El Ghazi: 'Het shirt met Appie hou ik voor mezelf'

BartVeenstra, 19-06-2019 om 13:30, 5303 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Anwar El Ghazi is blij dat hij na het promoveren met Aston Villa naar de Premier League een eerbetoon kon brengen aan Abdelhak Nouri. Na de gewonnen wedstrijd tegen Derby County liep de oud-Ajacied rond in een wit T-shirt met daarop de naam en het rugnummer (34) van Nouri.

'Ik hoopte dat ik het shirt kon laten zien na mijn goal, maar ik kreeg eerder in de wedstrijd al geel en wilde niet het risico lopen rood te pakken', zegt El Ghazi in een interview met Voetbal International. Na afloop kon de aanvaller wel een eerbetoon brengen aan Nouri. 'Dat shirt liet ik zo’n twee jaar geleden ook zien toen ik voor Lille tegen Nantes scoorde. Het is inmiddels wat gehavend met biervlekken en andere rotzooi, ondanks een goede wasbeurt. Mijn wedstrijdshirt heb ik aan een goed doel gegeven, maar het shirt met Appie hou ik voor mezelf. Ik denk nog elke dag aan Appie en neem hem mee in mijn gebeden, vijf keer per dag.'

Op de dag van het interview met Voetbal International brengt El Ghazi ook een bezoek aan Nouri in Amsterdam. 'Zijn vader zei dat we altijd welkom zijn. Ik denk dat het heftig wordt om Appie weer te zien', aldus de buitenspeler, die Nouri voor het laatst zag voordat hij naar Engeland ging. 'Ik heb toen tegen hem gesproken, in de hoop dat hij mij in de verte kon horen. Hij lag op bed. Het was erg emotioneel. Ik heb goed contact met de broers van Appie. Het blijft onwerkelijk wat er is gebeurd. Als Ajax dan zó ver komt Champions League en je weet dat Appie in een filmpje zei dat hij met Ajax ook zó ver wilde komen in Europa, dan krijg ik een brok in mijn keel. Net als toen zijn vader en broer bij de huldiging op het Museumplein waren.’

(Foto: Instagram @ElGhazi21)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Topper! Gun hem alle succes. Blijf het jammer vinden hoe hij bij Ajax weggegaan is.
1 0
WZAWZDB14
Top gozer, hopelijk zien we hem nog een keer terug in NL elftal
0 0
Ajax412
Anwar is echt een goed persoon, altijd al geweest. Klasse man.
1 0
Eastwood
Klasse van Anwar. Helemaal goed.
0 0
Archy
Vind El Ghazi echt een top gozer, jammer dat het niet gelukt is bij Ajax
1 0
Ajax27
Mooi mens! Altijd erg netjes geweest en het langst blijven zitten, wachtend op z'n kans. Traoré liet in de Europese wedstrijden mooie dingen zien maar daarbuiten vrijwel niets. Nog steeds onbegrijpelijk dat El Ghazi niet meer invalbeurten kreeg.

Ik hoop dat ie met Aston Villa een beetje overeind blijft in de premier league en daar de komende jaren z'n kunsten kan vertonen.

Voetballend tekort? Van Dijk kwam ook voetballend tekort maar heeft zich aardig ontwikkeld. Deze jongen krijgt na vlieguren bij Ajax, Lille en Championship nu de kans om zich in de Premier League te laten zien. Mooi dus! Hij speelt veel.. wie weet waar hij in z'n ontwikkeling staat over 3 jaar en tot waar z'n plafond zal reiken.
1 0
Afstandsschot
Toch mooi van El Ghazi. Komt voetballend te kort voor Ajax, maar het is natuurlijk wel gewoon een goede jongen.
4 -1
Jornnn
Zeker. Komt altijd sympathiek over in de media.
1 0