'Ondenkbaar dat Ajax een hoge huursom betaalt'

JesseTH, 07-06-2019 om 21:30, 13336 views, Dagbladet |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kjetil Osvold, voormalig jeugdscout van Ajax, gelooft niet dat de Amsterdamse club Martin Ødegaard voor een grote huursom tijdelijk over zal nemen van Real Madrid. Ook gelooft hij niet dat er een transfer plaats zal vinden met een optie tot terugkopen, omdat dat Ajax uiteindelijk niet genoeg oplevert.

'Ajax zal geen spelers ontwikkelen voor andere clubs', meent Osvold in gesprek met Dagbladet. 'Het is ondenkbaar dat Ajax een hoge huursom betaalt of dat Real Madrid hem terug zal kunnen kopen. Ze gaan geen speler ontwikkelen voor andere clubs zonder er zelf iets aan over te houden.'

Als het aan Osvold ligt, had de Noor al eerder bij Ajax gespeeld. 'Ik begon Martin Ødegaard te volgen in de winter van 2013. Hij was veertien jaar oud. Na één of twee wedstrijden vertelde ik Ajax dat we een speler hadden gevonden die zou passen. Ik was meteen overtuigd. Veel mensen in en om Strømsgodset waren zich bewust van hem.'

'Uiteindelijk volgden er meerdere internationale clubs, maar Ajax was de eerste grote', vervolgt de oud-scout van Ajax zijn verhaal. 'Ik had de verantwoordelijkheid om Martin en zijn vader op te zoeken. Ik zag Martin erg vaak spelen, maar sprak meestal met zijn vader. Daarna had ik dan steeds weer contact met Ajax.'

'Stonden klaar om Cruijff in te schakelen'

Na meerdere informele gesprekken vertrok Osvold samen met Wim Jonk naar Noorwegen om met de vader van Ødegaard te praten. 'Het was een erg goed gesprek. Het klikte en we kregen een goede verstandhouding. We stonden zelfs klaar om Johan Cruijff in te schakelen om Martin naar Ajax te lokken', vertelt de voormalig international, die het talent niet lang daarna zag zwichten voor de interesse van het grote Real Madrid.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Ik snap het niet helemaal. Met terugkoopsom kan toch als de terugkoopsom relevant hoog is?
B.v. kopen voor 20 miljoen en terugkoopoptie voor 50 miljoen? Voor Real is dat niets als ze hem echt terug willen. 20-60 kan ook nog.

Of maak ik ergens een denkfout?
0 0
ambtenaar
Klinkt logisch
0 0
ajax4ever01
Waar blijven de aankopen?
2 -5
Ferd
Marin, pirie, scherpen. 3 aankopen, pas 1 verkoop.
0 0
0h0Litmanen0h0
Bande
0 0
Sterretje73
Op het moment dat mensen dat hier beginnen te vragen komen er de laatste seizoenen altijd mooie konijnen uit de hoge hoed...
0 0
Gecko
Jammer
0 -3
Suarez16_
Hazard naar Real. Eriksen ook zo goed als zeker naar Real. Real kan hem beter gewoon verkopen. Iedereen weet dat hij geen kans gaat krijgen.
0 0
BrandjeXL
Hazard oplopend tot 145 miljoen en dat met nog een jaar contract. Had hem in Londen gelaten en 40 miljoen tekengeld gegeven over een jaar. De nood zal weg hoog zijn in Madrid
1 -1
Caparzo
Die is ongelooflijk groot, en we wisten dat dit ging komen. Er gaat qua in en uit wel een half miljard door bij RM deze transferperiode schat ik (Bale, Modrić, Benzema, etc wellicht uit).

Ze willen weer onbetwiste No.1 van Europa worden, maar daarvan zijn er een paar meer.. En exceptionele spelers die daaraan kunnen bijdragen zij schaars als regen in de Sahara, dus vele kapers op de kust en torenhoge bedragen..

Wat betreft Ødegaard, Marc gaat die alleen halen als het interessant is voor Ajax, dus de bovenstaande hypothese kan de prullenbak in.
1 0
Redrum
Ajax is geen club die zich in allerlei bochten gaat wringen om spelers te halen. Iedereen weet waar Ajax voor staat. Je komt graag of je komt niet; we gaan niet ingewikkeld doen.
5 0
mgtow
Wij zijn geen psv inderdaad! Gelukkig niet zeg.
4 -1
Mokum31
Zo is het
1 0