'Hoop dat ik weggestuurde jeugdspelers motiveer'

ArthurV, 24-06-2019 om 20:45, 10399 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Quincy Promes wacht met Ajax de zware opgave om zowel in de Eredivisie als Europees nieuwe successen te boeken. De aanvaller, die maandag een vijfjarig contract tekende, geeft tegenover Ajax TV aan gebrand te zijn op nieuwe successen.

'Het is natuurlijk een fantastisch jaar geweest. De halve finale van de Champions League, dat is niet niks', benadrukt Promes. 'Om dat niveau aan te houden, dat is al een hele uitdaging op zichzelf. Maar het heeft wel aangetoond dat Ajax bezig is om terug te zijn waar ze altijd waren en dat is gewoon aan de top. Ze hebben moeilijke jaren en mooie jaren gekend. Ik denk dat we gewoon een mooie toekomst moeten creëren en geschiedenis moeten schrijven.'

'Je ziet wel dat Ajax een nieuwe weg in wil slaan en dat bewijst deze aankoop', vervolgt Promes, die de afgelopen periode al opzichtig flirtte met Ajax middels een post op Instagram. 'Ik had altijd al iets met Amsterdam en ik ben Amsterdammer. Voor de buitenwereld was het een hint, maar natuurlijk was het een beetje flirten met de media omdat die alles oppikken.'

'Hoop dat ik weggestuurde jeugdspelers motiveer'

Voor Promes zal het niet de eerste keer zijn om een Ajax-shirt aan te trekken. In de jeugd kwam de 38-voudig international al uit voor de Amsterdammers, maar werd hij destijds weggestuurd. 'Er is nooit echt een directe reden gegeven, maar ik ben wel zelf te rade gegaan. Ik denk dat ik gewoon een beetje onhandelbaar was in de jeugd. Ik wist niet echt wat ik ervoor moest doen, om elke keer het beste uit mezelf te halen. Ik ging heel veel op talent leunen, maar je moet wel het hele pakket hebben, zeker als je zo jong bent. En dat heb ik nu wel allemaal geleerd.'

'Het is niet persoonlijk, er worden heel veel spelers weggestuurd die uiteindelijk weer goed terechtkomen. Ik denk dat ik nu een voorbeeld ben dat je er linksom of rechtsom ook kan komen. Ik hoop dat ik de jeugdspelers die worden weggestuurd hiermee motiveer', spreekt Promes motiverende woorden. 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Hij zegt het zelf. Er was niet een directe aangegeven, dus die was er ook niet. Weggestuurd bij Ajax heeft niet één reden, maar vele. Het gaat erom of men denkt dat je jong al op je top kunt zijn. Sommige kunnen pieken op hun 18e en 19e (Kluivert, Seedorf, De Ligt) en zijn dan al echt mannen. En als Ajax dat in je ziet zitten mag je blijven. Veel meer spelers pieken later (en laten we eerlijk zijn, worden dan pas ook langzaam volwassen). Helemaal logisch, maar vaak wel een reden om de jeugd van Ajax uitgezet te worden.
0 0
Cello
Misschien kan ie veel beter gewoon duidelijk aangeven bij de boys in de jeugd: kijk, dit heb ik fout gedaan en maak niet dezelfde fout als ik heb begaan. Oftewel, zoals hij zei, dat je ervoor moet werken en niet alleen op je talent gaan parasiteren, denkende dat het wel vanzelf zal gaan.

Hij moet juist niet bij de boys in de huidige jeugd aan gaan geven dat het traject wat hij heeft doorlopen óók nog een kans is als je het eerst verkloot in de jeugdopleiding van Ajax.
Zorg ervoor dat je het niet verkloot en ga er volledig voor. Werk er hard voor en houd focus. Wordt dus juist niet om een kut-reden weggestuurd, waaraan jezelf heel veel had kunnen doen. Dat hoort de boodschap te zijn. Denk ik.
5 0
Ajax27
Precies dit, maar dat zullen ze bij Ajax ook snappen. Achter de schermen zullen ze bij Ajax ook met tig verschillende trajecten bezig zijn om jonge jongens op het pad te houden, maar ook om 15 jarige jongens binnen te houden wanneer ze bijna 16 worden.
0 0
gwn_rj
kan ook een hint naar fosumensah zijn... al is die niet weggestuurd geloof ik
1 -1
RedFeather
Wow iets zeggen en ontkrachten in 1 zin.
3 0
ajax4ever01
Indirect een hint van Promes om Bergwijn te triggeren, maar ik hoop dat Ajax niet zo gek is 40 miljoen te gaan betalen
6 0
SR83
Gaat geen 40 kosten
0 0
mgtow
Doet Overmars ook niet. Laat psv maar met een ongelukkige Bergwijn zitten dan gaat het niet lang duren voordat ze dan flink gaan zakken.
2 0
ajax4ever01
Of dat Bergwijn in een uiterste geval een arbitragezaak start
3 0
Ozymandias
Dat zou hij nooit winnen en zijn zaakwaarnemers en advocaten zullen dat hem dus ook afraden. Suarez verloor de arbitragezaak tegen FC Groningen omdat Ajax geen daadwerkelijke substantiele sportieve (omdat Ajax en FC Groningen in dezelfde competitie spelen) én financiele vooruitgang werd geacht laat staan dat een speler van PSV zo wel een transfer naar Ajax kan afdwingen. Ik denk sowieso niet dat Bergwijn haalbaar is. Althans, hij is misschien wel haalbaar maar waarschijnlijk niet voor een marktconform bedrag.
2 0
Ferd
Hij wint dat wel, welliswaar de arbiragezaak zelf niet, maar de prijs zal daardoor wel gedrukt worden. Dat was bij het geval Suarez ook.
0 0
JariJari
Met een abitragezaak win je ook als je verliest. Suarez ging naar ons en de De Boertjes naar Barca.
1 0
Web
Nu Bergwijn nog. Ziyech en Neres kun je zo nog maar eens kwijtraken.
0 0
Broekzak
dit is gewoon een advies aan Bergwijn om ook terug te komen
5 0
ajax4ever01
hahaha dat dus
1 0
AFCAU
Haha ja denk het ook. Ook het instagram bericht op Ajax met de tekst ‘our plan worked’ Bergwijn die afgelopen week ook iets in die richting onder een foto plaatste van Promes.
4 0
LS16
Dit viel mij ook op. Promes die lachend naar zijn telefoon kijkt met die tekst eronder. Ik denk dat de komende dagen gaat blijken waar deze hint op slaat.
1 0
AFCAU
En voor de echte speurneuzen. Bergwijn deelde vandaag iets in zijn verhaal omtrent zijn nieuwe Mercedes, je ziet een klein stukje van de binnenkant van die mercedes dealer, het is bekend met welke dealer Ajax een contract heeft..
4 0
SPLNDD
Denk niet dat de volgorde is: Mercedes AMG uitzoeken ( levertijd), extern laten wrappen en daarna pas een contract tekenen bij Ajax ;-)
0 0
Santiago
Welke foto? Ben geïnteresseerd nu

Edit: heb het gevonden. Zeer toevallig inderdaad
2 0