'Ajax wil Neres behouden en biedt salarisverhoging'

GinoHaverkamp, 17-06-2019 om 07:10, 21467 views, Globo Esporte |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Om hem nog een jaar langer in Amsterdam te houden, is Ajax bereid David Neres een flinke salarisverhoging te geven. Dat meldt het Braziliaanse Globo Esporte. Een soortgelijk iets deed de club ook met Nico Tagliafico, waardoor hij ook komend seizoen voor Ajax speelt.

Vanwege het succesvolle Champions League-jaar is de interesse in Neres hevig. Om hem ook volgend jaar te behouden, wil Ajax hem een nieuw contract met een hoger salaris geven. In dat contract zou echter wel een clausule zitten die de buitenspeler de garantie geeft om in de zomer van 2020 te vertrekken. Het bedrag dat in die clausule zit opgenomen zou echter lager liggen dan de bedragen die nu rondgaan. Hoe hoog die transferclausule precies ligt, is niet bekend.

Die lagere transferclausule zou overigens negatief kunnen uitpakken voor São Paulo FC, de club waar Ajax Neres in 2017 van overnam. Die club heeft recht op een percentage van 23,5 procent van de transfersom. Als de Braziliaan vanwege de clausule voor een lager bedrag een transfer maakt, pakt São Paulo minder geld dan had gekund.

Eerder wist Ajax zich middels een soortgelijke constructie ook al te verzekeren van de diensten van linksback Nico Tagliafico. Die heeft ook een nieuw contract bij de Amsterdammers getekend met daarbij de toestemming om aan het begin van het seizoen 2020/21 een transfer te maken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Het valt me op hoe professioneel Ajax omgaat met het personeel. Rekening houden met de belangen en de ontwikkeling van de spelers. Spelers beter maken en niet hun loopbaan blokkeren. Dat heeft een positieve uitstraling en maakt dat spelers kiezen voor Ajax.
0 0
Spuit11
Top. Ajax begint het te begrijpen.

Betere spelers, betere salarissen, algehele niveau van selectie gaat omhoog, spelers worden nog beter door elkaar.
0 0
AmsterdamNorthSide
Goed zo, vasthouden die gasten!!!!
1 0
Ajax114
Daar komen ze nu mee op het moment dat hij zich in de kijker aan het spelen is. Had dat twee maanden geleden gedaan. Ik word moe van Overmars.
0 -5
FrankBeton
Je wordt van Overmars ..??

Overmars is de beste TD sinds ... ja sinds decennia.
0 -1
fujaka
Overmars levert goed werk en er staat en stond een CL waardig team. De kluis is overvol maar jij word moe van Overmars???
0 0
Cruijffthebest
CL waardig team? Ja, maar dan moet je wel Ziyech, Neres en Van de Beek houden en 2/3 kanonnen van het kaliber Tadic/Blind erbij halen, zeker als na De Jong ook De Ligt vertrekt.
Marin en Martinez is leuk, maar het zijn geen kanonnen!
1 -1
Ajax114
Precies dat is precies wat ik bedoel. Alleen Cruijffianen begrijpen dat omdat die de lat hoog leggen daar waar de massa al blij is als we met de CL mogen meedoen.
0 -1
Radikaal
Ja man. Gelijk het hele plan Cruijff overboord en je gaan gedragen zoals alle clubs. En dan over een jaar of vijf weer staan te kijken dat al dat geld als sneeuw voor de zon is verdwenen, en je weer van onderaf moet beginnen. Gewoon nog 2, 3 kanonnen kopen, fuck de opleiding.

Als je t nog niet door had: we gaan niet permanent aansluiten bij de laatste 8 van Europa. Dat gaat een uitzondering blijven en is als doel op lange termijn niet realistisch. Scouting goed blijven doen, jonge gasten de kans geven en af en toe een gouden lichting er tussen. Financieel heel gezond blijven en de financiele basis verder uitbouwen. Zodat je geldpakhuis op gegeven moment zo groot is, dat het je als basis dient om het internationale niveau - waar andere teams ook ieder seizoen proberen de lat iets hoger te leggen - bij te kunnen houden. Spelers langer vasthouden is veeeeeeeeeel belangrijker dan steeds "kanonnen" kopen. Daar ga je toch een keer de plank mee mis slaan en dan is het weer weg, al je geld.
0 0
Gecko
Over de winst of ven de transfersom?
Rare constructie
0 0
Jelephi
23,5 procent. Met aftrek van belasting en andere (makelaars) kosten houdt je krap 50% aan winstmarge over bij een eventuele verkoop. Het is juist van belang hem voor meer te verkopen.
0 -4
433metdepuntnaarlinks
Dat is het nou net niet. Het is totaal niet belangrijk of je 10 miljoen meer of minder vangt. Stel hij zou nu vertrekken voor 50 miljoen of nog een jaar blijven om vervolgens voor een afgesproken bedrag als 35 miljoen te vertrekken (ik noem maar wat).

Je moet je afvragen wat je wil als supporter; ik wil Neres nog een jaar in een Ajax shirt spelen. En dan kan het mij verrotten of Ajax hem tegemoed komt na komend seizoen. Onana en Tagliafico zijn nu ook extreem veel waard, misschien komend jaar wel minder, nou so be it! We krijgen er alsnog een absurd bedrag voor, een extreem veelvoud van wat we betaald hebben. Maar om ze nog een jaar in een Ajax shirt te hebben is me meer waard.

Onana is nu misschien 40 waard? Taglia 40? Nou misschien komend jaar mogen ze voor 30 miljoen weg ofzo ... Dat zijn nog prima bedragen en het laat ook zien dat Ajax gewoon mee wil denken, maar wel wil dat je wat jaren blijft. Geen Sanchez taferelen meer, je kan ook 2/3 volle jaren richting je top spelen in een Ajax shirt. En dat ze dan Ajax gebruiken als een springplank, prima! Maar Ajax helpt jou als speler, dan mag je ook 2/3 jaar in je top voor een vorstelijk salaris alles geven voor ons aller Ajax. Want de top wil Neres misschien nu, nou na een semi goed jaar komend seizoen, voor 30/35 komen die clubs echt wel weer!

Kijk hoe het met Ziyech liep ... Nu hoeven ze niet allemaal zoals Ziyech te presteren dat extra jaartje, maar je krijgt toch al genoeg geld binnen. Lekker zo veel mogelijk spelers op hoog niveau erbij houden. Hoe blij zijn spelers als Danilo Pereira, Traore, Varela en Mazraoui dat zulke spelers als Neres en Onana blijven. Zo hou je ook de binding met de supporter, er wordt veel gezegd over of er wel of niet Nederlanders gekocht moeten worden ... (ik ben van mening dat je gewoon in een jong stadium jeugd moet laten doorkomen, graag met enkele Nederlanders maar dat is een andere discussie!). Genoeg vrienden van mij zijn helemaal leip van Onana of Tagliafico. Je gaat je gewoon hechten aan de spelers die al wat jaartjes meelopen en die gewoon een uitstraling hebben die bij je club passen. Inmiddels hebben we 15 publiekslievelingetjes. Want ook een Eiting, Veltman en Schone hebben de gunfactor, misschien op een andere manier dan Onana of Neres met hun caprioleren maar toch.
7 0
RJB1979
Eens en ik moest hartelijk lachen om je username.
1 0
BrandjeXL
Welke belasting dan? Verder betaald de kopende club de fee aan de makelaars en niet de verkopende. Tot slot mag je uitleggen war een je bedoeld met winstmarge.
0 -1
Rik428
Vennootschapsbelasting, ook wel winstbelasting genoemd. Die is voor Ajax 25% van de winst. Ervan uitgaande dat Ajax zonder verkoop van Neres ook al winst maakt, moet Ajax dus 25% belasting afdragen over de inkomende transfersom. Natuurlijk niet direct, maar aan het einde van het jaar pas over de totale winst. Maar toch, het is zeker iets om mee te nemen, zeker ook met dat waanzinnige doorverkooppercentage (overigens: die winstbelasting gaat natuurlijk pas over het winstbedrag na aftrek van alle kosten). Het argument van de winstbelasting valt trouwens weg als je het hele bedrag meteen in een nieuwe speler investeert: er is dan per saldo immers geen winst gemaakt. Het hangt er allemaal ook een beetje van af of en hoe voetbalclubs een speler in hun balans opnemen of niet, maar die technische details zal ik je besparen.

De winstmarge is wat je uiteindelijk overhoudt: Inkomende transfersom minus doorverkooppercentage minus aankoopsom minus makelaarskosten.

Ik ben het helemaal met Jelephi eens, hoe kleiner het deel van de transfersom is dat je zelf mag houden, hoe minder het uitmaakt wat voor bedrag we ervoor krijgen. Dan liever nog een jaartje voetballen! De helft van 80 miljoen is inderdaad altijd nog meer dan 75% van 40 miljoen, maar relatief gezien valt het verschil waarschijnlijk in het niet bij nog een jaartje Neres in een Ajaxshirt.

Als een klein deel van de taart voor jou is, moet je kijken op welke manier je er het meeste lol van hebt

Terzijde: die winstbelasting is een mooi argument als je weer eens een of andere nitwit hoort raaskallen dat voetbal de maatschappij alleen maar geld kost ;)
3 0
Ozymandias
De verkopende club betaalt geen makelaarskosten. Die worden door de kopende club betaald en komen bovenop de transferprijs.
2 0
Jelephi
Dat Klopt helemaal niet wat je zegt. Een verkopende club kan wel degelijk dat soort kosten voor rekening nemen.
1 0
Ozymandias
Heb je daar ook voorbeelden voor want dat is normaliter niet het geval. Er zullen vast wel eens uitzonderingen zijn maar het is niet zo dat we bij de transfer van Neres moeten verwachten dat dit zo’n uitzondering zal zijn. Er zijn wel andere kosten die een verkopende club moet afstaan bij een transfer maar dat gaat over een verwaarloosbaar bedrag.
2 0
Sjaakvaak
Gok dat het net bij de aanschaf van een huis zo is, dat je normaal voor kosten koper gaat. Maar de verkoper kan natuurlijk altijd delen in de kosten.
0 0
ajax4ever01
Heel slim van Ajax
3 0
JariJari
Vooral bij Neres waar we een relatief hoge doorverkoopsom voor moeten afdragen.
1 0
Jarl1989
Snap niet waarom er in een contract moet staan dat hij dan in 2020 voor een lager bedrag weg mag? Als een club Neres graag wilt betalen ze er toch heus wel voor. Probeer er dan nog wat uit te halen.
1 0
Ajax27
Wat valt er niet aan te snappen? Als je als club uit 2 spelers kunt kiezen met vergelijkbare kwaliteiten, wie is er dan interessanter, die van 40 of die van 80 miljoen? Als je het antwoord weet mag je door naar de volgende ronde.
0 0
Rik428
Het is wel laagdrempeliger voor een club om je te kopen als er een laag bedrag is afgesproken dan wanneer Ajax er in onderhandelingen het onderste uit de kan probeert te halen
0 0
Ozymandias
Misschien is dat een eis van Neres om langer te blijven. Van mij mag Ajax hem een verkoopclausule van zo’n 50 miljoen euro aanbieden als dat nodig is om hem nog een seizoen geheel tevreden bij de club te houden. In mijn ogen is het veel belangrijker dat de topspelers die Ajax heeft zo lang mogelijk bij de club worden gehouden dan dat Ajax het maximale aan hun transfers verdient.
7 0
433metdepuntnaarlinks
Eens, hij wil zeker nog een jaar voor Ajax spelen maar hij wil dan ook wel dat de club hem tegemoed komt na dit jaar. Je wordt semi gegijzeld door je werknemer maar ik vind het, zeker tegenwoordig, wel een fair compromis.

Als je er beiden tevreden mee bent; prima! Je gaat toch wel winst maken, die paar miljoen meer of minder weegt niet op tegen nog een jaar genieten van een basisspeler.
1 0
Mocrodammerr
prima besluit. maar daarnaast wel een goede buitenspeler erbij halen. we hebben goede dubbele bezetting nodig
1 -2
Soccerskins
Ben benieuwd of er nog een buitenspeler zoals Bergwijn of Promes bijkomt als Neres ook blijft.
6 -1
Tjpknge
Ik hoop het niet....
0 -2
vincent_DV
Dat lijkt mij wel. Op dit moment is het redelijk dun bezet vind ik. Ajax heeft geluk gehad dat iedereen fit bleef voorin behalve Neres aan het einde. Zelfs als Neres en Ziyech blijven moet Ajax er iemand bijhalen, gewoon een heel groot talent die een jaartje kan wennen en het daarna kan overnemen. Ajax moet nu echt de stap gaan maken met al het geld wat er binnenkomt om een brede selectie te krijgen die Europese (Sub)top waardig is en blijft.
3 0
Sergevanw
Noa lang
0 -2
Schip
Moet gewoon. De absentie van Neres kostte ons gelijk de finale. En Ziyech vertrekt zeer waarschijnlijk. Hoe dan ook, je moet altijd een snelle speler op elke vleugel hebben. Jammer dat die niet uit de jeugd komt.
5 -1
Bjorn
Lijkt mij wel verstandig. Regeren is vooruitzien en met een speelschema zoals Ajax heb je die extra kwaliteit nodig.
5 0