De Visser vond jonge Neres niet goed genoeg voor Chelsea

ThijsZwagerman, 20-06-2019 om 00:00, 7911 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Meesterscout Piet de Visser heeft bij FOX Sports Voetbalzomer een boekje opengedaan over de manier waarop Ajax David Neres in Brazilië heeft ontdekt. De Visser, scout van Chelsea, vond Neres op dat moment nog niet goed genoeg voor de Engelse grootmacht.

De Visser scout voor zijn werk veel in Brazilië en volgt dat land dan ook met bovengemiddelde interesse op de Copa América. De Nederlander lette daarbij extra op Neres. 'Ik had hoge verwachtingen van Neres, de nieuwkomer. En van Richarlison. Ze deden leuke dingen, maar nog niet effectief genoeg. Neres had hele goede acties, maar de voorzetten waren niet juist. De effectiviteit ontbrak, dat had hij niet. Dat had hij laatst bij Ajax juist wel. Ik denk wel dat hij daarin groeit', aldus De Visser, die vervolgens uitlegt hoe hij en Ajax Neres op de radar kregen.

'Samen met Ajax-scout Hans van der Zee heb ik Neres ontdekt in São Paulo. Toen was hij achttien jaar, denk ik. We zeiden toen al: "Hey, dat is een goede!". Hans heeft toen doorgedrukt. Ik wilde het niet doordrukken bij Chelsea, want daar vond ik het nog niet goed genoeg voor. Hans heeft dat toen wel doorgedrukt bij Ajax en een toernooi later hebben die hem aangetrokken.'

Achteraf gezien denkt De Visser dat de overgang van Neres naar Ajax de juiste keuze is geweest. 'Bij Chelsea had hij niet gespeeld. Ik kom weleens aan met zo’n jongen en dan zegt mijn baas: "We hebben al dertig toptalenten verhuurd, dat kunnen we niet blijven doen." Die dingen doen we dan dus niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
De Visser vindt alle Ajacieden niks. Gisteren Neres vandaag Tagliafico.
0 0
Stoffer
Neres is ontdekt door Sao Paulo, 1 van de grootste en meest gerenommeerde clubs van Brazilië, niet door jou Visser. Lekker makkelijk, bij zulke clubs in de keuken kijken. Is net zoiets als spelers "ontdekken" bij Ajax.
1 -2
MPAjax
chelsea de "talenten" uitleen club bij uitstek zou hem hebben verhuurt en dat wilde hij waarschijnlijk niet
1 0
Ajax27
Ik snap velen hieronder niet. Wat doet Ajax? Ajax koopt spelers uit het buitenland vanaf 16 jaar, neemt spelers over uit andere jeugdopleidingen vanaf x-jaar... wij zijn de groten en plukken andere leeg. En wij verhuren spelers net zo goed of zetten ze in Jong Ajax. En bij ons slagen net zo goed een hoop van dat soort 'talenten' niet. Schuurs was 18 toen Ajax 'm overnam, 2 jaar Fortuna erop zitten, aanvoerder, had afgelopen seizoen een jaar eredivisie in de benen kunnen krijgen.. maar Ajax besluit 'm te kopen, en niet direct weer terug aan Fortuna te verhuren, maar 'm in Jong Ajax te zetten. Is dat niet verrot? Het is gewoon het recht van de sterkste en de grootste.

Dus niet te hypocriet doen, wij doen op kleinere schaal precies hetzelfde.
2 0
Spuit11
En nu wilt Chelsea Neres wel kopen.
Dus, toch niet zo goed gezien Piet?

30 talenten laten tekenen en dan hopen dat er daar 1 van doorbreekt, maakt je tegenwoordig 'Meesterscout'.
2 0
Matzet
Noem eens 1 speler die niet ontdekt is door Piet de Visser. Als je hem zelf moet geloven is er geen 1.
Voelt deze man zich miskent ofzo??
4 -1
stopperspil
Neres is iemand/de enige die met een actie bij Ajax de wedstrijd kan openbreken maar moet wel nog constanter worden, soms zie hem een hele/halve wedstrijd niet.
0 0
Dit is mijn club
Zonder Piet wordt er nooit meer een talent “ontdekt”.
2 0
Ajacied33
Een hele nare vent deze Piet de Visser. Hij zal best kijk op het spelletje hebben, maar hij irriteert me gewoon. Van een te groot ego heeft hij ook geen last...
2 -3
Ajaxadept
Een prima voetbalkenner die echt verstand van "het spelletje" heeft. Snap de term nare vent in deze absoluut niet!
0 0
Ajacied33
Ik vind iemand naar als ie een te groot ego heeft, zichzelf continu op de borst slaat en ook overdrijft en doet alsof hij alleen een scout is. Meesterscout heeft hij natuurlijk niet bedacht, maar het is wel een etiket die hij opgeplakt krijgt en vind dat onzin
0 0
JSF
Ja Piet, ze hebben al 30 toptalenten (verhuurd), heeft het nog zin om voor die afgrijselijke club uit Londen te scouten? Het levert je iig een aardig zakcentje op, dat wel...
3 0
ajaxxcied4life
"We hebben al 30 toptalenten verhuurd"
Hierom is het voetbal dus in en in verrot. Men heeft de financiële slagkracht om 30 van zulke talenten aan te trekken, dus doet men dat ook omdat het kan, want je zult onverhoopt de nieuwe Messi missen hè?
2 -1
ram
Het is toch ook kut als je de nieuwe Messi mist.. Ik zou ook lekker veel talenten verhuren als ik een grote club was. Ik hoop dat Ajax dat ook veel meer gaat doen.
0 0
Pierre Heno
Laten we nou toch alsteblief 'ns ophouden met dat 'meesterscout' gedoe. Sanchez had hij toch óók niet gezien? En Frenkie en Donny ook niet. En Tagliafico óók al niet. Hou toch 's op met die Piet de Visser.
2 -3
Cisco2
Maar hoeveel heeft hij er wél gescout?

Deze hobbyist houdt het voetbal een beetje bij, hij is echt geen fulltime scout die continu de wereld over gaat.

Kan mij ook herinneren dat hij in een veel te ingewikkeld verhaal uitlegde waarom Nederland onder Van Basten nooit van Rusland zou winnen. Iedereen verklaarde hem voor gek omdat ze hem niet konden volgen. Maar waarempel, hij had 100% gelijk en je zag tijdens de wedstrijd precies wat hij bedoelde.

Deze man heeft enorm veel voetbal verstand, maar je kunt onmogelijk alle talenten ter wereld scouten.

Enige is wel dat hij een beetje irritant wordt door zijn grote ego.
5 0
ajaxxcied4life
Scherp, is wel zo namelijk.
0 -1
AltijdGelijk
Kan me anders wel herinneren dat hij een keer aan tafel bij studio sport zei nadat hen werd gevraagd wie is over 10jaar een topper?

Toen zei hij dat hij een 12 jarige jongen echt een supertalent vond en die naam moesten we onthouden! Het was Eden Hazard.
5 0
AFCA0492
die laatste zin is de dood van het voetbal
0 0
AFCA0492
*laatste quote
0 0
CruyffLegacy
Toch niet zo’n meester dus
0 0
Babayaka
tja heeft ie niet goed gezien dan.
0 0
BrandjeXL
Piet heeft ook echt elk talent ontdekt. Volgens Piet de Visser natuurlijk.
6 0
FlyingDutchMan
Mijn goudvis kan nog beter scouten dan Piet..
2 -1
talent020
en Piet en Chelsea doen ook nogeens aan liefdadigheid door Ajax Neres te gunnen.... we hoeven hem nog net niet op onze knieën te bedanken volgens mij
2 0