Tagliafico's Argentinië wint ook niet van Paraguay

BartVeenstra, 20-06-2019 om 07:05, 5144 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Argentinië van Ajacied Nicolás Tagliafico heeft ook haar tweede groepswedstrijd op de Copa América niet weten te winnen. Na de eerdere nederlaag tegen Colombia (2-0) kwam de ploeg in de nacht van woensdag op donderdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Paraguay.

Na 37 minuten spelen wist Paraguay dankzij een treffer van Richard Sánchez op een 1-0 voorsprong te komen. De NOS schrijft dat Argentinië, met een matig spelende Tagliafico in de basis, er pas na rust in wist te slagen om een eerste 'doelrijpe aanval' te produceren. Deze poging resulteerde in eerste instantie tot een corner, maar na ingrijpen door de VAR werd een penalty gegeven. Deze werd door Lionel Messi benut.

Aan de andere kant kreeg ook Paraguay een penalty toen Nicolás Otamendi een overtreding beging. Derlis González miste deze strafschop echter, waardoor het uiteindelijk bij 1-1 zou blijven. Zondag speelt Argentinië tegen Qatar en een zege lijkt noodzakelijk. In de Copa América gaan de beste twee landen uit iedere groep door, maar ook de beste twee nummers drie. Argentinië staat nu laatste.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax95Duivendrecht
Dit Argentinië doet me ontzettend veel denken aan het Nederlands Elftal van een paar jaar geleden. Echt ook precies dezelfde problemen waar ze tegenaan lopen:

1) Het op leeftijd raken van een gouden generatie aanvallers;
2) Het inpassen van jeugdspelers die wisselvallig zijn;
3) Per se dominant willen voetballen, maar niet de geschikte spelers daarvoor hebben;
4) Slechte tactiek (balletje breed, U-voetbal, geen dynamiek en creativiteit tussen de linies);
5) Slechte restverdediging.

In de jaren 2012 t/m 2016 had Argentinië weliswaar ook al weinig creativiteit op het middenveld, maar toen was het wel een echt team. Een team bovendien dat niet per se dominant wilde voetballen (zoals ze sinds Sampaoli willen doen), maar gewoon heel pragmatisch dacht en een tikkeltje op de counter voetbalde. Dat werkte veel beter dan het koste wat het kost dominant willen spelen.

In mijn optiek moeten ze gewoon terugkeren naar die tactiek. Gewoon wat verder terugzakken, compacter verdedigen, dan eruit komen en op snelheid Di Maria en Messi lanceren. Dat is de enige manier voor Argentinië om op de korte termijn progressie te boeken. Voor combinatievoetbal hebben ze helemaal geen geschikte spelers, dat moeten ze niet willen.
1 0
trooop
Wedstrijden van argentinië zijn tegenwoordig halve comedyshows. Deze lichting is op een paar spelers na zó verschrikkelijk slecht.
1 0
mvdk
Argentinië zou eens een Nederlandse trainer moeten proberen. Ik denk dat onze speelstijl perfect is voor ze.
3 0
N-ajax
Welke? Frank de Boer? Cocu? Van Bronckhorst?
0 0
Knalpot
van Bommel
0 0
masterrr
Als het je als coach niet lukt om Aguero en Messi te laten samen spelen, doe je wel wat mis hoor. Dybala en Di Maria ook nog op de bank.

Natuurlijk liggen er problemen achterin, maar ze zouden toch flink wat meer moeten kunnen scoren
4 0
WZAWZDB14
Argentinië zit een beetje in dezelfde situatie als NL-elftal 3 a 4 jaar geleden.
1 0
Ajax27
Copa America... Qatar en Japan... blijft een verziekte commerciële bende.
4 -2
Rik428
Heeft niet per se met commerciële bende te maken. De CONCACAF heeft simpelweg te weinig lidstaten om een volwaardig toernooi te organiseren. Elke editie worden er daarom twee landen buiten Zuid-Amerika uitgenodigd. De vorige editie was één van die uitgenodigde landen (USA) zelfs gastland van het toernooi.
2 0
kampioen2010
Jaa vooral Qatar is een commerciële keuze. Elke Copa doen er 2 landen mee van buiten Zuid Amerika. Niet genoeg landen anders om een fatsoenlijk toernooi neer te zetten. Japan deed vaker mee
2 0
apeldoorner
ja idd....nu ijsland nog naar africacup.... zimbabwe en trinidad naar ek en psv de cl in en het voetbal is echt verziekt
5 -4
RaynoFischer
Echt helemaal niks dat Argentinie, kom maar lekker naar huis Nico ;)
7 0
JariJari
Voorbereiden op de CL voorronde!
0 0
RuffRhythim
Met een beetje mazzel kan dat de volgende wedstrijd werkelijkheid worden...
3 0
zlatanibr
idd.. lkkr een vakantie pakken en weer melden op de club
3 0