Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

King: 'Vond het geweldig om bij Ajax te spelen'

JesseTH, 30-06-2019 om 21:15, 7143 views, Ajax1 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Elgero King genoot van het feit dat hij het afgelopen seizoen officieel jeugdspeler was van Ajax. De stopper kwam destijds over van PSV, maar heeft wegens blessureleed en zijn mentaliteit een matig seizoen achter de rug in Amsterdam. De jongeling maakte de overstap naar Sparta Rotterdam en trof Ajax Onder 19 dit weekend weer op de NextGen Series.

'Ik vond het geweldig om bij Ajax te spelen, alleen het was voor mezelf geen topjaar', spreekt King tegenover Ajax1. 'Ik ben grote delen van het jaar niet fit geweest, omdat ik veel last van blessures had. En de delen van het seizoen dat ik wél fit was, heb ik helaas weinig minuten gemaakt. Soms lag het ook aan mijn houding: de absolute wil uitstralen. Dat is al mijn hele loopbaan als speler een leerpunt voor mij.'

Ondanks het mindere jaar heeft de verdediger een wens: terugkeren bij Ajax. 'Zeker, het is de grootste club van Nederland.' Voordat het zover is echter, is het tijd om aan de weg te timmeren bij Sparta Rotterdam. 'Ik hoop zo snel mogelijk door te stromen naar Jong Sparta. En wie weet mag ik dit seizoen ruiken aan het eerste elftal. Ik ken Laros Duarte van mijn tijd bij PSV. En natuurlijk zijn broertje Deroy.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HeavenlyDivine
Volwassen reactie
0 0
Lazell
Mooi dat het mes aan 2 kanten snijdt. Ze kennen hun plek. De beste jeugdspelers gaan toch wel naar az, feyenoord, ajax. Onze betere afvallers zijn goede Eredivisiespelers, zo kunnen ze toch blijven groeien.
0 0
wolterx
Ik zie de quizvraag over paar jaar al: "Welke oud-jeugdspeler van zowel Ajax, Feyenoord als PSV won achtereenvolgens de titel in O17 en O19?" Dit seizoen wel heel weinig gespeeld inderdaad, hopelijk kan hij weer veel vlieguren maken bij Sparta.
1 0
AjaxDaniel
Haha mooi man, een Rotterdammer met een PSV en Feyenoord verleden die zegt dat onze club de grootste van Nederland is.
2 0