'Matthijs stelde alleen vragen over Romario en Laudrup'

GinoHaverkamp, 03-06-2019 om 08:15, 13287 views, De Volkskrant |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het Nederlands Elftal is weer uit het dal gekropen en dat heeft deels te maken met de lading talenten die opstaat. Twee van hen zijn Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, die het afgelopen jaar furore maakten bij Ajax. Bondscoach Ronald Koeman kan het op persoonlijk vlak goed vinden met het tweetal.

'Frenkie de Jong is echt een leuke jongen', vertelt Koeman in gesprek met De Volkskrant. 'Lach op zijn gezicht. Zo voetbalt hij, zo traint hij. Ongeacht het niveau, tegen wie hij ook speelt, waar hij ook is. Hij is zichzelf.' De Jong maakte onder de oud Ajax-trainer zijn debuut in het Nederlands Elftal, zodoende heeft Koeman de opmars van de afzwaaiend Ajacied bij Oranje van dichtbij meegemaakt.

De oefenmeester ziet op een aantal punten een verschil tussen De Jong en De Ligt. De verdediger is volgens Koeman erg gericht bezig, met training en extra training. 'Ik zat een keer met Matthijs in een taxi. Hij stelde alleen vragen: over Stoitsjkov, Romario en Laudrup, vroeger bij Barcelona. Wie was nou de beste, wie was de beste spits tegen wie je hebt gespeeld? Hij wist veel. Als je velen van deze generatie vraagt over mijn voetbalperiode, weet lang niet iedereen dat meer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Daarom zie je dat Matthijs zo allround is, denk toch ook dat dat komt om de manier waarop hij is opgeleid. Door de Cruijff manier, ergens anders staan in het veld, om te leren et cetera, mooi om te lezen hoor!
3 0