Ajax O19 wint ook tweede groepswedstrijd op NextGen

ThijsZwagerman, 29-06-2019 om 17:40, 7956 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax O19 heeft ook de tweede groepswedstrijd op de NextGen Series winnend afgesloten. Over zestig minuten waren de Amsterdamse talenten met minimaal verschil te sterk voor de leeftijdsgenoten van satellietclub Ajax Cape Town.

In de eerste helft kwam Ajax ondanks een prima schot van Sontje Hansen en een gevaarlijke vrije trap van Kenneth Taylor niet tot scoren. Trainer John Heitinga besloot vervolgens in de pauze wat spelers te wisselen en bracht onder meer nieuweling Tunahan Tasci. 

Het duurde niet lang voordat de nieuwkomer van zich deed spreken, maar eerst zag hij teamgenoot Neraysho Kasanwirjo Ajax kort na rust op voorsprong brengen. De verdediger was doeltreffend in de rebound na een kopbal van zijn kompaan achterin, Julius Dirksen.

Amper een minuut later zorgde Tasci vervolgens voor de bevrijdende 2-0. Ajax Cape Town kwam hierna na een snelle counter nog wel terug in de wedstrijd, maar de Amsterdamse-zege kwam niet meer in gevaar. In de shoot-outs gingen de Ajacieden wel onderuit. Tasci en Joshua Pynadath misten namens de Amsterdammers, terwijl Ajax Cape Town tweemaal scoorde.

Zondag speelt de ploeg van Heitinga de laatste groepswedstrijd. Het Japanse Sagan Tosu is dan de tegenstander.

Opstelling Ajax O19:

Dieker; Van der Sloot, Kasanwirjo, Dirksen (44'), Salah-Eddine (44' Douglas); Llansana, Ünüvar (31' Pynadath), Taylor (44' Warmerdam); Hansen, Dostanic (31' Pinas), De Waal (31' Tasci).

Wissels Ajax O19:

Raatsie, Frei, Van Gelderen, Douglas, Rensch, Musampa, Warmerdam, Tasci, Pinas, Regeer, Pynadath.

Doelpunten:

1-0 Kasanwirjo (33')
2-0 Tasci (34')
2-1 Ajax Cape Town (51')

Bijzonderheden:

- Trainer John Heitinga treedt tijdens de NextGen Series aan met de nieuwe O19-selectie. Onder hen vallen ook twee nieuwelingen - Steven van der Sloot en Tunuhan Tasci - en een stagespeler: Filip Frei. Zie hier de complete selectie.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Toppers!
0 0
fc Barcelona_ke
tasci goed?
2 0
trodat4030
Interessante speler ja, beweeglijk, technisch en vrij snel en combineert die kwaliteiten ook goed. Maar dit is slechts een eerste indruk. Ik vond Abid vorig seizoen tijdens de eerste oefenpot van o19 ook positief opvallen, maar daarna amper nog gezien, dus laten we hopen dat dat met deze speler niet gebeurt.
4 0
FlyingDutchMan
Is hij een rechtspoot die op beide vleugels wordt ingezet?
0 0
mgtow
Is Ajax Kaapstad nou alweer gepromoveerd?
0 0
Tomido
Nope, hebben net op 1 doelpuntje nacompetitie voor promotie misgelopen.
1 0
mgtow
Ah zonde!
0 0