FC Twente hekelt Ajax en PSV: 'Ze hebben mond er van vol'

GinoHaverkamp, 18-06-2019 om 09:45, 26327 views, Tubantia |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Bij FC Twente is men niet bepaald te spreken over de handelswijze van Ajax en PSV omtrent het overnemen van jeugdspelers. De club ergert zich eraan dat de twee topclubs regelmatig in de jeugdopleiding van de Enschedeërs shoppen. Tegenover Tubantia laten enkele clubmedewerkers zich uit over de kwestie.

Ergens kan Eric Weghorst, hoofd jeugdopleiding bij de landskampioen van 2010, wel begrip opbrengen voor Ajax en PSV. 'PSV en Ajax trekken bij hun zoektocht naar spelers het hele land door en dat is vanuit hun positie logisch. Vooral de uitstraling van Ajax is gigantisch op de jeugd na het afgelopen seizoen.'

Evert Bleuming, die scout is bij FC Twente, beticht daarentegen Ajax en PSV indirect van hypocrisie. De drie topclubs én AZ, Vitesse en FC Utrecht hebben onderling afgesproken geen jeugdspelers meer van elkaar over te nemen, maar daar houden vooral de Amsterdammers en Eindhovenaren zich niet aan. Zo heeft Ajax eerder deze maand al jeugdspelers overgenomen van AZ en Feyenoord.

Bleuming: 'FC Utrecht ziet bijna jaarlijks de complete onder 11 groep leeggeroofd worden door de grote clubs. Ajax en PSV hebben de mond er van vol dat ze bij de allerkleinsten geen weerstand in de competitie krijgen. Maar wat wil je als je overal de beste spelers op die leeftijd naar je toe haalt?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ardoe
Evert Bleuming is niet FC Twente. Ik zou als Twente zijnde niet blij zijn met deze uitspraak. En uit dit stukje blijkt niet dat Weghorst zicht ergert, hij geeft juist aan dat hij het begrijpt.
0 0
Frenkie85
Er wordt bij ons ook geshopt door buitenlandse clubs. Zo werkt het nu eenmaal. Kan alle jeugdspelers wel weer opnoemen die bij ons zijn weggeplukt
0 0
PJSM
Aldus FC Corruptie. Dit clubje heeft geen enkel recht van spreken en had allang failliet moeten zijn.
1 0
Jaridebeste
Boehoe jank jank. Jullie zijn wel de laatste club om kritiek op andere clubs te uiten.
1 0
Cruijffthebest
Corrupt Twente trekt ook weer de bek open!
1 0
ajaxminimax
Terug in de eredivisie en ze trekken de bek direct weer open. Van mij mochten ze langer in de kkd blijven
3 0
Meerkoet
Welke spelers van Twente hebben we gehaald dan?
Piep piep hallo !
2 0
Ansjo
Je hebt ook nog de speler zelf. Het is niet zo dat Ajax er bekend om staat eigen jeugd geen kans te geven. Tel daarnaast er maar bij op dat je eerder in aanmerking komt voor Oranje omdat er bij Ajax topniveau nagestreefd wordt en kans op Europees voetbal. Als je dan bij Utrecht speelt wat haast nooit internationals aflevert of Europees voetbal speelt en Ajax komt langs ja dan ga je daar toch heen als jeugdspeler? Ajax is gewoon wereldtop qua opleiden en je krijgt kansen in het 1e als je goed genoeg bent. Dat is het beleid.
0 0
Ansjo
Komen hun ook weer. Net weer in de Eredivisie en gelijk weer een grote bek.
3 0
Raoul14
Welkom in de 21e eeuw zou ik zeggen, wat een provinciaal geneuzel.
4 -1
iammike
Als 1 club ergens wel niks van zou mogen vinden is het FC Twente wel. 1 grote corrupte bende.
5 0
Ajax4xbestevaneuropa
Dat is de bekende cirkel he, twente haalt ze weer van provincieclubs,en de europese top shopt weer bij ajax. En zo kan je dus beginnen bij vv hummelo en ooit bij real madrid terecht komen zoals Huntelaar. Als je als jeugdspeler jarenlang met middelmatige spelers in een team speelt dan leer je minder dan als je jaren bij ajax of psv in de jeugd speelt.
4 0
Labrador
Ach gut daar hebben we hun ook weer.
2 0
Juichtoon
Zou pas volgend jaar gelden. Ik betaal vandaag ook de broodprijs van volgend jaar niet.
2 0
MrPink
Twente en regels haha ga toch weg.
3 0
Koekepeer
Want bij Twente doen ze altijd alles volgens de regels!
3 0
fanforeffer
FC Twent zit nog maar net in eredivisie en hebben al een grote mond. het lijken wel westerlingen.
3 0
Lazell
Daarvoor al, met hun kampioenswedstrijd moet in de Arena en anders gaan we rellen.
1 0
Ajax34
Dat kan ik wel bergrijpen stiekem vinden ze de Johan Cruijff Arena toch mooier dan hun eigen stadion.
0 0
geronimo
Hebben ze bij Twente dan ook talenten?
2 0
AsensioWillemsen
Jar of 5 geleden was het nog een prima opleiding. Tegenwoordig voorbij gestreefd door PEC, NAC, ADO en ook VVV komt er aan
3 0
blava
Ajax moet alle afspraken met ander clubs direct opzeggen. Jeugdspelers van Ajax worden door buitenlandse clubs aangetrokken dus waarom zou Ajax nog rekening houden met andere clubs. de buitenlandse clubs houden geen rekening met Ajax.
5 0
Ferd
"ze breken de afspraak" nee lulletje rozenwater. De afspraak is nog niet ingegaan, dus brak Ajax niets. Nou, afspraken over financiele huishoudingen etc breken, zullen we het daar nog eens over hebben?
8 -1
Frenkie85
Plus dat Twente volgens mij helemaal niet voor dit herenakkoord benaderd is
0 0
mgtow
We zouden het eigenlijk nergens over moeten kunnen hebben omdat die club niet meer zou moeten bestaan.
4 -1
Caldberg
Dat heeft FC Twente wel een beetje aan zichzelf te danken ook. Toen het daar hosanna was rond 2010 wilden ze Ajax en PSV niet fatsoenlijk te woord ataan omtrent transfers en dergelijke. Inmiddels is de situatie anders en snijdt het mes aan twee kanten.

Daarnaast hebben de grotere clubs in Nederland ook niet heel veel keus. Doorselecteren is 1 ding, daarnaast worden er ook talenten weggeplukt door buitenlandse clubs. Bij Ajax naar mijn idee in ieder geval vaker/meer dan bij andere clubs in NL, wat logisch is.
2 -1
kaashaas
Ik hekel competitie vervalsing.
Ik hekel staats steun.
1 -3
Fnatic
Als er 1 club niet met het vingertje moet wijzen..........
6 0
Hollister
Is er een lijst bekend van welke jeugdspeler dit jaar door Ajax zijn aangetrokken? Volgens mij zijn er 4 spelers door PSv aangetrokken van Twente, van ons is het aantal onbekend.
1 0
Mike1
Ik begrijp de frustratie bij andere clubs best. Wij balen ook als een kapitaalkrachtige club opeens zou besluiten Unuvar weg te kopen
1 0
BrandjeXL
Klopt maar kan íemand mij zeggen welke en hoeveel jeugdspelers wij bij Twente zouden hebben weg gehaald?
2 -1
Barra
Als Ajax of PSV de spelers niet oppikken dan zijn er wel Engelse clubs die hetzelfde doen. En waar haalt Fc Twente zijn spelers weg dan, want het het is niet zo dat die bij de club worden gekweekt of geboren ofzo.
5 0
Frenkie85
Precies dit
0 0
Rentokill
Ach flikker toch op. Jarenlang de boel lopen flessen en nu totaal ongeloofwaardig met een vingertje wijzend. Jullie zouden het ook doen als jullie de positie hadden...

En trouwens... waar heeft Twente die jeugdspelers dan vandaan?
6 0
AFCAjax
Ik kan me eigenlijk ook niet voorstellen waarom Ajax mee zou gaan in zo'n akkoord. alsof wij bang zijn dat die 5 andere clubs onze spelers ophalen.
3 0
Web
Klopt, dat is duidelijk in het voordeel van clubs als Utrecht
Er zal wel gestemd zijn, de meeste stemmen gelden
Ajax zal daar nooit voor zijn lijkt mij?
1 0
Lazell
Kan daarover gestemd worden ja? Het is toch een afspraak tussen clubs?
0 0
Web
Weet het niet hoor, maar Ajax zal het daar toch niet mee eens zijn?
Hoe de procedure dan gaat geen idee?
0 0
AjaxCitizen
Hahaha. FC Twente dat naar andere clubs gaat wijzen. Hou op hoor.
2 0
BrandjeXL
Dit dus
1 0
afcalegend
het akkoord over het overnemen van spelers van deze clubs bestaat uit het geen dat de vergoeding hoger is dan bij de andere clubs dan deze 6 clubs dus spelers overnemen mag gewoon nog steeds
0 0
Web
Ik snap überhaupt dat akkoord al niet
Hoe kun je daar als club mee instemmen?
Als ik jeugdspeler ben bij Twente, en ik kan naar een betere opleiding en met betere spelers spelen, bepaal IK wel waar ik speel
Haalt Twente ze niet ergens vandaan?
Laat die maar eens zorgen dat ze de boel op orde hebben, en niet met geld van de overheid rond komen
0 0
EuforischeRealist
Meneer Bleuming is blijkbaar slecht geïnformeerd, dat akkoord gaat pas over 2 jaar in en bovendien is het daarna niet meer zo dat er geen spelers meer kunnen verkassen maar dat er dan een (hogere) vergoeding voor moet worden betaald.

En als we het over hypocrisie hebben, zal Ajax dan in de toekomst ook maar weigeren om spelers als recent Nunnely, Sierhuis, Matusiwa en ga zo maar door aan Nederlandse clubs te verkopen of te verhuren?
1 0
Ajacied33
Bij Fc Twente praten over hypocrisie, mmmmmm wat klopt er hier niet...
6 0
PJK54
"De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet."
1 0
Causio
De uitstraling van Ajax is altijd gigantisch, toch?
0 0
Lazell
Ja en het is niet dat we vorig seizoen met overdreven vele jeugd presteerden. Als je puur kijkt naar de doorstroming van eigen jeugd van de afgelopen jaren kom je niet verder dan Donny, De Ligt en Mazraoui, waarvan de eerste twee hun debuut al hadden gemaakt voor dit seizoen.

De jaren ervoor gaven we juist veel meer eigen jeugd, meestal uit nood, een kans. Dat is dit jaar beduidend minder.
0 0
fujaka
Veltman en Blind zijn ook eigen jeugd en daarbij hebben Ekkelenkamp, Eiting, De Wit, Lang en Gravenberg dit jaar ook minuten in het eerste gemaakt een paar zelfs CL minuten.
0 0
appeltje
En bij Twente hebben een broedfabriek op het trainingscomplex staan, waar de moeders al klaar liggen om de volgende talentvolle jeugdspelers eruit te persen? Dat is pas eigen jeugd. Nooit van het terrein af geweest. Of haalt Twente toch ook 90% van zijn jeugdspelers van andere clubs? Hmmm
2 0
Bjorn
Eerst in de spiegel kijken wat je allemaal de afgelopen jaren zelf fout hebt gedaan. 2010 een gestolen titel en wanneer ze in 2016 'gewoon' uit de competitie waren genomen was dat ook onze titel.
1 0
Juichtoon
Precies!!
0 0
Eastwood
Ze zijn nog niet eens goed en wel terug in de Eredivisie, of ze beginnen al een grote jankmuil op te zetten. Een wat meer bescheiden houding was wel op zijn plaats geweest van de FC List en Bedrog.
0 0
AFCAMM
‘Herenakkoord’ zou pas later ingaan, maar gaat nu vanaf komend seizoen in. Tot die tijd is er echter geen afspraak.. Ajax doet helemaal niks verkeerd.
3 0
trodat4030
Hm, FC Enschede heeft toch helemaal niets met het herenakkoord te maken dat VOLGEND JAAR ingaat en verder geen transfers VERBIED, maar waar een hogere opleidingsvergoeding voor geld.... Misschien moeten we dat akkoord ff in het Diets vertalen, want algemeen beschaafd Randstads begrijpen ze daar blijkbaar niet helemaal. Gekkies..
2 0
Caparzo
*geldt
0 0
WZAWZDB1900
“Algemeen beschaafd randstads”? Wat is dat dan? Arabisch?
1 0
Oeroeboeroe
welnee, ook 1 of ander kutdialect wat niemand verder verstaat
1 0
fanforeffer
Ook algemeen beschaafd Randstads is een dialect !
1 0
Koekepeer
Eens
0 0
fujaka
yup en domme opmerking er zijn heel veel Ajax fans die niet uit de randstad komen waar onder ik.
0 -1
Duif63
Die Tukkers moeten tot het eind van deze eeuw heel stil in een hoekje gaan zitten en blij zijn dat ze nog met de grote jongens mee mogen doen.
1 0
TimAFCA
Dat herenakkoord is nog niet ingegaan, jezusmina man hoevaak moet dat nog gezegd worden..
3 0
Tagliafigoat
Sterker nog, Ajax en psv zijn nooit akkoord gegaan met dat "akkoord". Wat trouwens niet veel anders inhoudt dan 3x zoveel betalen voor een jeugdspeler. 3x peanuts is nog steeds peanuts voor Ajax gelukkig ;)
1 -1
ajax4ever01
Twente kan beter zwijgen ze mogen van geluk spreken dat ze nog bestaan.
1 0
GvanderK
Als die Tukkers er financieel niet zo'n zooitje van hadden gemaakt konden ze er misschien weer degelijke jeugdspelers voor terughalen. Als je na een aantal goede seizoenen denkt een topclub te kunnen zijn ben je gewoon enorm naïef als club. Hoogmoedwaanzin.
1 0
Cisco2
Tja, dan haal je een talent weg bij de ene, die geniet 10 jaar lang van de Ajax opleiding, en vervolgens wordt hij verkocht aan bijv. Willem 2.
0 0
ghouleseddik
Wanneer valt het volgende lijk daar uit de kast? Het is me al 'n paar maandjes veel te rustig.
1 -1
WZAWZDB14
Ok misschien niet heel netjes, maar gewoon binnen de afspraken. Dat mooie herenakkoord is nog niet ingegaan.

We hoeven het iig niet te hebben van gemeente geld, vuile oplichters.
0 0
Ajax4life94
Ik hekel supporters die dreigen met rellen als ze geen 2 kaarten meer krijgen... of in de JC Arena willen voetballen.
6 -1
Simon1
Dus jullie erkennen hiermee dat jullie jeugdopleidingen minder goed zijn als die van Ajax en ook in die hoedanigheid uitstralen op jullie eigen jeugd.

Kunnen wij dan hieruit concluderen dat Twente de eigen jeugdopleiding niet goed heeft neergezet? De oplossing is dus heel simpel: minder janken en meer doen!
0 -2
KleinMiljoen
Lekker janken, maar die club had al dood en begraven moeten zijn natuurlijk
2 -1
Toon meer reacties