'Positie PSV ten opzichte van Ajax verandert niet'

BVeenstra, 19-06-2019 om 08:20, 13610 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, denkt niet dat PSV de financiële kloof met concurrent Ajax kan overbruggen. Dat stelt de beleidsbepaler van de Eindhovense club in een interview met Voetbal International.

Ajax heeft een eigen vermogen van 178 miljoen euro en dat bedrag lijkt de komende jaren alleen maar verder op te lopen door de waarschijnlijke verkopen van enkele spelers. 'Onze positie ten opzichte van Ajax verandert niet', is Gerbrands stellig. 'Toen ik begon, hadden ze om en nabij honderd miljoen op de bank en wij min vijftig.'

Die schulden bij PSV zijn nu nagenoeg weggewerkt. 'Maar de financiële verschillen zullen blijven. Wij moeten onze eigen koers varen en dat doen we goed', zegt Gerbrands, die trots is op de prestaties van PSV in de afgelopen jaren. 'De afgelopen vijf jaar zijn we drie keer kampioen geworden en hebben we drie keer Champions League gespeeld. Door de resultaten van het Nederlands elftal, en Ajax en PSV in de Champions League neemt de belangstelling voor ons voetbal en onze spelers toe. Dit is dus hét moment om onze positie te versterken. Het gaat goed, maar het moet nog beter.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Ik las dat Aston Villa alleen al 200 miljoen krijgt uit tv-gelden nu ze naar de Premier League zijn gepromoveerd. Dus meer dan het gehele eigenvermogen van Ajax. Te bizar voor woorden.
0 0
wladimir
Dat bedrag ontvangt Ajax door de Ligt, de Jong en Ziyech te verkopen. Door goed op te leiden en te scouten moet dit ieder jaar mogelijk zijn. Dat i.c.m. Champions League moet ervoor zorgen dat we bij de beste 16 gaan horen.
0 0
Toskey
Je mist zijn punt denk ik... Aston Villa hoeft er nauwelijks iets voor hoeven doen, enkel door te promoveren en door enkel in de Premier League te zitten. Ajax zal keihard moeten en blijven knokken voor de knaken.
0 0
FrankBeton
Hopelijk gaat ook PSV financieel stappen maken.
Ajax heeft een sterk PSV en eigenlijk ook een sterk Feyenoord nodig om door te groeien.
Ajax moet gepusht worden.
Ajax heeft niets aan een zwakke concurrentie.
3 0
433metdepuntnaarlinks
Hopelijk dat ze na ons Europa League jaar en na afgelopen seizoen enige vorm van ambitie hebben gekregen ... Het feit dat ze die Europa League altijd laten lopen vind ik echt een grote schande! Er is genoeg te winnen, een halve finale EL wordt ook gezien in Europa.

Maar ik proef wel een beetje angst in dit statement ... Het gaat allemaal top hoor! En dat trots op de CL ... Nou nou, jullie hebben het Europees gezien inderdaad geweldig gedaan de laatste jaren. Een magere groep (weliswaar knap) doorkomen en het Madrid nog aardig lastig maken, maar behalve dat? En dan was het voetbal ook nog eens redelijk zwak. Ben maar trots Toon!
1 0
Ferd
Door welke prestaties in de CL van PSV?
4 -1
Vierendertigste
Trots op de prestaties in de CL???????????????????????????????
Ik zou mezelf kapot schamen
4 -1
Web
Wat maken ze zich druk om Ajax
Ik heb Gerbrands heel hoog zitten. Maar de laatste tijd heeft hij heel erg Calimero gedrag
Lekker met je eigen club bezig zijn Gerbrands
4 -2
FrankBeton
Hij Is ook met zijn eigen club bezig slimpie
0 0
Koekepeer
Eens met Gebrands: ze blijven gewoon tweede. Dus de positie tov ons verandert niet.
2 0
Rentokill
Tuuuurlijk...
1 0
Ajax68
Toon Gerbrands van psv is écht de énige die ik waardeer, maar aan de rést heb ik een Bloedhekel, en zéker aan dat ventje van van bommel, gewoon door zijn zgn (on)zekerheid, en zijn manier van praten, zijn houding tijdens wedstrijden tav grensrechters en vierde officials etc. alsof hij een meerdere is.
Alléén door hém al hebben er vele mensen een hekel aan dat ventje, bepaald geen reclame voor die Eindhovenaren.
Ook op de meer dan ONVOLWASSEN en INFANTIELE manier van reageren betreffende een eventuele transfer van Bergwijn naar Ajax, wie denkt hij dat hij is, hij heeft ook geen ene moer te vertellen over transfers, en zeker niet als een provicieclubje als psv 50 miljoen in het rood staat.
Hij is DIRECT op de vingers getikt natuurlijk, want stel dat Ajax hun uit de schulden kan halen met een dergelijke transfer, dan kijken hun, de directie, éérst naar de weg te werken schuldenlast, en kunnen ze EINDELIJK gaan bouwen aan een Reservepotje voor evt. (mindere) transfers, want ook dáár zit de grote Frustratie tav ons aller Ajax.
Dus wát nou van bommel, aards irritant ventje ??????????????
Accepteer dat je bij een mindere club MAG werken .
1 -1
JanTa
Waar haalt Gerbrands die 50 miljoen vandaan die Ajax in kas had? Voor zover ik weet was er in die periode de Cruyff revolutie gaande want dankzij wanbeleid van Jaakke en v/d Boog was er geen cent meer in kas en was het een het nieuwe bestuur/directie/technische staf de danken dat Ajax er nu zo goed voorstaat. Overmars werd toen niet voor niet Marc netto genoemd, er moest eerst meer vlees op het bot komen voordat er grote bedragen werden uitgegeven waardoor Bosz in een gespreid bedje kwam.
1 -2
The
De fluwelen revolutie begon in 2010, en Gerbrands in 2014. We waren al 3 jaar onderweg.
1 0
Ajaxbrl
O wat zijn ze weer met ons bezig! 7 kleuren schijten ze!
2 0
Ajax27
Ik snap alle reacties hieronder niet zo. Hij zegt precies wat het is. Ze zijn 3 keer kampioen geweest en 3 keer CL voetbal gespeeld. Hij heeft het helemaal niet over hoe ze speelde.

Ik mag hopen dat PSV de komende jaren 'gewoon' CL voetbal haalt en dat Feyenoord, Vitesse, AZ en noem ze maar op hun beleid en selectie op orde krijgen zodat zij ook weer serieus meedoen in de EL en dat er regelmatig meerdere clubs doorgaan naar de knockout fase.

Pas dan en alleen dan zal onze competitie meer aanzien krijgen, zullen er meer grote talenten bij verschillende clubs komen en zullen wij als Ajax zijnde makkelijker in staat zijn om talenten hier langer te kunnen houden en spelers met ervaring hier naartoe te trekken. Dat is toch wat we willen?

Ik hoop iig niet dat we zo'n oersaaie competitie als de Franse of Italiaanse krijgen waarin 1 alleenheerser is die 2 maanden voor het einde van de competitie al kampioen wordt. Of dat de komende 5 jaar alleen de onderlinge duels tussen Ajax en PSV gaan bepalen wie er kampioen wordt. Nee ik wil dat zowel Ajax als PSV het ontzettend zwaar krijgen tegen ploegen als AZ, Feyenoord, Vitesse, Utrecht, etc. Daar worden onze spelers beter van en de competitie vele malen interessanter.
8 -3
AFCAsphere
Het aanzien van de Eredivisie zal hoogstwaarschijnlijk altijd hetzelfde blijven, of Ajax nou een Europees toernooi wint of niet. De enige oplossing daarvoor is die interessant te noemen is, is natuurlijk de BeNeLeague. Daarmee verhoog je het niveau, de kijkcijfers en daarmee ook de sponsorinkomsten. Zo kun je langer talenten aan je binden vanwege een hoger algemeen niveau en omdat je meer geld hebt, waarna je ook betere ervaren aankopen kunt doen.
0 0
Ajax27
Niet mee eens, dit aanzien is ooit anders geweest en kan ook zomaar weer veranderen. Als de halve finale CL geen incident is, PSV de komende jaren CL blijft halen, punten gaat halen, en we ieder jaar 2-3 clubs in de EL groepsfase hebben.. dan verandert het binnen een paar jaar. Maja daar moet je wel geld en een goede uitgebalanceerde selectie voor hebben.

Jarenlang heeft Nederland tot de top behoort. Je ziet dat Spanje ook jaren aan de top heeft gestaan, Italie in het verleden en nu is het de beurt aan Engeland. Nederland zal niet meer een top-5 competitie worden, daar geloof ik ook echt niet in. Maar boven Portugal, Rusland en Belgie... dat moet toch wel lukken?
0 0
AFCAsphere
''...Als de halve finale CL geen incident is, PSV de komende jaren CL blijft halen, punten gaat halen...''

Waarop baseer jij het vertrouwen dat wij nu stelselmatig ver komen in de CL én dat PSV ook nog eens jaarlijks de groepsfase bereikt en daarin punten gaat pakken? PSV heeft in de afgelopen drie jaar twee keer meegedaan in de CL, behaalde daarin een magere 4 punten en werd zelfs ook nog eens uitgeschakeld voor de EL groepfase door een Kroatische middenmoter. Nu staan ze op het punt Lozano te verkopen, waarvan ze een groot deel moeten afstaan aan Pachuca, en raken ze waarschijnlijk ook nog eens Bergwijn, Luuk de Jong, Pereiro en Zoet kwijt. Aangezien hun aankoopbeleid niet bijster sterk is, ga ik er niet van uit dat ze hierna sterker voor de dag zullen komen t.o.v. vorig seizoen. En dan kom je al snel tot de conclusie dat ze ook komend seizoen hoogstwaarschijnlijk kansloos zullen zijn in de CL groepsfase.

De Eredivisie boven Portugal? Kijk even naar de prestaties van Benfica, Porto en Sporting Portugal. Die halen we echt niet in als PSV, Feyenoord en AZ zo kwakkelen in Europa.

In Ajax heb ik een hoop vertrouwen, maar je moet er nu niet blind van uit gaan dat we zomaar even jaarlijks de kwart of halve finale van de CL gaan bereiken.

Van de overige Nederlandse clubs weet ik niet zo goed wat ik moet verwachten. Vorig seizoen werden Feyenoord en AZ uitgeschakeld door middelmatige clubs uit Kazachstan en Slowakije. Als ze daar al moeite mee hebben, dan snap ik niet waar jij het vertrouwen zomaar vandaan haalt dat zij de groepsfase zullen bereiken én daarin ook nog eens bovenverwachting goed zullen presteren. Ze hebben kunnen zien hoe Ajax het heeft kunnen flikken, maar zij beschikken over minder geld en een minder goede visie. Ik moet het nog aanzien de komende maanden, al was ik wel blij om te horen dat Utrecht er alles aan gaat doen om de EL groepsfase veilig te stellen. Maar eerst zien, dan geloven.

De BeNeLeague is ongetwijfeld op de lange termijn de beste optie om het niveau en de inkomsten te verhogen voor alle Nederlandse en Belgische clubs, daar is geen twijfel aan.
1 0
AjaxPassion
Als je met Belgie samengaat dan kun je concurreren met Italië, Frankrijk, Portugal en Rusland. Dat red je met alleen de ED niet.

Portugal en Rusland staan mijlenver weg van de ED. Op basis van wat denk je dat we de concurrentie aan kunnen gaan? Die 2 landen halen nog altijd veel meer punten dan NL...
1 0
vandergun
Ik snap de reacties wel... Hij zegt wel hoe ze spelen want Meneer zegt toch: dankzij de resultaten van ajax en psv in de Cl.. Dat is incorrect, alleen Ajax heeft hier gepresteerd, hun in die 3 x niks

Hij vind dus dat ze Europees goede resultaten hebben geboekt..
2 0
AjaxPassion
Klopt. PSV MOET dit en/of volgend jaar Europees overwinteren, anders gaan ze zakken als een baksteen naar plek 60-70.

PSV heeft de laatste 3 jaar gewoon even weinig clubpunten als Feyenoord gehaald... namelijk 13 :'), tegenover 50,5 van Ajac...
0 0
AjaxPassion
Juist, jij snapt het. Een BeneLiga is wat mij betreft daarin nog altijd wel de beste optie. Omdat het veel makkelijker is om het niveau omhoog te brengen als je het marktgebied vergroot.

Ik vraag me af wat er de komende decennia allemaal gaat gebeuren in het voetbal. Gaat China de ontwikkeling doorzetten en wordt China/Azië op termijn ook een toonaangevende voetbalregio? En hoe zit dat met Noord-Amerika? Mede daardoor zie ik het ergens toch wel gebeuren dat er op termijn een Europese competitie gaat komen. En Ajax moet ervoor zorgen dat het daarbij komt.

Maar laten we hopen dat NL op eigen kracht minimaal structureel bij de beste 8 gaan komen. Ajax heeft er iig al voor gezorgd dat er 1 vaste CL en 1 vaste EL plaats terug zullen komen. Dit moet NL/Ajax doorzetten zodat de andere NL clubs ook weer werken aan een betere Clubranking.
0 0
Ajax27
De voetbalcultuur is daarvoor te groot en té breed. Alhoewel een BeNeLeague ook absoluut mijn voorkeur heeft denk ik niet dat het realistisch is. En dan moet je gaan kijken naar je eigen competitie. Ajax is in 2010 met een plan gekomen en plukt daar nu de vruchten van. 2 jaar geleden een EL finale, dit jaar halve finale CL.

Andere clubs moeten toch ook in staat zijn om een beleid te gaan voeren waardoor ze binnen afzienbare tijd ieder jaar met 3 NL clubs in de EL groepsfase zitten en er standaard 2 NL clubs in CL meedoen. Dat moet een realistisch doel zijn.

China, Amerika... daar ben ik allemaal niet zo bang voor. De Europese voetbalcultuur en geschiedenis is zo groot en omvangrijk, dat zal nooit opwegen tegen geld.
0 0
AFCAsphere
BeNeLeague niet realistisch? Meerdere grote Nederlandse en Belgische clubs en beide bonden hebben al om de tafel gezeten om erover te praten. Het is wel degelijk een realistische optie.
0 0
AjaxPassion
Waar doel je op met je 1e zin? Waarom denk je dat een BeneLiga niet realistisch is?

Nederland zit inderdaad absoluut in de lift door Ajax, hopelijk is dit het seizoen dat de rest ook gaat aanhaken, dan zet je belangrijke stappen richting de top 7-9. NL heeft ook enorm veel pech gehad door een samenloop van omstandigheden en snel opvolgende regelwijzigingen bij de UEFA. Dus top 10 moet zeker weer gaan goedkomen en dat gebeurt sowieso als alleen Ajax al blijft presteren.
0 0
Joseph
Toch leuk voor PSV dat er een Europese topclub in hun competitie zit.
3 0
AFCA020!
De goede prestaties van Ajax en psv in de Champions League? Hahaha waar heeft hij het in godesnaam over?

Dat zou het zelfde zijn als wanneer Urzaiz zou zeggen dat hij samen met Piet van Reenen clubtopscorer van Ajax is met een totaal van 273 doelpunten.

Wat heeft psv nou bereikt in Europa de laatste drie jaar? 4e in de poule, jaar ervoor uitgeschakeld in EL voorronde en het jaar daarvoor ook 4e in de poule.
Dat steekt schril af tegen EL finalist zijn en halve finale CL...

Ongelooflijk die gasten haha goede prestaties van Ajax en psv hahahaha
6 -1
Banajax
Haha, de hele persconferentie en seizoenstart van PSV staan in het teken van Ajax.
1 0
Eastwood
Dat zegt toch al genoeg.
0 0
Barra
Ik hoop gewoon weer op een sterk PSV aankomend seizoen, voor zowel de Europese punten alsook een beetje weerstand in de competitie. Lijkt me geen ruk aan als we straks rond de winterstop al ik weet niet hoeveel punten los staan, al zal dat ook niet zo snel gebeuren denk ik. We hebben gewoon sterke concurrenten nodig om een paar spannende wedstrijden te zien en het beste in jezelf baar boven te halen. Kijk Psg, elk jaar met 2 vingers in de neus kampioen maar in Europa toch niet scherp genoeg
2 0
AjaxPassion
Ik hoop dat er eindelijk een BeneLiga komt. PSV als enige concurrent is te schraal i.m.o. Feyenoord bakt er ondanks zijn potentie helaas al jaren niks van. AZ doet het relatief gezien goed en ik ben benieuwd of ze daar de vruchten kunnen plukken van hun sterke jeugdopleiding. Maar ook dit jaar zijn er weer aardig wat talenten weggekaapt daar. Dan heb je nog Utrecht en Vitesse, met daarachter ADO, Willem II, Groningen, Heracles, Twente met potentie.

Als je daar Anderlecht, Club Brugge, Genk, Gent, Standard, Zulte en nog een paar clubs aan toe kunt voegen, dan gaat het niveau enorm omhoog waardoor je veel meer aantrekkelijke wedstrijden krijgt en spelers ook langer zullen blijven omdat ze veel meer uitgedaagd worden.
0 0
KingJames23
Je speelt voetbal voor je fans en ik zit er niet op te wachten om elke keer zo ver te reizen voor een uitwedstrijd. Ik moet in Nederland altijd al een eind reizen om de wedstrijden te bezoeken en als we dan ook nog in België gaan voetballen wordt het echt te ver voor mij.
0 -1
AFCAsphere
Je speelt voetbal voor je fans ja, maar als jij niet wilt reizen naar Brussel of Brugge, dan zijn er talloze andere fans die jouw plekje wel willen overnemen hoor. Als je gaat klagen over reisafstanden naar België, dan kan je beter je uitkaart verscheuren. Kijk even naar de afstanden die supporters in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië moeten afleggen. Zelfs in de VS vliegen de supporters letterlijk hun club achterna. En dan wil jij klagen over een 2 uur durende trip naar onze zuiderburen? Kom op zeg...

Als die BeNeLeague genoeg ondersteuning krijgt van de clubs in zowel NL als BE, dan komt die competitie er gewoon. Of je het nou leuk vind of niet.
0 0
KingJames23
Het is niet alleen bij uitwedstrijden dat ik veel moet reizen maar ook bij thuis wedstrijden en bij Europese uitwedstrijden en dan wordt het ook meteen een stuk duurder. Maar jij gaat niet bepalen dat ik mijn uitkaart moet verscheuren want dat slaat helemaal nergens op.
0 0
AFCAsphere
Wat wil je liever? Dat Ajax rekening houd met jou, zodat je altijd en overal bij elke wedstrijd aanwezig kunt zijn? Of dat Ajax qua financiën en niveau grote stappen omhoog gaat maken? Ik had het wel geweten hoor, kom maar op met die BeNeLeague.

En niet zo op je teentjes getrapt zijn omdat ik voorstelde om je uitkaart te verscheuren.
0 0
AjaxPassion
Laten we het hopen.
0 0
AFCAsphere
Heel hard duimen. En anders marcheren we met z'n allen met fakkels en hooivorken naar Zeist :p
0 0
AjaxPassion
In Spanje, Duitsland, Frankrijk, maar ook 'kleinere' voetballanden als Portugal, Polen etc. ervaren ze dit ook totaal niet als een probleem.

Doordat er een selectie van clubs komt, zullen supporters zich gaan concentreren op minder teams. Op deze manier krijgen er ook meer supporters de kans om uitwedstrijden te bezoeken.
0 0
KingJames23
Ik wil helemaal niet dat een andere supporter op “mijn” plek komt te zitten. Ik wil er zelf gewoon naar toe.
0 0
AjaxPassion
Dat snap ik, maar NL en BE moeten helemaal niet kijken naar persoonlijke belangen. Iedere supporter is vervangbaar en er staan er genoeg te trappelen, dus dat moet helemaal geen issue zijn
0 0
Schip
Klopt. En als ze sterk zijn, is dat weer niet leuk. Dat hoort bij rivaliteit. Kan niet met en kan niet zonder elkaar. Belangrijkste is dat je elkaar omhoog blijft stuwen. En dat PSV zoveel punten pakte, dwong Ajax ook onder druk te blijven presteren. Dat maakt spelers sneller volwassen en stabiel, dat groeiproces merkte je ook in Europa.

Dat Gerbrands nu alles op de opleiding wil gooien is een oud plan. Kwam Brands ook al mee. Kennelijk zijn ze er nu achter dat door goed scouten je het verschil niet meer kunt maken. Teveel tussenpersonen die een hap uit de transferrechten nemen.

Op zich voor Ajax ook weer een reden om te blijven investeren in de jeugd, omdat je PSV anders een aantrekkelijk alternatief maakt waar spelers met minder druk ook het eerste kunnen halen. Je ziet hoe relatief makkelijk spelers als Bergwijn, Rosario en Malen naar PSV overstappen. Ze weten dat het een structurele titelkandidaat is en ook dat ze via de jeugd een kans gaan krijgen.

Reden te meer om onze eigen opleiding nog beter te maken qua kennis, ontwikkeling en input van talent.
0 0
Willem410
Zouden ze bij psv ook nog is wat kunnen presenteren zonder zich te spiegelen aan Ajax?
Rare calimero club is het toch.
0 0
Redrum
Ze zijn altijd alleen maar met ons bezig en dat is ook wel logisch. Wij zijn de nummer 1. Wat niet logisch is, dat is de manier waarop ze doen overkomen alsof zij eigenlijk de nummer 1 zijn.
0 0
Cisco2
"We zijn 3x kampioen geworden en hebben 3x CL gespeeld"
.... Wat is precies de noemenswaardige prestatie van 3x CL spelen? Het is een gevolg van die 3 kampioenschappen. Als je je zou kwalificeren dan is het nog noemenswaardig.... Maar dit is het zelfde als zeggen: "We zijn 3x kampioen geworden, hebben 3x om de Johan Cruijff schaal gespeeld, hebben afgelopen 5 jaar 5x deelgenomen aan het KNVB beker toernooi en hebben afgelopen 5 jaar elke keer meegedaan in de Eredivisie."
6 0
goajaxgo
Viel mij ook al op.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Grappig dat PiSV telkens zich voordoet als een club dat de halve finale van CL heeft gehaald.
0 -1
Suarez16_
"Die schulden zijn bij ons nagenoeg weggewerkt." Ondertussen vertrekken angelino en lozano voor tegenvallende winst door clausules, maar toch zijn er psv'ers in mijn omgeving die denken dat ze even 3 spelers van 15 miljoen kunnen halen voordat er iemand vertrokken is net als Ajax.
1 0
Redrum
De praatjes van psv ten opzichte van Ajax veranderen duidelijk ook niet. Wij worden verweten arrogant te zijn, maar de totaal misplaatste en misselijkmakende zelfverheerlijkingspraatjes uit Eindhoven stijgen tot ongekende hoogten de afgelopen tijd.
1 0
Pheadrus
Het is wel te hopen voor Ajax in de komende jaren dat het kampioenschap minder spannend wordt. De spelers hebben dit jaar een heel lang seizoen gehad en tot de laatste wedstrijd de druk gehad om geen punten te verliezen.

Als je 5 punten voor staat is het makkelijker om talenten als Gravenberch en Lang te brengen. De competitie moet een zekerheid-je worden. Dat betekend dat bij PSV de klad er een beetje in moet komen.
3 -1
Jariiii
Nee, die is nu inderdaad al vrij rampzalig.
0 0
Caparzo
Op VI las ik volgende reactie van lid Benny Schijvenaar, dat zou als het zo is de uitspraken van Gerbrands niet geheel objectief maken..

Ik weet niet hoeveel waarden men kan hechten aan de woorden van Toon Gerbrands.
Hij zegt nl. herhaaldelijk ook gisteren weer, toen ik begon bij PSV ( 1 juli 2014 ) had Ajax 100 miljoen euro op de bank staan en PSV had 50 miljoen euro schuld dit om het verschil toen aan te geven tussen beide clubs.
Die schuld van PSV is nu bijna geheel weggewerkt zegt Gerbrands met trots.
Volgens het jaarverslag van Ajax 2013-2014 had Ajax op 31 juni 2014 ...60 miljoen aan liquide middelen m.a.w. 60 miljoen op de bank en geen 100 miljoen zoals Toon beweerd.
Hij zegt ook dat PSV die schuld van 50 miljoen euro heeft weggewerkt echter volgens het laatste jaarverslag 2017-2018 bedroeg de totale schuld aan lang en kortlopende schulden van PSV nog 43,3 miljoen euro, waaronder een op een nog later tijdstip nog af te lossen lening van 30 miljoen euro.
Bij ons thuis is ook een lening nog steeds schuld ook al noem je het participatie fonds
7 -1
Gecko
Goed graafwerk Benny
0 0
Mike1
Zolang de positie van PSV t.o.v. Ajax op de ranglijst maar ook gelijk blijft :)
2 0
masterrr
Ik ben blij met PSV, de gezonde rivaal met creatief beleid. Je moet er toch niet aan denken dat zij er zo'n potje van zouden maken als Feyenoord. We spelen nu al 2 CL-voorrondes als kampioen...

Ben daarom ook helemaal voor de Beneliga
2 0
ajaxxcied4life
Ajax stond helemaal niet 100mln in de plus toen hij aan zijn klus bij psv begon.
0 0
BokkieBokstra
Hij zegt toch helemaal niets geks? Goede directeur heeft PSV daaraan. Misschien ook goed om te weten dat PSV het dit jaar in de competitie niet slecht gedaan heeft en het heeft Ajax niet tegengezeten bij het kampioenschap. Een eigen goal en de VAR in de thuiswedstrijd zijn belangrijk geweest. Ben maar even advocaat van de duivel.
1 0
Ajacied33
Hij zegt niet veel geks nee, maar moet ophouden om Psv haar prestaties omhoog te praten in de CL. Want Psv was gewoon een figurant in de CL, en dat al jaren lang
4 0
Mikee
Weet niet precies welke resultaten hij bedoelt, maar die van Ajax waren zeker van formaat.
0 0
TontoKarnaggel
Door de prestaties van Ajax en psv in europa.....
Nou doet die gek het weer!!!! Is er nou helemaal niemand in de vaderlandse media die weet dat psv de afgelopen 3 jaar bij elkaar opgeteld exact 4 puntjes heeft behaald in europa ( in 14 wedstrijden!!) en dan tegen toontje zegt dat dat helemaal niet zo fantastisch is?
6 0
Frank1978
Doet gekke dingen met een mens, een aantal jaren doorbrengen bij Psv...
4 0
insectenverdelg
Ze hebben vorig jaar een prachtige CL gespeeld. Onderschat diie poule toch niet. Ze hebben daar geweldig tegenstand geboden en meedoen is belangrijker dan winnen of zo iets...
3 0
Ajaxamsterdam0485
Gelukkig zitten ze binnen 5 jaar bij de beste 32 van europa, dat scheelt ook in inkomsten
2 0
Bensco
vond ik ook al zo'n dappere uitspraak van hem. Ze konden met pijn en moeite 2 punten pakken en nu ineens zijn ze binnen 5 jaar weer top.
1 0
insectenverdelg
Ze zijn nu nummer 40 he. Dat is 8 plaatsen omhoog. En ja ik vind wel dat je doelen moet stellen. Vind dit wel een goed doel om eerlijk te zijn.
3 0
Suarez16_
Afgelopen 3 seizoenen hebben ze geen 1 keer gewonnen (4 gelijke spelen, rest verloren). Als dat seizoen van de EL en CL overwintering weg zijn gevallen over 2 jaar dan zakken ze echt als een baksteen naar plek 70 ofzo.
0 0
Bensco
mark my words.. zij halen de voorrondes niet eens. Ze raken met Angelino en Lozano al 2 sterkhouders. Schwaab is al pleitte, Pereiro erachteraan en dan misschien Dumfries en Bergwijn ook. Die gaan nooit op tijd zijn met het aansterken van hun selectie.
0 0
insectenverdelg
Ook in de EL vallen punten te verdienen. Is ook veel meer t podium van PSV.Overigens als ze Lozano Bergwijn de Jpng rn Dumfries verkopen komt er ook geld binnen. Ik hoop dat PSV uig hoofdtoernooi speelt in Europa dit jaar.
0 0
Bensco
klopt, roep ik ook al een tijdje. PSV doet er wijzer aan om te vlammen in de EL ipv op hun bek gaan in de CL. De Europa League is geen verkeerd toernooi. Kijk maar naar ons seizoen in 16/17, dat leverde een enorm succes op qua commerciële successen en naambekendheid.

wat betreft die financiën klopt wel maar daar staat tegenover dat de CL gelden pas in januari worden overgemaakt dus daar hebben ze deze zomer nog niet de beschikking over. Ze hebben alleen de transferinkomsten wat zo'n 65 a 70 miljoen zal zijn. Een gedeelte gaat naar 3e partijen, een gedeelte voor aflossing schulden en als Lozano en Bergwijn naar Italië gaan kunnen ze lang wachten op hun geld. Ik denk dat ze netto misschien 25 miljoen te besteden hebben. Iets wat best aannemelijk klinkt als je nagaat dat ze 10 miljoen voor die aanvaller van Leipzig al veel vinden.
0 0
Suarez16_
EL is sowieso het beste voor elke Eredivisie club buiten Ajax. Je weet nu al dat psv of feyenoord 4 keer kansloos is tegen clubs van het kaliber PSG en Real. Vervolgens hebben ze het dan nog lastig zat met Atalanta of Kopenhagen. Pakken ze uiteindelijk 3 punten en liggen ze er voor de winter uit. Pakken ze wel een paar bonuspunten, maar dan kan je beter de EL poule tegen Dundalk en Zorya met +- 12 punten winnen voor de coefficient.
0 0
Caparzo
De resultaten van psv in de CL waren niet echt je van het hè Toontje.. Je zou nog kunnen zeggen dat het een paar keer niet mee zat, maar kansloos 4e worden en dat goed noemen gaat echt te ver.
2 0
Leo252
Toontje lager zingen past inderdaad beter.
1 0
Frank1978
Zoals hij AJAX en Psv in één adem noemt wat de CL betreft, doet het me echt denken aan de muis en de olifant die over een brug lopen. De muis tegen de olifant: "wat lopen we lekker te stampen hè?!"
5 0
Caparzo
Haha, ja idd.

Of die andere legendarische uitspraak van een doorsnee basketballer in de NBA: "I'll always remember this as the night that Michael and I combined for 70 points."

Michael Jordan scoorde er 69, deze Stacey King eentje.. :)
3 0
AFCAMM
De prestatie van PSV in de CL was zeker opvallend te noemen, maar ik denk niet dat het voor interesse in de eredivisie zorgt.. er is maar 1 Nederlandse club waar men over praat.
2 0