'Ziyech in principe te koop voor dertig miljoen'

JesseTH, 27-06-2019 om 17:50, 17908 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, kan Hakim Ziyech voor een bedrag van dertig miljoen euro vertrekken bij Ajax. De Ajacied zou een clausule in zijn contract hebben staan die dat niet meer in de weg kan staan.

'Ziyech is in principe te koop voor dertig miljoen', meent Driessen in de studio van Telesport. Dat bedrag komt niet zomaar tot stand, want volgens de verslaggever staat dat vast in zijn verbintenis met Ajax. 'Er schijnt een clausule in zijn contract te staan, dus die kan zo opgehaald worden.'

Driessen komt ook te spreken over de interesse van Real Madrid in Donny van de Beek. Hij is van mening dat de Amsterdammers slechts tot een bepaalde hoogte tegen kunnen stribbelen. 'Ajax kan hem uiteindelijk niet alles in de weg leggen. Je kunt ook zeggen dat je 75 of tachtig miljoen vraagt, dan gaat het sowieso niet door. Maar er is een bepaalde verplichting richting zo’n jongen.'

Wel is de journalist zich ervan bewust dat Ajax een belangrijke pion uit de eigen Ajax-school laat vertrekken wanneer het daadwerkelijk tot een deal komt. 'Als je Donny van de Beek laat gaan, dan laat je echt al het Ajax-goed de deur uit lopen. Er blijven er dan heel weinig over die de Ajax-achtergrond meenemen naar het eerste elftal.'

Nederlandse overheersing

In de studio wordt opgemerkt dat Ajax alleen al met de verkopen van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en eventueel Van de Beek op een inkomend bedrag van om en nabij de tweehonderd miljoen kan komen. Volgens Driessen is de ploeg van Erik ten Hag dan écht niet meer te stoppen voor de rest van de Eredivisie. 'Dan kun je kijken naar Schotland met Celtic, Italië met Juventus, Duitsland met Bayern München en Frankrijk met Paris Saint-Germain. Een totale overheersing van Ajax van de Eredivisie. De dubbel van afgelopen jaar was heel bijzonder, maar zal dat de komende drie à vier jaar dan niet meer zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Oke..
Dus als je een sterke selectie hebt, moet je zoveel mogelijk goede spelers verkopen voor veel geld en dan word je jaren achter elkaar kampioen? Falentijn-logica.

Ten eerste is het team meer dan de som der delen, als je je halve elftal verkoopt moet er weer een heel nieuw team groeien in zijn samenwerking, automatismen, etc. Wij hebben echter geen tijd om te bouwen want over een maand is de JC-schaal, een week later CL-kwalificatie. Naast Frenkie is er nog niemand verkocht, laat staan nwe spelers gehaald en ingepast in het team.
En de kern is met vakantie of zelfs nog met interlands bezig.

Ten tweede kunnen we wel hoge transfersommen betalen maar geen hoge salarissen, die vallen onder de begroting. Best belangrijk als je echt toppers wilt halen die er direct staan.

Ten derde willen die toppers soms niet eens naar de Eredivisie als we wél hetzelfde betalen als een PL-club ivm kunstgras, buiten beeld raken in eigen land, minder weerstand, etc.

Last but not least het behouden van de eigen identiteit en cultuur, waar Valentijn zich 2 artikelen terug nog druk om maakte geloof ik. Als we Donny nou volgend jaar verkopen, of zelfs het jaar erop, hebben we de tijd om Eiting, Gravenbergh of Ekkelenkamp door te laten groeien. Nu staat er niemand klaar (tja, Dani de Wit) om hem over te nemen.

Met alleen 150 mln voor Frenkie en de Ligt hebben we ook een goedgevulde spaarpot. Als we Donny, Ziyech of Neres niet kunnen behouden, c'est la vie.
Zoveel mogelijk spelers nu verkopen is echter de omgekeerde wereld. De transferbedragen nemen per jaar alleen maar toe en financieel zitten we al jaren goed.
0 0
Ajax27
Blabla.. wetten van het voetbal. Ajax is en zal een opleidende club blijven, daarvoor is de rest van de competitie gewoon te zwak. Wij zijn een opstap naar de top, we zijn geen eindstation voor de meeste. Dus moeten we het hebben van goede lichtingen talenten, aangevuld met ervaring. Dat je na een topjaar de halve selectie kwijtraakt is bijna logisch te noemen. Zou raar zijn als na dit succes iedereen zou blijven.

Geen hoge salarissen bieden? Nu ze voor uitzonderingen /- 3 miljoen salaris kunnen bieden ipv 1 miljoen ziet de wereld er al heel anders uit. Er is geen ploeg in NL of BE die dergelijke bedragen betaalt. Laagvliegers in EN, DU, IT en ES zitten op dezelfde max dus ineens wordt het voor spelers als Tadic interessant. Voor hetzelfde bedrag bij een middenmotor of laagvlieger spelen tegen veel te sterke tegenstanders en nooit meedoen om de prijzen, of in een zwakke competitie ieder jaar spelen om de prijzen en Europees voetbal spelen binnen een talentvol jong team met veel aanzien.

Wij hebben iets moois te verkopen naar spelers met ervaring en nog meer moois naar jonge talenten.

Niet zo negatief... volgend seizoen spelen we weer om het kampioenschap, zullen we Europees een wat minder jaar draaien maar evengoed leuk meedoen, en het jaar erna kun je weer knallen.
0 0
Caparzo
TG: Sevilla maakt werk van Ziyech

Sevilla FC heeft na het aantrekken van PSV-spits Luuk de Jong ook de beste papieren om Ajax’ spelbepaler Hakim Ziyech binnen te halen.

De middenvelder/aanvaller, die op dit moment met Marokko actief is op de Afrika Cup, is voor de Spanjaarden het belangrijkste transfertarget van deze zomerse transferwindow. Zij zijn bereid om de minimaal vastgestelde transfersom van 30 miljoen euro voor Ziyech over te maken naar Ajax. Tevens willen ze de persoonlijke eisen van de Marokkaanse international inwilligen.
0 0
Joodhannus73
Hoe kan Overmars die afspraak met hem gemaakt hebben? Vorig jaar kwam alleen AS Roma langs. Bedrag lag rond de 35 miljoen. Maar die lieten niets meer van zich horen. Vervolgens raakt hij met Ajax weer in gesprek, want er kwam geen andere club. En zeker geen club die ook rond de 30 ging betalen. Vervolgens krijgt hij zelfs een opgewaardeerd contract (ging dus meer verdienen), maar verlegt niet bij (contract bleef lopen tot en met zomer 2021) én kennelijk weet zijn zaakwaarnemer ook bij Overmars af te dwingen dat hij voor 30 weg mag. Dan ben je als TD de grootste prutser die er maar is. Geen club in de rij, wel meer salaris, niet verlengen en voor een fooi weg mogen. Je weet hoe goed Ziyech is, maar dat vorige seizoen was zo belabberd (en hij speelde een slecht WK), dat het ook wel logisch was dat er niemand voor hem kwam. Hoe kan je in die positie als TD die keuze maken? 30 miljoen gelimiteerd? Nergens voor nodig. Alleen meer salaris en dan verlengen. Maar ook zonder verlengen was het goed geweest. Met een nu not tweejarig contract had hij ook voor minimaal 75 weg kunnen gaan.
0 -1
OuweDibbes
Ik denk dat Ajax afgesproken heeft boven de 30 miljoen te delen tussen Ajax en Ziyech. Dat gebeurde al in de tijd van Bergkamp en onlangs ook weer met Nico en het verbeterde contract. Dat die Driessen dit ziet als een gelimiteerde transfersom komt omdat het een simpele is.
0 -1
ETM
Toen Ziyech tekende bij Ajax ging hij voor 2 seizoenen. Dat heeft hij duidelijk uitgesproken, zelfs naar de media toe. Ziyech kon vorig jaar echt wel ergens heen hoor, en na dat rampseizoen kan ik me ook voorstellen dat de behoefte te vertrekken groot was. Overmars is toen in gesprek gegaan en heeft gekeken naar voorwaarden waarop Ziyech blijven kon. Wat die precies zijn weet ik niet en ik denk de Telegraaf ook niet. Maar meewerken aan een eventuele transfer bij Ziyech (qua leeftijd in de kracht van zn loopbaan) hoort daar beslist bij.
0 0
ETM
Uitlatingen over complete Ajax overheersing zijn idioot voorbarig. Aan de ene kant zegt de journalist dat Ajax niet kan stoppen dat zo'n beetje alles dat Ajax zo uitzonderlijk sterk maakte verkocht moet worden en aan de andere kant wordt Ajax als maar sterker? Want geld= kwaliteit= kampioenschap?
Dus de complete aanloop naar het Ajax van vorig seizoen doet er ineens niet meer toe? Die ideale mix, die uitzonderlijk situatie van dragende spelers die niet vertrokken? Die situatie van een elftal dat samen al heel veel mee had gemaakt en daarom onverzettelijk werd etc. Dat doet er niet toe?
Dat PSV op maar een paar wedstrijden niet kampioen werd, dat doet er niet toe? Dat Frenkie en de Ligt talenten zijn die zeldzaam zijn, dat doet er niet toe. Een Ziyech die drie seizoenen lang de beste van de eredivisie is en aldoor is gebleven, dat doet er niet toe? En Tadicen groeien aan de bomen, Ajax kan nu gaan plukken?
En wat gaan de oelewappers dan schrijven als het aankomend seizoen tegen zit?

Bayern en Ajax zijn sowieso onvergelijkbaar omdat de Bundesliga en de eredivisie onvergelijkbaar zijn. Bayern speelt jaren lang met een team vol wereldsterren en om de kwaliteit omhoog te houden vist het in een hele andere vijver.
Voorheen Celtic/Rangers en nu Celtic alleen, verhoud zich heel anders tot de rest van de Schotse PL omdat die competitie uit een hele andere gelaagdheid kent qua spelersmateriaal..

De wind die nu in de zeilen van Ajax waait is een Europese wind. Europees succes.
1 0
MPAjax
sevilla leek me ook een club voor hem qua karakter en stijl maar is niet een stap omhoog
0 0
Henkjanklaas
ik blijf toch heel angstig dat er een ware exodus alsnog gaat plaatsvinden. Het lijkt wel of spelers alles bepalen zelfs als ze nog een meerjarig contract hebben. Dat boeit ze blijkbaar niet.
Ze bepalen blijkbaar ook nog het tijdstip waarop ze vertrekken en dan zul je zien dat de geschiedenis zich herhaalt zoals toentertijd met Zlatan. Die vertrok op het laatste nippertje en was er geen kans meer hem door een volwaardige speler te vervangen. Als je de ruggengraad, Ziyech, vdBeek de Jong, de Ligt laat vertrekken, heb je wel poet op de bank maar wordt het elftal toch een vreemdelingen legioen. Ik ben er niet gerust op en begin me langzaam aan te irriteren dat Overmars nu geen deadlines gaat stellen aan vertrek. Zo van na 1 juli vertrekt er niemand meer, punt !
0 -1
Aad82
Hoe komt Mike aan die onzin joh? Hakim gaat niet naar Sevilla. Is een stap terug t.o.v. Ajax.
0 0
Ajax114
Hoezo zijn wij als Ajax niet meer in te halen de komende jaren in de eredivisie ? Ga deze vier spelers maar eens vervangen. De rest, Tadic en Neres hebben nu ook minder zin om te blijven als Ajax iedereen maar verkoopt. Iedereen vergeet dat wij met de grootst mogelijke moeite kampioen zij n geworden he.
1 -1
Ferd
Vooralsnog is alleen De Jong als basiskracht vertrokken. Dus wat nou ‘Ajax verkoopt iedereen’? Je jankt, zoals altijd
0 0
MosesD
Er zijn een boel schreeuwertjes die roepen dat de Ligt minimaal 120 moet opbrengen. Van de gekke natuurlijk voor een verdediger uit de Eredivisie. Maar wellicht onze beste speler voor 30 mio laten vertrekken, dat zou pas echt totaal krankzinnig zijn. Ik neem aan dat dit ook niet klopt (komt immers ook van die natte wind Driessen).
2 0
Bensco
kan afgedwongen zijn in zijn vorige contractonderhandelingen natuurlijk. Eriksen tekende ook bij ondanks veel interesse vanuit het buitenland. Voorwaarde was wel dat er een gelimiteerde transfersom in zijn contract was opgenomen. Ik ben het met je eens hoor. Eigenlijk bizar dat onze MVP voor een habbekrats weggaat maar als hij dit contractueel heeft afgedwongen doe je er niks aan. Wat ik overigens wel vreemd vind is dat er aan Donny, Frenkie en De Ligt een hoop wordt getrokken maar je Ziyech bijna niks hoort. Hopelijk doet die hetzelfde als Tadic, Onana en Tagliafico en blijft die nog een jaartje. .
0 0
pieke
Staat in zijn contract.
0 -1
JSF
Als die clausule waar zou zijn, zouden de clubs voor hem in de rij moeten staan na zo een seizoen incl CL.
Nee dus..
0 0
Cello
Ongelofelijk toch zo'n man!. Roeptoetert over 30 mio, die vast staat in het contract om doodleuk gelijk erna te roeptoeteren dat 'er schijnt' een clausule te zijn waarin dit staat. Die laatste opmerking betekent dat het allerminst zeker is als je roept 'er schijnt'. Zucht.
Oftewel....Valentijntje weet jet niet precies en al helemaal niet zeker en speculeert er lustig op los.

Net zo goed als wat ie over Van de Beek roept. Ajax kan zo'n jongen niet alles in de weg blijven leggen, want Ajax heeft verplichtingen richting zo'n jongen. Excusez-moi?. Waar is het vastgelegd anders dan het bestaande contract, waarin Ajax netjes zijn salaris over maakt en gaat maken tot en met juni 2022 en waarvoor Van de Beek tot die tijd zijn diensten gaat aanbieden aan het team waarin hij speelt.... dat zijn o.a. de verplichtingen van Ajax naar hem en omgekeerd Van de Beek naar Ajax.
Ajax is helemaal niet verplicht om Van de Beek te verkopen....tegen geen enkel bedrag, hoe hoog of dat ook is/gaat zijn. Tenzij men een clausule heeft laten opnemen, waarin Ajax zich verplicht om Van de Beek te verkopen als het genoemde bedrag op tafel gelegd gaat worden.

Dus Ajax moet niets en is ook niet verplicht aan welke transfer mbt Van de Beek mee te werken. Het zou ook te gek voor woorden zijn, dat je mannen als Onana, Tagliafico, waar ook interesse in was, hebt weten te behouden voor de club met méér salaris en beloften dat niet het hele team wordt 'leeggeroofd' om het dan vervolgens alsnog wel te laten gebeuren, omdat je het iemand als Van de Beek nu eenmaal niet kan ontzeggen. Nou dat kan je dus wel.

Ik denk, dat wanneer je buiten Frenkie (die al weg is), Mathijs en mogelijk Hakim óók anderen gaat laten vertrekken dat je ruzie in de tent hebt/krijgt. En terecht.

En dan heb ik het nog niet eens over de achterban....die verdienen ook een representatief team en wel een team met Donny naast de gasten, die al zijn verlengd en dus hebben toegezegd te zullen blijven (aan wie dus beloftes zijn gedaan), nieuwe talenten en de aanwinsten die zijn gekomen.

Valentijn Driessen gaat me net iets te graag op de stoel van Overmars zitten om maar effe te vertellen hoe of men binnen Ajax met transfers dient om te gaan.
3 -3
RobbertB
Volgens mij was dat van die clausule algemeen bekend... Heb het vlak na die contractverlenging al eens gehoord. Niet van Marc en niet van Hakim, dus misschien was het een gerucht. Maar dan nog, wel een oud gerucht waar Valium Driessen mee komt aankakken.

Maar wat betreft Van de Beeks (eventuele) transfer. Om De Ligt en ook Frenkie wél laten gaan, maar Van de Beek niet. Ook niet voor 50mln. Dat is enigszins krom. Als Van de Beek weg wil, dan gaat hij. Hij hoeft echt niet onder te doen voor die andere twee toptalenten. Waarom zij wel, en hij niet. Terwijl hij misschien volgend seizoen niet deze mogelijkheden heeft. Hij zat bovendien ook al een paar jaar langer bij Ajax in de opleiding dan de eerder genoemden. Maar hij is ook Ajacied genoeg om te blijven. En naar Real, waar zelfs Isco niet speelt, dat is mogelijk niet de allerbeste optie. Inter, en dan rondom Icardi (of Lukaku zoals het nu lijkt) spelen, dat lijkt me wel wat voor hem.

Tagliafico en ook Onana hebben overigens bijgetekend met de belofte dat Ajax volgend jaar meewerkt aan een transfer. Dat er spelers zouden vertrekken, dat wisten ze wel. Dat Ajax flink zou investeren was ook duidelijk. Zij blijven nog 1 jaar en worden de nieuwe sterkhouders van dit Ajax in 2019/2020

Met Tadic is bij het ondertekenen van zijn 4-jarig contract ook afgesproken dat hij minimaal 2 jaar bij Ajax blijft. Nog één zo'n seizoen in NL en die gaat zijn familie, voor de komende generaties, financieel onafhankelijk voetballen in China of de zandbak.

Ajax hoeft zijn poot niet stijf te houden. Maar die morele verplichting jegens Van de Beek zie ik wel.

Als Van de Beek voldoende vertrouwen in zijn eigen kunnen heeft, EN Ten Hag stelt hem voldoende gerust qua speeltijd. Dan blijft hij misschien wel nog een jaartje. Vergis je niet, Van de Beek was eind 2018 nog geen basisspeler en zinspeelde over een vertrek. Dus Ten Hag gaat hierin een belangrijke rol spelen. Want als Ten Hag, Promes op 10 zet, waar speelt Donny dan?
1 0
Schip
Cillessen is al voor meer gegaan....
0 0
Tomajax1990
hahaha, in principe. Dat is hetzelfde als niet. Vraag maar aan alle klantenservice afdelingen.
1 0
Dennis1964
Gewoon blijven Hakim.
2 0
AjaxDaniel
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/884500/-ajax-f-psv-maakt-jacht-op-mexicaan-lvarez-voorstel-afkomstig-uit-eredivisie-.html

Ik hoop dat wij die club zijn die het bod heeft gedaan.
3 0
Hollister
Ik niet.. mooi laten gaan naar PSV voor 13 miljoen... ik hoop en verwacht dat Overmars nog met een daverende verrassing komt als RCV
1 -4
Patrick78
Wie? Fosu Mensah, bankzitter bij Man Utd en bij Fulham? Alvarez is de perfecte opvolger voor Matthijs.
1 0
off
Alvarez, niemand heeft meer dan 90 minuten gezien van deze man. Maar volgens velen de perfecte aankoop.. Zou mooi zijn als hij komt en de perfecte aankoop blijkt te zijn!! Maar waar dat vertrouwen op gebaseerd is weet ik niet.
2 0
Patrick78
Alvarez bij ons zou lekker zijn. Een echte top aankoop!
1 0
Adios
Een hoge transfersom is voor spelers ook lekker. Een aanwinst van 60 miljoen zetten de meeste clubs niet zomaar op de bank, maar een koopje van 30 miljoen wordt na 1 slechte wedstrijd afgeschreven.
1 0
RobbertB
Hahahaha. Zegt Valium Driessen eens iets zinnigs, is het oud nieuws. Die clausule in Ziyechs contract is bij de verlenging al afgesproken.
2 0
BrandjeXL
Nope, dit is slechts een vervolg op het bericht van een tijdje terug. De enige "clausule" die er is is dat Hakim weg mag en Ajax niet het onderste uit de kan wil.
3 0
louis60
200 miljoen op de bank. Aankopen voor maximaal 15 miljoen. Dan hou je met 10 aankopen nog 50 miljoen op de plank. Of drie echt goeie talenten a 25 miljoen met de rest voor hogere salarissen. Voorlopig hoor ik niets over topaankopen. Promes is leuk maar zonder Zyech, de Ligt, Frenkie en Donny moet Marc uit ander vaatje tappen.
2 -1
RobbertB
Waar ga je 10 aankopen van 15 miljoen laten?
1 0
BrandjeXL
Die 60 in je nickname, staat die voor je leeftijd of voor je Iq?
5 -1
louis60
Met mijn Ajax blusser kan ik XLjouw brandje wel blussen
0 0
Radie125
Straks Ajax koopt Bergwijn voor 35 PSV koopt Ziyech voor 30 . Dat kan toch niet waar zijn
1 -5
Spuit11
Maak je niet druk.

Ziyech wilt een stap hogerop.
2 0
BrandjeXL
Stel je zelf eens de volgende vraag. Wat heeft Ziyech bij Psv te zoeken?
8 0
AjaxDaniel
Hahahaha ja want Hakim zal vast zin hebben om bij Psv te spelen.
8 0
Radie125
Was een metafoor
0 -1
BrandjeXL
Off: Huil de Jong naar Sevilla volgens TG. Voor het fantastische bedrag van 8 á 9 miljoen.
1 0
Hollister
Geloof niets van dit verhaal..
0 0
AjaxDaniel
Haha zou mooi zijn. Zijn ze meteen hun meest scorende aanvaller kwijt. En ik denk niet dat je voor dat bedrag een goede spits terughaalt.
3 0
kaashaas
Go away.. f.ck of, go s.ck a d.ick, go play with some balls, ga naar psv .. ga lekker aan van bommel zitten dan doe je wat nuttigs.. smerige backdtabber..
0 -8
MáximaZorreguieta
neem een snickers.
3 0
jaripettersson
Ik woon graag in Amsterdam. Ziyech misschien ook wel.
1 0
Web
Hij heeft een goede band met zijn moeder die in Dronten woont
Ziyech is een persoon die alleen vertrekt als hij het zich er 100 procent goed bij voelt.
3 0
AjaxDaniel
Hij heeft natuurlijk zijn familie en vrienden in Nederland. Hij is daarnaast een gevoelsmens en zijn nieuwe club moet als het ware de opstelling om hem laten draaien. Er zijn niet veel clubs waar dat kan. Misschien Arsenal als ze hem als vervanger van Ozil zien.
4 0
AFCAjax
Waarom kan Ajax geen 75 a 80 miljoen vragen (wat in mijn optiek in de huidige markt veel te weinig is) voor een donny van de beek omdat ze "een bepaalde verplichting richting zo'n jongen" hebben, maar een benfica kan wel 126 miljoen vragen en krijgen voor joao fucking felix.
Waarom denken wij dat we zo klein zijn? waarom moeten wij al onze spelers voor een fooi wegdoen.
En begin niet over de eredivisie want zoveel beter is de portugese competitie ook weer niet.

Wij vragen bedragen die 2 jaar terug normaal waren. we moeten bij blijven.
2 -2
boerb
Op zich heb je gelijk, maar anderzijds spelen hier een aantal dingen mee. Ten eerste het feit dat Ziyech vorig jaar, tegen alle verwachtingen in, nog een jaar is gebleven. Destijds zijn vermoed ik afspraken gemaakt over de toekomst, hetgeen ook niet onlogisch is. Een afspraak die je ook geen windeieren heeft gelegd, gezien de prestaties van afgelopen seizoen en de rol die Hakim daarin heeft gespeeld. Een lagere transfersom is daarom volgens mij ook goed uit te leggen en heeft voor beide partijen een win-win-situatie betekent. Anderzijds heeft Ajax ook een andere tactiek mbt spelers. Volgens mij heeft vd Sar dat een aantal jaren geleden in een interview gezegd. Vrij vertaald zei hij toen dat ze schappelijk wilden zijn ten opzichte van spelers die van grote waarde zijn geweest, opdat ze daar later van kunnen profiteren. Dus bijvoorbeeld een terugkeer indien de speler in kwestie ouder is. Bij de transfer van Eriksen bijvoorbeeld was dat ook de insteek. Bij mijn weten hanteert Benfica die tactiek niet, die kijken puur naar de transactie op dat moment. Beetje de lange termijn vs de korte termijn. Ik kan jouw voorkeur niet bepalen, maar zelf vind ik die tactiek prima. En de bedragen die ze ontvangen zijn wellicht niet het onderste uit de kan, maar je kan er meer dan prima mee uit de voeten.
0 0
Ronaldinho020
Dat lange en korte termijn visie zou natuurlijk mooi zijn als die lange termijn werkt, dus niet als ze terug komen om nog even een jaartje te voetballen en niet van absolute toegevoegde waarde zijn. Dat is een beetje jammer natuurlijk.
0 0
AjaxDaniel
'joao fucking felix'

Iets meer respect mag wel. Zelfs iemand zonder voetbalverstand ziet nog dat die jongen een van de beste aanvallers ter wereld gaat worden. Top clubs met veel geld zijn nou eenmaal bang om de boot te missen. Ze kunnen ook 2 jaar wachten maar dan mogen ze nog veel meer aftikken.
0 -1
BrandjeXL
Dat zei men ook over Renato Sanchez. Jao Felix is nog steeds "slechts" een talent. Als je dat afsteekt met wat onze boys hebben laten zien in Europa en bij Oranje dan snap ik zijn frustratie best. Ook op AS vind men 70 miljoen voor De Ligt een prima bedrag. Het is veel geld maar als een Maguire voor 89 miljoen naar City gaat en Koulibaly voor 120 miljoen dan snap de ik de frustratie nog meer. Ja ik weet dat Engelse clubs elkaar onderling meer betalen maar dan nog.
3 -1
Caparzo
120mio voor Koulibaly, een 28 jarige CV die in Napels speelt, jaja..
0 0
jaripettersson
De prijs die ajax voor spelers krijgt groeit exponentieel.
0 0
AFCAjax
De prijs die je kunt krijgen en die andere zwakkere ploegen in het buitenland in verwaarloosbaar betere competities liggen dubbel zo hoog.
2 jaar geleden vroegen we prijzen die 4 jaar geleden normaal waren nou vragen we prijzen die 2 jaar geleden normaal waren.

De inflatie in de normale markt gaat hard, maar op de voetbalmarkt gaat het vele malen harder en je moet bij blijven, want alle euros die je op de bank hebt staan worden steeds maar minder waard.
1 0
jaripettersson
En over 2 jaar zijn we er dus.
0 0
Bky
Mondelinge afspraak dat hij bij een schappelijke prijs weg mag =/= clausule in contract.
0 0
jaripettersson
Ze hebben hem vorig jaar toch ook een beetje gepaaid bij ajax, loonsverhoging en waarschijnlijk ook een clausule. Hoe hoog die clausule is heeft valentijn kennelijk ergens oraal ontlokt.
3 0
kaashaas
Minimaal oraal en niet maar 1 keer .. die ouwe snoepert
1 0
Spuit11
Dat verklaart ook waarom hij poep praat... #plausibel.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Dubbel blijft altijd bijzonder en moet eerst nog maar eens zien, want zo goed in voorspellen is Driessen niet bepaald. Ajax moet altijd vooruitstrevend blijven en stap vooruit denken.
1 0
FollowAjax1
Had Valentijn maar zo’n clausule in z’n contract staan: voor 2 jaarsalarissen kan hij worden overgenomen.

BV oprichten en Valentijn enkel nog laten schrijven over de historie van de putjesschepper.
2 -1
Schwalbino
Schiet hier spontaan van in de lach!
0 0
Bocarra
Stel dat valetijntje voor 1x de waarheid spreekt dan nog vind ik het een zielig ventje en brengt hij Ajax schade toe door dit in zijn roddel en stook krantje te zetten. Dit is niet in het belang van Ajax en zijn supporters.
1 -1
maikelklaassen
heel misschien bij zijn oude contract, maar hij heeft vorig jaar dikke loonsverhoging gehad zonder verlenging van zijn contract. no way dat overmars in die nieuwe verbintenis zo'n cheapass afkoopsom zet
2 -1
tyzinho
Ik zou het niet eens gek vinden, Ziyech heeft met Ajax CL gehaald en nu ook nog eens ver gekomen . Geld wat ze voor Ziyech eigenlijk zouden kunnen krijgen heeft Ajax alweer terugverdiend.
1 -1
fc Barcelona_ke
ik geloof niks. anders had hij allang een club gevonden. zeker leuke clubs als atletico madrid, internazionale, ac milan en dortmund kunnen 30 miljoen makkelijk aftikken..
3 0
EricAjax1
Waarom posten jullie van AS nog stukjes van deze idioot? Kunnen alle Ajax media hem niet gewoon negeren? Dan maak je tenminste een statement tegen deze snobistische stoker
6 -1
Hollister
Geloof niets van bovenstaand verhaal... Overmars heeft begin dit jaar het contract van Ziyech heel erg ruim opgewaardeerd en nog niet eens het contract verlengd... ik weet zeker dat vorig jaar idd Ziyech kon vertrekken voor een bedrag van 30/35 miljoen, maar dat dit verkoopbedrag is opgehoogd bij dat verbeterde contract richting de 50 miljoen plus is getild... wat voor voordeel zou nl Ajax anders hebben gehad bij deze beloning van het nieuwe verbeterde contract? We gaan het zien maar ik denk dat het minimaal 50 miljoen zonder extra bonussen gaat worden... daarom is hij denk ik hij ook nog niet verkocht.
Van de Beek moet minimaal 50/60 kosten en ook weer zonder bonussen.. die gaat ruim over de 60 / 65 miljoen opleveren... kan meneer anti Ajax zeggen en gissen wat hij wil, maar Overmars hoeft echt niet de basis te verkopen... De Ligt, vd Beek, Ziyech en De Jong samen gaan in mijn ogen incl bonussen meer dan 300 miljoen opleveren.. mark my words
4 -1
ElPistolero9
Geloof er niks van. Dan zou die clausule in z’n contract gezet moeten zijn bij de aankoop, en dar doet Ajax echt niet. Bij een contractverbetering neem je geen clausule op, je geeft hem met de verbetering al een ‘cadeautje’
1 -1
AFCA-B93
Als Valentijn iets zeker weet klopt het al niet, laat staan als een clausule “schijnt” te zijn
3 0
talent020
Ajax werkt in tegenstelling tot Portugese en Spaanse clubs zeiden tot nooit met Transfer clausules, wellicht dat er een mondelinge toezegging is gedaan, maar kan me niet voorstellen dat het zwart op wit staat, sowieso neem ik Driessen niet al te serieus, zit er wel vaker naast xp
1 0
BrandjeXL
Bij mijn weten heeft Ajax het nog nooit gedaan. Echter beweerde JPM vandaag dat Tadic ook zo'n clausule zou hebben.
5 0
ST
Bizar dat Ziyech nog niet weg is. Welk team ik ook had, ik zou altijd Ziyech ophalen voor 30M als ik het kon betalen.
3 0
AjaxDaniel
Daarom neem ik dit gerucht ook niet serieus. 30 miljoen is echt een koopje. Daarnaast verruilt Ziyech Ajax ook niet zo maar voor de eerste de beste club.
2 -1
ajaxminimax
Hele interview geluisterd, Driessen doet echt alsof hij alles weet. Verschrikkelijke vent, heeft volgens mij soms echt het gevoel dat hij Cruijff is
6 0
godofajax1900
Ze zijn een 1tje vergeten denk ik voor die 30
Man beste speler van de ed +marocaans internationale elftal en dan voor 30 miljoen de deur uit schoppen waar ben je dan mee bezig

Stel ajax koopt bergwijn voor 40 miljoen
Dan staat psv in de rij voor ziyech nou dan ben je goed bezig tjonge jonge wat een rare uitspraak dit
Dus bergwijn is beter dan ziyech no way nog niet een kwart procent
3 -1
Gonzalez75
Bepaalde verplichting richting die jongen, hoezo? Hij heeft een contract.
2 0
DeMeervanweleer
En een goed contract... Die Driessen lult alle prijzen van Ajacieden maar beneden. Maar hij weet shit volgens mij. De Telegraaf is haar bronnen kwijt bij Ajax.
0 0
Juichtoon
Afgelopen seizoen is wel gebleken dat Driessen er totaal geen kijk op heeft. Kletst maar wat.
6 0
SPLNDD
één ding dat ik absoluut niet gemist heb de afgelopen weken is dat onzinnige geblaat in de ruimte van Valentijn fucking Driessen. Wat een lul met vingers
10 0
ram
Die laatste alinea vind ik zo'n onzin...

Natuurlijk is het lekker als er 200 miljoen binnenkomt. Maar niet meer te stoppen? Je moet dan eerst nieuwe spelers halen voor veel geld en daar weer een goed team van bouwen.. Dat moet eerst nog maar slagen.

Ik zou veel liever zien dat het huidige team bij elkaar blijft en een beetje wordt versterkt.
4 0
Sandervdh34
Off topic: Veltman nieuwe captain? ( insta story met Bryan Brobbey)
0 -6
Hollister
Ik denk zelfs dat hij nog gaat vertrekken als er een mooie aanbieding komt.. wilde vorig jaar al vertrekken maar raakte geblesseerd... 12 tot 15 miljoen levert hij zo maar op, Kristensen ook verkopen en voor dat geld een goede Argentijnse slager kopen
0 0
BrandjeXL
Het duurde even maar daar is de Argentijnse slager weer.
0 0
jaripettersson
Haha
0 0
AsensioWillemsen
Je hebt niks aan een captain zonder basisplaats
0 0
Ruff Rhythim
Tadic moet kapitan worden
2 0
Sandervdh34
Ja inderdaad, Tadic of Blind.
0 0
GC
Oke heel leuk. 200 miljoen omzet door je beste spelers te verkopen. Dat betekent echt wel dat je nog te stoppen bent. Als jij daarna niet weer goeie spelers gaat opleiden, of je koopt geen goeie spelers dan schiet je er uiteindelijk weinig mee op. Je inkomsten uit CL zullen bijv dalen omdat je niet dezelfde kwaliteiten meer hebt.
5 0
Ajaxbrl
Stel het word +/- deze basis: Promes - Tadic - Bergwijn - Marin - Neres - Schone - Taglia - Blind - Toby - Mazra - Onana , dan heb je toch nog zat Ajax-jeugd in de basis en zat Nederlandstalige spelers..
1 -4
Ozymandias
Alderweireld eist een salaris van meer dan 30 miljoen euro (bovenop zijn transferprijs van 25 miljoen pond) en is dus geen realistische optie voor Ajax. Als Tottenham niet aan zijn salariseisen kan voldoen kan Ajax dat al helemaal niet.
1 -1
jaripettersson
Een salaris van 30 miljoen?
0 0
Schip
Ik vind die redenering altijd wel interessant: als Ajax al zijn beste spelers verkoopt, is het de komende jaren echt niet meer te houden voor de rest.

Driessen vergeet erbij te zeggen dat scouten geen kwestie is van simpelweg de beurs trekken. Maar dat je geluk moet hebben dat een speler aanslaat. En veel spelers zijn financieel wel haalbaar, maar willen niet naar de eredivisie. Geld is dus maar relatief van belang. Een topscouting en opleiding zijn belangrijker.

Donny moet blijven. Hij is echt nog niet toe aan Real.
6 0
Schwalbino
Er zit gewoon een fout in hun redenering. De spelers zijn niet te houden omdat ze zich elders financieel en sportief kunnen verbeteren en Ajax zou dan met het transfergeld gelijkwaardige spelers kunnen halen?
1 0
Schip
Waarschijnlijk denkt zo'n prutjournalist dat ze in de goedkopere categorie nieuwe spelers als Blind, Tadic, Neres en Ziyech kunnen halen.

Nou, nee. De ervaring leert is dat dat het ene jaar lukt en de meeste andere jaren niet. Soms moet je ook wachten tot het juiste moment. Blind en Tadic waren precies toe aan een stap. Vertonghen en Alderweireld niet. En duurdere spelers komen niet naar een eredivisie.

En zoals jij zegt, frenkie en De Ligt zijn gewoon niet te vervangen.

De beste aankopen zou het behouden van spelers als Neres, VdBeek en Ziyech zijn. Je houdt de kern van het team, de chemie, de speelwijze, de herkenbaarheid.

Daarna mogen ze weg en heb je weer een jaar langer om nieuwe meerwaardes te scouten. Je kunt echt niet in een jaar zoiets doen.
0 0
PJSM
Is dat niet die Valentijn Driessen die er de laatste tijd altijd naast zit? Prima dan weet ik voldoende.
3 0
Patrick78
Volgens Valentijn Driessen....ok next nieuws please!
4 -1
Roels
Alsof hij dan niet allang was opgehaald. 30 miljoen is in deze markt nogal een fooi. Maw ik geloof er geen zak van.
2 0
Gooseman
Niet toen zijn contract werd ondertekend. Toen was 30 miljoen nog héél veel!
0 0
BrandjeXL
Je weet dat zijn contract vorig jaar is opgewaardeerd? Maar ik geloof niet dat Ajax aan clausules doet. Wel geloof ik dat Ajax zich schappelijk opstelt en niet het onderste uit de kan wil halen.
0 0
mvdk
Bepaalde verplichting? Hij heeft zelfs getekend en ligt nog 3 jaar vast.
2 0
Toon meer reacties