Opgestapte Totti: 'Ik wilde een speler van Ajax'

GinoHaverkamp, 17-06-2019 om 15:45, 20631 views, Football Italia |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech was vorige zomer dicht bij een overstap naar AS Roma, maar de deal met de Serie A-club ketste af. Dit waarschijnlijk tot ongenoegen van Francesco Totti, die maandag bekendmaakte op te stappen als directeur bij de Romeinen.

Op een speciale persconferentie, gecoverd door Football Italia, licht de clubicoon van AS Roma zijn keuze om op te stappen toe. Hij lag vaak in de clinch met collega's omtrent een aantal zaken, waaronder dus de afgeketste transfer van Ziyech naar de Italiaanse hoofdstad. Totti noemt geen namen, maar verschillende bronnen suggereren dat het te maken heeft met de Ajacied. 

'Ik wil uit respect geen spelers bij naam noemen', benadrukt de veertiger. 'In het eerste jaar na mijn pensioen als voetballer keerde ik terug van vakantie en toen vroegen ze (collega-directieleden, red.) mijn mening over een bepaalde speler. Ik zei dat diegene momenteel geen goede optie is, omdat Di Francesco (de toenmalige trainer, red.) 4-3-3 speelt. De speler speelt in een andere rol en is al een keer of duizend geblesseerd geweest. In mijn ogen had Roma een andere speler nodig.' Volgens bronnen gaat het hier om Javier Pastore, die momenteel nog in Rome speelt.

Wat Totti betreft kon er beter een andere speler gehaald worden. 'Andere directieleden zeiden altijd dat ik klaagde en problemen veroorzaakte. Zij vroegen naar mijn mening, ik had een andere kijk op zaken. Ik had een moeilijke keuze kunnen maken, maar ik denk wel dat het de juiste was geweest. Ik wilde een speler van Ajax.' En die speler zou waarschijnlijk Hakim Ziyech zijn geweest. 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Klinkt wel een beetje zielig dit. Hopelijk voor hun krijgen zij ook een revolutie zodat clubiconen en ex-topvoetballers het weer een beetje voor het zeggen krijgen. In Italië s dat alleen onwaarschijnlijker dan hier.
0 0
pizzapunt
Ik haal mijn ideeën van AS natuurlijk.
0 0
WZAWZDB14
Hebben ze toch ook gekregen? Een over het paard getild jochie genaamd justin.
0 0
Youri08
Ik volg Roma niet zo maar zag ze toevallig dit seizoen keertje live spelen tegen Milan. Middenveld was 13 in een dozijn/ creatieloos. Snap het heel goed dat hij Ziyech wilde.
0 0
Bensco
ik heb ze wel gevolgd. Het is echt te bizar voor woorden dat hun doorgingen in de CL. Voetbal leek met name in de competitie helemaal nérgens op. Maar ik ben blij dat Ziyech is gebleven en zij opgescheept zitten met Kluivert.
0 0
amthree
Haha inplaats van een faal seizoen te hebben gehad bij roma, heeft hakim halve finale CL gespeelt, de beker gewonnen, en de landstitel! Dus het heeft goed uitgepakt voor hem en ons:)
5 0
RuffRhythim
AS Roma wil alle basisspelers van Ajax hebben.
Probleem is echter dat zij willen shoppen met de 50% korting discount bonnetjes.
2 0
Ajax4proud
Dat is niet alleen AS Roma, dat zijn meerdere clubs, bijv Tottenham of Barcelona. Allemaal goedkoop inkopen doen bij Ajax, alleen nu heeft Ajax niet de neiging om snel goede spelers van de hand te doen om er snel geld aan te verdienen. Het is meestal de speler zelf die weg wil.
0 0
Babayaka
Totti, baggio, del piero dat waren nog spelers waarvoor je naar een italiaanse pot keek.
Het voetbal is echt achteruit aan het hollen.
5 0
gebruikersnaam
inderdaad, wat een klasbakken zeg, Zola mag er wat mij betreft ook bij
1 0
Vierendertigste
Wie wil dat niet?
3 0
Biss
Assistent worden van Ten Hag, kan hij zorgen dat Ziyech blijft ;)
5 -1
433metdepuntnaarlinks
Dan ga ik toch serieus overwegen om in plaats van een shirt van een speler, een shirt van een assistent te kopen.
6 0
Ajax meister
Dat is niet niks. Dat zou zelfs een grotere stunt zijn toen Ajax in 95 de cl won.
0 -3
WZAWZDB14
doe is normaal
0 0