Engelsen lyrisch: 'De Jong als voetballende eenhoorn'

BVeenstra, 07-06-2019 om 08:45, 14290 views, Engelse media |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

In Engeland is men na donderdagavond opnieuw enthousiast geworden over Frenkie de Jong. De middenvelder, die deze zomer Ajax inruilt voor FC Barcelona, wordt in de Engelse pers daags na het gewonnen Nations League-duel met Engeland (3-1) volop geprezen.

Bij de BBC zag men uiteindelijk drie spelers uitblinken bij Oranje. 'Liverpool-verdediger Virgil van Dijk, die genadeloos en overklaarbaar werd uitgefloten door de Engelse supporters, is de leider en heeft Matthijs de Ligt naast hem', citeert Voetbal International. 'Hoewel de jongeling een avond met gemengde gevoelens beleefde (weggeven penalty plus maken doelpunt, red.) wordt hij een topverdediger. En met de briljante Frenkie de Jong, het eerste puzzelstukje van het nieuwe Barcelona, had Oranje ook nog eens de grote uitblinker van de avond. Zó veel klasse, het is belachelijk dat hij pas 22 jaar is.'

Ook bij The Guardian is men lovend over De Jong. 'Hij volgt geen plan, hij kán gewoon niet anders voetballen dan hij nu doet. Hij krijgt de bal, houdt de bal vast en zoekt continu naar de ruimte om hem heen. Hij is als een voetballende eenhoorn. Als hij voetbalt zie je toverstof, regenbogen en voetjes die nauwelijks een afdruk achterlaten.'

Tot slot is men ook bij Sky Sports erg te spreken over het optreden van De Jong. 'Oranje en Frenkie de Jong hebben laten zien dat Engeland nog veel te leren heeft. Engeland werd agressief teruggedrongen.' De analisten vonden De Jong de uitblinker. 'Hij heeft die wedstrijd van begin tot eind gedicteerd', zegt Jamie Redknapp, waar Jamie Carragher aan toevoegt: 'In de halve finale van het WK verloor Engeland van Kroatië, met Luka Modric. Wij hebben nu gewoon geen speler zoals De Jong of Modric. Dat maakt op dit niveau een enorm verschil.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Clarence
Ja duh! Hebben die Engelsen geslapen tijdens de Champions League campagne van Ajax? Dit wisten we toch allang?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ondertussen in Kakkerlak City: "Polletje kapen we staan achter, kom op jongens!
https://www.ad.nl/europees-voetbal/wat-was-de-mooiste-wedstrijd-van-dit-seizoen~ab5e01c0/"

Kunnen ze nog verder zinken, ja dat kan dus...
1 -1
Redrum
Ja laten ze zich daar maar druk maken over het kapen van polletjes waarin ze achter staan. Sportief gezien staan ze al jarenlang achter en daar lijkt niemand iets aan te willen gaan veranderen daar.
0 0
AFCAjax
Maakt dat ad uberhaupt ooit een eind of een verbind een conclusie aan zo'n poll? ik zie op ad.nl allerlei polletjes die zwaar over de datum zijn.. wie wint CL, wie promoveert etc. kun je nog steeds op stemmen.
En je kan zo vaak stemmen als je wilt.
0 0
Bramzel
Europees voetbal staat in de URL en dan zetten ze Feyenoord-Ajax in de poll. Hadden ze beter Trencin-Feyenoord erin kunnen zetten.
0 0
Naoro
Was zeker een van de mooiere europese wedstrijden dit seizoen
0 0
AFCAU
Elia met zijn grote mond richting Ajax,is even goed op zijn plek gezet :’)
0 0
luiszwaaris
?
0 0
Ajacied33
Wat zei die loser dan?
0 0
ajax_janneman
Wat ik me nou afvraag: als de jong het fantastisch gaat doen en de Ligt straks ook geweldig gaat presteren bij een topclub, gaan wij dan ook doorgroeien naar de transfersommen van Benfica en Porto. Zo'n Felix gaat straks weg voor 120, zouden we dat soort bedragen dan in de toekomst ook gaan vangen voor een Gravenberch en Unuvar (mits ze blijven presteren?
0 0
Tecmessa
Je beseft dat we Benfica en Porto voorbij zijn qua te transfersommen op dit moment hè? Duurste uitgaande transfers ooit voor Porto is 50 miljoen voor Militao, duurste voor Benfica is 40 miljoen voor Ederson en Witsel.
86 miljoen voor Frenkie is gewoon marktconform voor een speler van een niet-top-5 competitie op dit moment. De Ligt gaat ook echt niet over 100 miljoen heen zoals velen hier roepen, verdedigers zijn altijd goedkoper dan aanvallers. Ik denk dat Marc ook hier op een bedrag tussen de 70 en 90 miljoen gaat uitkomen.
0 0
Joseph
Als Frenkie niet getekend had bij Barcelona in januari, was hij nu met 3 jaar contract de duurste speler ooit geworden. In januari was er misschien nog wat twijfel of hij dat niveau vast kon blijven houden, maar na deze wedstrijd en de wedstrijden in de CL twijfelt er niemand meer.

Met het rijker worden van Ajax kunnen ze steeds hogere bedragen afslaan en de ontwikkeling afwachten. De Ligt moet ook makkelijk richting de 120 miljoen kunnen, afhankelijk van afspraken die Ajax met de Ligt gemaakt heeft.
1 -1
robert66
Verbazingwekkend dan ook dat Frenkie niet als voetballer van het jaar werd gekozen bij Ajax.
1 0
Remark
Niet verbazingwekkend, maar belachelijk. Typisch voorbeeld van die walgelijke politieke correctheid die nu ook het voetbal heeft geïnfiltreerd. Een aantal supporters fluit Ziyech terecht uit omdat ie speelt als een natte krant en zich gedraagt als een verongelijkte puber en de rest van de gutmenschen gaat hem ineens overdreven over 't bolletje aaien, in het hart sluiten en heilig verklaren. Hakim deed het aardig hoor, het laatste halfjaar, maar voetballer van het jaar? Ammehoela! hij (en überhaupt niemand in Nederland) mag Frenkie's veters strikken, want die is inderdaad een unicorn, een zeldzaamheid, en dat heeft men in het buitenland veel beter door dan hier.
0 -1
Schwalbino
Remark is dat niet gewoon Kramer? Waarom hoepel je niet op met je racistisch gebral?
0 0
Remark
Wat grappig, dat spiegelwoord, had ik nooit gezien, maar neen, ik heet geen Kramer, ben geen racist en ophoepelen doen we al helemaal niet, Oniblawhcs.
0 0
ajax_janneman
Ziyech scoorde vaker en produceerde meer assists op cruciale momenten. Hier wordt altijd meer naar gekeken bij het kiezen van een speler van het jaar. Ik zeg niet dat dit eerlijk is, maar je ziet het ook altijd bij de verkiezingen voor de Ballon d'or en nationale verkiezingen.
0 0
daancruijff14
De verkiezing is gebaseerd op de keuze voor de beste spelers van elke wedstrijd door de fans
1 0
Kees999
Ik kan me nog goed de invalbeurt van Frenkie tegen Frankrijk herinneren. Na zijn invalbeurt toverde hij een stoffig en dof Nederlands elftal in een keer naar een glanzende groeibriljant. Pure klasse.
5 0
pinballmagic
Conclusie is dus
Te snel en te goedkoop verkocht
Had minimaal 100 miljoen plus moeten zijn
0 -3
Remark
Ja ja, en destijds was 't "Strik eromheen en wegwezen!". Wat een opportunisme op dit forum...
0 0
Tinus
Als hij na de transfer dezelfde ontwikkeling of fase had doorgemaakt als dolberg na dat bod van 50 mln, dan hadden we een andere conclusie gehad. Achteraf is het allemaal makkelijk roepen.
1 0
Schip
Ja. Als een club de anderen voor wil zijn, moet er gewoon meer betaald worden. Het is nu andersom. Barca heeft een stuk ontwikkeling van Frenkie niet af willen wachten en Overmars is kennelijk toch onder de indruk geraakt van dit bedrag. Begrijp ik ook, maar de remedie is dat je eerst het seizoen afwacht. En dan laat je clubs tegen elkaar op bieden.

Frenkie is echt de grootste voetballende nieuwe belofte die er is, dus 100 .

Maar goed. Vind de prijs minder belangrijk, dan het feit dat hij na één vol seizoen in de basis al weg is. Nog een jaar en je speelt gewoon nog een keer om een finaleplaats CL.
2 0
Adios
Of je krijgt het Dolberg scenario, waarbij je een bod van 40+ miljoen afslaat. Een jaar later is hij nog minder dan de helft waard en dat na een seizoen als dit... Overmars heeft er voor gekozen 1 speler met zekerheid te verkopen deze winter, zodat het risico kleiner is dat je volgend jaar met allemaal spelers in een vormdip zit. Nu kan er 80 miljoen uitgegeven worden, zonder dat iemand zich druk hoeft te maken.
2 0
Horrontelli
Achteraf kijk je een koe in zijn kont. Een paar mindere wedstrijden of een blessure en hij was 15 miljoen minder waard geweest.
6 0
Markmarkmark1
Ik heb de wedstrijd niet gezien. Maar als ik iedere keer lees hoe er over frenkie gesproken word, en als ik de bedragen lees die de grote clubs voor andere soekers willen betalen die minder zijn dan frenkie, dan ben ik er van overtuigd dat ajax frenkie te snel en te goedkoop heeft verkocht. Hier hadden wel 100+ voor moeten krijgen
0 0
AFCAwooz
Ten snel zeker. Alleen zo rond januari/februari was 85 miljoen nog wel een prijs waar ik redelijk in kon komen. Hij heeft de afgelopen 5 maanden alleen zo belachelijk veel goede wedstrijden gespeeld dat hij nu zo 50 miljoen meer zou kunnen opleveren.
1 0
L1tman3n
100% mee eens
0 0