'Nieuwe gesprekken snel nutteloos geworden'

ArthurV, 17-06-2019 om 22:10, 11860 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Amsterdamse politiechef Frank Paauw heeft in gesprek met AT5 benadrukt dat komend seizoen, wanneer Ajax en Feyenoord elkaar treffen, uitsupporters naar alle waarschijnlijkheid weer welkom waren geweest. Twee recente incidenten gooiden echter roet in het eten, waardoor het nog langer wachten is op een Klassieker met uitsupporters.

'De gedachte was dat in eerste instantie een kleine hoeveelheid uitsupporters zou worden toegestaan', geeft Paauw te kennen. In mei vonden er incidenten plaats op het sportcomplex van de Amsterdamse amateurclub Swift en op Sportpark De Toekomst, bij de mini-Klassieker tussen Ajax O19 en Feyenoord O19. 'Laten we heel eerlijk zijn: daar zitten eigenlijk alleen ouders en familie van spelers', doelt Paauw op laatstgenoemde. 'En dat is toch altijd een beetje een erecode geweest dat je daar van afblijft. Dus dat maakt de discussie een stuk moeilijker. In ieder geval voor dit jaar is het van de baan.'

'In de afgelopen jaren was voortdurend het pleidooi: ''het zou weer moeten kunnen''', vervolgt Paauw. 'Heel veel teksten zijn besteed aan dat het sportieve karakter en de sfeer zouden moeten zegevieren. Dan kan ik alleen maar constateren dat al die teksten eigenlijk loze teksten zijn op het moment dat dit soort dingen gebeuren. De nieuwe gesprekken, die we zouden aangaan om het weer te herstellen, zijn vrij snel nutteloos geworden.'

'Ik ben niet bereid om een dubbele politie-inzet, of misschien nog wel meer, met name met het capaciteitsvraagstuk, bij een wedstrijd waar volwassen mensen, vooral mannen, elkaar toch nog steeds voortdurend naar het leven gaan staan. Dan zijn er wel meer prioriteiten waar ik ze op kan inzetten', besluit Paauw met klare taal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aka
Dat kunnen ze nu makkelijk zeggen
0 0
kaashaas
Het is eigenlijk het zelfde probleem als met de open grenzen.
Je hebt oorlogs vluchtenlingen en gelukszoekers.
Beter screenen is de oplossing. Dit is een taak voor de overheid want het gaat hier om een stel gekke terroristen die keer op keer een gevaar zijn voor de openbare orde.
Het is ook te gemakkelijk om dit probleem bij een voetbalclub neer te leggen en het getuigt wederom van onprofessioneel gedrag van de overheid. Ajax en geen enkele club heeft de middelen om die soort gekken buiten de deur te houden.
Ajax wilt wel maar kan gewoon niet.
1 0
Murtagh
beter screenen gaat niet als ze allemaal hun paspoort verbranden en zeggen dat ze ergens anders vandaan komen. En daarna les krijgen van hulporganisaties hoe ze kunnen acteren christen te zijn die opgejaagd is in zijn eigen land.
0 0
Catenaccio
Wat is er nou moeilijk aan om het systeem/wet in Engeland aan te houden.
Als je gepakt wordt kom je nergens meer een stadion binnen. Opgelost!
Alleen hersenloze zullen dan in dit geval nog 1 x rellen en dan zijn we daar ook van verlost
1 0
Simon1
Als die ingevoerd wordt heeft Feyenoord nooit meer supporters tijdens wedstrijden. Ik sta volledig achter zo'n beleid, maar helaas gaat dat er in 'politiek correct Nederland' nooit komen. Stel je voor dat criminelen echt gestraft worden in Nederland. o_O
0 -1
Labrador
Ze zoeken van alles om geen uitfans toe te laten. Niemand heeft het over de bekerfinale waarbij duizenden supporters nota bene per bus naar de kuip zijn afgereist. Begin gewoon met 1 trein van 600 man. Gaat het goed dan maak je er 800 van. Kom op zeg. Alsof die 600 waarvan de helft met Nl+ zich gaat misdragen.
1 -1
ram
Gewoon niet doen.

Geen cent extra belastinggeld naar extra politie om deze 'supporters' hun pleziertje te gunnen. Eerst de naam van de clubs die ze 'aanhangen' bezoedelen en dan ook nog beloond worden door weer toegang te krijgen bij uitwedstrijden? Flikkeren toch op.

Een deel van de supporters is het grootste uitschot van de samenleving en denkt buiten de samenleving te staan. Ik hoop echt dat dit soort debielen keihard worden aangepakt. Doe maar paar weken cel, levenslange stadionverbodem en meldingsplicht bij wedstrijden. En verplicht op eigen kosten een cursus anger management en een of andere training "Hoe je, als beschaafd mens, te gedragen in onze maatschappij". Slaag je niet, dan probeer je het maar in een andere maatschappij en ruilen we je voor een Syrische vluchteling. Die zie ik véél liever dan dat stel Tokkies.
3 -2
Bommenop010
Wat kunnen we in Nederland overdrijven zeg... We zijn gewoon bij min. 2 uitduels niet welkom.
Is het nou zo moeilijk om beide supportersgroepen uit elkaar te houden? Dan is het recente geval op de toekomst geen goede graadmeter hoe het er in die badkuip/JCA eraan toe gaat qua beveiliging etc.

Verder vind ik die vijandige sfeer juist wat hebben, dat maakt die wedstrijd nou juist! Kijk hoe het er in de rest van Europa aan toe gaat.. We doen net alsof het hier de spuigaten uitloopt!
2 -4
FlyingDutchMan
Eigen schuld dikke ....
0 0
Nummer16
Achteraf altijd makkelijk lullen dat het zonder de incidenten wel met uitfans was geweest, net zoals de bekerfinale ook met feyenoord en Ajax publiek was geweest in De Kuip. Geloof je het zelf? Ze kunnen niet eens 1200 man ontvangen, laat staan 12.500. En nadat ze dat zeiden werd Ajax aan Feyenoord gekoppeld..
2 0
Koekepeer
De baas van de politie maakt alleen desbetreffende keuze niet. Hoe bereid of onbereid hij ook mag zijn.
0 0
Lazell
Ze kunnen zo'n beslissing wel blokkeren. Als ze dubbele capaciteit nodig hebben die niet beschikbaar is, kan de veiligheid niet gegarandeerd worden. Geen burgemeester, voetbalclub of voetbalbond die dat risico neemt, en terecht.
0 0
insectenverdelg
Neem aan dat een burgemeester altijd eerst bij de korpschef informatie vraagt en zelden zijn/ haar advies zomaar even in de wind slaat.
1 0
jollie18
Dit gaat nooit meer gebeuren elke keer zoeken ze elkaar weer op
0 0
BrandjeXL
Wat slap gedoe weer. Alsof de omstandigheden bij de stadions te vergelijken is met die incidenten. Straks gaan ze nog uitsupporters weren als een Ajacied en Psv-er ruzie hebben in de plaatselijke kroeg.
2 -1
Lazell
Natuurlijk heeft dat ermee te maken. Je kunt fanatieke Ajax en Feyenoord supporters niet bij elkaar zetten, want dat heb je dubbele politie inzet nodig. En politie capaciteit is al schaars...
0 0
Dennish
Ik ben volgens mij de enige die echt blijft balen dat er geen uitsupporters mogelijk zijn. Had graag gewild dat echte hooligans uitgebannen worden uit de samenleving. Maak niet uit op welke manier.
3 0
Ferd
Je bent absoluut niet de enige. 95% van de supporters wil dat. Het is echter een klein percentage dat het onmogelijk maakt.
2 0
AFCAMM
Ik vermoed dat er wel meer zijn die dat willen. Sterker nog, ik weet zeker dat er minimaal twee zijn, want ik wil het ook. Maar het blijkt helaas niet mogelijk te zijn..
0 0
AFCA-B93
Ja ik denk inderdaad dat je de enige bent die ervan baalt....-_-
0 -1
afcas
Toch schattig dat ze blijven liegen over dat gedoe op de toekomst...
5 -5
Schip
Ok, maar wat is er dan gebeurd volgens jou?
0 0
Tecmessa
Het maakt allemaal geen drol uit: gedoe is gedoe. Het is te genant voor woorden dat een jeugdwedstrijd moet worden gestaakt vanwege ongeregeldheden. Ik snap de politiechef volledig in deze. Zolang er van dat soort malloten rondom de club blijven hangen zijn uitsupporters gewoon niet mogelijk. O er moet gekeken worden naar strengere voetbalwetgeving a la Engeland.
6 -1
BrandjeXL
In Engeland slaan ze elkaar buiten de stadions half dood dus die voetbalwet daar heeft het probleem slechts verplaatst.
0 -3
MH1988
Het heeft dus geholpen. Laat die doorgesnoven gasten elkaar op een veldje half dood slaan als ze dat graag willen. Kunnen wij normale supporters lekker voetbal kijken! Worden familie en vrienden van jeugdspelers niet lastig gevallen en blijft t bij leuke grappen zoals je die maakt tegen collega’s die voor Feyenoord zijn..
3 -1
Tinus
Verplaatst of niet, hierdoor is een wedstrijd met uitsupporters kennelijk wel weer mogelijk.
1 0
MH1988
Veel beter dus! Laat die doorgeschoven knokploegen elkaar dood slaan ergens op een veldje achteraf. Kunnen wij lekker voetbal kijken!
0 0
afcas
Ja? Dus wanneer er iets mis gaat heeft de politie het recht om over de situatie te gaan liegen? Lekkere wereld wordt dat...
0 -1
31xAjax
De politie liegt niet. Ajax tuig heeft zich gewoon misdragen, punt.
3 0
afcas
De politie liegt wel en het ajax tuig heeft zich inderdaad misdragen. 1 sluit het ander niet uit.
0 -1
Katjang
De politie heeft niet altijd gelijk...

Er was n dingetje voor de wedstrijd tegen Juve toen ze besloten met waterkanonnen te gaan spelen, paardjes lieten galopperen en charges uitvoerden omdat de Ajacieden voor een onveilige en grimmige sfeer zouden zorgen...
1 0
Bensco
hebben ze excuses voor aangeboden en wordt ook niet gebruikt als argument in deze discussie. Hij heeft gewoon gelijk, het is de grootschalige inzet niet waard. Vind het overigens wel makkelijk lullen achteraf want volgens mij blokkeerde Feyenoord nagenoeg elke poging.
2 0
Katjang
Helemaal waar, is geen argument in deze, maar er moet dan niet gezegd worden dat de politie altijd gelijk heeft. Zeker gezien de gebeurtenissen bij de wedstrijd tegen Juve is dat onjuist. Excuses of niet.

Verder bestrijdt ik niet dat het meer dan een terechte beslissing is om geen uitsupporters toe te laten hoor. Hoe jammer ook. Is al n tijd geleden dat ik n klassieker in de Kuip heb meegemaakt...
0 0
GroeneKerel
het punt is gewoon dat je er een paar dwazen tussendoor hebt lopen. bij Ajax en Feyenoord, doe je niks aan maar jammer is het.
0 0
Jornnn
Hoe zat het dan?
0 -1
afcas
Het waren niet alleen familieleden van die spelers van feyenoord.
1 0
Knalpot
Had Dirk Kuijt een maatje meegenomen die na een half uur bommen op rotterdam zn middelvinger naar jullie opstak...moet Dirkje niet meer doen.
0 0
afcas
Lijkt me sterk. Ik was aan het voetballen met wat vrienden een kilometertje of 25 daar vandaan. Maar altijd handig in discussies totaal onrelevante dingen gaan roepen...
0 0
ajaxxcied4life
In Rotterdam janken ze tranen van geluk. Want wat is er vernederender dan een stille kuip bij een 4-1 stand en een plukje supporters dat ergens hoog in het stadion zingt: "Dat wordt weer 20 jaar wachten, gevolgd met tromgeroffel"

Nee, die twee incidenten kwamen onze Rotterdamse vrienden maar al te goed uit.

En een commentator op TV die zegt: "De Ajaxsupporters vieren feest, want hun club staat voor in Rotterdam"

Dat allemaal liever niet.
2 0
JordanAFCA
Maar er is altijd nog een gigantisch verschil qua veiligheid in een groot stadion dan op een sportparkje...
3 -1
AFCA-B93
Terecht. Blijkbaar kunnen die jongens maar niet van elkaar af blijven. Triest zooitje die het mooi verprutst voor je eigen cluppie, van beide kanten.
5 0