Rijkaard: 'Haarms overtuigde Van Gaal om mij te halen'

NielsOpdam, 05-06-2019 om 21:30, 7449 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bobby Haarms stond in 1993 aan de basis van de terugkeer van Frank Rijkaard naar Ajax. Dat vertellen laatstgenoemde en toenmalig trainer Louis van Gaal in Bobby, de documentaire die woensdagavond werd uitgezonden op FOX Sports.  

'Toen mijn contract afliep bij Milan, wilde ik graag terug naar Ajax', opent Rijkaard. 'Ik geloof dat Louis in eerste instantie helemaal niet zat te springen om er een ervaren speler bij te krijgen, waarvan hij niet wist wat hij daar aan zou kunnen hebben. Dus dat liep een beetje stroef.'

Rijkaard vertelt dat Haarms toen naar Van Gaal is gegaan om hem te overtuigen. 'Bob heeft toen gezegd: "Als je hem nu niet neemt, dan...". Louis schijnt, dat zijn de woorden van Bob, gezegd te hebben. "Als jij dat zegt, want jij bent Mister Ajax, dan gaan we ervoor en doen we dat".'

Van Gaal geeft toe dat hij twijfels had over Rijkaard. 'Ik was twijfelachtig. Hij was natuurlijk een geweldige naam, een grote naam. Zijn presentatie vond ik ook goed in de media, maar ik twijfelde toch. Bobby niet, die zei: "Geweldig karakter, goed voor het team". Hij heeft gelijk gekregen en ik ben blij dat ik achter hem aanliep.'

Dankbaar

'Indirect heb ik het toch ook wel aan hem te danken dat ik mijn laatste jaren bij Ajax kon spelen', vervolgt Rijkaard over Haarms. 'Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.' Tijdens zijn terugkeer won Rijkaard, die in het hart van de defensie stond, onder andere de Champions League in 1995. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Was nog voor het Bosman arrest waar ACMilan dus nog gewoon een transfersom had mogen vragen. Hebben ze niet gedaan uit respect. Nou dat hebben ze geweten hahaha 3x van Ajax verloren mét Rijkaard bij Ajax.
2 0
Robbie en de Kock
Rijkaard, zó een mooi mens! Zijn terugkeer was echt het beste wat Ajax in lange tijd was overkomen in die tijd. Ongrijpbaar persoon. Zelfs voor Johan.
Frenk ging ook vaak met Sjakie Wolfs afspreken bij hem thuis in zuidoost in zijn Ajax tijd. Voetballen in zijn achtertuin.
Ik bedoel maar...
2 0
Jariiii
Kijk. Van Gaal die dit gewoon toegeeft. Dat doen pure narcisten niet.
4 0
Schip
Hij is excentriek, maar wel oprecht.

Een type Rijkaard zou deze ploeg ook enorm veel goed doen. Zoveel duelkracht, voetballend vermogen, kopkracht en persoonlijkheid in de as op een controlerende plaats.
1 0
Ajax27
Vertonghen.
0 0
Rentokill
Daley Blind
Dusan Tadic
0 -2
Schip
Lees nog eens.
1 0
Radie125
Een jaar voordat Frankie kwam had ok mijn eerste seizoenskaart. Man wat was ik blij dat hij kwam een onmisbare schakel in het team can toen.
0 0
Juichtoon
Dat je twijfelt over Rijkaard. Ik weet nog waar ik was toen ik hoorde dat hij kwam. Zo blij was ik.
0 0
Schwalbino
Hij twijfelde niet over zijn capaciteiten als voetballer. Hij wist alleen niet of Rijkaard qua karakter in het team zou passen.
0 0
Juichtoon
Want Rijkaard had een enorm problematisch karakter. Ook dan snap ik het niet. Ms dat Louis twijfelde of Frank wel bij hem zou passen.
0 0
Schip
Ik denk meer dat Van Gaal niet wist of hij een super vedette als Rijkaard wel kon managen en wat dat met zijn gezag zou doen als dat niet zou lukken.

Logische twijfel, maar gelukkig onterecht. Rijkaard was een voorbeeld voor de rest.
2 0
Schwalbino
Dat is ook hoe ik het bedoelde. Zou Rijkaard het proces niet verstoren? Kon hij zich voegen in het team dat door Van Gaal werd gecoached.
0 0
Dibbesdeef
Op een zondagmiddag hing aan het hek van vak G of H in de Meer een prachtig wit spandoek met goudkleurige letters, te lezen vanuit vak O aan de overkant. Weet nog als de dag van gisteren dat er 'Frank Rijkaard is goud waard' op stond. Had toen nooit verwacht dat hij terug zou keren; wat uiteindelijk wel gebeurde. Fantastische voetballer, mens en Ajacied. Zijn afscheid in de Meer was groots.
1 0
Jariiii
Ging die wedstrijd niet verloren? ;-)
1 -1
Dibbesdeef
Heb ff gezocht: 3-1 voor Ajax (tegen FC Twente).
1 0