Vier Ajax-fans veroordeeld in Londen

BVeenstra, 07-06-2019 om 16:20, 5539 views, Het Parool |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Vier Ajax-fans zijn naar aanleiding van supportersrellen in Londen bestraft met gevangenisstraffen. Een supporter is veroordeeld tot 28 weken, terwijl drie andere supporters twintig weken moeten zitten. De vier hooligans kregen bovendien stadionverboden van zes jaar van een rechtbank in Londen, zo meldt onder meer Het Parool.

De rellen vonden plaats op 30 april toen Ajax de uitwedstrijd in de Champions League speelde tegen Tottenham Hotspur. Buiten het stadion van de Londense club raakten supportersgroepen slaags met elkaar. De verdachten zouden tegels uit de stoep hebben gehaald en naar Engelse fans hebben gegooid. Verder werden er ook brokken beton en glazen flessen over en weer gegooid.

Een van de hooligans zou ook een agent op zijn achterhoofd hebben geslagen. Daarna zou hij zich vast hebben gegrepen aan een lantaarnpaal en daarna in de lucht zijn gesprongen om zo een andere agent proberen te schoppen. Om die reden kreeg hij een hogere straf dan de andere drie. Twee anderen wikkelden hun broekriem om hun handen, om ze als wapens te gebruiken.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pieke
Op de site van de Londense politie staan deze 4 heren met foto (zonder balkje), naam en toenaam en de namen van "fans" die lagere gevangenisstraffen kregen.
1 0
Joodhannus73
Welke straffen delen de Engelsen uit aan het wangedrag van hun Engelse fans in Porto?
0 0
Rik428
Lijkt me toch niet dat ik je echt moet uitleggen dat Porto niet onder Engelse jurisdictie valt?
0 0
Ajax34
https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-6989541/Four-Ajax-fans-plead-guilty-role-violence-saw-pieces-PAVEMENT-thrown-police.html
2 0
Michelangelo
ik neem aan dat de knvb het stadionverbod ook zal overnemen.
2 -1
WZAWZDB14
"Daarna zou hij zich vast hebben gegrepen aan een lantaarnpaal en daarna in de lucht zijn gesprongen om zo een andere agent proberen te schoppen."

"Proberen" dus het is niet gelukt? Hahaha, wat een mongool, dit moet er komisch uit hebben gezien
4 -2
Red Devil
Die zukllen worden ingewijd in de Britse herenliefde daarin de gevangenis waarschijnlijk.
Goed dat ze deze hoge straffen krijgen dat laffe tuig.
2 -3
ram
Ongelooflijke mongolen. Goed zo Britten! Aanpakken die hap.
9 -5
Redrum
Voordat dit weer volledig uit de hand loopt jongens, vraag jezelf eens af wat het nut is om te benoemen dat je het niet eens bent met dit gedrag. Denk je dat je dan een brave burger van Nederland medaille krijgt ofzo? Die jongens krijgen hun straf voor hun misdragingen, dus wat is het probleem? Wat is de meerwaarde om hier uit je naad te gaan om te benadrukken dat je NIET achter dit gedrag staat? Wie doe je daar een plezier mee? Je inner-moraalridder?
4 -16
Denees
Je moet het gedrag van deze jongens niet afdoen met ze worden wel gestraft en dan is het wel afgedaan. Die jongen rechtsboven, die de hulpverlener aanviel die herken ik. Die heeft mij midden in mijn gezicht geboerd in de supporters omloop, zo maar zonder aanleiding. Zo kun je zelf ook gemakkelijk slachtoffer worden en het heeft niets ermee te maken dat je een moraalridder wil zijn. Ik ben erg blij met deze reacties op AS. Dit zijn hele slechte mensen die geen grenzen kennen en die via bijv. tbs weer op het goede spoor moeten komen.
0 0
Rik428
Ik begrijp je punt, en ik kan me er ook nog wel deels in vinden, ik heb dat bijvoorbeeld ook altijd als ik mensen onder nieuwsartikelen over volledig onbekende slachtoffers ‘sterke voor de nabestaanden’ zie schrijven.

Echter zijn we hier als supporters onder elkaar waar ik het wel prima vind om gewoon je verbazing/schaamte/afgrijzen over ‘elkaar’ kan uiten. Prima als jij dat moraalridderij vindt, maar persoonlijk vind ik dat niet zozeer in dit geval
1 0
PuurGeluk
Met andere woorden; we mogen ook nooit meer reageren en het eens zijn in/over een topic waar het slechte spel van een Ajacied wordt aangehaald want een mening hebben mag niet?

Deze supporters moeten ze eeuwig vasthouden. Ze zijn een gevaar voor de samenleving. Criminelen horen vast!
1 -2
skinny hein
"eeuwig vasthouden "wegens het gooien van een steen. jaja.
1 0
PuurGeluk
Haha weggooien? :')
1 0
Ardoe
Sommige mensen hebben indd een moraal en normbesef. Misschien moet je daar eens over nadenken. Nu lijkt het alsof je dit gedrag goedkeurt.
10 -5
DeWijsneus
Is trouwens de vrijdagmiddagborrel net afgelopen overal? :-)
3 0
Patje2011AJAX
Proost! *plop*
1 0
DeWijsneus
Jij ook!
2 0
Cisco2
Hoppa, aanpakken die gasten.

Zouden ze in Nederland ook moeten doen, niet alleen met voetbal.
7 -2
FollowAjax1
Worden ze aardig gespaard door de Nederlandse media. In het buitenland vind je berichten met naam en foto.
4 -3
Restored
Je zou denken dat er een uitputtelijke bron is van dit soort gasten, anyway ik hoop dat de rush van een avondje rellen die 3 jaar gevangenis waard was...
0 0
ratje
28 weken is iets korter dan 3 jaar :)
0 0
BGB
“Ajax-fans”
5 -3
Redrum
Het feit dat ze dingen doen die jij niet goed vindt wil niet zeggen dat ze geen fan zijn van Ajax. Die gasten die met zakjes chips en een colaatje op de lange zijde zittend wedstrijden bekijken in de Arena noemen we ook fans.
4 -4
Meconium
Wat is er nou weer mis met gasten die met een zakje chips en een colaatje op de lange zijde de wedstrijd zitten de kijken?
2 -2
Redrum
Daar is niks mis mee, maar je zou kunnen redeneren dat die geen reet bijdragen aan het supporten van Ajax. Ik wil zo ver niet gaan, maar als je iemand die tijdens een uitwedstrijd van Ajax loopt te rellen geen fan wilt noemen, dan vind ik dat je dit soort supporters ook geen fan kan noemen. Beide dragen namelijk bij aan een slecht imago van de Ajax-fans. De één maakt geen sfeer en de ander draaft iets te ver door in zijn poging sfeer te maken.
0 -2
trodat4030
'De ander draait iets(!) te ver door in een poging tot sfeer maken.'

Jij noemt rellen werkelijk een poging tot sfeer maken?
0 -1
MosesD
Haha, iemand die met een zakje chips en een colaatje draagt bij aan een slecht imago van de club... Wat een totale waanzin.
0 -1
DeWijsneus
Weet je wel niet hoe veel dat kraakt man!!1! Het gaat er meer om dat iedereen een eigen definitie heeft van fan zijn.
1 0
Redrum
Precies, het gaat erom dat je Ajax een warm hart toedraagt. Dan ben je een fan. Hoe dat zich vervolgens uit is een ander verhaal. Of je nou relschopper bent, pet- en sjaal supporter, thuis op de bank supporter of trouwe F-sider die al jaren elke wedstrijd bezoekt, we hebben als het goed is allemaal een traantje weggepinkt bij het behalen van de 30e landstitel. Of niet, maar een fan zal op zijn minst nog af en toe met een blij gevoel terugdenken aan die dag.
1 0
Ardoe
Heb ik minder moeite mee dan lui die gaan knokken onder de vlag van ons Ajax. Beschamend dat je als volwassen vent moet knokken om je een man te voelen.
1 -1
BrandjeXL
Ach er zijn leiders die hun "onderdanen" laten vechten onder de vlag van hun land. Als twee groepen willen knokken laat ze lekker gaan. Vrijwel iedere vent heeft wel eens gevochten tegen een andere buurt, andere groep of tijdens het uitgaan. Dat is iets van alle tijden en zal altijd zo blijven. Dus laten we het niet erger maken dan het is.
2 -3
Ardoe
Dat zegt dan waarschijnlijk meer over jou, ik ben sinds m'n puberteit niet meer in een knokpartij beland.
3 -1
BrandjeXL
Het zegt meer over jou dat jij meteen gaat wijzen en denkt te weten hoe een ander is.
0 0
Ardoe
Begon je daar niet zelf mee door te stellen "Vrijwel iedere vent heeft wel eens.."? Je doet weer domme uitspraken Brandje, maar dat zijn we wel gewend knul ;)
0 0
Meconium
Vrijwel iedere vent heeft wel eens gevochten?? Spreek voor jezelf aub.
3 -1
BrandjeXL
Arme knul. Zo wereldvreemd en naïef.
0 0
MosesD
Wat is zo wereldvreemd en naïef?
0 0
Hollister
Hey mafkees.. houdt jij ff je kop.. als jij dit soort gasten nog wil bestempelen als 'fan' .. spoor jij ook niet helemaal... dit soort gasten incl sukkeltjes als jou, moeten we snel ons stadion en onze club definitief uitschoppen, zodat ze nooit meer zin hebben om te ondernemen wat ook maar iets met Ajax te maken heeft... man wat een idioten zijn er toch ook.. incl die Redrum
4 -4
Cisco2
Haha, kijk deze toetsenbord ridder gaan dan!

Lekker bij de hand. Mensen willen weren die zich asociaal gedragen en dan dit hersenloze stukje tekst typen. Jij bent af, je doet niet meer mee!
1 -3
Redrum
Calm your tits Sally. Wat is de definitie van een fan? Denk daar eens rustig over na voordat je zo uit je plaat gaat. Het is een beetje kansloos om mensen geen fan te noemen vanwege de simpele reden dat ze lopen te rellen. Dan kan ik ook iemand geen fan noemen omdat hij niet eens de moeite neemt om van zijn luie reet af te komen terwijl hij in de Arena zit. Aangezien die dingen er echter niet toe doen om te bepalen of je fan bent of niet is het dus totaal irrelevant. Het is altijd wel aandoenlijk hoe moraalridders zichzelf zo ontzettend belangrijk vinden dat ze denken dat zij wel even kunnen bepalen wie een idioot is en wie niet. De ware idioot is diegene die denkt alles te weten, maar in werkelijkheid onzin uitkraamt. En ja, daar ben jij er eentje van.
3 -1
Lazell
Ik vraag me af of die rellers wel echt fan zijn. Of dat ze gewoon een reden zoeken om te knokken. In die zin volg ik Hollister wel, al komt zo'n schreeuwlelijkerd nou niet bepaald geloofwaardig over, los van de inhoud.
1 -1
Redrum
Ja dat is altijd de vraag ja. Reist iemand zijn club achterna omdat hij fan is van Ajax, of zoekt hij een excuus om te knokken? Ik denk echter dat ze in de eerste plaats fan zijn van Ajax, wat daar vervolgens van komt is een ander verhaal.
1 0
DeWijsneus
Toto heeft het net al goed omschreven. Waar veel mannen zijn, veel gedronken wordt, zal er altijd uiteindelijk problemen zijn. Als voetbal niet had bestaan, hadden ze het wel bij korfbal of midgetgolf gedaan. Het is moeilijk om daar Ajax aan te verbinden. Helaas zitten we er wel mee.
0 -1
de-Ajacied
Helemaal juist
1 0
DeWijsneus
Ja ik vond je opmerking eigenlijk eerst ook een beetje vreemd maar je hebt eigenlijk gewoon gelijk. Aan de andere kant is het lastig iemand fan te noemen die uit naam van Ajax geweld pleegt. Kost ons zoveel qua naam en ook gewoon geld, dat het niet meer te vergoelijken is. Ik ben overigens wel voor fanatieke aanhang, ik vind het zeker iets bijdragen maar de excessen moeten gewoon uitgebannen worden.
0 0
Redrum
Klopt, ik snap ook wel dat ze Ajax kwaad doen door hun gedrag, maar ze doen het nog steeds vanuit hun voorliefde voor Ajax, hoe vreemd dat misschien ook is/klinkt. Het feit blijft dat ze fan zijn van Ajax en dat ze moeite hebben om zich normaal te gedragen. Als ze zich dan misdragen moet dat aangepakt worden en dat is in dit geval ook gebeurd.
0 0
DeWijsneus
Die gast in de laatste alinea. Vanuit de lucht een lantaarnpaal grijpen om de volgende agent een airkick te geven. Fucking Bruce Lee. Hahaha, hoe verzin je het. Damn.
1 0
Koningtoto
De excessen ga je nooit uit kunnen bannen. Hier is waarom. Waar er veel mensen bij elkaar zijn, is er rottigheid. Niet alleen bij voetbal, ook op Koningsdag, ook op festivals en hardcorefeesten. Er is gewoon een bepaald soort mensen continue op zoek naar gezeik, of het nou bij voetbal is, of bij een padvindersbijeenkomst. Er zijn gewoon mensen die altijd het Alphamannetje willen zijn. Ik was vroeger ook zo, daar kun je niks aan doen, dat zit in je. Ik zoek geen excuus, het is iets in je hoofd wat om gaat en daar heb je dan geen controle meer over. Meerdere onderzoeken gaan er van uit dat dat komt door een teveel aan testosteron in je lijf.
1 0
DeWijsneus
Ja duh, I know. Maar laten we het dan wel gewoon benoemen. En proberen er iets aan te doen. Ik ben het eens met je hoor maar ik mis vanuit de overheid en KNVB gewoon daadkrachtig optreden. Zie bijvoorbeeld de Telegraaf mepper. Op Koninginnedag is ook altijd veel mensen en ook zeer veel vechten. Eigenlijk zouden we voortaan het ook zo moeten benoemen. Oranjes fan weer slaags. Haha, nee sorry nu maak ik er een geintje van. Maar begrijp zeker wat je zegt. In mijn jeugd was het meer de buurten tegen elkaar en bij het uitgaan. Maar dan hoor je niemand er over. Dus ja, ik hoor je zeker. Eens. Maar toch.
1 0
Cisco2
Eens.
1 0
Koningtoto
Je gedraagt je een beetje als een internet hooligan eigenlijk.
1 -2
Gecko
Hij heeft toch gelijk
1 -1
Koningtoto
Kan best zijn, maar schelden vind ik de weg van de minste weerstand en daar heb ik een broertje dood aan. Hij is verbaal net zo bezig als die proleten die op de Toekomst bezig waren. Vind ik bijna net zo erg.
1 -1
Gecko
Heb jij gelijk in. Verkeerd begrepen dan
1 0
MosesD
Deze relschoppers zijn beslist geen fans. Stadion- en gebiedsverbod geven.
3 -1
ratje
Geen fans: niet eens
Verboden: eens
0 0
Gecko
Dat zijn de betere fans. De 4 hooligans zijn debielen
Nooit meer in een stadion. Mogen van mij een paar jaar zitten.
Tip. Laat ze het eens in Singapore doen. Gaan ze wat beleven
1 0
Ferd
Ik wil ze niet in mijn stad. Oprotten.
0 0
Koningtoto
In Singapore krijg je ook de strop voor drugshandel, beetje een belachelijke vergelijking. In Eindhoven is er onlangs ook met stenen gegooid naar mensen die een stupide protest hielden. Moeten we die ook maar meteen afschieten?
0 -2
Ferd
In Singapore kan je de strop krijgen, maar dat is extreem uitzonderlijk. Niet overdrijven he
0 0
Koningtoto
In Thailand ook, Indonesië ook, zo'n beetje de hele regio daar staat er een strop op je te wachten als je ook maar een kilo drugs verhandeld/smokkelt. Terwijl er in Nederland en Amerika miljoenen kilo's verhandeld worden en je in Nederland 5 jaar of zo krijgt. In Amerika heb je wel realistische straffen, in Nederland lachwekkende straffen en en de Aziatische wereld schandalige straffen.
0 0
DeWijsneus
Nou kilo's harddrugs verhandelen staat weldegelijk pittige celstraffen voor hoor. 12 jaar is dan niet ongewoon. Andere landen zoals in Azië of de USA zijn alsnog strenger maar ik volg redelijk het misdaadnieuws en vond het nogal opvallend, vooral als je kijkt wat je krijgt voor levensdelicten.
0 0
DeWijsneus
Kunnen we niet allebei die groepen afschieten? Wat was dat erg om te zien. Jeetje.
1 0
Gecko
Veel te tolerant hier. Maar mijn mening
1 0
Koningtoto
Dat ben ik met je eens, maar er zijn VEEL grotere problemen in dit land. Alleen al het uitgaansleven kost de samenleving meer dan het voetbal, ook maar aan banden leggen dus. De culturele verschillen rijzen ook de pan uit. Duur betaalde agenten die 'terroristen' hinderlijk volgen. Terwijl de haven van rotterdam zo lek als een mandje is en er daardoor zo'n gigantische en gewelddadige drugs oorlog is ontstaan, dat onschuldige DODEN een paar keer jaar vallen. Maar we gaan helemaal in de parkinson stand, om een paar idioten die zich te buiten gaan. Ajax weet de namen van de oproerkraaiers, verban ze voor het leven uit het gebied rond de ArenA, want een stadionverbod heeft geen neuk zin. Maar het zijn geen oorlogsmisdaden die ze begaan.
3 0
Redrum
De hooligan met de hoogste straf heeft iets te veel actiefilms gekeken denk ik.
2 0