Gravenberch sr.: 'Raiola laat speler altijd zelf kiezen'

BVeenstra, 29-06-2019 om 08:45, 7265 views, De Volkskrant |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Als Ajax-talent Ryan Gravenberch het echt had gewild, had hij nu bij een club als FC Barcelona, Paris Saint-Germain of Juventus kunnen spelen. Die clubs hadden hem inmiddels al miljonair kunnen maken, zo vertelt zijn vader tegenover de Volkskrant. Toch heeft men er bewust voor gekozen om bij Ajax te blijven.

Gravenberch laat zich begeleiden door Mino Raiola en de zaakwaarnemer besprak dan ook een mogelijke transfer met de talentvolle middenvelder, zo vertelt zijn vader. 'Mino gaf de opties en zijn mening. Hij vindt: je kunt morgen je been breken, dus zorg dat je zo snel mogelijk financieel onafhankelijk bent. Van daaruit is het makkelijker schakelen', zegt Gravenberch senior, die uiteindelijk met zijn zoon een andere beslissing nam. 'Wij dachten dat Ryan qua ontwikkeling het best bij Ajax kon blijven. Nou dan gebeurt dat gewoon. Mino laat de speler altijd zelf kiezen.’

Raiola regelt vaak topsalarissen voor zijn spelers en bovendien heeft hij goede contacten met veel topclubs in Europa. Mooi meegenomen, zo vindt vader Gravenberch. 'In de media wordt hij vaak negatief afgeschilderd, als iemand die alleen aan zijn eigen centen denkt. Maar iedereen weet dat hij voor een speler geweldige dingen kan regelen.'

Eerder sprak de vader van Ryan Gravenberch met Ajax Showtime ook al over Mino Raiola. Het Verhaal Achter de talentvolle middenvelder van Ajax lees je hier.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Ja je kan ook een schop onder je zak krijgen van een van je spelers. Dus moet je zo snel mogelijk kindertjes krijgen, toch? Riola.
1 0
AFCAsphere
Hahaha
0 0
Frank1978
Ach wat een weldoener is het toch ook, ik krijg er tranen van in mijn ogen, dat zulke mensen nog bestaan...
0 0
Shardo
Met bangmakerij laat hij voetballers dus te vroeg verkeerde beslissingen maken.
1 0
Chesterson93
Mooi dat mensen de andere kant van Raiola benoemen.
0 -3
ajaxwestland09
Haha die raiola denkt alleen maar aan geld en snel spelers met hoogste winst verkopen en niet aan het sportieve
0 0
Murph
Is allemaal liefde werk oudpapier voor Rioolrat.
0 -1
ram
Wat...?
0 0
vdhaas
Zal ook snel na zijn debuut weg zijn waarschijnlijk. Grote talenten halen de club van 100 niet meer....
0 0
sebastiaan1900
Financieel onafhankelijk zijn is prettig. Een goede carrière opbouwen is dat ook, Op de korte termijn is zo'n snelle stap financieel gunstig, maar op de langere termijn niet. Je met veel meters maken.
1 0
Ajaxadept
Quote: " Raiolo regelt topsalarissen voor zijn spelers"....! Misselijkmakende pizzabakker! De man regelt dikke bonussen voor zichzelf door spelers bij goedbetalende clubs onder te brengen. Jammer dat veel jonge spelers zich door dit akelige stromannetje laten begeleiden en daarmee vaak de verkeerde keuze's (alleen voor geld) maken. Kijk naar Pogba die hij naar Man. United heeft gebracht. Hield daar zelf €25 miljoen aan over en wat heeft die speler daar nu echt bereikt.
1 0
martijndepro
Financiele onafhankelijkheid.
0 0
Sirius666
En dat voordat hij evt zn been breekt, missie geslaagd ;-)
0 0
Jeugd
Voor mij zegt dit dus alles over Raiola. Je kunt morgen je been breken.......dus nu voor geld gaan.
Triest.
3 0
Qwibuss98
Triest? Als je geen Messi of ander astromisch talent bent, kan één blessure of één kutwedstrijd de rest van je carrière verpesten. Het is maar net hoe risico-avers je bent en hoe goed je bent: een Gravenberch doet er weldegelijk goed aan om bij Ajax te blijven, al zal een horrorblessure hem, evenals iedere andere voetballer, nu ook waarschijnlijk duur komen te staan, en verdampt je toekomstige carrière in de wereldtop met het bijbehorende salaris, door maar één tackle.
0 -1
JSF
Exact. Dus niet voor een verstandige opbouw van een voetbalcarrière.
0 0
Redlum
Als mensen op straat gevraagd worden te kiezen voor 1 miljoen nu of 50% kans op 10 miljoen over 5 jaar, gaat een deel van de mensen voor het miljoen. Niemand zou dat gek vinden. Maar als voetballers het doen is het smerig, beetje hypocriet.
2 -3
AFCAMM
Men vergeet dat profvoetbal ook gewoon een baan is. Financiële zekerheid is heel erg fijn. Het is echter ‘romantisch’ als iemand uit clubliefde etc. langer bij een club blijft.
0 -1
Joseph
Gravenberch zit in het Kluivert traject. Die jongen heeft met de keuze voor Raiola duidelijk laten weten niet voor Ajax te kiezen.

Ajax moet hem deze zomer opnieuw voor 3 jaar laten tekenen, anders moeten ze afscheid nemen!
4 -2
Haspel
Je kan er van alles van vinden, maar Raiola heeft toch gewoon gelijk? Je krijgt de kans enorm veel geld te verdienen en misschien komt die kans wel nooit weer. Bovendien is het maar de vraag of het een slechte keuze is jong naar het buitenland te gaan. Dat zal per speler verschillen. Gasten als Bouy, Mink Peters etc. zouden het bij Ajax ook niet hebben gered. Nu hebben ze wel lekker gecasht. Aan de andere kant heeft de overstap naar Engeland jongens als Aké, Bruma en Dilrosun ook qua ontwikkeling geen windeieren gelegd.
1 -1
Cruijff72
Ik vraag me af wat die clubs dan betalen voor die spelertjes. Het zal een fractie zijn van wat een frenkie, mathijs, hakim en donny gaan verdienen nu. Het is inderdaad een gok maar financieel ook niet onverstandig om eerst proberen door te breken bij ajax.
1 0
Babayaka
Gewoon een goede zakenwaarnemer,
Maar ik mis iets, 10jaar bij ajax spelen voor 2miljoen netto ben je toch ook financieel onafhankelijk?
Wat 1 jaar 2 mijloen verdienen ben je toch ook wel financieel onafhankelijk.
2 -1
leppe
Niet als je de voetballer wil uithangen met een Rolex en een dikke auto :-)
1 -1
Babayaka
Ahh ok thx.
0 0
3*stars*3
Dat trucje over been breken, heeft hij vaak lopen herhalen en veel jongens zijn er toch in getrapt, teveel om op te noemen.
Ja, het is jouw keuze om te blijven maar als je niet sterk in je schoenen staat, dan geloof je Mino.
3 0
Caparzo
Je krijgt zelden zo’n inkijkje, redelijk schokkend wat ik lees. Hij zegt “je kunt een been breken bla bla”, terwijl we allemaal weten dat hij denkt “nu kan ik je jog stallen en geld met je maken, als blijkt dat je toch niet goed genoeg bent heb ik de buit toch al binnen” (Bouy enz enz enz).

Ondanks het verhaal van “wij kiezen” van de Sr. ben ik er toch vrij zeker van dat dit zijn laatste seizoen wordt bij Ajax (na komend seizoen nog 1 jaar contract), het is een ijzeren route bij Ratatouille di Talentokiller. Hopelijk zit ik ernaast.
4 -1
SilverHaze
Haha wat is het toch ook een simpel wereldje uiteindelijk. Je gaat me dus vertellen dat al die jeugdspelers die de afgelopen jaren weg zijn gegaanuit Nederland allemaal bang waren om hun been te breken en te moeten werken voor derest van hun leven? De hele sport is eigenlijk het volgen niet waard.
3 -1
Bocarra
Die rioolrat is de een manipulator eerste klas. Een speler bang maken met je kunt je been wel breken.... en vervolgens allerlei buitenlandse opties neerleggen.
3 -1
Rentokill
Ik laat mijn kinderen ook altijd zelf kiezen.
...
Maar ik zorg wel vantevoren dat ik de mogelijkheden bepaal en breng mijn voorkeur op een bepaalde manier over. Manipuleren heet dat.
6 -1
Tinus
Haha, spot on!
1 0
trodat4030
Je zou zaakwaarnemer moeten worden ;-)
2 0
Leprechaun
Dat mag ik hopen ja.
0 0
insectenverdelg
Eerst een contract tekenen als je 18 bent, pas dan geloof ik het. Zou wel is willen weten wat zon Raiola nou allemaal appt naar een Gravenberch Jr.
4 0
trodat4030
En de aankomende 11 jaar lekker als amateur rondlopen?
0 0
ddkoning
1 als je je been breekt is het niet eens zeker dat je carriere over is.
2 een opleiding doen en een normale baan zoeken is geen optie??
3 -1
trodat4030
Zó eens met 2! Alsof een maatschappelijke carriere een straf is.. Bij Ajax gaat de schoolopleiding niet voor niets voor de voetbalopleiding. Daar was men in de 90's al zeer streng mee.
0 0
vdhaas
Ja, maar weinig mensen worden miljoenair met een maatschappelijke carriere. En nog minder voor hun 20ste. (Behalve misschien als zaakwaarnemer)
2 0
Gooseman
Topzaakwaarnemer! Jonge jongens bang maken zodat hij zijn centjes verdiend! Dat heeft toch niks te maken met begeleiding? Het beste met de speler voor hebben? Als je je been breekt.....
2 -1
Babayaka
Ja want boilessen en fischer hun carierre is lekker gegaan na hun zware blessures
Zon gekke gedachten is het niet. Echter het past niet in ons straatje.
0 0
Joseph
Het is pure bangmakerij zodat Raiola zo snel mogelijk zijn geld krijgt.
Natuurlijk is het waar, maar iemand met verstand laat zich niet leiden door de gedachte "je kan ook onder een auto komen".
0 0
DannTheDon020
Is gewoon psychologisch spelletje wat ie speelt
2 -1
MPAjax
dat is wel duidelijk uit het verhaal op te merken ja dan heeft hij weinig inzicht in spelers als spelermakelaar, zal wel door de contacten komen die hij in het verleden heeft opgebouwd toen verstand nog niet van belang was
1 0