Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Schuurs: 'Basisplaats het doel voor komend seizoen'

ThijsZwagerman, 19-06-2019 om 18:10, 8220 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Perr Schuurs hoopt zich komend seizoen in de basis van Ajax 1 te spelen. De verdediger is na een moeilijk eerste jaar in Amsterdam helemaal geacclimatiseerd en lijkt er klaar voor om de strijd om een basisplek aan te gaan.

Dat was een jaar geleden, na zijn overgang van Fortuna Sittard, wel anders. Schuurs moest naar eigen zeggen wennen aan zijn nieuwe club en de stad. 'Maar ook aan de nieuwe pikorde. Bij Fortuna ging ik als een trein. Het ging allemaal zo lekker, dat ik al jong doorbrak en in het eerste ging spelen. Ik voetbalde me naar een uitstekende positie en werd aanvoerder. Toen ik in 2018 naar Ajax kwam, waren de kaarten anders geschud. Ik moest gewoon achteraan aansluiten. Dat was wennen en niet altijd makkelijk, maar ook heel logisch, dat snap ik zelf ook wel', zo vertelt de centrumverdediger op Ajax.nl.

Afgelopen seizoen kwam Schuurs nog niet serieus in de plannen van trainer Erik ten Hag voor. Desondanks kijkt de Limburger terug op een leerzaam jaar. 'Ik ben blij dat ik veel wedstrijden heb gespeeld voor Jong Ajax en dagelijks kon meetrainen met het eerste elftal. Ik ben dit seizoen ook met Champions League-wedstrijden mee geweest en zat op de bank toen we tegen Bayern München speelden. Dat schept een band. Ik lig goed in de groep en heb met iedereen goed contact. Dat maakt het ook wel makkelijker om mezelf te zijn en ontspannen te voetballen.'

Vanaf vrijdag, wanneer Ajax begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, gaat Schuurs er alles aan doen om zich in de basis van Ajax 1 te knokken. De ervaringen uit zijn eerste seizoen bij Ajax neemt de verdediger daarbij mee. 'Het draagt allemaal bij aan mijn groei en ontwikkeling naar een basisplaats. Want dat is natuurlijk het doel voor volgend seizoen. Hoe de kaarten dan geschud zijn? Ik hoop in mijn voordeel. En wie weet wat er allemaal gebeurt in de transferperiode en wat voor kansen mij dat biedt', zo lijkt de 19-jarige te doelen op een mogelijk vertrek van zijn leeftijdsgenoot en aanvoerder Matthijs de Ligt.

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Oranje Leeuwinnen winnen van Canada? Zet in en krijg 3,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
stopperspil
Logisch dat je ambities hebt: komend seizoen in de Ajax1 selectie maar basisplaats denk ik nog niet.
0 0
PJSM
Schuurs, Pierie, ik weet het niet. In mijn ogen allebei net niet maar wellicht doen ze me verrassen. We kunnen er niet op gokken dus moet echt nog versterking bij in de achterhoede.
1 -1
Wesl
Ik heb best wel hoge verwachtingen van Kik Pierie en voorspel dat hij de verrassing wordt van het nieuwe Ajax. Die jongen heeft zoveel techniek en is op zijn 18de verdedigend al zo sterk.
2 0
jollie18
Ik denk DAF hij komend seizoen wel verhuurd gaaf worden
1 0
trooop
Een beetje meer grinta is wat deze jongen nodig heeft. Als je dat als verdediger mist moet je andere bijzondere kwaliteiten hebben, zoals bv blind die heeft. Komend seizoen een basisplaats is te vroeg.
0 -1
Dick
Grinta ? Dat moest ik ff opzoeken.
4 0
ram
Brinta maar dan gemaakt met grind.
2 0
Web
Heel begrijpelijk allemaal. Wij willen allemaal veel te snel. De Ligt is een uitzonderlijk en extreem talent. Schuurs kan ook heel goed worden. Maar komt van uit het gemoedelijke Limburg in de randstad te wonen. Het gaat allemaal veel sneller. Geef hem de tijd. Ik heb echt vertrouwen in deze jongen
10 -2
Schwalbino
De jonkies, die hier oververtegenwoordigd zijn op AS, hebben een ander perspectief op de tijd dan wij oude rakkers.

Voor een jong persoon is 1 seizoen lang en ben je op je 18de al een god. Voor ons oudere fans is 1 seizoen een beginnetje en groei je op je 28ste naar de de top van je kunnen.
2 0
PeterVKV
Hij stond dit seizoen bij JA in de verdediging met jongens als Botman. Salomons en Bakboord. Op het middenveld geen goede verdedigende middenvelders (6). Dan wordt het voor iedereen moeilijk als cv. Hij zou best eens een van de verrassingen van het seizoen kunnen worden.
8 0
Web
En dan op de middellijn spelen, met heel veel ruimte in zijn rug. Geef hem de tijd
6 0
Pheadrus
Ik had hoge verwachtingen van Schuurs toen hij vorig jaar werd binnen gehaald. Immers, je wordt niet zomaar aanvoerder van Fortuna op je zeventiende.

Maar ik moet zeggen dat ik behoorlijk teleurgesteld ben. Schuurs is op en top professional. Er zit een goede kop en op, top mentaliteit. Hij doet alles om te slagen. Wat ik in hem mis is wat Sanchez in overvloed heeft; snelheid, atletisch vermogen, intimiderende fysiek, agressieve onverzettelijkheid. Het afgelopen jaar heb ik Schuurs behoorlijk vaak kinderlijk eenvoudig uitgespeeld zien worden in de 1 tegen 1 situaties. En dat tegen matige KKD voetballers. Hoewel ik vind dat hij zich enorm heeft verbeterd dit jaar twijfel ik of hij Ajax niveau heeft.

Vergelijk Schuurs eens met Cuesta (de nieuwe Sanchez) waarvan het gerucht is dat Ajax hem gaat halen.

https://www.youtube.com/watch?v=jxAgIeXDLQg

De "intensiteit" dat Cuesta brengt heb ik nog niet kunnen ontdekken bij Schuurs. Hij moet eens een jaartje ED spelen bv bij Heerenveen. Dan weten we meer.
3 -2
FlyingDutchMan
Al een tijdje stil rondom Cuesta
1 0
AFCAsphere
Klopt, ik hoop dat Overmars nog steeds bezig met hem is.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Werkelijk geen idee of het wat kan gaan worden. Hopelijk snel en goed
2 0
BrentTomassen
Ik zou maar eerst eens een rechtsbenige centrale verdediger halen als De Ligt vertrekt, want ik hoor enkel verhalen over linkspoten
4 -2
Pheadrus
Inderdaad, elke keer is het weer een linkspoot.
3 -1
AjaxDaniel
Prima back up terwijl hij zich ondertussen door kan ontwikkelen. Uiteraard nog veel te zwak voor de CL en de topwedstrijden in de Eredivisie.
2 0
MM1974
Er moet gewoon nog een sterke verdediger komen die er staat,schuurs is nog te licht.
0 0
Soccerskins
Lijkt me een speler die dit seizoen kan verassen.
5 0
DrFeelBest
Laten we hopen van niet :-)
3 -4
AFCAsphere
Waarom niet? Als hij het boven verwachting presteert dan hebben wij daar alleen maar voordeel van.
1 0
Ferd
Omdat een speler die tot as vergaan is nou eenmaal niet heel nuttig is. Ik hoop dat hij gaat verrassen, niet verassen.
5 0
MosesD
Puur verdedigend nog wel wat kwetsbaar. Duo Blind en Schuurs is imo verdedigend niet goed genoeg. Maar Schuurs is wel zeer talentvol, voetballend stukken beter dan Magallan. Wellicht een centrum met de andere Lisandro? Ik zie Blind namelijk wel verhuizen naar het middenveld.
1 -1
DeMeervanweleer
Zeker, een middenveld: Blind, Marin, v.d.Beek is niet slecht en voor de ED meer dan genoeg maar ik mis wel een spelbepaler. Een speler met brille die wedstrijden openbreekt.
2 0
0h0Litmanen0h0
Ziyech, Tadic....
0 0
DeMeervanweleer
Absoluut, maar die spelen een linie daarvoor. Met een spelbepaler bedoel ik een middenvelder.
0 0
Radie125
Denk dat basis nog niet aan de orde is. Misschien twee handen vol inval beurten. Seizoen 20 21 moet hij een basis plaats veroveren zoniet dan weer afscheid nemen.
1 0
ST
Forget it...
1 -4
Huntelaar020
Wat verwachten jullie van hem?
0 0
Gerard36
groot talent, ik verwacht de komende jaren veel van hem
4 0
Huntelaar020
Bij vertrek Mathijs basis?
0 0
ram
Laten we hopen van niet zeg... Ik wil in ieder geval enigszins op het niveau van afgelopen seizoen blijven.

Dan moet je niet iemand een basisplaats gaan geven die het redelijkjes heeft gedaan in de Jupiler League... Dan moet je gewoon een goede (ervaren) vervanger halen. Ik denk dat Ajax Magallan de kans gaat geven. Ik ben er een beetje bang voor eigenlijk...
1 -2
Ferd
Ik heb meer vertrouwen in Schuurs dan in Magallan eerlijk gezegd. En met een ervaren kracht als Blind naast zich, zou Schuurs best rap stappen kunnen maken.
0 0
ram
Schuurs plus Blind is verdedigend veel te zwak. Goede voetballers maar dan mis je dat verdedigende beest wat je nodig hebt.
0 -1
Ronaldinho020
Deze jongen gaat aankomend seizoen stappen maken, mark my words!
2 0