'Ziyech zou graag naar club als Arsenal vertrekken'

BVeenstra, 13-06-2019 om 15:10, 25473 views, Sky Sports, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mocht Arsenal interesse hebben in Hakim Ziyech lijkt het een goede kans te hebben om de spelmaker van Ajax binnen te halen. Marcel van der Kraan, journalist van De Telegraaf, laat tijdens de Sky Sports' Transfer Window Podcast namelijk weten dat Hakim Ziyech graag zou willen verkassen naar een club als Arsenal.

'Ik weet dat de speler graag naar een club als Arsenal zou willen, ze hebben altijd goed voetbal gespeeld', zegt Van der Kraan, die weet dat er in Engeland meer clubs zijn die proberen een goed positiespel uit te voeren. 'Manchester City speelt onder Pep Guardiola ook op de manier van Cruijff en Ajax, net als FC Barcelona. Maar ik denk niet dat deze clubs achter hem aan zitten.'

De vraag is dan ook of Arsenal wel gaat aankloppen bij Ajax. Van der Kraan betwijfelt het. 'Ik denk dat als Arsenal Mesut Özil niet zou hebben, het de perfecte club voor Ziyech zou zijn. Nu moet hij kiezen tussen twee of drie clubs uit de Bundesliga', aldus de journalist, die geen namen noemt van de clubs uit Duitsland.

Van der Kraan legt uit dat AS Roma en mogelijk een of twee clubs uit Spanje Ziyech ook graag willen inlijven. 'Maar daar wordt Ziyech niet enthousiast van. Ajax beseft dat ze deze zomer misschien Ziyech het beste een nieuw contract kunnen aanbieden in plaats van een nieuwe aanvaller of middenvelder te halen', aldus Van der Kraan, die daarmee niet uitsluit dat Ziyech - wanneer het ideale plaatje uitblijft - in Amsterdam blijft voetballen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Willamys
Ik hoop dat het bestuur van Ajax niet dom is om Ziyech te verkopen aan een niet-topteam. Idealiter zou hij moeten blijven. maar als blijkt dat het om een ​​geweldige club gaat met een waarde van minstens 50 miljoen. Hij is een geweldige speler.
0 0
Pheadrus
Als PSV voor Bergwijn 60 mil wil en voor Lozano 60 mil dan zou het vreemd zijn als Ziyech voor 35 mil weg gaat.
0 0
Pierre Heno
Zo'n beetje iedereen valt over elkaar heen om de succesvolle Ajax selectie zo snel mogelijk uit elkaar te halen: overal kunnen ze terecht maar waarom zouden ze niet gewoon nog een seizoen kunnen blijven?! Ze moèten vooral weg van de 'analisten' , presentatoren en media krijg ik zo het idee. Allemaal willen ze maar wat graag aan de haal met het eerste 'vaatje Hollandse nieuwe' transfernieuws. Het kan niet zo zijn dat Ajax zo maar akkoord gaat met uitverkoop van zo'n beetje 2/3 van de basisselectie. Dat zou debiel zijn. En al die 'analisten' maar roepen : "als een speler wegwil dan gaat hij weg...contract of geen contract!!" Nou daar geloof ik niet zo in. Dat hangt van de club af. Ajax heeft Tagliafico duidelijk laten weten dat ze pas mee gaan werken na komend seizoen. Zo moeten ze dat ook met de andere spelers doen die nog wat jaren onder contract staan. Niet meteen over bedragen beginnen maar laten weten dat de speler nu niet te koop is. Klaar.
2 0
PJK54
Ook ik heb het idee dat de kampioenselectie van vorig seizoen langzaam maar zeker helemaal ontmanteld wordt mede weggelokt door geld heel veel geld, de club is schijnbaar niet meer belangrijk nee het geld staat op nummer 1.
Wat mij ook bevreemd is dat andere clubs spelers van Ajax willen halen om hun selectie te versterken maar is dat met één speler van Ajax dan de oplossing?? Dat Ajax vorig jaar een super seizoen draaide heeft te maken met de chemie en de puzzelstukjes die precies op hun plek vielen.

Ik ben bang dat een aantal spelers het helaas niet gaat halen en met hagende pootjes straks weer terugkomen bij de middenmoot in Nederland.
0 0
Henkjanklaas
Helemaal eens met Pierre. Het lijkt wel of de media alleen maar geinteresseerd zijn in speculaties over vertrek van “onze” spelers. Net of een contract er totaal niet meer toe doet en of een speler zich daar niets meer van aan hoeft te trekken.
0 0
VIPete
Ik vind Arsenal prima bij hem passen. London - Amsterdam ook lekker snel, neem toch aan dat hij het belangrijk vind om vooral in de eerste periode nog veel met vrienden uit nederland om te gaan.
0 0
Frenkie85
Blijf maar gewoon.. Ik ben alleen bang dat als ik er echt in ga geloven dat hij blijft, er tegen het eind van de transfer periode toch een bericht komt dat hij weg gaat. Zou toch fantastisch zijn om hem te behouden
2 0
vijfennegentig
Maak m maar captain gelijk.
0 0
Gecko
Ziyech held
0 0
Barra
Arsenal zou een mooie club voor hem zijn en ben tegelijk ook heel erg benieuwd hoe hij het ergens anders gaat doen. Arsenal een club die de weg omhoog weer in moet zetten en waar de druk net wat lager ligt
0 0
PJSM
Als je niet voor prijzen wilt spelen zou ik ook naar Arsenal gaan. Lekker in Amsterdam blijven super held.
1 0
Babayaka
Hij moet naar een club waar die speelt, en niet bivakeert tussen spelen en bank. Ofwel daar zit hij . lekker bij ajax je centjes blijven verdienen.
Nog 6x kampioen worden en lekker cl voetballen.
0 0
mvdk
Als er mindere clubs als Arsenal komen zou ik gewoon lekker bij Ajax blijven. Hier krijgt hij ook goed geld, is hij een sterspeler en speelt hij jaarlijks om de prijzen. In Italië gaan ze hem kapot schoppen.
0 0
Ajax412
Hij moet nu niet meer naar AS Roma gaan, na wat ze hem geflikt hebben. Zeker na zijn ontwikkeling dit seizoen is het ook een te kleine club voor hem geworden. Arsenal zou hem prima als vervanger voor Özil kunnen halen, ik heb het idee dat hij daar niet echt bepaald op zijn plek zit en zich professioneel op stelt. Het zou voor de continuïteit bij Ajax mooi zijn als Ziyech blijft, met een verbeterd en verlengd contract. Ik hoop dan wel dat ze hem als rechtsbuiten blijven gebruiken, want daar is hij veel beter dan op het middenveld. Ziyech zou ook mooi nog een paar verbeterpunten aan kunnen pakken aankomend seizoen, ik vind hem elk jaar net iets beter en betrouwbaarder worden, constanter ook.
2 0
Frenkie85
Als hij zo blijft spelen als dit jaar, vind ik dat wel goed genoeg om te blijven eigenlijk...
0 0
insectenverdelg
gewoon 2 jaar verlengen en 2o% van de winst van de transfer inkomsten geven om mee te delen. Kan hij er zomaar 6 miljoen bovenop krijgen aam het eind van dit jaar. Wat een bonus zou het zijn als Ziyech blijft.
2 0
Numero34
Het zou mooi zijn als Ziyech in Amsterdam blijft. Ik denk ook niet dat Hakim snel zou kiezen voor een vertrek. Hij lijkt mij iemand die het belangrijker vind om zijn familie/vrienden in de buurt te hebben dan dat hij ergens veel meer gaat verdienen. Bij Ajax verdiend hij immers ook genoeg geld, wordt hij nu op handen gedragen door de supporters en heeft hij ieder jaar een redelijke kans op CL voetbal.
1 0
Pheadrus
Ik ben een groot fan van Ziyech maar ik vind dat hij het nu in een grotere competitie moet laten zien. Net als Blind is het goed om in het buitenland te spelen.
0 -1
afcas
Maar ben je een groter fan van ziyech dan van ajax? Als je een grotere fan van ajax bent wil je niet dat hij weggaat. Dat je het hem zou gunnen is een heel ander verhaal, maar een echte ajacied wil dat zijn club zo sterk mogelijk is.
2 0
Ajacied33
Precies. Wat mij betreft mag het elftal zo intact blijven hoor. Dat Frenkie weg is en de rest blijft zoals het nu is. Dat is in mijn ideale wereld, werkelijkheid zal wel anders zijn. Helaas
0 0
Hollister
Nog een jaartje Ajax zou velen hier wel toejuichen.. dan naast Frenkie en De Ligt max nog 1 speler laten vertrekken, Neres of Van de Beek.... 250 miljoen binnen harken en die 3 spelers zo goed als mogelijk vervangen (Neres > Antony). Daarbij verwacht ik echt nog dat Overmars met een speler a la Tadic / Blind op de Proppen komt. Wat nu allemaal is/ wordt aangetrokken zijn slecht schermutselingen voor in de breedte en in de toekomst..
5 0
chino
Die Antony is al een zware hype, gaat al 40m kosten. Die gaat naar Real, Barca of PSG.
0 0
jwbAFCA
Op de Pröpper komt?
2 0
Frenkie85
Was ook het eerste wat mij te binnen schoot. Haha
0 0
Murtagh
lekker blijven en wordt een clubheld
2 0