Ajax O19 begint NextGen met zege op Sparta

BVeenstra, 29-06-2019 om 14:05, 7537 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax O19 is de NextGen Series begonnen met een 1-2 zege op Sparta Rotterdam O19. Namens Ajax waren Kenneth Taylor en Damjan Dostanic trefzeker. Vlak voor tijd wisten de Rotterdammers nog een aansluitingstreffer te maken.

Al snel in de wedstrijd kreeg Sontje Hansen namens Ajax O19 een grote kans. Een verkeerde pass in de opbouw van Sparta leverde de Ajax-spits balbezit op, maar de keeper van de Spartanen kon de bal voor de voeten van Hansen wegplukken. Even later dachten de toeschouwers dat Ajax op voorsprong kwam na een schot van Naci Ünüvar, maar zijn inzet raakte het zijnet. Een fout in de opbouw van Ajax leidde vervolgens tot een kans voor Sparta, waarna wist Rensch met een tussenkomt een tegendoelpunt te voorkomen.

Uiteindelijk werd het binnen tien minuten spelen alsnog 1-0 voor Ajax. Ünüvar slaagde niet in zijn actie, maar toch kwam de bal voor de voeten van Kenneth Taylor. De middenvelder aarzelde niet en schoot de bal keurig in de bovenhoek. Vlak voor rust kwam Ajax O19 op 0-2. Ünüvar werd bereikt op links, waarna hij met een harde en zuivere voorzet Damjan Dostanic wist te bereiken. De spits werkte de bal vervolgens knap binnen.

Na rust werd er door Ajax O19 veel gewisseld, waardoor trainer John Heitinga ook andere spelers een kans kon geven. Zo was Joshua Pynadath met een schot en een voorzet gevaarlijk, al werd er niet gescoord. Sparta zette in de slotfase nog even aan en nadat eerst nog rakelings over de kruising werd geschoten, was het in de laatste minuut alsnog raak voor de Rotterdammers: Pepijn Doesburg scoorde nog een aansluitingstreffer.

Na afloop van de wedstrijd bleek Ajax de betere in het nemen van de shoot-outs, wat de Amsterdammers nog een extra punt oplevert.

Opstelling Ajax O19:

Raatsie; Frei (Van Gelderen 35'), Kasanwirjo (Douglas 31'), Rensch, Salah-Eddine (Musampa 31'); Warmerdam, Ünüvar (Llansana 40'), Taylor (Pynadath 31'); Tasci, Dostanic (Pinas 31'), Hansen.

Wissels Ajax O19:

Dieker, Van Gelderen, Van der Sloot, Dirksen, Douglas, Musampa, Pynadath, Pinas, Llansana, De Waal, Regeer.

Doelpunten:

0-1 Kenneth Taylor (9')
0-2 Damjan Dostanic (26')
1-2 Pepijn Doesburg (60')

Bijzonderheden:

- Trainer John Heitinga treedt tijdens de NextGen Series aan met de nieuwe O19-selectie. Onder hen vallen ook twee nieuwelingen - Steven van der Sloot en Tunuhan Tasci - en een stagespeler: Filip Frei. Zie hier de complete selectie.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
laling
Ajax mag dan een reusachtige selecite hebben,.
Maar dat is alleen in de breedte, niet in kwaliteit (helaas)
0 -2
FlyingDutchMan
Heeft iemand een livestream voor dit toernooi kunnen vinden?
0 0
AJAIXIXIXI
Wie is Frei?
0 0
trodat4030
Filip Frei, heeft nog een tweelingbroer Luka. Die is er niet bij nu, maar in maart berichtte AS dat Ajax beiden volgt. Filip is een back, volgens transfermarkt een linksback, maar speelde net rechts. Niet heel veel in t stuk voorgekomen en daarna een charge ondergaan waarna hij met een bovenbeenblessure eraf moest. Ben benieuwd of we hem nog terugzien dit toernooi.
0 0
xstaniox
Een stage speler van Zürich.
1 0
xstaniox
Iemand die beetje kan zeggen hoe het er met Pynadath voorstaat?
Is voor mijn gevoel nog een groot talent, maar hoor vrij weinig over hem en doorgeschoven wordt hij niet volgens mij.
1 0
wolterx
Hij moet wel, is namelijk van '02 dus komend seizoen A-jeugd. Was vorig seizoen lang niet helemaal fit, heeft lang met blessure gespeeld.
0 0
xstaniox
Ik bedoelde meer van vervroegd doorgeschoven worden. Maar dat hij heel lang geblesseerd was, wist ik niet.
Zie jij hem als een potentiële Ajax 1 speler?
0 0
trodat4030
Nee, zie niet een reden om hem vervroegd door te schuiven. Ik denk dat hij fysiek totaal onder zal sneeuwen in Jong. Daar doet zijn mooie schaar weinig tegen.
2 0