Seedorf en Kluivert maakten tijdens EL-finale Ajax plannen voor samenwerking

ThijsZwagerman, 19-06-2019 om 20:10, 8549 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Clarence Seedorf is erg blij met Patrick Kluivert als zijn assistent bij het nationale team van Kameroen. De twee kennen elkaar al heel lang, maar kwamen er twee jaar geleden tijdens de Europa League-finale van Ajax op toevallige wijze achter dat ze op dezelfde manier over voetbal denken.

'Sinds we als jonge jochies bij Ajax samen gingen spelen, hebben we een goede band. Maar dat betekent niet automatisch dat je als trainers ook goed met elkaar kunt samenwerken. Daar komt veel méér bij kijken. Twee jaar geleden zaten we naast elkaar op de tribune bij de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. Die avond viel me op dat we soms letterlijk dezelfde aanmerkingen hadden op het spel. Toen zei ik al tegen Patrick dat we ooit eens iets samen moesten gaan doen', zo vertelt Seedorf aan Voetbal International.

De bondscoach van Kameroen legt vervolgens uit dat een overeenkomstige voetbalvisie niet voldoende is om als trainers samen te werken. 'Je moet elkaar aanvullen. In de karakters, in de manier van denken. Patrick is wat impulsiever dan ik, bijvoorbeeld. Inhoudelijk zijn we het in hoofdlijnen vaak eens, over de invulling van details hebben we regelmatig discussies. Een belangrijke overeenkomst is de menselijke manier waarop we met spelers willen omgaan. Daarnaast heeft Patrick op verschillende niveaus in diverse functies ervaring opgedaan. En hij spreekt Frans. Alles bij elkaar opgeteld moest ik meteen aan Patrick denken, toen Kameroen belde.'

Seedorf is, evenals André Onana, nog altijd in zijn nopjes met Kluivert als zijn assistent. 'Iedere dag geniet ik meer van onze samenwerking. We schakelen snel. Op basis van onze analyses hebben we in no-time bijpassende trainingsvormen op papier staan. Patrick heeft een scherp oog voor details. In het spel, in de organisatie. En hij mengt zich met zijn open karakter makkelijk onder de spelers.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Seedorf was ooit een topvoetballer, weet niet of hij als trainer wel geschikt is. Hoorde verhalen van dat de spelers in de kleedruimte al bij voorbaat gaapten als hij met de wedstrijdvoorbereiding begon. Langdradig en véél te veel op detail. Heeft bij AC-Milan ook het tij niet weten te keren. Heb ten Hag hoger zitten als trainer dan Seedorf. Ten Hag is meer een trainer van de huidige tijd, die optimaal gebruik maakt van de huidige technieken. Het blijft absoluut een mirakel dat zoveel spelers afgelopen seizoen zonder blessures zijn doorgekomen, ongeacht de vele (top)wedstrijden. Een bewijs dat je als trainer de juiste "balans" (fysiek/rustmomenten) hanteerd in je spelersgroep!
0 0
geronimo
Kabel?
1 0
Radie125
Hij stopt nog net niet zijn pik in het holletje van Patrick. Gadverdarrie wat een gelik.
3 -3
Jajijdaar
Meteen weer zo negatief denken. Waarom?
2 -2
ajax4perez
Prachtig duo om eens mee om de tafel te gaan zitten voor een mooie functie binnen de club.
Gelijk jari litmanen ook vragen en gouden tijden kunnen gaan herleven
1 -2
makaveli
vind die Patrick toch wel een grappige kerel. word een beetje lacherig over hem gedaan maar misschien heeft hij er wel echt verstand van.
0 0
MisterAFCA
Dat komt omdat als hij praat, hij overkomt alsof hij stom is als een gulden. Zijn mediaoptredens zijn vaak ook tenenkrommend. Hij zal vast verstand van voetbal hebben. Dat moet ook anders kom je als speler niet zo ver. Elke topvoetballer heeft op een bepaalde manier natuurlijk verstand van het spelletje. Daarbij neemt men hem nog kwalijk wat hij als 18 jarig pikkie heeft gedaan. Niet fair soms wel begrijpelijk.
0 0
Ajacied33
Als Marokko de cup niet pakt gun ik het deze Ajacieden wel. Helden uit mijn jeugd. Heel veel succes!
1 -2