Völler: 'Zijn veelzijdigheid geeft ons mogelijkheden'

GinoHaverkamp, 18-06-2019 om 07:35, 4718 views, Bayer Leverkusen |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Bij Bayer Leverkusen zijn ze logischerwijs blij met de komst van Ajacied Daley Sinkgraven. Sportief directeur Rudi Völler, tevens oud-topspits van Duitsland, prijst hem om zijn multifunctionaliteit.

'Daley werd door Peter Bosz bij Ajax omgetoverd tot een linksback, maar hij kan ook centraal op het middenveld en op de flanken spelen', laat Völler weten op de site van Bayer Leverkusen. 'Zijn veelzijdigheid geeft ons verdere mogelijkheden. Dat is erg belangrijk met het oog op rouleren in drukke tijden vol met wedstrijden.'

'Hij past perfect binnen het team'

Collega-directeur Simon Rolfes, die tussen 2005 en 2015 als speler uitkwam voor Bayer Leverkusen, is ook blij met de aankoop. In zijn ogen is Sinkgraven een technisch complete speler die perfect past binnen het team van de club uit de arbeidersstad. 'Daarnaast kent Daley de speelwijze van onze coach, Peter Bosz, al. Zij werkten al heel goed met elkaar samen bij Ajax.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Ah, de voortekenen. Komt gewoon op het middenveld terecht hoor. Waar zijn echte kwaliteiten ook liggen. Prima transfer dus.
0 0
geDaante
Bosz noemde hem wel mogelijke wereldtop op linksback, dus ik vraag het me af, zou wel mooi zijn.
0 0
Dexy
Ik ben een liefhebber van Sinkgraven als linksback. Hij heeft zoveel spelintelligentie. Liet in het seizoen van Bosz zien dat hij daar zo slim kon voetballen. Steeds op de juiste momenten fore-checken, goede en snelle vervolgpasses, steeds een afspeeloptie vormen aan de binnenkant en op de juiste momenten de restverdediging versterken.

Sinkgraven is geen back à la Marcelo of Alves die continu hoog staat en eroverheen dendert, maar juist als inverted back ken ik bijna geen beteren dan hij. Ik denk dat hij qua type perfect zou passen in het systeem van Guardiola bij City (uiteraard heel ander niveau, maar qua principe). Die speelt daar ook met inverted backs: Zinchenko en Walker.
0 0