Eiting: 'Ik wil dit jaar zeker de stap gaan maken naar de basis'

rickpasker, 28-06-2019 om 22:20, 4214 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting is op de goede weg terug na lange blessureleed aan zijn knie. De middenvelder begon al eerder aan het seizoen om zich optimaal voor te kunnen bereiden en Eiting zegt zich 'goed' te voelen op het trainingskamp in De Lutte.

'Het staat er heel goed voor. De knie is weer 'schoon' en dat is heel belangrijk', begint Eiting positief tegenover AT5. 'De kans op een terugval is eigenlijk niet zo groot. Het is nu een kwestie van opbouwen en wedstrijdfit worden.'

 

Eiting is er dan ook op gebrand om een goed seizoen te draaien bij Ajax. 'Ik wil dit jaar zeker de stap gaan maken naar de basis. Dat moet ik zelf laten zien. Het gaat er meer om dat ik zelf goed presteer, dus ik kijk alleen daar naar.'

De goede prestaties van afgelopen seizoen zijn voor Eiting niet onopgemerkt gebleven. 'Het gaat nu geweldig met Ajax. Het is eigenlijk de ultieme uitdaging om je nu in zo’n team te spelen. Ik heb de overtuiging dat ik het kan en het gaat er nu om dat ik mezelf ga laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijff72
Ik hoop dat hij nu tijdens zijn revalidatie aan zijn atletisch vermogen heeft kunnen/ kan gaan werken. Want een gebrek daaraan was waarom hij vorig jaar in eindhoven zo door de mand viel.
0 -1
trodat4030
Debiel dat men hier direct roept dat hij het niet zou kunnen omdat Frenkie bla bla bla...

Voordat Frenkie in de basis kwam hadden we ook geen Frenkie en speelden we ook voetbal, dus vanmiddag zonder Frenkie en met Carel kunnen we ook vast wel voetballen. Heel oneerlijk om Eiting af te schrijven op voorhand omdat hij geen Frenkie is. Donny is ook geen Klaassen. Tadic is ook geen Younes. Wie er ook RCV zal staan, hij zal ook geen Matthijs zijn, het heeft ook totáál geen nut om die vergelijkingen te trekken en op basis daarvan conclusies te trekken. Eiting is Eiting en zal als Eiting beoordeeld moeten worden, niet als Frenkie. Jammer dat er hier een hoop leeghoofden denken dat dat wel moet. ETH zal wat moeten bedenken om een elftal met Eiting en zonder Frenkie te laten renderen, nú zal pas blijken hoe geweldig deze trainer wel niet is.
5 0
FlyingDutchMan
Schitterend, scheelt mij weer typwerk thanx!
0 0
CocaCooper
Preach it brother!
1 0
off
"de goede prestaties zijn ook bij eiting niet onopgemerkt gebleven" zou erg vreemd zijn als dat wel zo was.
1 -1
Kibbahimovic
Ik hoop dat het je lukt maar heb op de een of andere manier er weinig vertrouwen in.. ik hoop dat hij me verrast
1 -2
Realismus
Ik hoop ook dat hij jou verrast maar ik weet of het je gaat lukken. Persoonlijk is mijn vertrouwen in jou vrij laag. Eiting gaat iig een geweldig seizoen draaien!
1 -1
de-Ajacied
Ik hoop het. Maar hij kan niet verwachten dat af en toe een steekballetje genoeg is. Frenkie maakte ook heel veel vuile meters en verdedigende tackels
2 -1
Rood Gevaar
vanaf de jeugd al heb ik genoten van Eiting.
komt wat traag over en een net te dikke reet.
maar heerste op de 6 positie met zijn inzicht, goede steekpasses of ballen over de verdediging.
Maar zelden tot geen aansluiting naar het doel van de tegenpartij. soms een afvallende bal die hij op zn slof nam.
Vond hem een type Pirlo.
Hopen dat hij goed terugkomt zich weer kan laten zien
2 -2
Schip
In de jeugd was hij de smeerolie van zijn team. Het liep gewoon in de opbouw door Eiting. Maar ik vind hem controlerend zo kwetsbaar.
0 0
Schwalbino
Als 6 hief je ook geen aansluiting naar het doel van de tegenstander of een bal op de slof. Als 6 zorg je ervoor dat al die dingen voor je kunnen gebeuren en dat de mensen achter je hun taken kunnen uitvoeren.

Als Carel 90% kan brengen wat Schone brengt op de 6 dan heb je goud in handen gezien zijn leeftijd.
0 0
AJAIXIXIXI
Speelde vorig seizoen erg goed in de voorbereiding en tegen AEK Athene was hij ook zeker niet de minste. Ik ben benieuwd wat hij dit seizoen kan brengen.
2 -2
Jajijdaar
Volgens Frenkie de Jong was Eiting zijn ideale opvolger. Vind Eiting teveel balletjes breed en terug passen. Maakte ook nooit mooie rushes zoals Frenkie dat doet.
2 -1
GrandMasterFlex
Ik durf te zeggen dat Eiting zijn veelzijdigheid in kort, middel en lange verticale ballen beter en preciezer is dan die van Frenkie. Die speelt strak en snel in de voeten, maar Eiting geeft diepe en steekballen.
2 -2
Schip
Dat heb je een heleboel passes van frenkie gemist kennelijk, maar Eiting's passing game is inderdaad zijn grote kracht. Maar wat als Ajax de bal niet heeft. Frenkie was ook in verdedigende acties enorm belangrijk vorig seizoen, was sterk in duels, kon op snelheid veel corrigeren etc. Eiting vind ik daarin echt zwak. Als hij zich daarin ontwikkelt, is hij een beter alternatief voor Schone.
0 0
superman0313
Klopt mee eens, ben dan ook een groot fan van Carel en heb er alle vertrouwen in dat het een hele goede speler gaat worden. Enige kanttekening die ik wil maken is het feit dat zijn snelheid en dribbel wel van een veel lager niveau zijn dan dat van frenkie. Vooral snelheid heeft veel invloed in het spel. Voetbal is niet voor niks een loopsport aldus Erik;)
0 -1
Tinus
De bal is sneller dan de man zei onze wijze nr14 altijd. Dus eigenlijk is voetbal meer een denksport dan een loopsport;)
Eiting is geen frenkie en andersom. Met Eiting in het team speel je weer anders. Hij is geen loopwonder, maar heeft bijvoorbeeld wel een aardig schot. Ik verwacht veel van hem komend seizoen.
0 0
AjaxDaniel
Ik vind hem zeker van toegevoegde waarde maar als vaste basisspeler? Dan moet hij echt nog een paar stappen zetten denk ik. Hij heeft niet die extra's die jongens als Frenkie en Donny wel hebben.
1 -1
insectenverdelg
Laat hem de lat iig niet te laag leggen. Vind t een goed streven. aen laat me graag verrassen. Sommige spelers worden beter van concurrentie
0 0
gusanito
Ik zie het niet gebeuren helaas. Tot nu toe was het allemaal wat gewoontjes wat hij liet zien en soms simpelweg slecht.
2 -2
Rdk1983
Ja ik ook. Maar is maar afwachten of t realistisch is. Of gewoon PR. Eigenlijk staat er werkelijk niets in dit bericht.
1 0