AS zelfverzekerd: Ødegaard gaat verder in Eredivisie

BartVeenstra, 17-06-2019 om 07:25, 20735 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Spaanse sportkrant AS weet het zeker: Martin Ødegaard speelt in het komende seizoen wederom in de Eredivisie. Ajax wordt in het artikel niet genoemd, maar het zou inmiddels geen geheim meer zijn dat de Amsterdammers interesse hebben in de Noorse middenvelder.

AS schrijft over twaalf spelers die in het nieuwe seizoen mogelijk buiten de boot gaan vallen bij Real Madrid. Één van die spelers is Ødegaard en over hem schrijft de krant: de toekomst van de Noor is duidelijk, hij zal verdergaan in Nederland. Eerder speelde de middenvelder in Nederland bij sc Heerenveen en Vitesse.

Het liefst zou Ajax Ødegaard willen kopen van Real Madrid, maar de Spanjaarden lijken daar vooralsnog niet in mee te willen. In Madrid heeft de middenvelder nog een doorlopend contract, waardoor Ødegaard een behoorlijk prijskaartje om zijn nek heeft hangen. Een huurtransfer behoort wel tot de mogelijkheden, al is het de vraag of Ajax daarin meewil. In Amsterdam zou men in Ødegaard een opvolger zien van Hakim Ziyech, die mogelijk deze zomer vertrekt. 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Ajax is toch niet het WillemII van Madrid
0 0
WZAWZDB14
2 jaar huren kan toch helemaal niet? Volgens mij heeft hij een contract tot 2021, dat zou betekenen dat odegaard na de huurperiode gratis vertrekt. Dat gaat Real natuurlijk nooit doen
0 0
Babangida83
Over het algemeen laten ze zo´n talent dan eerst een contractverlenging tekenen voordat de club akkoord gaat met verhuur. Maar denk dat Ajax niet wil huren. We zijn geen opleidclub voor Real Madrid. Dus in dat geval vermoed ik dat hij naar een andere club zal gaan dan Ajax.
0 0
Fnatic
Huren voor 2 jaar is zo slecht nog niet, met het geld dat je niet hoeft uit te geven kan je Anthony halen. Zou niet kopen met een terugkoop clausule, kijk eens naar psv, ze zeggen dat City de terugkoop clausule van Angelino gaat activeren omdat PSG in de markt is. Dan heb je echt geen enkele controle over je speler meer.
1 0
pieke
Zou me niets verbazen als PSV (of Feyenoord) ook nog een visje naar hem gaan uitgooien.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Zou me niks verbazen dat als Ajax interesse toont dat hij helemaal niet eens meer luistert naar PSV. Feyenoord neem ik niet eens mee, die verliezen wederom wat spelers (Vilhena, Berghuis, RvP) dus dat is bijna geen stap omhoog van Vitesse komend seizoen, die gaan een tussenjaartje hebben.
0 0
3*stars*3
PSV misschien maar Fey is arm en hij gaat daar helemaal niets leren.
Eerder opgefokt raken zoals een Berghuis.

Persoonlijk denk ik dat ze hij as maar wat roepen en dat hij naar Leverkusen gaat.
Sterkere competitie, leuk aanvallende team, goede salaris en CL.
1 0
AFCA-B93
Als je Odegaard voor 2 jaartjes kan huren, dan moet je dat altijd doen.

1. Geld wat je je bespaart kun je uitgeven aan een andere speler van het kaliber Blind/Tadic.

2. Mocht hij niet presteren zoals je wilt (hij is immers nog maar 20), kan je hem zonder waarde te laten verliezen (tijdelijk) laten banken.

We hoeven namelijk niet op elke speler winst te maken. Na nu Frenkie, Matthijs en Hakim (waarschijnlijk), zullen we volgend jaar zomer ook weer gaan cashen voor Neres, Onana en Nico. Dus voorlopig poen zat
9 0
Schip
Iets soortgelijks heb ik eerder al gepost, dus in principe mee eens. Maar je moet hem wel proberen te kopen, of opties bedingen.

Odegaard heeft genoeg in huis om te slagen en lijkt een volwassener te zijn geworden dit laatste halve seizoen. Zit veel marge op, je zou gek zijn dat niet te proberen.

Zo simpel is het trouwens niet. Hij staat een andere speler in de weg qua ontwikkeling, terwijl hij niets opbrengt. Pas als je echt geen alternatieven hebt, moet je huur overwegen. Niet zoals PSV, die geen geld hebben voor transfers en daarom huren. Ajax is financieel gegroeid door ontwikkeling van jeugd, transfers en CL deelname.

Zou zonde zijn om dat model te wijzigen, omdat je per se volgend seizoen ook weer wil meedoen op het hoogste niveau. Dus: eerst proberen te kopen. Odegaard moet maar eens afscheid nemen van Real. Als die mentale knoop is doorgehakt, denk ik dat hij pas echt bevrijd gaat spelen en gaat doorgroeien.
0 0
fujaka
meedoen op het hoogste niveau is super belangrijk voor ajax scheelt gelijk minstens 20% in de waarde van spelers.
0 0
AjaxDaniel
Ik vind sowieso dat de selectie sterker moet worden. Onze bank is nou eenmaal niet geweldig en dat kan voor aardig wat problemen zorgen bij blessures. Als je dan Odegaard huurt voor 2 jaar zou dat een hele mooie versterking zijn ja.
1 0
koetje
Eens!
1 0
jollie18
Zou mooi zijn odegaard bij Ajax
5 0
ajax4ever01
idd en Lozano gaat naar Napoli.
0 -1
jollie18
Daar zijn wij dan van af. Nu Luuk nog naar Mexico en Bergwijn naar ons
1 -2
Ajaxxxisdebeste
Niet huren Ajax!
1 -5
Wesl
Stel het is Odegaard huren of geen Odegaard, zeg je dan nog steeds 'niet huren'? Want zo erg is huren nou ook weer niet...
2 -2
Jan Doedel
Niet huren! Het is geen Ronaldo of Messi. Odegaard mag blij zijn dat hij bij Ajax mag spelen! Leuke talentvolle speler maar niet gratis op gaan leiden voor Real.
1 0
ditisdebeslissing
of je huurt hem en je maakt m supersub.
1 -1