Eiting meldt zich weer op De Toekomst

BartVeenstra, 17-06-2019 om 11:25, 10990 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting heeft zich na een korte vakantie weer gemeld op Sportpark de Toekomst. De middenvelder, die herstellende is van een knieblessure, toont op zijn Instagram-story een foto van het sportcomplex van Ajax, waarbij hij met emoticons aantoont blij te zijn om terug te zijn.

Eiting, die op vakantie was in Jordanië, zou sowieso eerder dan de andere spelers beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit heeft te maken met zijn knieblessure uit het vorige seizoen. 'Als je geblesseerd bent, ben je nooit vrij. Natuurlijk krijgen ze rust. Dat is in de heling ook bevorderend. Maar zij (Eiting en Hassane Bandé, red.) zullen doortrainen. Dit zodat ze gelijk kunnen aansluiten', zei Ten Hag enkele weken geleden.

De middenvelder zelf liet onlangs weten dat het de goede kant op gaat met zijn blessure. Hij voetbalde langer dan een jaar met bepaalde klachten, waardoor een operatie haast noodzakelijk was. Binnenkort hoopt hij er weer te staan, zo zei hij onlangs. 'Begin volgend seizoen lukt het zeker. Om die reden wilde ik ook een operatie doen, zodat ik volgend seizoen sowieso fit ben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Een aantal mensen willen Carel volgend jaar in de basis. Dat lijkt me absoluut geen goed plan.

Eiting heeft vóór zijn blessure een flinke terugval gehad én wij zijn een stuk beter geworden. En dan is hij ook nog eens flink geblesseerd geweest. Carel moet het dus gewoon gaan doen met een paar invalbeurtjes als we 3-0 voorstaan en verder bij Jong Ajax weer in het ritme komen. Of je moet hem een jaartje verhuren; dat zou ik voor hem ook een prima optie vinden.

Begrijp me niet verkeerd: ik vind het in potentie echt een goede speler voor de '6'. Hij is in mijn ogen een wat mindere versie van Frenkie maar als hij daar ook maar enigszins bij in de buurt kan komen, ben ik al heel blij.
0 0
Simon1
Ik ben benieuwd naar hem dit seizoen. Je ziet dat er veel voetbal gogme in zit, maar het moet er nu wel gaan uitkomen.
0 0
AlexIbarra
Frenkie is vertrokken en Schöne weer een jaar ouder.
Eiting zal het dit jaar moeten laten zien..
2 -2
Joseph
Ik ben ontzettend benieuwd, zou mooi zijn als hij sterk begint en zich tussen Donny en Marin op 6 kan spelen.
1 -1
Gonzo
Eiting zal keihard moeten werken. Niet alleen om te herstellen na die blessure, maar ook om aan te haken bij de selectie die afgelopen seizoen hard is gegroeid. Hij moet ook doorgroeien naar het next level. Talent genoeg maar het blijft een lastige opgave. Zie maar Dolberg en Sink.
2 -1
geDaante
Sink had gewoon meegekund, was puur het blessureleed dat hem nekte, en eerder te weinig kansen. Dolberg moet eens het vertrouwen krijgen, dus een reeks basis laten staan, in plaats van steeds even invallen en dan weer lange tijd bank. Doet zijn zelfvertrouwen geen goed, en kan zo niet ingespeeld en in vorm geraken.

Beiden hebben het niveau voor dit Ajax.
1 -1
Ozymandias
In mijn ogen is Eiting door zijn gebrek aan atletisch vermogen alleen geschikt voor de positie van '6'. In die rol functioneert Eiting goed als spelverdeler die bijna altijd aanspeelbaar is en vervolgens bijna altijd een aanspeelpunt vooruit vindt (mede doordat hij bijna altijd de juiste kant op opendraaid). Eiting zal alleen goed functioneren op een middenveld wat positioneel goed staat en bij balverlies direct druk naar voren zet. Op een middenveld wat slecht funcioneert zal hij door de mand vallen maar op een middenveld met spelers die goed positiespel en combinatievoetbal spelen zal Eiting door zijn hoge handelingssnelheid een goede schakel zijn. Eiting kon bij Jong Ajax en de o19 makkelijk mee in het hoge tempo van Nouri, Vd Beek en De Jong en dat alleen al zegt behoorlijk veel.
4 0
Lazell
Kan me nog een paar heerlijke steekballen herinneren in de vCL. Die op de rechterflank, speelde met 1 pass een paar spelers uit. Mazraoui kon 'm zo voorgeven en Tadic kon 'm zo binnenlopen. Jammer dat hij het niveau niet vast heeft kunnen houden, ben nu zeer benieuwd naar hem.

Donny is ook niet atletisch, maar doet ontzettend veel conditietraining en kan daardoor 90 minuten gaan. Misschien ook wat voor Carel.
2 0
Martano
Precies dat open draaien vind ik zo sterk bij Eiting. Vaal draait hij in één keer door de vrije ruimte in zonder de bal raken waar veel spelers voor een kaats kiezen. Ik hoop dat hij aan kan haken.
2 0
geDaante
Precies, en gelukkig is het ook een pure 6, dus hoeft nooit op een andere positie te spelen, het is een specialist.

Gelukkig is goed positie- en combinatiespel en drukzetten een vereiste bij Ajax. Het zal dan ook misschien nog wel meer aan dat gaan liggen, dan aan Eiting zelf. Maar met Ten Hag zit dat wel redelijk goed, al moet het onder druk uit voetballen nog wel veel beter.

Het is vergelijkbaar met Anita, die het verder geschopt had kunnen hebben als hij in beter voetballende ploegen was komen te spelen. Eiting moet daar in de toekomst hele goede keuzes in maken.
1 0
MosesD
Vind Anita en Eiting niet echt te vergelijken. Ben fan van beide en ben het met je eens, dat Anita betere keuzes had moeten maken. Anita is een echte aanjager die veel energie in zijn spel legt, Eiting is voetballend veel beter en slimmer.
2 0
masterrr
Zal echt heel fit moeten worden, want het voetbal van Ajax is sneller geworden dan voor zijn blessure
0 0
Intec
Niks tegen deze knul maar ik vind hem niks toevoegen.
4 -4
Pauw
Kan op 6 spelen als hij maar spelers om zich heen heeft die zich niet verstoppen. Wat Frenkie kan - zelf ruimte creëren door mensen uit te spelen - kan Eiting niet. Frenkie is wel eens vergeleken met Busquets maar Eiting heeft er meer van weg. Bij balverlies ook matig.

Eiting zal super betrouwbaar moeten zijn onder druk van zijn tegenstander en in zijn passing. Als hij hierdoor Ajax langer aan de bal houdt heeft hij meerwaarde. Dan komen zijn tekortkomingen bij balverlies Ajax niet te snel duur te staan.

Voor de goede orde: ik was altijd fan van hem, maar viel mij vorig jaar (vlak voor zijn blessure) juist in balbezit tegen. Hopelijk komt het nog goed.
0 0
geDaante
Toen werd hij ook voor de leeuwen gegooid zonder aan het hogere tempo te hebben kunnen wennen. Ook voor het eerst spelend met wat serieuze druk erop.
0 0
koenos1
Hij was vorig jaar in de voorbereiding één van de betere
7 -1
de-Ajacied
Totdat de internationals weer instroomden
2 0
GrandMasterFlex
Absoluut een talent voor Ajax 1
1 -1
Mocrodammerr
goed dat hij weer kan ballen. kan er voor de rest weinig van.. maar jah, niemand is perfect.
1 -21
Cisco2
Ah, daar is onze Eiting basher weer.

Ooit wel eens opgelet bij een jeugdwedstrijd? Was daar altijd 1 van de betere. En nog steeds leest het spel enorm goed. Heeft alleen wat moeite om fysiek mee te komen op dit moment.

Als je zegt dat hij er weinig van kan en de kwaliteiten van Eiting niet zag dan heb je echt geen verstand van voetbal. Maar zoals je zelf al zei, niet iedereen is perfect.
5 0
Mocrodammerr
Na je 2e zin ben ik ermee gekapt onder het mom van "in het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst". wat boeit mij het nou wat hij in de jeugd heeft laten zien. Ajax 1 is hetgeen wat telt en dat viel vies tegen.
0 -1
de-Ajacied
Klopt. De feiten liggen er: 2e helft Standaard Luik uit, Heracles thuis, Psv uit en nog een paar zwakke invalbeurten
0 0
Barra
En Appie dan? Heeft het helaas nooit kunnen laten zien in het 1e, maar we baseren onze mening toch op dat geen wat hij vooral in de jeugd liet zien?
0 0
Cisco2
Dat slaat echt als een tang op een varken met betrekking tot kwaliteiten van een speler. Een speler heeft kwaliteiten of hij heeft het niet. En Eiting heeft ze wel.

Dat jij hem vies vindt tegenvallen dat boeit mij dan weer niet :)
0 0
Mocrodammerr
waarom citeer je mij dan als het je niet boeit wat mijn mening is? bizar haha. nja ieder zn mening. hij bljft shit
0 -3
ram
Beetje naar van je om zo over je eigen spelers te praten... Jammer!
0 0
Cisco2
Ik zie niet hoe die twee dingen aan elkaar gerelateerd zijn....

Ik kan jou toch citeren zonder dat het mij wat uitmaakt wat jij van Eiting vindt? Dit is een forum waar iedereen zijn mening of bevindingen kan delen.

Typisch.... zo'n zinnetje om tóch nog het laatste woord te hebben.... Succes er mee.
0 0
4-3-3
Leek me altijd wel een goede, hopelijk wordt hij weer topfit en krijgt hij de kans om zich weer in de basis te spelen. Zou wat zijn als hij De Jong zou kunnen vervangen. :))
10 0
Schip
Zou het geweldig vinden als hij zich ondanks alle concurrentie op de 6 positie in het team knokt. Opbouwend en qua inzicht zonder twijfel basiswaardig. Maar fysiek en controlerend vind ik hem (nog) niet overtuigen.
5 0
Rentokill
Begon veelbelovend. Hield vd Beek uit de basis terwijl dat ook toen geen nobody meer was. Dat hij maar net zo'n ontwikkeling mag doormaken!
4 0
De Stift
Ik ben benieuwd wat Eiting gaat brengen komend seizoen. Heeft een prima indruk achter gelaten. Ergens is het heerlijk, dat vooralsnog alleen De Jong zeker vertrekt, want het laat mij soms dromen van het behouden van de huidige selectie. En omdat ik weet dat dat een illusie is, ben ik ook ongeduldig aan het wachten op nieuwe aankopen. Het wordt een hete zomer, al hoop ik dat Overmars en Ten Hag ook oog houden voor de jongens uit de jeugd. Want met Eiting, Gravenberg, Lang, Ekkelenkamp, De Wit en daarachter Taylor, Timber en Unuvar is er ook heel wat talent voor handen de komende jaren.

Het succes van afgelopen seizoen was ook het succes van een vriendenteam. Want naast de ervaren jongens, speelden er jongens die elkaar door en door kennen vanuit de jeugdopleiding. Die energie en onderling vertrouwen maakte het juist zo'n goed team. Onana, Mazraoui, De Ligt, De Jong, Van de Beek, Dolberg en de talenten op de bank: zij kenden elkaar al door en door. De doorstroom uit de jeugd – niet een enkeling, maar enkelen – maakt ook dat jonge spelers zo goed kunnen presteren bij Ajax.
1 -1
Antafca
verhuren gelijk
2 -11
ajaxwestland09
Groot talent die het nu dit seizoen moet laten zien
5 -3
jaripettersson
Ik hoop op een mooie doorstart en dat hij zich in de basis weet te spelen.
3 -5
Nummer16
In het eerste tot nu toe alleen tegengevallen.
4 -5
Murtagh
dan heb je CL kwalificatie gemist vorig jaar
4 -6
Nummer16
Tuurlijk joh.
2 -3
GrandMasterFlex
Anders had je wel gezien dat Eiting uitstekend speelde
2 -4
Nummer16
Daarna geen knikker geraakt. En we waren toen al twee maanden verder.
1 0