'Ajax-target Ødegaard verkast naar Leverkusen'

BartVeenstra, 20-06-2019 om 15:35, 20977 views, Algemeen Dagblad, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft de strijd om de handtekening van Martin Ødegaard verloren. De Noorse middenvelder heeft volgens het Algemeen Dagblad gekozen voor Bayer Leverkusen, waar oud-Ajax-trainer Peter Bosz hoofdtrainer is.

Eerder al werd bekend dat Ødegaard op het vliegveld van Düsseldorf was gesignaleerd. Ajax zag in Ødegaard de ideale opvolger van Hakim Ziyech, die deze zomer op de nominatie staat om te vertrekken. De Telegraaf voegt eraan toe dat de Noor uitgebreid met directeur voetbalzaken Marc Overmars sprak, maar nu geen optie meer is.

Ødegaard speelde als huurling van Real Madrid in Nederland voor sc Heerenveen en Vitesse. Zeker in het afgelopen seizoen wist de Noor regelmatig uit te blinken. De verwachting is nu dat hij spoedig zal tekenen voor Bayer Leverkusen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
'Volgens het AD'

Dan is het zeker definitief (als de pers het zegt).
0 0
Liam
Ik heb het idee dat Arjen Robben een jaartje bij Ajax komt. Anders had hij allang gezegd naar PSV te gaan.....

Ik weet dat het nergens op gebaseerd is maar ik heb zo'n gevoel. Robben wil natuurlijk wel in een team spelen waarin hij kan voetballen, bij PSV is het vooral harken geblazen. En hij wil graag op het hoogste niveau meedoen.
0 0
Bean
Ik hoop natuurlijk dat Ziyech blijft maar mocht hij vertrekken zou ik voor Pavon gaan. Maar iets in mij zegt dat hij blijft, ik weet niet waarom maar het is een gevoel, Hakim heeft het volgens mij naar zijn zin in amsterdam en zit dicht bij zijn familie.. daarbij heeft hij natuurlijk een prima salaris. Dat salaris krijg je ook bij de subtop in het buitenland dus er geen reden om daarvoor naar het het buitenland te verkassen.
0 0
MosesD
Ik ben toch wel benieuwd of Overmars & co nu gaan afwachten wat Ziyech en Neres gaan doen. Lijkt me niet echt verstandig. Zelfs al ze beide blijven (een utopie imo) dan moet er een extra buitenspeler bij. Als Neres afgelopen seizoen niet meedeed werd hij meteen gemist, want we hebben verder geen buitenspelers met echt diepgang in hun spel en die je op snelheid kan wegsturen. Ik zou gewoon Malen bij Psv wegkapen. Dat wordt nl bij vertrek Bergwijn een hele belangrijke speler voor hen.
0 0
Ajax27
Ja en nee.. afgelopen jaar viel gelukkig de puzzel in elkaar door Tadic in de spits te zetten waardoor Tadic, Ziyech, Donny en Neres veel minuten konden maken. Ik moet er niet aan denken dat je nu een speler van 15-25 miljoen haalt waardoor er gerouleerd moet worden, 2-3 van die 4 toch de voorkeur krijgen, je onrust krijgt in de groep.. etc.

Maar goed, Ajax zal goed genoeg weten wie er echt willen vertrekken, voor wie er veel interesse is, en wat de status van de onderhandelingen is. Dus wordt er iemand nieuws zoals Promes of Bergwijn gekocht... dan kun je er bijna 100% vanuit gaan dat Neres of Ziyech een week later ook zijn transfer maakt.
0 0
MosesD
Precies daarom opteer ik voor Malen. Kost lang geen 15-25 mio, zit tegen tegen de basis aan en kan op termijn (wellicht sneller dan we denken) Neres vervangen. Maar er moet wel een vleugelspeler bij met diepgang bij, ook al blijft Neres.
0 0
brullie
Heb liever dat Hakim blijft...;-)
0 0
Ajax27
Dat heeft iedereen maar dat is geen realiteit.
Ziyech is met 1 doel naar Ajax gekomen, hij wilde persé kampioen van NL worden voordat hij naar het buitenland vertrok. Nu heeft ie de schaal, de beker, een EL finale, een CL halve finale op zoek.

ALS hij een avontuur wilt, dan is nu het meest geschikte moment. Als ie zoiets heeft van... fock it, ik zit hier in NL goed met mijn matties en familie, en 3 miljoen per jaar vind ik prima, ja dan ziet iedereen hem natuurlijk graag blijven.
0 0
De Meer 020
Geloof me daar hoeven we niet rouwig over te zijn. Hij had dreiging maar geen echte dreiging zoals Ziyech. Je hebt bij Odegaard het gevoel dat hij tijdens zijn dribbel fysiek heel makkelijk kan worden overrompeld. Hij heeft ook niet de echte explosiviteit om een man volledig uit te spelen. Zijn steekballen zijn vaak te laat omdat hij het moment laat lopen om hem gelijk te geven. Er zaten wel een aantal goede bij dit jaar maar echt heel vaak gezien dat hij niet het goede moment daarin koos zoals Ziyech en Stengs dat wel kunnen. Zijn corners waren wel erg sterk en technisch goed maar denk niet dat we hem ooit bij Barca of Real 1 zullen bewonderen. Mist die X factor en echte wapens daarvoor
1 0
MichelAngelo66
Laat gaan. Was als jochie ook zo bijdehand om zonodig naar Real te moeten. Je moet hem principieel al niet meer willen. Ga lekker naar Leverkusen. Ben je ook meteen van die waardeloze huur of terugkoop constructie af. Opleiden mag Real zelf proberen. Hoeft Ajax toch niet voor ze te doen.
1 0
Rhythim
Moet je hem dat nou kwalijk nemen dat ie naar Leverkusen "moet" ?
Of neem je dat Real Madrid kwalijk?
Want het lijkt er namelijk sterk op dat Odegaard hier nauwelijks zeggenschap in heeft.
0 0
ajaxwestland09
Tja niet echt verassend en dan zal je net zien mislukt die daar en Wil naar ons dikke doei
0 0
Jariiii
Graag of niet, vriend.

En als ik had moeten kiezen voor aanblijven van Ten Hag of komst Odegaard, had ik toch echt voor Ten Hag gekozen. Maar jammer is het wel natuurlijk.
1 0
Chippy
Weer eem gemiste kans Marc....
Hoe vaak nou nog ??
Had hem 30 mln geboden. Nee weer voorzichtig misschien 20 en weer de kaas en het brood
0 -14
Filasj14
Volgens mij moet er hier iemand sorry zeggen tegen Marc voor zijn foute conclusie nu de echte reden van Odegaard bekend is.
0 0
Ozymandias
Waarom zou je in godsnaam 30 miljoen betalen voor een speler van het kaliber van Ödegaard?!
1 0
Vertonghen
30M voor ødegaard?
De wereld is gek geworden... we hebben het hier over een speler die slechts af en toe opvalt.
Potentie? Ja... Leuke optie voor Ajax? Ja... 30M waard? Nee.
4 0
FerdiZ
overmars heeft meer goed dan fout gedaan. blijkbaar bied leverkussen meer loon..
3 0
Arek Milik
Volgens mij moet eerst ziyech nog verkocht worden voordat we kaliber odegaard halen!
1 0
Jariiii
Wat een onzinnige reactie.
1 0
lm
Wel veel Ajax target kiezen voor andere clubs een keer kan gebeuren maar gebeurt overmars wek erg vaak
1 -7
Ozymandias
Ajax jaagt tegenwoordig op groter wild en dan is de kans logischerwijs ook groter dat dit mislukt.
1 0
AFCA.
Prima. Nu snel Dani Olmo halen
0 -1
MáximaZorreguieta
Blijft rare keuzes maken deze jongen.
2 0
Redrum
Haha wat een lul, kiest ie weer verkeerd!
1 0
Rhythim
Wie zegt dat het zijn keuze is?
0 0
Frank1978
Geen nieuwe kans meer nu, wie niet graag voor de mooiste club van de wereld wil spelen, blijft maar weg. Ik hoop stiekem dat AJAX Ziyech over kan halen om te blijven.
2 0
AjaxCitizen
Ach ja. Verkeerd? De Bundesliga is ook gewoon een prima competitie om je carrière op te bouwen en Leverkussen is een prima club. Zo verkeerd is deze keuze niet.
0 -1
Frank1978
Ik vind Leverkusen echt een net-niet-club, maar hij zal wel meer kunnen verdienen daar. Competitie is wel beter inderdaad.
1 0
Superjan
Real betaalt zijn salaris he.
1 0
Frank1978
Oh ja, hij wordt verhuurd.
0 0
WouterBerg83
Met zijn overstap naar RM koos hij al voor het geld. Dus dat hij dat nu weer doet is niet heel verbazingwekkend.
2 0
Gecko
Eens ophouden met al die geruchten over nieuwe Ajax spelers
Melden als het rond is
Wat een treurnis allemaal
1 -1
Eastwood
Einde van deze soap mag ik hopen. Doorschakelen en Pröpper halen.
2 -1
Maxwell5
Uiteraard een zeer vergelijkbare speler....
0 0
PJSM
Meissie is gespot op het vliegveld van Parijs. Vanuit Parijs gaan er vluchten naar Schiphol. Waarschijnlijk kiest hij dus voor Ajax of hij gaat naar het sex museum. Wat een gelul in de media.
0 -3
PJSM
Een uur geleden zou hij nog voor Ajax kiezen. De media roept ook maar wat. Dus eerst zien dan geloven. Zou jammer zijn maar de wereld is groter dan Odegaard mocht Hakim vertrekken. Het aan blijven van Hakim verkies ik uiteraard boven de komst van Odegaard. Misschien weet Marc al meer met betrekking tot Hakim.
1 0
Raoul14
Graag of niet, hij heeft eerder niet voor Ajax gekozen....
0 0
3*stars*3
Klopt maar ik begrijp zijn keuze nu wel.
Op een gegeven moment ben je wel klaar mee met de Eredivisie.
Zou zijn 4e seizoen worden in de Eredivisie en bij de mooiste club maar de Eredivisie is gewoon niet interessant genoeg voor veel spelers (Eerder Richarlison en Lainez bijv).
Als telt niet maar een club met filosofie van Ajax zou wereldtop zijn als het In een grote competitie zou spelen.

Die Bosz zit Ajax nu ff dwars.
Lekker uitschakelen in de CL dan maar. ;-)
0 -1
Fnatic
Kan Hakim niet naar 5 miljoen Euro per jaar, die gast heeft zich bewezen en is z'n geld dubbel en dwars waard. Stel dat we hem nog een jaar kunnen behouden, zou fantastisch zijn.
2 0
Frank1978
Ik hoop echt dat Hakim blijft. Scenario als vorig seizoen met die Lainez zou mooi zijn. Als die kwam, was Neres waarschijnlijk vertrokken, maar nu bleef die en we hebben kunnen zien waar dat toe leidde. Nu moet Ziyech ook maar blijven dan!
2 0
Mocrodammerr
Hakim scoort meer, leverde meer assists en zeer bepalend. toch lees ik geen Frenkie bedragen. Frenkie leverde in feite de ballen in bij Hakim
1 -2
Schip
Hij wordt gemiddeld op zo'n 40 mj geschat. Vergeet niet dat hij ouder is dan Frenkie, een veel minder steile ontwikkelcurve heeft gehad en qua positie ook de vrijheid heeft gehad om voor die assists en goals te gaan.

Ik ben groot fan trouwens, maar het verschil in transfersom is niet meer dan logisch.
2 0
3*stars*3
Niet vergeten dat Hakim ook 4/5 jaar ouder is.
Buitenlandse clubs betalen gewoon niet zoveel voor een “oudere” Eredivisie speler.
0 0
Fnatic
Helemaal mee eens! Ajax moet tot het uiterste gaan om die gast te behouden. Ben bang dat zonder Hakim Ajax zijn turbo kwijt raakt.
1 0
14AJAX14
Alle pijlen op Antony, Marc! Ook voordat Ziyech verkocht is! Elke prijs tot 30 miljoen is te doen en hij is het waard. Promes is leuk maar pas nadat Antony onhaalbaar gebleken is, wat ik me niet kan voorstellen. Ziyech kan ook nog naar het middenveld naast Donnie als ie blijft..
3 0
Multi
Aan de ene kant zonde, want hij paste wel goed bij ons spel. Maar aan de andere kant als Ajax de eerste keer al niet goed genoeg was en nu blijkbaar weer niet, dan hoef ik hem in eigenlijk ook niet. Ik heb liever een speler die vol overgave voor Ajax kiest en wilt spelen.

Misschien een Mason Mount nog eens proberen en anders Anthony evt Ziyech ondertussen een dik contract aanbieden, al verwacht ik dat die weggaat.
1 -1
jarenfan
Vindt Bosz zeker een betere trainer dan ten Hag,
geldt ook voor Sinkgraven.
1 -11
Web
Sinkgraven is beter dan Frenkie toch?
Want die speelde niet onder Bosz
0 0
Mocrodammerr
Nou stond ik niet echt te springen om hem. leuke speler maar meer ook niet. Maar als blijkt dat hij voor wisselgeld wordt gekocht door Leverkusen, is het een grote fout van Marcus Overmars
0 -5
ajaxminimax
Ben benieuwd naar de reden... Ajax haakt echt niet voor de grap af
1 -1
Ajaccus
Dat zou heel jammer zijn. Ik vind hem wel de meest essentiële, potentiële aankoop mbt het behouden van bep. kwaliteiten in het team en daarmee de continuïteit. Wel begrijpelijk als de voorwaarden beter zijn dan bij Ajax omdat hij zich onder Bosz op een gelijkwaardige manier kan ontwikkelen in een sterkere competitie en een stapje verder begint in de CL.
2 -1
S.Ajacied
Zou zonde zijn voor Sinkgraven, ik neem aan dat hij door Leverkusen is gehaald om op het middenveld te voetballen en niet wederom als linksback. Met Odegaard haal je in principe eenzelfde soort speler binnen lijkt me. Met hun twee samen op het middenveld gaat sowieso niet. Denk dat Sinkie weer mag gaan banken mits Odegaard die kant opkomt.
0 0
Ar
Onzin. Bosz kreeg Ziyech ook tot vechten voor de bal en meters maken. En Sinkie deed het gewoon goed tot zijn blessure, vergelijkbaar met Maz. Odegaard is aanvallender ingesteld, dus die twee samen kan best.
0 0
MrPink
Lekker boeiend, hij wil niet, dan toch niet?
1 0
Schip
Met die gedachte kun je inderdaad een transferbeleid proberen te voeren. Of niet.

Ziyech vertrekt echt wel. Die moet er alleen uitkomen met Arsenal.

Wie heb je dan als creatieve vormgever? Lang? Marin? Ofwel (nog) veel te licht, of een heel ander type. Het duurt gewoon veel te lang weer. Aantrekkelijke spelers worden duurder en moeilijker te krijgen. De timing heeft een verzwarend effect op de vergoeding. Dit is naar objectieve maatstaven gewoon een zware streep door de rekening.

Als Ziyech niet zou vertrekken, zou Overmars niet eens aan Odegaard zijn begonnen.
0 0
AFCAsphere
Ik denk niet dat Ziyech 'zomaar' even naar Arsenal verkast. Die eigenaar van hen staat er niet om bekend om dat hij even een groot bedrag over de toonbank smijt. Sowieso zal Özil eerst moeten vertrekken, want het zijn twee dezelfde types.
0 0
OpNaarNummer4
Iedereen neemt weer lekker aan dat Ödegaard Ajax heeft geweigerd. Misschien wilde Overmars niet huren of kopen met terugkoopclausule? En dat vonden de meeste mensen ook geen goed idee. Roep niet zo hard voordat je iets zeker weet.
5 0
AjaxDaniel
Clown mag lekker mislukken daar
0 -4
NR9
Wat een sukkel. Nu tweede keer Ajax geweigerd. Snel vergeten. Doorschakelen.
3 -1
NelsonAFCA
We hebben Ziyech JAAAA
4 0
Patrick78
No problem jongens, Ziyech blijft bij ons. 100% zeker.
0 0
ambtenaar
Jammer maar meer ook niet.
0 0
pizzapunt
Das pech, Noorweg.
3 0
Danos
Tja en straks heeft hij alleen een gesprek met leverkussen net als hij met Ajax heeft gedaan en om zo een overwogen beslissing te kunnen nemen. Laten we nou niet teveel vooruit op de zaken te lopen.

Je grijpt pas mis als hij bij een andere club is gepresenteerd.
0 0
appeltje
Als zoveel verschillende losstaande media het melden, mogen we er wel vanuit gaan dat het klopt.
0 0
behangdelul
lijkt mij sterk dat alle media een journalist op de luchthaven van dusseldorf hebben slapen...zal wel copy paste zijn.
0 0
appeltje
AD, Telegraaf en VI beroepen zich niet (alleen) op het feit dat Ödegaard gespot is op dat vliegveld.
0 0
Caparzo
Kut..
0 0
fanforeffer
Zeer goede speler ,jammer, maar heeft hij zoveel gepresteerd bij h,veen ? en ook nog geen heel jaar bij vitesse. Tis allemaal afwachten .Ze moeten graag bij ons willen voetballen anders heb je er niets aan.
0 0
Bobbaasje
Boeiend. Ajax moet alles op alles zetten om Ziyech te behouden in Mokum❌❌❌
3 0
AFCA-B93
Ziyech heeft gewoon z'n ja-woord voor komend seizoen gegeven aan Marc, waarna Marc Odegaard heeft ingelicht. Ziyech ziet in dat hij al bij een topclub speelt en geen basisplekgarantie heeft bij een Real, Barca, City, Bayern oid. Hier wel ;)
0 -3
ajax4ever01
Ajax moet de spelers gewoon een deadline willen opleggen zodat we weten waar we aan toe zijn.
2 0
kaashaas
Nog niets rond
0 0
Rufus
Op twitter van Transferchanger, heeft 75k volgers, word gemeld dat het om een verhuur gaat. Dan is het al helemaal logisch dat hij niet naar Ajax komt. Ajax is zelfstandig en kapitaal krachtig genoeg om niet op te hoeven leiden voor zulke clubs.
0 0
EricAjax1
Wat een grap. wordt daar geen basisspeler. Apart dat zo'n jongen zijn hele "carriere" al de verkeerde keuzes maakt.
2 -1
kade88
Pröpper halen dus.
1 0
BrandjeXL
Pröpper halen zou een goede optie zijn maar Gravenberch op de plek van Lasse mag van mij ook.
2 -1
Murtagh
kon er toch niks van :)
0 -2
atouba19
Voor die positie hebben we gewoon Neres!!
Vind Neres op rechts veel beter als links
Bergwijn Dolberg Neres
Tadic
Vd Beek Marin
Tagliafico Blind Alvarez Mazraoui
Onana
Aanval staat weer garant voor minimaal +100 goals
2 -2
MosesD
Wat maakt Alvarez toch onze ideale centrumverdediger. Ajax gaat meer dan 35 mio betalen voor Bergwijn? Duh!
1 0
Bky
Nou is er nog maar een optie...

Ziyech moet blijven.
2 0
HilversumNoord
Graag of niet. Oprotten dan
0 0
Toon meer reacties