Bestel nu het Ajax-Jaarboek 2018-2019!

BartVeenstra, 23-06-2019 om 10:45, 12363 views, ad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wat een geweldig seizoen heeft Ajax achter de rug. Het seizoen 2018/2019 gaat de boeken in als het seizoen waarin Ajax eindelijk weer eens kampioen werd, de beker won en de halve finale van de Champions League wist te bereiken. In het Ajax-Jaarboek 2018-2019 kun je het fascinerende seizoen nog eens heerlijk herbeleven.

De 34e landstitel. Er was de laatste jaren zoveel om te doen. Sowieso verlangde men in Amsterdam naar een landstitel, maar na het drama rondom Abdelhak Nouri - die met rugnummer 34 speelde - werd dat verlangen nog groter. Na een zinderende titelstrijd met PSV wist Ajax de landstitel te behalen. Met het winnen van de KNVB-beker wist Ajax bovendien de dubbel te winnen.

Ook in Europa wist Ajax te imponeren. In de groepsfase hield men met geweldig voetbal stand tegen Bayern München, terwijl in de knock-outfase Real Madrid en Juventus werden geëlimineerd. En dat uiteraard met enorm spectaculair voetbal. De uitschakeling in de laatste minuut tegen Tottenham Hotspur in de halve finale was dramatisch, maar het sportieve leed maakte al snel plaats voor de vreugde van een seizoen vol spelplezier, geweldig voetbal en ongelooflijk veel doelpunten.

In het Ajax Jaarboek 2018/2019 is er ook aandacht voor de periode tussen 1959 en 1964. Het was een tijdperk dat begon met een nieuwe landstitel en vele, maar dan ook echte vele, doelpunten van Henk en Cees Groot. Halverwege de jaren zestig zakte Ajax steeds verder weg, waardoor eind 1964 Rinus Michels trainer werd van Ajax. Hij verving het semi-profvoetbal door serieus profvoetbal. Daarbij kreeg hij steun van Johan Cruijff, het wonderkind dat bij de junioren al jarenlang zijn uniek talent liet zien. 

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 kent 412 bladzijden aan unieke verhalen en prachtige foto's. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Bespaar de verzendkosten bij Bol.com (nee ik heb geen aandelen daar)
0 0
Antafca
heb hem toch maar besteld, in de vakantie wat te lezen :)
0 0
NotForSale
Zit er geen dvd meer bij?
0 0
Antafca
nope
0 0
NotForSale
Jammer was vroeger wel het geval
0 0
Spectre
Ze zullen toch wel een seizoens dvd uitbrengen na dit geweldige seizoen?
0 0
Cruijffthebest
Mag ik wel hopen, zou echt moeten voor de fans, zo'n seizoen komt niet snel meer!!!!
0 0