Emotionele De Jong: 'Trots dit shirt te mogen dragen'

GinoHaverkamp, 31-05-2019 om 11:55, 16027 views, Instagram |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Alhoewel het besef er misschien nog niet bij iedereen is, zien we Frenkie de Jong voorlopig niet meer in een Ajax-tenue rondlopen over de velden. De Ajacied zelf beseft dit wel en dankt middels een emotionele Instagram-post iedereen die hem de afgelopen jaren gesteund heeft.

'Ik ben er supertrots op dit mooie shirt gedragen te hebben', zegt de afzwaaiend Ajax-speler in het begeleidende filmpje. 'Ik heb me vanaf de eerste dag dat ik hier binnen kwam thuis gevoeld dankzij de lieve mensen die bij deze club werken. Ik heb genoten van de manier waarop er hier gedacht wordt over voetbal en hoe het gespeeld moet worden', vervolgt hij tekstueel.

De Jong geeft aan genoten te hebben van iedere dag bij Ajax. 'Elke dag kwam ik met heel veel plezier naar de club toe en daar wil ik iedereen die iets voor Ajax doet voor bedanken.' Ook de supporters worden bedankt. Vooral tijdens de Europese wedstrijden konden hij en zijn ploeggenoten rekenen op de onvoorwaardelijke steun van het trouwe Ajax-publiek. 'Dit seizoen veroverden we Europa, wonnen we de beker en de 34ste landstitel. Ik ben super trots dat ik voor deze fantastische club heb mogen spelen. AFC Ajax bedankt.'

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ik heb me vanaf de eerste dag dat ik hier binnen kwam thuis gevoeld dankzij de lieve mensen die bij deze club werken. Ik heb genoten van de manier waarop er hier gedacht wordt over voetbal en hoe het gespeeld moet worden. De kwaliteit van de staf en de spelers waar ik mee samen heb mogen spelen en werken was geweldig. Elke dag kwam ik met heel veel plezier naar de club toe en daar wil ik iedereen die iets voor Ajax doet voor bedanken. Supporters jullie waren geweldig! Tijdens de Europese avonden was er een geweldige sfeer die ik niet snel zal vergeten. Dit seizoen veroverden we Europa, wonnen we de beker en de 34ste landstitel. Ik ben super trots dat ik voor deze fantastische club heb mogen spelen. AFC Ajax bedankt ❤

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA***
Het ga je goed pik. Wellicht tot ooit.
0 0
HStorm
Trots om dit shirt te hebben gedragen, dat zal best. Jammer dat het zo kort was en gelukkig hebben zijn transferzaken niet al teveel schade aangericht. Dat had best anders gekund en dat mag ook gezegd. Maar misschien zijn echte Ajacieden schaarser geworden? Is je persoonlijke ontwikkeling van groter belang dan je Ajax? Misschien zijn echte Ajacieden juist spelers die Ajax als opstapje zien? Wat is de definitie van een echte Ajacied eigenlijk?

Als een echte Ajacied een speler is die eigen belangen op korte termijn voor die van de club plaatst dan neem ik aan dat hij deze stap nu in zijn carrière nodig heeft omdat de ere onvoldoende weerstand kan bieden al zal alles nog moeten gaan blijken. Zeker omdat Ajax in staat moet zijn met het huidige elftal incl. de Jong wederom hoge ogen kan gooien in Europa. De selectie van Barca is op zijn retour al zal het de aankomende tijden zeker gaan versterken. Hoelang het herstel zal gaan duren weet niemand maar er zal een overgangsperiode zijn zoals altijd. Bij Ajax weet je wat je hebt en had zich mogelijk nog wat versterkt!

Ben benieuwd naar de definities van echte Ajacied hier op AS. Ik vind het lastig te formuleren om eerlijk te zijn. Ik weet best dat een wereldspeler niet lang bij één club blijft als het zijn ontwikkeling in de weg 'kan' staan maar tijden zijn wel veranderd wat ik jammer vind en kan deze post misschien wel beschouwen als voor de bühne.
Of misschien is dit bericht oprecht, net als zijn trots voor Ajax?
1 -6
Kikke
Helemaal mee eens, maar eigenlijk kan je Frenkie niets kwalijks nemen, Overmars himself, heeft hem het laatste zetje gegeven, De Jong twijfelde... nu maar hopen dat de Ligt, wel langer blijft.. ondanks dat iedereen zegt dat hij niet te houden is voor Ajax
0 0
Clarence
Zo'n mooi bericht van Frenkie op Instagram en jij maakt er dit van? Chapeau kerel, dat moet je ook maar kunnen....
4 -1
Aspers73
Stiekem had Frenkie graag nog gebleven.
3 0
JPM
Wat is een gebleven?
0 0
SkilledAtSoccer
We gaan je missen Frenkie. Bedankt dat je onze mooie shirt hebt gedragen met je geweldige inzet en talent. Hopelijk gaan we je in de toekomst nog vaak genoeg zien in de Champions League tegen ons Ajax! ;)
5 0
WZAWZDB14
Mooiste moment van frenkie was natuurlijk in die wedstrijd tegen Real dat ie die 'wereld'talent vinicious aan de kant beukt en vervolgens wereld voetballer van het jaar, modric, vrolijk vernederd. Met als eindresultaat 2 madrilenen met hun reet op het gras, verbazend kijken wat er allemaal gebeurt.

We treffen elkaar volgend jaar in de CL finale wel weer frenkie
1 0
Lagasj
Het ga je goed Frenkie.
Dat je heel lang zonder blessures mag blijven voetballen.
En uiteraard hopen we je eens in ons mooie Ajax shirt terug te zien.
Want we hebben ongelooflijk genoten van je spel en je persoonlijkheid.
Blijf genieten van het spelletje, Frenkie.
5 0
Aspers73
En dit team kan echt nog zo veel beter ! Het aantal gemiste kansen is niet op één hand te tellen.
0 0
vijfennegentig
Dit is de bittere waarheid.
0 0
Aspers73
Of de mooie waarheid.
0 0
DS
Ik hoop zo dat Overmars en Van der Sar Ajax ooit zo ver sportief en financieel opricht krijgen dat je spelers als Frenkie gewoon in lengte van jaren kan behouden in je team. Wat een icoon zou een Frenkie dan kunnen zijn zeg.
3 0
Spectre
Dat zal vrees ik nooit gebeuren want dan moet de eredivisie in zn geheel meegroeien en sterker worden en er zijn al zoveel clubs die het moeilijk hebben. En als Ajax er bovenuit steekt en de rest blijft wat het is dan is de uitdaging na 2 jaar eredivisie niet meer echt prikkelend voor Ajax spelers. Het is jammer dat de eredivisie van een top 3 naar een top 2 gegaan zijn want in een sterkere competitie zou Ajax nog meer kunnen groeien als club
0 0
ajax4ever01
Het is je van harte gegunt Frenkie.
2 0
marrene
En al die malloten die niks met AJAX te maken hebben spreken te pas en te onpas over een kille club.
3 0
ajax4ever01
Is gewoon uit jaloezie en frustratie
2 0
AjaxBaggio
in een ideale wereld speelt zo een jongen nog 1-2 seizoenen bij Ajax.

Best raar eigenlijk, dat hij zo snel weer vertrekt.
Kijk naar een Suarez en Sneijder. Die gingen ook niet na 1-2 seizoenen weg.
Het enige verschil is dat we nu wel de hoofdprijs voor onze beste spelers kunnen vragen.

Toch denk ik dat we wel wat meer hadden kunnen vangen, als hij in de winterstop niet was verkocht.

Hopelijk gaat hij slagen bij Barca.
3 0
Libero
Aan het begin vh seizoen werd Frenkie op ca. 40 mio ingeschat (de Ligt ca. 60). Laten we niet gaan zeuren dat er meer in had gezeten dan die zeer waarschijnlijke 86 mio. Meer dan het dubbele van het transferrecord in NL.
Laten we ook niet vergeten dat Barça zoveel bood om op het laatst PSG nog de loef af te steken. Het zou goed kunnen dat er nu meer in had gezeten, maar op dat moment was de verwachting dat Ajax verder zou komen in de CL voor de meesten "nogal onrealistisch". Als je er door Real uitgekegeld was (en dan heb ik het nog niet eens over hoe dat op de prestaties in de competitie en beker zou reflecteren) zou het nog maar de vraag zijn of meer dan 70 haalbaar was. Al met al gewoon een uitstekend bedrag.
0 0
Lazell
Misschien wel, maar op een bepaald punt moet je ook tevreden zijn. Als we de halve finale niet hadden gehaald en hij had een klote 2e seizoenshelft, was hij nog maar de helft waard geweest.
1 0
Aspers73
Dat denk ik ook ja, hij is meer waard dan 86 miljoen in deze gekke wereld.
1 0
Bjorn
Geweldige voetballer en minstens zo belangrijk, een geweldig persoon. Bedankt gozer.

We gaan hem, De Ligt en misschien nog een of twee spelers enorm missen komend seizoen. Dat wordt even wennen.
3 0
3*stars*3
Volgens mij de 1espeler die door Ajax werd verkocht in de winterstop en een half jaar bleef.
Wat heb ik/hebben wij genoten van deze klasbak.
Niet voor niets dat oranje ook beter is gaan draaien na zijn debuut.
Alle vertrouwen in dat hij gaat slagen in de top.

Die foto van Modric die op zijn kont zit, blijft trouwens geweldig.
Vooral blik op zijn gezicht, 1 van de mooiste foto’s van het seizoen.

Wens Frenkie alle succes en wie weet over 10 jaar weer te bewonderen in het Ajax shirt.
5 0
Ron403
Die foto is echt iconisch voor mij, en ook tekenend en hét moment van het fantastische seizoen in mijn ogen. De versie van Barry Pirovano hangt al aan de muur bij mij. Extra bijzonder dat de Gouden Bal winnaar op het gras zit... Wat heb ik genoten van Frenkie.
2 0
Libero
Uitstekend verwoord.
0 0
Patrick78
Bedankt voor alles held! Voor altijd ajacied.
5 0