Eiting keert terug: 'Geleidelijk mee gaan doen'

JesseTH, 21-06-2019 om 17:45, 5278 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting zal 'geleidelijk' terugkeren binnen de groepstraining van Ajax. De controlerende middenvelder begon eerder aan het nieuwe seizoen dan de meeste van zijn teamgenoten en dat in het teken van zijn rentree in het rood-wit.

'Ik voel me fit', klinkt er tegenover Ajax TV uit de mond van Eiting. De middenvelder trainde door om fit aan het nieuwe seizoen te starten en daarom verscheen hij al eerder op De Toekomst. 'Ik ben hier al een paar dagen, dus voor mij is het niet de allereerste dag op De Toekomst, maar wel met de jongens. Dat is wel leuk.'

Eiting revalideerde de afgelopen maanden na een knieblessure en geeft daarvan nu een update. 'Het gaat heel goed, maar het blijft altijd afwachten hoe de knie reageert. Ik heb vijf maanden geen groepstraining gehad, dus ik zal alles geleidelijk mee moeten gaan doen. Ik ga zien hoe snel dat allemaal gaat gebeuren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jornnn
Frenkie is buiten categorie. Die vervang je niet door Eiting. Maar Eiting is wel een enorm goede speler. En als hij fit is en in vorm, gaat hij Schone voorbij als een komeet.
0 0
AlexIbarra
Belangrijk dat Eiting, Bandé, Dolberg, Labyad, Magallan, Marin, Martinez zo snel mogelijk hun draai vinden.

Geen gezeik met gebrek aan ritme, blessures, moet nog wennen, bla maar iedereen op 100% lekker concurreren en elkaar beter maken. Dan merken we wel wie het redt.
Voor Dolberg en Eiting wordt het qua leeftijd wel een belangrijk jaar.
0 0
Yeshyeshyall
Speelde Europees echt een wereldpot tegen ik weet niet meer wie. Dacht toen echt: ‘ik heb deze jongen zwaar onderschat, dit is één van onze grootste talenten’. Hoop dat hij dat niveau weer gaat halen want dat was echt heel goed
3 -1
sjaakthenler
Sturm Graz waarschijnlijk, strooide met geweldige passes.
0 0
ajaxwestland09
Ik hoop dat deze jongen het echt waar gaat maken in de basis en basisspeler wordt
0 0
Ar
Misschien hebben we de opvolger van Frenkie al in huis.
Ik had graag Sinkgraven op die positie een paar keer willen zien, maar Eitingh is niet door de mand gevallen in die wedstrijden die hij speelde (althans minder dan Maz tegen Feyenoord, Kristensen tegen Heracles, of Dolberg tegen de Spurs).
1 -1
Schwalbino
Frenkie is avontuurlijker, heeft meer bravoure. Carel is bescheidener. Een ander type goede voetballer. In principe de beste opvolger van Schone.
0 0
Marcus
Ergens hoop ik (tegen beter weten in?) dat de periode dat hij slecht balde te maken had met z'n blessure.
Want als hij dat niveau haalt van daarvoor en van Jong Ajax. Dan hebben we de echt Eiting nog niet goed gezien. Met andere woorden, ik geloof dat hij dit seizoen gaat opbloeien en zijn belofte gaat waarmaken.
0 -4
trodat4030
Waar heb je het over? Carel speelde prima in Jong, was daar bijna wekelijks 1 vd 3 besten..
1 -2
Ozymandias
Volgens mij bedoelt hij dat ook.
1 0
Ozymandias
Ik lees nu al een paar keer dat Eiting voor zijn blessure geen goede indruk maakte in de wedstrijden die hij met het eerste meedeed. Volgens mij klopt dat totaal niet en is dat gevoel ontstaan doordat hij in zijn op één na laatste wedstrijd voor zijn blessure dramatisch speelde. Dat was de wedstrijd tegen PSV maar toen viel het gehele team door de mand en dan kan je van de meest onvervaren speler niet verwachten dat hij zich toch staande houdt. Verder heeft Eiting voor zijn blessure maar één andere echte slechte wedstrijd gespeeld als basisspeler en dat was tegen Heracles Almelo.

In de wedstrijden tegen Sturm Graz (uit en thuis) en AEK Athene (thuis) en was Eiting goed en in de wedstrijd tegen FC Emmen (thuis) bepaalde Eiting als regiseur het tempo van de wedstrijd. Het leek er toen op dat het niet lang meer zou duren voordat Eiting de voorkeur zou krijgen boven Schöne. Ik verwacht dan ook dat als Ajax geen nieuwe middenvelder koopt Eiting in de loop van het komende seizoen een vaste basisplaats zal veroveren als '6' (met Marin en Vd Beek als halven). Eiting is een type '6' die het spel kan verdelen door middel van zijn geweldige passing.
4 -2
Minsc
Onzin allemaal, is gewoon een zeer matige speler. Balletje breed, balletje terug, kan niet koppen, verdedigt zwak.
2 -3
HeavenlyDivine
''Balletje breed, balletje terug.''
Dan heb je echt niet goed naar Eiting gekeken, hoor. Sorry
1 0
GrandMasterFlex
Prachtig dit nu al kapotmaken en een zeer kort termijngeheugen blijkbaar, want Eiting was sterkhouder in Jong en tevens speelde hij uitstekend in de voorronde van de CL.
2 0
Ozymandias
Wat een onzin, Eiting zoekt juist altijd een aanspeelpunt vooruit (en heeft de visie om regelmatig een aanspeelpunt over te slaan om een bepaalde onvoorspelbaarheid in de opbouw toe te voegen).
0 -1
Ajax#1900
Zeggen mensen ook over Blind
1 -1
Ar
En over Xavi.
1 -1
FlyingDutchMan
Welcome back Carel, was lekker bezig aan het begin van afgelopen seizoen!
1 -3
Truth
ik hoop dat Gravenberch dit jaar gaat doorbreken
2 -1
ajaxwestland09
Ipv eiting ?
0 -1
Truth
nee, niet perse. Wilde het gewoon zeggen en zag er geen topic over. Trouwens AjaxWestland..? waar in het Westland?
0 0
ajaxwestland09
Ja eerst in jong Ajax graag!! Voor zijn blessure was hij niet echt denderend vertraagde het spel , balverlies etc. Eerst in jong Ajax maar bewijzen, snap dat iedereen lyrisch is over deze jongen maar heeft op mij niet echt indruk gemaakt in Ajax 1
3 -7
GrandMasterFlex
Daar ga je al, want blijkbaar heb je hem pas 1,5 x zien spelen, maar Eiting is zeer solide en ook in de jeugd steevast basisspeler.
0 0
Ar
De valse start van Ajax tegen Heracles, toen TH koos voor Sierhuis en Eitingh in de basis ipv Huntelaar en Schöne, Tagliafico en Frenkie op de bank zaten (de laatste ivm terugkomen van blessure), zegt nu minder dan toen.
De tweede wedstrijd tegen Heracles was nog erger, en toen speelde genoemde basisspelers wel, en zat enkel Maz op de bank (omdat ie tegen Feyenoord dramatisch had gespeeld) voor een ergeniswekkend slecht spelende Kristensen. Eitingh en Sierhuis beoordelen op die eerste competitiewedstrijd tegen Heracles is dus niet eerlijk.
Ook tegen PSV, en later het seizoen tegen Feyenoord, zakte de hele ploeg door de ondergrens. Het als laatste man opstellen van Frenkie tegen PSV is ook een speler niet aan te rekenen. Eitingh deed het naar mijn inzien behoorlijk voor zijn blessure. Niet opvallend, of super, maar behoorlijk. En het is een intelligente voetballer, positioneel sterk, en een goede passer.
0 0
Murtagh
had toen al last van de blessure
3 -1
ajaxwestland09
I know, kan me nog goed herinneren dat deze jongen helemaal werd afgebrand op AS
0 -3
trodat4030
Dus was hij voor zn blessure lang niet zo 'slecht' als jij doet voorkomen. Was in Jong (écht voor zn blessure) gewoon sterkhouder. Zelfs toen de blessure op begon te spelen, want heeft er bijna een jaar mee doorgespeeld. Je roept dingen, maar weet blijkbaar niet wát je precies roept...
1 0