AD verwacht Van de Beek buiten basis Oranje

BVeenstra, 08-06-2019 om 09:45, 5769 views, Algemeen Dagblad |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Donny van de Beek - ondanks zijn goede invalbeurt tegen Engeland - tegen Portugal in de finale van de Nations League wederom op de bank plaatsneemt. Wel verwacht de krant één wijziging in de basisopstelling.

Niet Steven Bergwijn, maar Quincy Promes wordt dit keer aan de aftrap verwacht. Hij zou in dat geval de voorhoede vormen met Memphis Depay en Ryan Babel. De rest van de opstelling blijft intact. Dat wil zeggen dat het middenveld wederom gevormd wordt door Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. Op doel staat Jasper Cillessen en hij heeft Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind als verdedigers voor zich.

De finale tussen Nederland en Portugal begint zondagavond om 20.45 uur. Nederland bereikte de finale van de Nations League door in de halve finale Engeland met 3-1 te verslaan. Portugal won met dezelfde cijfers van Zwitserland.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Echt waar , start dan met propper net als met die 3-0 overwinning...
0 0
SPLNDD
Het zou me meer verbazen als hij dat blinde paard Domfries weer opstelt. Wat is die slecht zeg.

Speel dan met Hans Hateboer
0 -1
Redrum
Dumfries is echt een regelrechte schande voor Oranje gewoon. Wat een ongelofelijke kneus is dat zeg, niet normaal meer. Die jongen is letterlijk te dom om te schijten, dat kan je goed aan zijn gezichtsuitdrukking zien. Hij kijkt altijd alsof hij ongelofelijk nodig moet schijten, maar hij weet gewoon niet hoe.
1 -1
ST
Belachelijk als Donny niet start
2 0
ram
Heel logisch allemaal! Gewoon zo houden en Donny achter de hand is ook erg fijn.
0 -3
ajaxajaxajax
Begint die gek weer met de Roon? Lachwekkend. Koeman heeft een plaat voor z'n kop, is blind aan zijn rechteroog en met zijn linker ziet hij niks......
1 -1
PetervanAmsterdam
ajaxajaxajax: "Begint die gek weer met de Roon?"

Jouw opmerking getuigt niet van veel voetbalinzicht. Kennelijk is het jou ontgaan dat De Roon donderdagavond sterk en zeer taakgericht speelde. Tegen de sterke landen is De Roon een nuttige speler voor het elftal. Dat heeft hij al vaker bewezen.

Overigens heeft de positie van De Roon niets met Van de Beek te maken. Van de Beek is op dit moment in feite de concurrent van Wijnaldum, op de plaats van aanvallende middenvelder.

Ik zie Van de Beek ook graag in de basis. Tegen Engeland ging het aanvallend beter draaien toen hij en Promes in het veld stonden. Er was opeens veel meer beweging en diepgang, waardoor Frenkie de Jong ook veel meer naar voren kon passen.

In de wedstrijden tegen de wat minder goede landen zou een middenveld met Pröpper, Frenkie de Jong en Van de Beek sowieso mijn voorkeur hebben.
1 -2
Minsc
Beetje voor de verdediging lopen en de bal risicoloos doorschuiven, old school football van De Roon.
1 -2
ajaxajaxajax
De Roon speelde helemaal niet sterk, was de zwakste schakel.
1 -2
michel76
Dat was toch echt Depay hoor
0 -1
BrandjeXL
Tuurlijk doet ie dat want als hij met Donny begint en het loopt niet om welke reden dan ook dan heeft ie niks meer achter de hand. Begin je met De Roon dan kan je altijd Donny nog brengen.
1 -2
FlyingDutchMan
Precies
1 -1
f.m.d.
Als je Klaassen thuis laat heb je inderdaad niks achter de hand.
1 0
ram
Klaassen.. Echt? Sorry maar ik heb liever De Roon. Ander type natuurlijk maar goed voor de balans en gewoon een goede speler natuurlijk.
2 -1
Ron403
Zou toch eerder Babel uit de basis houden dan. Bergwijn speelde prima donderdag.
1 -1
Ajax23071973
Ja want Bosz heeft als speler en trainer lekker zoveel gewonnen...oeps...
0 -4
Ajaxxxisdebeste
Koeman is een angstige k#t coach... Kunnen we hem niet inruilen met Bosz
5 0
Redrum
Ik zou ook liever Bosz zien bij Oranje, maar ze zullen wel tevreden zijn over Koeman bij de KNVB. Die kijken puur en alleen naar resultaat, het spel is bijzaak. Laten we eerlijk wezen, ook Bertje en Louis speelden geen oogstrelend voetbal met Oranje, maar ze kwamen beide wel heel ver op het WK. Als Ajacied ben ik er natuurlijk absoluut geen fan van.
0 0