Heitinga verwelkomt nieuwe assistent bij Ajax O19

GinoHaverkamp, 11-06-2019 om 10:45, 6744 views, Alphens.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

John Heitinga krijgt te maken met een nieuwe assistent bij Ajax O19. Dennis van den IJssel wordt namelijk de rechterhand van de oud-international bij het hoogste jeugdteam. Dat meldt Alphens.nl, een lokale nieuwssite uit Alphen aan de Rijn.

Vanaf vandaag (dinsdag) assisteert de 47-jarige Van den IJssel Heitinga drie dagen per week tijdens de trainingen van Ajax O19. Alhoewel Ajax zelf nog geen officiële mededelingen heeft gedaan, bewijst een foto op Alphens.nl, waarop Van den IJssel een contract bij de club tekent, dat de amateurcoach daadwerkelijk naar Amsterdam trekt.

Zelf is hij logischerwijs blij met zijn nieuwe functie. 'Ik vind het heel bijzonder om aan de slag te gaan bij deze mooie club. Het is toch wel het hoogst haalbare als je kijkt op Nederlands niveau qua voetbalclub.' Van den IJssel komt over van Jodan Boys uit Gouda, waar hij hoofdtrainer was.

Ajax heeft niet gekozen voor de eerste de beste assistent-trainer. Van den IJssel liep twintig jaar geleden namelijk al stage bij de Nederlandse recordkampioen en solliciteerde twee keer eerder voor een functie bij de club. 'Ajax nam toen de keuze om oud spelers aan te nemen in plaats van mij. Dat ze nu aan mij hebben gedacht, is toch wel leuk. Ben ik toch al die tijd bij ze blijven hangen!'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik vraag me af wat er wordt gedaan met Peereboom. Zal die zich puur en alleen gaan richten op zijn rol als coördinator van de bovenbouw of zal hij daarnaast ook weer een rol als (assistent) trainer krijgen? Ik weet dat Ouaali veel respect heeft voor Peereboom en het lijkt me dus niet dat hij zal vertrekken (tenzij hij zelf weg wil natuurlijk).
0 0
Gouda
Topper van m'n club Jodan Boys :-)
Super tof voor hem.
0 0
MK77
Weet iemand of het op dit moment beleid is om meer een mix te maken van oud-spelers en trainers van buitenaf?
0 0
Web
In mijn ogen gaat het om kwaliteit, goede trainers met een visie die bij Ajax passen
Elke goede speler, is nog geen goede trainer
0 0
MK77
Nee precies maar er leek een periode dat er vrij krampachtig alles dus met oud spelers moest worden opgelost.
0 0