk bedrag kunnen aanbieden voorlopig is er in het buitenland maar zeer weinig interesse 40 miljoen ze zijn gek
1 -1
WZAWZDB1900
Komkommertijd? Het is 1 juli
1 0
BrandjeXL
Je weet dat het AD Freek Jansen van VI heeft overgenomen en dat hij nooit onwaarheden over Ajax schrijft?
0 0
AlexIbarra
Tadic, Ziyech, Promes, Neres, Lang, Labyad, Cerny, Bandé.
8 opties voor 2 vleugels.

Ik heb net een heel epistel geschreven waarom ik Pröpper zou willen halen en je niet altijd alleen op jeugd moet rekenen. Maar Bergwijn aantrekken lijkt me echt totaal overbodig.
2 0
Fnatic
Hoop echt dat Bergwijn komt, zijn kwaliteiten komen er bij dat stugge spel van die lampies gewoon niet uit. Bij een aanvallende ploeg als Ajax zal hij veel meer tot zijn recht komen en veel productiever worden.
3 -2
geronimo
Ze moeten die Bergwijn alleen halen als hij niet meer dan 10 miljoen kost, meer is hij niet waard
5 -4
WZAWZDB14
Dus of we hebben volgend seizoen wss 2 van deze 3 spelers. Akkoord!
0 0
RedFeather
Koop hem nou met oog op 2020 dan.
Nu ga je 100% misgrijpen.
1 -2
altijdwelwat
Bergwijn heeft het zelden tot nooit laten zien in de topwedstrijden, maakt af en toe een goal tegen clubs uit het rechterrijtje daar hoef je hem niet voor te kopen. Lekker laten gaan , er is toch zoveel belangstelling voor hem ? Ik hoor al 2 jaar dat de hele top achter hem aanzit , en nu moet hij wachten op Ajax want meer is er niet voor hem.
4 -1
Neressie
Laat hem lekker wegblijven, je merkt nou al dat het een lastig mannetje is.
Als je neres inruilt voor hem dan ga je er gewoon op achteruit.
2 0
AFCAsphere
Zeker na afgelopen seizoen heb ik veel sympathie voor Neres gekregen. Een jongen die uit de favela's kwam en op jonge leeftijd naar de andere kant van de wereld ging om een grote voetballer in Europa te worden. Dat lukte voor een lange tijd niet, maar afgelopen seizoen kwam het er eindelijk uit, en hoe. Hij lijkt zelf te willen blijven, dan hoop ik ook dat Ajax geen extra moeite gaat doen om hem te verkopen, maar hem juist wilt behouden. Dan heb je in de voorhoede al genoeg talent rondlopen. Anders gaan er met de komst van Stevens echt spelers ontevreden worden. Sowieso vind ik de meeste genoemde bedragen voor Bergwijn te hoog.
1 0
Neressie
Precies, zo mooi dat die jongen de wereld over ging met zijn acties.
0 0
31xAjax
Ajax moet Bergwijn helemaal niet halen en Schuurs gewoon RCV zetten....
4 -6
vincent_DV
Na het bericht over Alvarez ben ik naar 1 ding heel benieuwd. De telegraaf had het over 3 toptransfers van topspelers voor Ajax waarvan Promes de eerste was, Bergwijn de tweede en er moest er nog 1 komen. Aangezien Alvarez niet in dat plaatje past(Buiten dat ik wel enthousiast wordt van de transfer), over wie gaat dit dan wel en voor welke positie? Dat moet dan bijna wel een verdedigende middenvelder of rechtsback zijn aangezien de andere posities wel heel goed bezet zijn, helemaal als je Bergwijn meerekent. Eerst dacht ik namelijk dat het zou gaan om een RCV maar dat is dus niet zo. Zal het dan toch Propper zijn of misschien een buitenlandse speler?
1 -1
trodat4030
Met Nous, Dest, Kristensen en eventueel Veltman is de rechtsback zeer goed bezet. Zeker qua kwantiteit, maar buiten Kristensen ook gewoon qua kwaliteit. Weinig posities binnen de selectie waar 4 opties beschikbaar zijn..
1 0
ETM
Alvarez zou - 15 miljoen kosten. Dat is een toptransfer voor Ajax. Ook is die vent volgens mij al basisspeler van Mexico? Op papier niet onvergelijkbaar met Bergwijn.
Marin geen toptransfer?
Als je er categorien van maakt dan zitten Tadic en Blind misschien in de categorie erboven omdat het spelers met status in de PL betreft..

Maar los van dat al zou ik een dergelijke uitspraak van de Telegraaf met een korreltje zout nemen.
4 0
Liam
Precies. Alles wat Driessen en Verweij roepen is pure speculatie.
0 0
Ferd
Waarom zou dit geen toptransfer zijn? Ik vind het namelijk wel een toptransfer. International, hoog aangeschreven. Als Ajax hem weet te halen is dat een toptransfer.
2 0
vincent_DV
Ik vind het ook zeker een goede transfer. Maar kan me niet voorstellen dat de Telegraaf deze transfer bedoelde met 3 grote spelers die ze willen hebben, helemaal omdat het om Bergwijn en Promes ging. Dan Zoek ik de derde ook meer in de richting van een Tadic, Blind, Promes transfer eerlijk gezegd. Het ging ook over het nieuwe beleid van jongens halen rond die leeftijd en met meer status.

Buiten dat is dit natuurlijk ook een hele goede aankoop van wat ik overal hoor en heb gezien.
1 0
michel76
Robben. Al is het alleen maar om psv dwars te zitten
0 0
Liam
Verwacht dat Robben jaartje bij Groningen gaat ballen.
0 0
SR83
Suarez natuurlijk
0 0
Fnatic
Ik hoop zelf op Mbappé :)
0 0
Huntelaar020
Suarez :)
0 0
atouba19
Pröpper
1 0
ditisdebeslissing
Marin
0 0
gebruikersnaam
Alvarez kun je gewoon als toptransfer zien
0 0
vincent_DV
Ik bedoel niet dat ik Alvarez voor Ajax geen toptransfer vind, alleen de telegraaf doelde op een speler a la Tadic/Promes/Blind, dus met een bepaalde status, en dat is Alvarez natuurlijk nog niet.
1 0
ram
Logisch. Als Neres en Ziyech blijven zit je al met een extreem luxe probleem omdat je Promes al hebt. Als je Bergwijn dan ook nog hebt is dat onverantwoord op het gebied van spelersontwikkeling, groepsdynamiek (moraal) en financieel.
1 0
Ajacied33

Toch blijft mijn gevoel zeggen dat deze transfer niet plaats gaat vinden.
1 0
Huntelaar020
Je gevoel of wil :)
0 0