'Raiola bepaalt en speelt clubs tegen elkaar uit'

ThijsZwagerman, 22-06-2019 om 23:30, 15737 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen, journalist van De Telegraaf, beweert dat Mino Raiola een heel groot aandeel in de toekomst van Matthijs de Ligt heeft. Juventus lijkt momenteel de beste papieren te hebben om de Ajax-aanvoerder in te lijven en dat komt volgens Driessen mede doordat Raiola veel vrijheid heeft gekregen van Ajax.

'Mino Raiola zit achter het stuur en speelt clubs tegen elkaar uit. Op het moment dat hij aan de vergadertafel komt, hebben spelers eigenlijk weinig meer te zeggen over hun toekomst. Raiola bepaalt dan de strategie van de onderhandelingen en probeert er voor zichzelf en de speler het meeste uit te halen. Daar is hij nu ook mee bezig', vertelt Driessen in gesprek met FOX Sports Voetbalzomer. De Telegraaf-journalist legt vervolgens uit dat de belangstelling van Juventus concreet is, terwijl ook Paris-Saint Germain nog hoopt op de komst van De Ligt.

'Het is wel serieus. Juventus en Paris-Saint Germain willen allebei het bedrag betalen dat Ajax voor De Ligt verlangt. Ajax heeft gewoon tegen Raiola gezegd dat ze tussen de 75 en de tachtig miljoen euro voor Matthijs willen hebben. Ze willen ook nog wel met iets minder genoegen nemen, maar in feite heeft Raiola de vrije hand. Daar maakt hij gebruik van. Nu lijkt Juventus op Pole Position te liggen, maar als Paris-Saint Germain daar morgen weer overheen klapt...'

Ondanks het feit dat Raiola dus volgens Driessen grotendeels lijkt te bepalen waar de toekomst van De Ligt ligt, lijkt de Ajacied geen spijt te hebben van zijn keuze voor Raiola als zijn zaakwaarnemer. 'Hij zei vorige week nog tegen ons (De Telegraaf, red.) dat hij de allerbeste zaakwaarnemer ter wereld had. Dan neem ik niet aan dat je spijt hebt van de keuze voor Raiola', stelt Driessen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wesl
Ongelofelijk, hij kan naar Liverpool en Barcelona. Maar gaat naar Juventus omdat Raiola daar meer geld ziet. Hoe kan het dat Matthijs hier zo gevoelig voor is? Ga lekker bij Liverpool spelen
0 0
Brandon
Het was al langer bekend dat Raiola meer aan zichzelf dacht dan zijn clienten...Ik denk dat De Ligt het liefst voor Barca had gekozen.
0 0
MPAjax
ze willen hem goedkoper zodat ze hem met winst kunnen verkopen...
0 0
VanDeMolen
De Ligt begint me steeds meer tegen te vallen, had echt van hem verwacht dat hij Raiola wel op zijn plek zou zetten. Blijkbaar heeft hij toch Eurotekens in zijn ogen gekregen.
1 0
14AJAX14
Kunnen we Raiola niet aan nemen om de uitgaande transfer te regelen? Dan waren er deze zomer al twee voor 100+ miljoen de deur uit gegaan. Kan Marcie ondertussen met een zak geld naar Brazilie om Antony en nog een paar samba boys op te halen.
1 0
Ajaxbrl
Is het nou echt zo raar om 100M te vragen? Voor de gemiddelde houthakker in de Premier League vraagt men al 60M!
3 0
14AJAX14
helemaal met jou eens, Ajax doet weer aan goodwill...(voor een speler die de komende 12 jaar niet bij Ajax speelt) terwijl de rest van de voetbalwereld gewoon keihard zaken doet. Als alle topclubs nu De Ligt voor 75 miljoen willen hebben, dan zijn er ook nog wel een paar die 100 miljoen op tafel leggen: Real, PSG, Barca, Man Utd... allemaal genoeg geld.
1 0
TheRiviera
De reden waarom clubs nooit met 100 miljoen op tafel komen voor De Ligt heeft alles te maken met de competitie waar hij in speelt. Hij is niet getest in de vijf grote competities. Clubs zullen op hun hoede zijn daarvoor. Hij heeft natuurlijk geweldig gepresteerd op internationaal niveau in de CL en bij Oranje maar hij heeft nog niet een heel seizoen lang op een veel hoger niveau gespeeld. Hij is en blijft een talent en zulke spelers kunnen nog door het ijs zakken. Je ziet het bijvoorbeeld bij Dolberg. Hij raakt geblesseerd en heeft nu extreem veel moeite om terug te komen op ze oude niveau.
0 -1
14AJAX14
wat een onzin, Dolberg en De Ligt vergelijken... laat maar. De ligt heeft afgelopen 3 jaar als snotneus altijd gepresteerd en niet blessure gevoelig, die hoeft niks meer te bewijzen... 75 of 100 miljoen maakt voor de EU elite niks uit.. kopen ze een paar talentjes minder of verkopen ze een overbodige bankzitter...
0 -1
Nicoonzeredder
Waarom zou Ajax met minder ook genoegen willen nemen? Laat die clubs het lekker met elkaar uitvechten joh
0 0
Jojo14
Raiola en Nedved zijn samen gespot... Ben bang dat het echt dat lelijke dopingcluppie wordt.
1 0
Frank1978
Inderdaad jammer als dit waar is, maar van de andere kant zou ik van geen enkele transfer van de Ligt echt blij kunnen worden. Als AJAX er maar het maximale uithaalt dan.
0 0
AnsB
Onzinnig. Natuurlijk bepaalt De Ligt waar hij heen wil. Natuurlijk heeft hij zijn eigen randvoorwaarden doorgesproken met Raiola, alsmede de clubs waar hij wel en waar hij niet heen wil.
Natuurlijk probeert Raiola vervolgens de beste deal eruit te slepen, óók door met clubs te onderhandelen waar De Ligt niet naar toe wil (of alleen onder extra voorwaarden). Dat, en precies dat is zijn werk.
En ja, natuurlijk probeert hij ook zijn eigen portemonnee zo goed mogelijk gevuld te krijgen, maar hij zal nooit en dan ook nooit iets uitonderhandelen wat de speler niet wil. Als hij dat zou doen is hij heel snel spelers kwijt. Een zaakwaarnemer moet te allen tijde zijn speler(s) tevreden houden. Wet 1 in makelaarsland. En Raiola is van alles, maar zeker niet gek.
De Ligt is een hele andere jongen dan Kluivert, die makkelijk te beïnvloeden is/was, waardoor Raiola het voortouw heeft kunnen hebben in het hele keuze- en beslissingsproces. En ja, Raiola kan in potentie een kwalijke invloed hebben op spelers (vanuit de club en de fans bezien), maar alleen als de spelers en zijn omgeving dat toelaten of misschien zelfs graag willen.
Dat is ondenkbaar bij iemand als De Ligt. Invloed ja, maar De Ligt gepaalt.
Het is juist de kracht van Raiola dat hij precies weet hoe hij zijn spelers tevreden moet houden. En dat verschilt per speler.

Vanuit Ajax is het alleen maar verstandig om Raiola zoveel mogelijk vrijheid te geven (na ook eerst de randvoorwaarden te hebben besproken). Want Ajax heeft er baat bij om de verstandhouding met Raiola zo goed mogelijk te houden. Niet omdat het zo'n leuke man is, maar omdat hij heel veel macht heeft en meerdere jeugdspelers reeds bij hem onder contract staan.
Uiteraard hoef je als Ajax zijnde niet naar zijn poppen te dansen, maar een zekere mate van diplomatie, geven
0 0
Ginoajax1
Dit is nou zo'n mooi voorbeeld hoe geld en gerotzooi met zaakwaarnemers de voetbal sport kapot maken.
0 0
Wereld
Straks in breaking news: De Ligt op weg naar Juve, want hij heeft een Instagram-foto van CR7 geliked..
1 0
BrandjeXL
Ik zie het probleem eigenlijk niet. Door Raiola de vrije hand te geven kan hij voor iedereen de beste deal eruit slepen.
0 -1
TheRiviera
Maar tegelijk sleept hij ook de beste deal voor zichzelf eruit waardoor potentiële clubs waar De Ligt misschien na toe wilt afhaken. Als jij een zakenwaarnemer wilt die financieel gezien voor jou en Ajax de beste deal eruit sleept dan is Raiola misschien wel de ideale zakenwaarnemer. Maar je moet kunnen accepteren dat hij ook naar zichzelf kijkt.

Maar als jij een zakenwaarnemer wilt die de sportieve belangen voor zijn speler voorop stelt en niet kijkt naar het financieel plaatje dan is Raiola absoluut niet de zakenwaarnemer die je wilt hebben. Want hierdoor kan hij financieel gezien niet de beste slag slaan voor zichzelf.
0 0
Ginoajax1
Het is onbegrijpelijk dat de Ligt zich inlaat met Raiola. Dat een Depay dat doet kan ik nog begrijpen.Ik kan me niet voorstellen dat schoonpa Molenaar hier blij mee is.
0 0
Cupmetgroteoren
Molenaar....lol
0 0
Rdk1983
Idioot dit. De Ligt bepaald en Ajax. Raiola heeft niets te zeggen. Max 10 000 euro voor zo’n zaakwaarnemer voor een dealtje opzetten lijkt mij al meer dan genoeg. Wat een maffiosi
1 0
Frank1978
Dit is hoe kapitalisme werkt. Sommige mensen werken keihard voor een habbekrats en een ander wordt schatrijk met het plegen van wat telefoontjes en het zetten van een paar krabbels...
0 0
geronimo
Het is idioot dat dat iemand voor dat beetje werk zoveel geld vangt, dat clubs en spelers daar in trappen
2 0
ST
Ik blijf het raar vinden dan als Frenkie 75-85 miljoen waard is, dat je dan genoegen neemt met 75 miljoen voor het in mijn ogen veel grotere talent De Ligt. Dit terwijl er dan nog iets van 10-15 miljoen naar Raiola gaat. Volgens mij moet hij iets van 90 miljoen waard zijn.
3 -1
31xAjax
jonge jonge, hoe vaak moet hier nog uitgelegd worden dat de kopende club Raiola betaald dus gaan niet van die eventuele 75M af die Ajax voor hem, volgens de media tenminste , wil ontvangen....
1 0
Schip
Volgens mij speelde Frenkie toen pas één seizoenshelft vast in Ajax 1, had nog geen masterclass gegeven tegen Real en Juve en er had zich slechts één club echt had gemeld. PSG kwam daar pas later bij dacht ik.

Overmars weet nu waarschijnlijk ook wel dat hij had moeten wachten. Dan had hij die 90 mjl er wel uitgekregen. Want ook Guardiola wilde hem hebben, maar Barca was te snel. Frenkie en Overmars hadden toen al gehapt.

Weet trouwens niet of De Ligt een echt groter talent is. Appels en peren en misschien zit De Ligt nu al op zijn uiteindelijke niveau.

Ik weet alleen dat transferperikelen echt veel afbreuk doen aan de waardering voor een speler. Geld, geld, geld.
0 0
Schip
Dat is ook de grote kracht van Raiola. Een rookgordijn opwerpen van zogenaamde tegenwerking door clubs, beetje wijs doen over de voorwaarden die bepaalde clubs graag in hun contracten zetten en hoe (on)belangrijk die zijn, beetje info over de locale wetgeving, strategieën om die clubs tegen elkaar uit te spelen en onder druk te zetten, zodat de speler denk: wow, Mino heeft de clubs bij de ballen.

Nee Mathijs, hij heeft JOU bij de ballen. Een beetje vakjargon en praatjes en Mino pakt zijn spelers in. Clubs hoeft hij niet in te pakken, want hij heeft het perfecte drukmiddel: de speler.

Raiola is een hele doortrapte verkoper van hete lucht. Hij onderhandelt onwerkelijk hoge makelaarsfee's uit, een hoog salaris voor de speler, maar je komt slecht binnen en niet bij je droomclub. Gewoon bij een veel betalende club. En dat werkt zelden.
1 0
Bennyben
Kan je misschien 2 of 3 miljoen meer verdienen per jaar als frenkie de jong door die rioolrat, geld maakt echt gelukkig Matthijs ik denk dat die daar nog wel eens snel achter kan komen.
0 0
Joodhannus73
Ajax, de enige club ter wereld die voor zijn sterspelers een fooi vraagt en ook nog wel genoegen neemt met iets minder (!) Het is toch werkelijkwaar niet te geloven... En niemand in de media die daar wat van zegt... Gaat ook nog eens 20% voor de zaakwaarnemer vanaf. Dus je houdt uiteindelijk iets van 60 miljoen over. De helft van wat Benfica gaat vangen voor Felix. En op de aandeelhoudersvergadering krijgt Overmars gewoon weer een pluim, salarisverhoging en een vette bonus erbij. Gek makend...
1 -5
trodat4030
Makelaarskosten zijn voor de KOPENDE partij.. Lekker schreeuwen over iets waar je blijkbaar de ins en outs niet van kent, lekker bezig Hannus..
0 0
ErikAjax1983
op basis van alle speculatie lijkt het idd alsof Raiola bepaalt waar de Ligt gaat spelen en dat had ik niet verwacht. Had verwacht dat de Ligt meer regie zou voeren. Hoe dan ook, ergens denk ik gewoon dat het Barca wordt en anders nog een jaartje Ajax! Zou met het oog op het aanstaande EK ook helemaal niet verkeerd voor hem zijn.
0 0
Ajax412
RAIOLAMAFIARAILOAMAFIARAIOLAMAFIA
1 0
AjaxBaggio
Ajax heeft maanden terug al aangegeven dat De Ligt weg mocht voor +-75m. Grote fout imo; in deze gekke transfermarkt had je zeker wel 100m voor hem kunnen vangen. Zeker na zo'n geweldig seizoen.

Gemiste kans imo.
0 -2
ajaxxcied4life
Zou het niet kunnen zijn dat Ajax dit bedrag met Frenkie en De Ligt mondeling is overeengekomen aan het begin van het vorige seizoen zodat zij zouden blijven?
1 -1
WeerDinges
Mensen roepen altijd maar wat. Teveel games gespeeld ofzo. 75 miljoen voor een verdediger is sowieso een prima deal. Tweede op de transferlijst volgens mij en dat voor een ED speler. En daarnaast kan je maar zo eens gelijk hebben dat ze hebben afgesproken mee te werken aan een transfer.
0 0
AFCAjax
Het is al ronduit bezopen dat Ajax genoegen neemt met 75 a 80 miljoen blijkbaar, wat een fooi is voor een speler als de ligt, maar ik mag wel aannemen dat je daarmee ook wilt dat het snel is geregeld en niet dat je rioolrat maanden de tijd geeft om centen voor zichzelf bij elkaar te praten.
1 -1
Ajax#1900
80 miljoen een fooi..
3 -1
AFCAjax
een fooi ja.. in de huidige markt voor nagenoeg de beste centrale verdediger ter wereld die nog maar 19 jaar oud is.
0 0
AjaxBaggio
Raiola is idd een dikke rat haha. Maar ik kan best begrijpen waarom spelers met hem weglopen.

En wat betreft Barca; Ik zag De Ligt al in een Barca shirt. De media heeft ons helemaal gek gemaakt, en het ging maanden lang alleen maar over De Ligt en Barca,

Maar ja, die jongen moet gewoon naar een club waar hij gegarandeerd basisspeler wordt. Daar is Juve er één van. Ben geen fan van de competitie. Maar eerlijk is eerlijk. Voor een verdediger is Juve geen verkeerde club.

Al denk ik dat een Bayern net iets beter bij hem zou passen.

PSG zou ik niet doen. Dat moet je echt niet willen als ambitieus supertalent. Neymar en Mbappe spelen daar over 1-2 jaar ook niet meer.
1 0
AlexIbarra
Waarom willen mensen zo graag denken dat kwade genius Raiola alles bepaalt?

Matthijs heeft het recht om elk voorstel waar Raiola mee komt af te wijzen en kan hem ook nog ontslaan als het niet bevalt waar Mino allemaal mee komt. Hij gaat heus niet naar China als Raiola daar een ton meer mee verdient.
1 -3
AfcAjax30
De Ligt is nu 19 (bijna 20) hij heeft dus nog pak m beet 15 jaar voetballen te gaan. Hij wil spelen en bij Barcelona zal dat waarschijnlijk lastig worden, dus kijkt hij verder. Spelen is voor hem nu het belangrijkste en als dat dan ook nog kan bij een topclub, wat Juve en PSG gewoon zijn, dan zou hij toch gek zijn om dat niet te doen? Daarnaast kan hij nog een lekker zakcentje verdienen ook. Dan speelt hij 3 jaar basis bij een topclub en als Barcelona dan weer komt (wat geheid gaat gebeuren) dan maakt hij als nog die transfer en speelt ie daar nog jaren als topspeler. Hij is slim genoeg, en ik ben er dan ook van overtuigd dat hij heel bewust nu NIET voor Barcelona kiest. En WEL voor speeltijd bij een andere topclub. Ik wens De Ligt alle succes bij zijn volgende club, welke dat ook mag zijn.
1 0
AFCAjax
Die ploegen spelen in een waardeloze competitie waar ze jaarlijks met 20 punten verschil op de nummer 2 kampioen worden, geen noemenswaardige stap omhoog.
0 0
AfcAjax30
Mee eens, maar zoals ik al aangaf, wel topclubs. Los van de competitie ben je gegarandeerd van CL voetbal. Ik zou als De Ligt zijnde ook niet graag meer tegen een Heracles of Emmen uit willen spelen op kunstgras. Dan liever naar een Atalanta of Marseille uit. Overigens ook mooier weer over het algemeen ;) Het liefst zie ik hem nog een jaar voor Ajax spelen. En volgend seizoen Pique opvolgen bij Barcelona. Maar dat is niet reëel. Maar eh, dromen mag he
0 0
GvanderK
Raiola is een rat, puur uit op geld. Vreemd als Ajax tevreden zou zijn met 70 a 80 miljoen. Het is wel weer komkommer tijd en journalisten (met name Valentijn) dikken alles aan, dus ik ga voorlopig nog niet oordelen over wat de media allemaal roept. Zelf hoop ik dat De Ligt voor Barca, Liverpool of Bayern kiest.
0 -1
Murtagh
Dom van ajax om een prijs te nomen. Had die rat zijn gang laten gaan en ze tegen elkaar op laten bieden
0 -2
behangdelul
De Ligt gaat gewoon naar Barcelona. Dit is allemaal tactiek van Raiola.
0 0
AFCA1211
Steeds minder sympathie voor De Ligt op deze manier
6 -8
Warrior
Omdat hij misschien niet doet wat jij zou willen? Hoe oud ben jij eigenlijk?
1 -4
Mikee
Sympathie verliezen op speculaties doe ik niet aan, kranten speculeren van alles. De Telegraaf zeker. Matthijs weet donders goed wat hij wil en laat zich niet gek maken. Hij wil ook gewoon het beste eruit halen voor Ajax en zijn carrière.
5 -3
gusanito
Ik begrijp niet waarom een nuchtere intelligente jongen als De Ligt bij die semi crimineel zit. Je weet toch dat die man niet denkt aan jouw carrièreplanning, maar altijd voor de financieel beste optie gaat. Vind het echt heel vreemd
5 -1
ajaxxcied4life
Kennelijk willen mensen niet zien dat hoe nuchter je mag zijn, of hoe intelligent dan ook dat geld mensen in extase brengt en dat weet Raiola.
4 -1
AFCA0492
waarom heeft hij raiola genomen. verneukt zijn keuze volledig.
1 -1
Rik428
Als ik Raiola zou mogen inschakelen bij mijn volgende contractonderhandeling dan zou ik dat meteen doen. Een voetballer dus ook. Het is alleen voor ons vervelend omdat spelers bij onze club weggaan, maar vanuit het oogpunt van de voetballers is het volkomen logisch: de man heeft het grootste netwerk met daarin alle topclubs en je weet altijd zeker dat je qua salaris het onderste uit de kan krijgt. Als je wat wil dan moet je bij Raiola zijn.

Hoe kut dat ook voor ons is
0 0
Joseph
Zal wel uit de hoed van zijn schoonvader komen, die man is een schaamteloze geldwolf.
0 -3
appeltje
Hij had Raiola eerder dan zijn huidige schoonvader, dus dat verhaaltje gaat niet op.
1 0
insectenverdelg
Poen, poen en poen.
1 0
Ajax114
Nu merken we dat hij pas 19 is en zo groen is als gras. Je toekomst laten bepalen door een ander alleen vanwege geld. Mag trouwens hopen dat die 75-80 M voor Ajax is en daar niets meer van naar De Ligt gaat.
2 -3
altijdwelwat
Dit kan toch nooit de bedoeling zijn geweest , een speler die zich moet schikken naar de wens van een agent. Ik zou mij kapot schamen als ik de Ligt was ....
5 0
Tinus
Raiola vertrouw ik voor geen meter. Maar laten we eerlijk zijn, de nieuwtjes van Valentijn Driessen zijn nou niet bepaald betrouwbaarder.
1 -1
Redrum
De Ligt mag zich ook kapot schamen wat mij betreft. Kiezen voor Raiola valt in zijn geval echt op geen enkele manier goed te praten. Matthijs is een slimme jongen en laat hier simpelweg zien dat alleen geld zijn drijfveer is. Hij speelt straks bij Juventus of PSG, terwijl Barcelona waarschijnlijk zijn droomclub was. Maar ja, wel voor een heel dik salaris en een dikke vette bonus voor zijn dikke vette zaakwaarnemer!
2 0
GerardAjax26
Ik geloof er niets van dat Ajax genoegen zou nemen met minder dan 75 miljoen terwijl alle topclubs interesse in de Ligt hebben.
1 0
Ajax114
Jawel joh is die luie Overmars er toch weer makkelijk vanaf. Stel je voor dat hij echt moet gaan werken voor de club. Is lekker op vakantie.
1 -15
L1tman3n
Ja, want overmars heeft helemaal nog niks goed gedaan. Hij verdient ook helemaal niks voor de club. Tsjongejonge, toetsenbord held!
0 -1
Danos
Dat doet hij dus goed, delegeren heet dat! Hij heeft tijd voor wat anders, behoud zelf zijn goede naam bij betreffende clubs en maybe heeft hij nog een dealtje met Mino bijv mbt Ryan.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hai trolletje ben je er weer
4 0
Dit is mijn club
Ja man, die Overmars is me toch slecht bezig...........
2 0
ajaxxcied4life
Aansteller.
2 0
Redrum
Dit is met ruime afstand het meest realistische en meest waarheidsgetrouwe stukje journalistiek van onze grote vriend Valentijn D van dit jaar. Every dog has his day. And today is Valentijn's day.
4 -1