Buitenlandse media: 'De Ligt persoonlijk rond met Juventus'

ThijsZwagerman, 27-06-2019 om 00:20, 14206 views, Gianluca Di Marzio, Sky Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Verschillende buitenlandse media melden woensdagnacht dat Matthijs de Ligt een persoonlijk akkoord met Juventus heeft bereikt. De aanvoerder van Ajax kan in Turijn een vijfjarig contract tekenen. Ajax en Juventus zijn naar verluidt aan de onderhandelingen begonnen.

Een belangrijke eis van De Ligt en diens zaakwaarnemer, Mino Raiola, was dat er een vaste afkoopclausule in het contract van de centrumverdediger zou worden opgenomen. Volgens onder meer journalist Gianluca Di Marzio van het Italiaanse Sky Sport is dat in het mondelinge akkoord tussen De Ligt en Juventus het geval. De verdediger krijgt een verkoopclausule van zo'n 150 miljoen euro in zijn contract, waardoor het in de toekomst mogelijk is dat andere Europese topclubs De Ligt voor dat bedrag van Juventus kunnen overnemen.

Het bedrag dat Ajax momenteel voor de 19-jarige aanvoerder verlangt, ligt iets lager. De Amsterdammers willen De Ligt graag verkopen voor een bedrag om en nabij de 75 miljoen euro. De onderhandelingen tussen Ajax en Juventus zouden inmiddels zijn gestart. De Ligt zelf gaat, als de deal definitief rondkomt, inclusief bonussen zo'n 12,5 miljoen euro verdienen in Italië.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Prima afronden die deal en weg met De Ligt. Ben er nu wel klaar mee en kan ajax tijdig werken aan opvolger. Bedankt en succes bij de oude dame.
0 0
louis60
En dan wil ik nu graag iets lezen over een volwaardige opvolger voor de Ligt. En kom niet aan met lijstje met spelers die we al contract hebben. Die zijn gewoon niet goed genoeg en dan lopen we tegen veel tegengoals op. Kom op Marc. Aan de bak.
0 0
Godenzoon88
Perfecte club voor De Ligt! Leert ie nog beter verdedigen
0 0
koenos1
Joa Felix gaat voor 126 miljoen en De Ligt voor 68? Wat doet Ajax niet gaat?
0 -2
Adios
Misschien komt Keane erbij? Dan is het ineens een werelddeal!
0 0
koenos1
goed*
0 0
MosesD
Appels en peren vergelijken.
0 0
eriksen23
Ik snap niet hoe men het voor elkaar krijgt om denigrerend te zijn omtrent een overstap naar Juventus. Prachtige club, Italie een heel mooi land waarbij je toch wel wekelijks met een iets ander niveau te maken krijgt dan de Eredivisie. Speelt met routiniers zoals Bonucci en Chiellini die hem het iets minder verfijnde van het vak bij kunnen leren.

Daarnaast heb je het over een prima (!) salaris, een club dat elk jaar meedoet voor alle prijzen en met Sarri een trainer die staat voor aanvallend voetbal. Om over het voetballen en trainen met Ronaldo maar te zwijgen.
0 0
Rondo64
Om het nou een prachtige club te noemen.. Je hebt het wel over de club die regelmatig scheidsrechters omkoopt en hun laatste CL titel alleen maar hadden gewonnen door gebruik van doping. Verder wel eens
0 0
Nosky
Je kunt ook wel heel erg in het verleden blijven hangen.

Ik heb ook deels mijn bedenkingen bij Juventus hoor. Want in de nationale competitie is het daar niet spannend dus je speelt enkel voor de CL.
Maarja, dan denk ik aan Duitsland, Frankrijk, Spanje.... Is niet anders.
Het voetbal is gewoon een beetje verziekt..

Engeland is het enige land waar je in een echt spannende competitoe terecht komt met wekelijks een goede dosis weerstand. Maar goed, die competitie drijft met name op geld en niet op visie/filosofie/beleid/opleiding enzovoorts.

Dus ja, ach, Juve.. Italie is een mooi land, je speelt voor prijzen, mét Ronaldo en laten we wel wezen, De Ligt zou zich er prima kunnen ontwikkelen.
0 0
BrandjeXL
Volgens Corriere dello Sport(geen idee hoe betrouwbaar) zal De Ligt de overstap naar Juve maken voor 67/68 miljoen wat met bonussen op kan lopen tot 75 miljoen.
0 0
MosesD
Dan hoop ik wel dat er een doorverkoop percentage bedongen is van minimaal 10%.
0 0
DrFootball
Laat eerst maar eens duidelijk worden wat de transfersom voor De Ligt echt gaat zijn. En vergelijkingen met het bedrag van Joao Felix zijn onzinnig. Je kan ze alleen qua leeftijd vergelijken. Felix heeft een contract t/m 2023 en De Ligt 2021. Felix is een verfijnde middenvelder/aanvaller en daar wordt nu eenmaal meer voor betaald dan een bonkige verdediger. Dus mocht er een bedrag rond de 70 miljoen uitrollen voor De Ligt, dan is dat echt een prachtig bedrag.
1 0
WZAWZDB14
Het zou mooi zijn als Overmars lekker stug tegen gaat werken. Iedereen dacht dat promes ook zo'n 22 miljoen zou moeten gaan kosten, marc maakt er ff 15-17 miljoen van. Hij kent de marct als geen ander en ik verwacht dus ook dat hij bij deze deal het maximale eruit gaat halen.
0 0
stefanwillem
75 miljoen, Kean en een doorverkooppercentage van 15 %. Zou een topdeal zijn.
1 -1
ditisdebeslissing
75 miljoen en Rugani. probleem opgelost.
1 0
Aspers73
Hoe kan hij nou persoonlijk rond zijn als hij lekker op vakantie is? Onzin bericht.
0 -4
Raoul14
Leef jij in het stenen tijdperk?
1 0
Siemmie
Raiola? Of misschien heeft De Ligt op zijn vakantieadres wel contact met de buitenwereld?
0 0
Joseph
In deze tijd een koopje, Ajax geeft de Ligt een ontzettend groot cadeau.

De Ligt zou ruim over de 100 miljoen moeten gaan.
2 -2
Bocarra
Stop met het ver onder de marktprijs verkopen van onze spelers!
1 -2
oudzuid2
blijf het bizar vinden. kan je bij een prachtige club als Barca, met een rijk Ajax verleden, en je maatje gaat er ook heen, kies je voor de paar miljoen meer voor zo'n kutcompetitie waar de kampioen nu al bekend is...
2 -6
BrandjeXL
Ook jij bent helaas gehersenspoeld door het Barça syndroom.
0 -2
433metdepuntnaarlinks
De romantiek van Barca 10 jaar geleden is al heel lang vervlogen. Het is nog steeds een mooie club met een nobele stijl van voetballen maar het is gewoon een ordinaire koopclub. Want ze geven ook gewoon moeiteloos extreme bedragen uit aan spelers die ze nooit opstellen ... En jeugd een kans geven is ook op een lager pitje gezet (behalve als je jeugd koopt voor tientalle miljoen).

De competitie is wat spannender, dat is het dan ook. Matthijs gaat bij Juve ook wel gewoon met een van de twee beste spelers van de wereld spelen, kan waarschijnlijk van Ronaldo meer leren dan van Messi (en veel leren van Italie, de mentaliteit op defensief vlak en die reuzen achterin) en hij gaat spelen bij een club die de komende 2/3 alles op alles gaat zetten om de CL te winnen.

Kon slechter.
1 -1
Remark
Barcelona "een ordinaire koopclub"? Zelden is het gezegde "Als je naar een ander wijst, wijzen er drie vingers terug naar je zelf" meer op z'n plaats geweest. Mag ik je aanraden het succesvolle Ajax-elftal van vorig seizoen es goed te bekijken? Het uit de nek gezwets op dit forum is werkelijk hemeltergend. Clubliefde maakt niet alleen selectief stekeblind, maar ook nog eens oliedom.
1 0
stefanwillem
de ligt, Nous, Blind, Frenkie, Donnie, Kasper aangevuld met Eiting, Lang, Gravenberch enz. zijn in elk geval meer jongens uit de eigen jeugd dan er bij Barcelona rondlopen met Pique, Messi, Roberto aangevuld met Alanya (of zoiets). Meer heb ik er daar niet kunnen ontdekken dit seizoen in het eerste. Dus is de term koopclub veel meer van toepassing op Barcelona dan op Ajax het afgelopen seizoen. Dit seizoen wordt het anders ben ik bang.
0 0
BrandjeXL
Hoe wil jij Barça nu noemen dan?
0 0
Siemmie
Want jij weet de redenen van De Ligt waarom hij voor Juve kiest en geen Barça? Heel erg kort door de bocht dit.

Ik vind Juve sportief gezien juist een betere club voor Matthijs dan Barça. Meer kans op speeltijd, en een competitie waarin je als verdediger echt veel kan leren. Barça is lang niet meer zo wonderdaarlijk als iedereen denkt, en zonder Messi is het helemaal niks meer.
0 -1
AFCAMM
Er is niks bizar aan, want het is simpelweg zijn keuze. Als je leest dat hij vroeger ‘altijd Ronaldo wilde zijn’, is het helemaal niet vreemd dat hij naar Ronaldo’s club wil. Bovendien is het een competitie (en een club met spelers) waar hij nog veel kan leren als jongen van 19/20.
0 -1
***1900***
Je kan niet in zijn hoofd kijken, beetje makkelijk om het meteen op geld te gooien. Kan best zijn dat hij andere redenen heeft om voor Juve te kiezen die wij niet weten.
0 0
Sanalologo
Ik blijf het bizar vinden dat mensen er vanuitgaan dat Barca serieus geintresseerd is. Waaruit blijkt dat? Nieuws berichtjes in de marca? Waarom ga je er vanuit dat De Ligt voor Barca kan kiezen?
0 -1
ajaxminimax
Klinkt leuk zo'n bedrag van 75 miljoen, maar voor een speler als de Ligt is dat te weinig. 100 miljoen is inmiddels een normaal bedrag geworden in een op hol geslagen voetbalwereld. Dus Ajax ga maar mee in die gekte!
5 -1
Joodhannus73
Felix is gisteren van Benfica naar Atletico Madrid gegaan voor 126 miljoen. Is ook 19 jaar oud. Dan moet De Ligt voor 150 miljoen weg. Of 110 miljoen plus Kean. Alles daaronder is niet marktconform. Overmars moet het nu laten zien...
6 -2
WeerDinges
De huidige beste verdediger koste 84 miljoen. Is wat beter als vergelijkingsmateriaal. Die was ouder maar in Engeland betalen ze onderling nu eenmaal meer. 75 miljoen zou gewoon een prima bedrag zijn. Over marktconform gesproken.
0 0
milan-jantje
Niemand weet hoe deze onderhandelingen gaan dus speculeren heeft gewoon 0 zin. Niemand weet wat overmars gevraagd heeft is het echt 70 miljoen, heeft hij honderd miljoen gevraagd en drukt Juventus de prijs daadwerkelijk met Kean. Ik denk dat we weinig kunnen doen dan alleen maar afwachten tot het zover is en dan mag iedereen roepen wat hij vind.
0 0
Cello
Tuurlijk....de onderhandelingen tussen Ajax en Juve zouden inmiddels gestart zijn en daarvoor zou Ajax die media hebben laten weten (of de indruk hebben gegeven), dat het graag De Ligt voor 75 mio wil verkopen.

Nou....Ajax heeft dat helemaal niet laten weten, want als je dat los laat of er zelfs maar naar hint als club dan weet je dat je het jezelf heel veel moeilijker maakt om nog meer dan die 75 mio binnen te harken.

Soms lijkt de berichtgeving in de media erop dat er een soort van clausule bestaat bij spelers van Ajax, waarin de vaste verkoopprijs reeds vermeld staat. Probleem....een dergelijke clausule wordt bij Ajax, dacht ik, nooit opgenomen. Dit in tegenstelling tot landen als Spanje en Portugal, waar het zelfs, heb ik gehoord, verplicht is.
0 0
Vlieske
63 miljoen voor een back van crystal palace. Is 126 miljoen voor de ligt
0 0
036AFCA97
Het Moise Kean verhaal is alweer de deur uit?
0 0
Brandon
Bruto of netto?
12.5 miljoen per jaar is netto, terwijl 15 miljoen voor de jong bruto is neem ik aan?
1 0
AjaxBaggio
Joao Felix voor 125 mil. De Ligt voor 75 mil.
Best lachwekkend.

Die Felix heeft nog niet eens een compleet seizoen op het hoogste niveau gespeeld.

Eigenlijk zou Neto nu gewoon 100 mil moeten eisen.
9 -1
MosesD
Lachwekkende vergelijking.
1 -10
MNJ7
Niks lachwekkend , Mathijs heeft al 17 interlands? Speelt al 3 jaar in het eerste , aanvoerder.
Halve finale CL met oa goals tegen Juve en Tottenham
Finale EL
1 -1
MosesD
Zie mijn uitleg hieronder. Aanvallers en verdedigers kun je niet vergelijken. Dan ga je zeker straks ook roepen dat Ajax minimaal 100 moet vragen voor keeper Onana?
1 0
MNJ7
Niks lachwekkend , Mathijs heeft al 17 interlands? Speelt al 3 jaar in het eerste , aanvoerder.
Halve finale CL met oa goals tegen Juve en Tottenham
Finale EL
1 -1
Arek Milik
Want? Hij heeft gewoon volkomen gelijk. Meeste europese topclubs lachen zich in hun vuistje dat wij niet meegaan in de financiële gekte. De Ligt; halve finale CL, Finale Europa League, Finale nations league, aanvoerder Ajax, Ronaldo in zijn tas, nog 2 jaar contract. Is gewoon >100 miljoen waard!

And who the F is Joao Felix?
3 0
MosesD
Felix aanvaller, die kosten altijd stukken meer. Felix nog contract van 4 jaar t.o.v. de Ligt 2 jaar. Felix verdient bij Benfica meer dan de Ligt bij Ajax, ook dat wordt meegenomen in transferbedrag. Kortom, 3 hele plausibele redenen waarom Felix zo duur is. 70 voor de Ligt is wel de bodemprijs, dat vind ik ook, maar wie weet komt er nog een bedrag op, zodat het richting 90 gaat. Dat is niet verkeerd.
2 -2
JariJari
Waarom? Omdat we het accepteren. Gewoon 120M of aan zijn contract houden.
2 -2
31xAjax
Dat legt MisesD nou net uit en jij vraagt waarom?
3 -1
036AFCA97
Compleet mee eens. De Ligt is gewoon op een niveau dat de meeste verdedigers niet bereiken en áls ze het bereiken is het als ze 25 zijn. Heeft ervaring nationaal en Europees. Aanvoerder, basis van Oranje. Ik snap niet hoe die niet voor 100 miljoen weggaat. Hoop dat Overmars ons verrast net als met Milik destijds.
2 0
036AFCA97
Wat heeft de keeper van Valencia hiermee te maken? ;)
4 0
Ajax114
Mensen de prijs staat al vast. Is slechts nog een fomaliteit. Daardoor kon Raiola zijn gang gaan. Trouwens 12.5 M hadden wij ook wel kunnen betalen om hem een jaar langer te houden.
0 -1
Ajax114
Kunnen we hem over drie jaar terug kopen.
0 0
MosesD
Ik hoop dat van die 150 toch minimaal 15 voor Ajax is. Dan gaat het richting 90 en dat is niet verkeerd.
0 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Aanvoerder, meer wedstrijden dan de Jong in Ajax 1, jonger dan de Jong, maakt meer goals dan de Jong. Met andere woorden, onderste uit de kan halen. Zijn geen hamsterdagen waar onze aanvoerder voor een prikkie weg kan. Die portugees van benfica gaat voor 126 naar atletico. Wat heeft hij gedaan? Halve finale CL gespeeld net als De ligt? Nee. Zal een groot talent zijn maar De ligt is de beste verdediger van zijn leeftijd met al +100 wedstrijden voor Ajax 1. Eigenlijk moet je gewoon 100 mil. kunnen vragen, doet Ajax niet maar maak hem dan wel de duurste verdediger ooit door 85 te eisen. Van dijk speelde bij celtic en southampton toen hij opeens +80 waard werd....
0 0
Keizer020
Ik word een beetje moe van dit circus, laat het maar snel voorbij zijn.
3 0
3*stars*3
Die Mino is en blijft een rat maar wel een intelligente rat.
0 0
AFCA-B93
Overigens vind ik die clausule wel goed geregeld van Raiola. Als Matthijs over een paar jaar weer wat heeft bijgeleerd zie ik een grootmacht die 150 miljoen nog wel aftikken voor hem hoor. Op zich een prima clausule waarbij er gedacht wordt aan Matthijs z’n carriere, dus dat ‘ie niet “vast” komt te zitten bij Juve omdat ze een debiel hoog bedrag gaan vragen oid
0 -1
036AFCA97
Telegraaf: Real Madrid meld zich voor Donny. 50-60 miljoen.
1 0
3*stars*3
Apart dat Mike nog niet heeft getweet daarover.
Zag het net ook op Telegraaf.

Imo is Donny nog niet klaar voor zo’n stap en zeker niet naar Real, waar beleid zo wisselvallig is als wat.
Als hij vertrekt, lijkt een club als Bayern wel een prima club voor hem.
Nog minimaal 1 jaar Ajax is voor alle partijen het beste.
Maarja hij bepaald en ik betwijfel of hij nee zegt tegen een club als Real en 50/60mil is geen klein zakje geld...
0 0
MosesD
Laten we hopen dat van de Beek blijft, maar ja als Real zich meldt..... De Jong, de Ligt, van de Beek, zeer waarschijnlijk Ziyech en vermoedelijk Neres. 5 sleutelspelers......Dat wordt gas geven voor Overmars!
0 0
3*stars*3
Pfff, van 2 a 3 spelers die zouden vertrekken naar 5 is idd erg pittig.
Als Ajax echt voor Bergwijn wil gaan, dan speelt er achter de schermen ook iets rond Neres.
Kan niet zo zijn dat hij moet gaan banken, na zo’n seizoen waarin hij zijn stempel heeft gedrukt in de CL en zelfs Braziliaanse elftal heeft gehaald.

Aan de andere kant zagen we ook dat we afgelopen seizoen niet veel keus hadden op beide flanken als Neres en/of Ziyech niet meededen.
Ja Tadic maar die liet het juist in de spits zien.
Maar ik vertrouw wel op Overmars en de scouting, die zullen weer wat moois neerzetten.
Moet wel allemaal snel afgehandeld worden met inkomende en uitgaande transfers.
0 0
MosesD
Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik ik 2 a 3 spelers ook wel erg optimistisch vond. Ik ging uit van minimaal 4 en daar had daar van de Beek nog niet eens bijgerekend. Het zou voor van de Beek verstandiger zijn nog een jaar te blijven, maar ja Real Madrid......
Ik heb niet zoveel vertrouwen in de scouting. Ja, er zijn enkele goede spelers gehaald, maar voor de veel spelers (Tadic, Blind, Promes) heb je niet direct scouts nodig. Er worden nogal wat missers gemaakt. De interesse in Bergwijn verbaast me trouwens ook. Goede speler, maar op z'n best vanaf links, zoals Promes. Ik zou veel eerder voor een speler voor de andere kant te gaan. Als van de Beek gaat, moet er een middenvelder bij (liefst een creatieve, want Marin is niet de meest creatieve). Ik zou vol achter Hagi aangaan, aangezien die op de vleugel kan (als type Ziyech) en als aanvallende middenvelder. Verdedigend moet je niet weer gaan kopen. Geef Schuurs gewoon de kans. Hebben ze Magallan trouwens afgeschreven? Dat zou wederom een brevet van onvermogen zijn voor de scouting. Samengevat, gaan er 5 basisspelers, dan zou ik max 4 spelers (voor de basis) halen (en er zijn nu al 2 zekere basisspelers gehaald). Twee te gaan dus. Rest met (eigen) jeugd , zoals dat bij Ajax hoort.
0 0
greinsje
voor 60 strik erom en weg ermee. Voor die prijs moet je wel een goede vervanger kunnen fixen.
1 0
AFCA-B93
Ja, leuk hoor, dat verkopen, maar als je voor Donny nou ook nog een vervanger van buitenaf moet halen verlies je wel een beetje je identiteit denk ik.
4 0
036AFCA97
Liever inderdaad dat Donny nog een jaartje blijft en Gravenberch wordt klaargestoomd om hem op te volgen. Als Donny, Matthijs, Frenkie, Ziyech en Neres allemaal vertrekken zijn we terug bij af.
0 0
AFCA-B93
Zou een transfer van Donny echt een aderlating vinden. Bedoel, ik gun het die jongen het meest van de hele selectie na het drama van Appie, maar wat ik zeg: als je voor Donny nou ook nog een vervanger moet gaan halen is het wel karig gesteld straks met het zelf gekweekte talent in de basis (Promes natuurlijk geen talent meer en evt Bergwijn vind ik ook niet 100% eigen jeugd)
0 0
ajaxxcied4life
Neem maar van mij aan dat Lang, Ekkelenkamp, De Wit of Gravenberch de positie van Donny van de Beek in gaan nemen en Pröpper dan wel zal komen of een speler als De Roon.
0 0
RedFeather
Vind ik eigenlijk ook
0 0
greinsje
En dan heb je natuurlijk ook nog de gun factor.
0 0
AFCA-B93
Die 12 miljoen per jaar is nog eens wat anders dan die vermeende bijna 20 waar Hugo Borst onze Matthijs een geldwolf om noemde. Ongelooflijk hoe snel dingen voor waarheid worden aangenomen en hoe kortzichtig sommigen zijn
1 0
Ruff Rhythim
Als een mens al iets van hugo borst als waarheid aan gaat nemen heb je sowieso een gaatje in je hoofd....
0 0
davy14
Duidelijk signaal naar Ajax: Doorverkooppercentage bedingen!
1 0