Alderweireld biedt excuses aan: 'Ajax mag trots zijn'

GinoHaverkamp, 30-05-2019 om 10:45, 19892 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks dat hij in de Champions League-finale staat met Tottenham Hotspur, is Toby Alderweireld niet helemaal blij dat hij onderweg Ajax moest uitschakelen om die finale te bereiken. 'Sorry Ajax', zegt hij tegen de NOS

De Belg, tussen 2008 en 2013 goed voor 186 duels in het eerste elftal, heeft nog altijd warme gevoelens bij Ajax. Zo heeft de centrumverdediger de drie andreaskruisen van Amsterdam op zijn arm getatoeëerd staan. Hij heeft dan ook de nodige complimenten over voor zijn voormalige werkgever. 'Ik denk dat Ajax heel trots mag zijn op wat ze hebben bereikt.'

Alderweireld had dan ook liever een andere loting gehad, waardoor hij Ajax pas zou kunnen tegenkomen in de finale van de Champions League. 'Dit is topvoetbal', zegt hij over het onfortuinlijke lot van de equipe van Erik ten Hag. 'Maar ik had liever dat we de finale samen hadden kunnen spelen. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen goede woorden voor om het te kunnen beschrijven, maar Ajax mag aan de andere kant echt trots zijn op wat ze hebben bereikt.'

Donderdagavond om 22.30 uur zijn Alderweireld en ploeggenoot Jan Vertonghen, eveneens een oud-Ajacied, te zien in Nieuwsuur. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Aan de ene kant wil ik dat liverpool de CL finale wint (kinderachtige wraakgevoelens naar spurs), maar aan de andere kant gun ik deze klasbak het allerbeste.
0 0
Kikke
Toch wel mooi hoor, dat veel Tottenhum spelers/fans drie kruizen getatooeerd hebben! Nu ik dit lees heb ik er iets minder schijt in, wilde na de halve finale nooit meer voetbal kijken.. na twee dagen was dat gevoel gelukkig over!
1 0
Ajaxbrl
Kom maar terug vd zomer Toby, als Matthijs vertrekt..
1 0
Gecko
Zo erg dat medelijden
Ten Hag had tactischer moeten zijn
En dan dat naar voren rennen van de verdedigers in de slotfase
En Dan ook nog die Magallan die weg glijdt
Trots op Ajax. Hoef geen medelijden
2 -2
NelsonAFCA
Echt diep respect voor Toby!
2 0
BrandjeXL
Persoonlijk word ik een beetje moe van het "medelijden" van die ex-Ajacieden bij Spurs. Zoals typisch Ajax hebben we verloren door onze eigen fouten en niet omdat de tegenstander beter was. Dat is in mijn ogen pas twee keer gebeurd. Halve finale CL tegen Juve destijds en finale EL tegen United.
1 0
Schip
Ik heb hetzelfde.

Spurs heeft gewonnen, Ajax heeft het laten liggen. Pijnlijke wedstrijd, kutwedstrijd. Dit Ajax had meer verdiend en de uitschakeling doet af aan de prachtige campagne, dat is een feit.

Ik kan Spurs echt even niet luchten, ook de oud Ajacieden niet. Misschien dat tijdens de finale dat sentiment verandert, maar ik verwacht dat pas een nieuw speelseizoen dat wegspoelt.
1 -2
b.hulshof
Ik gun die jongens echt het allerbeste maar mijn gevoel zegt toch dat ik liever Liverpool zie winnen. Wint Spurs dan blijft het gevoel over we hebben de cup met de grote oren onnodig verspeeld.
7 0
Dondy
Precies dat heb ik ook
0 0
Jariiii
Ik neem aan dat elke Ajacied het heeft. Een grote overwinnig of eentje in de dying seconds voor Liverpool, dat is het enige wat de finale nog een beetje draaglijk zal maken.
1 -1
ajaxinho
Ik snap niet dat mensen hun het succes niet meer gunnen.
We hebben het volledig aan onszelf te wijten dat we niet in de finale staan.

Eriksen, Alderweireld en Vertonghen hebben bij Ajax ook decepties meegemaakt.
Voornamelijk het niet overwinteren in de CL.

Het beleid van nu ondersteunt talenten
door ervaren spelers (Huntelaar, Blind, Tadic) aan te kopen.
Als dat in hun tijd ook het geval was geweest
hadden ze zeker een (halve) finale gespeeld bij ons.
2 0
Ajax114
Ga toch weg, met je, Ajax mag trots zijn. Hopelijk 6-0 op je broek aanstaande zaterdag.
0 -19
Willem410
Toby, Jan en Chris gun ik nu de cup, die jongens blijven zo respectvol richting Ajax, dat is gewoon prachtig om te zien.
Ik heb verder niks met Tottenham maar ook helemaal niks met Liverpool, behalve dat ik altijd misselijk word van die kakkies voor wie het hun voorbeeldclub is en denken dat half Liverpool op hun beurt in een 010 pyjama slaapt.
4 0
vedette10
Haha gast, stel je niet zo aan man. Ajax mag toch ook trots zijn?
3 0
Joseph
Heeft net als Tadic een geweldige leeftijd om terug te komen. Kan hij hier nog 2 jaar spelen en dan nog even cashen in China. Daarna kan hij terug komen in Amsterdam om de jeugd te trainen.
4 0
Ferd
Hij wil weg bij Spurs omdat hij 10 miljoen per jaar wil verdienen. Dus vergeet het maar, die komt (nog) niet.
2 0
ST
Toby moeten we proberen terug te halen. Als hij de CL heeft gewonnen dan wilt hij misschien wel.
5 0
ST
Ik heb liever Toby dan Jan bij Ajax. Alderweireld kan denk ik nog wat langer mee en speelt op positie die minder bezet is dan die van Jan.
4 0
Joodhannus73
Ik had de vlucht en het hotel al geboekt voor de halve finale begon... Hotel kon ik nog afzeggen. Op de vlucht mijn verlies genomen... Kan de wedstrijd zaterdag niet zien. Te pijnlijk. Voel het nog steeds in mijn buik. Wat een verschrikking... Ga maar lekker zuipen denk ik...

Anderweireld moet écht zijn carrière afsluiten bij Ajax. Zeker na de Moeder van aller verliespartijen voor onze club en hoe hij daarmee omging en wat hij gezegd heeft. Hij is gewoon een Ajax fan. Super gewoon! Hij zou onze Rijkaard kunnen worden. Terugkomen en onze verdediging leiden. Datzelfde geldt overigens voor Jan Vertonghen. Wat zou het schitterend zijn als ze allebei komen. En dan later nog Eriksen...

Ajax moet die gasten gewoon genoeg betalen. We hebben het geld... Met geld maak je geld... Vanaf nu elk jaar CL en overwinteren. Moet kunnen, maar dan wel voor de hoofdprijs verkopen en het geld weer investeren in salaris en goede aankopen.
4 -2
3*stars*3
Pijnlijk hoe we het hebben weggegeven want dat heeft Ajax natuurlijk gedaan.
Helpt ook niet mee als de tegengoals zo snel achter elkaar vielen.
Was ook tegen PSV uit zo.

Maar ik heb de CL domper opzij geschoven en teleurstelling zal zaterdag waarschijnlijk weer ff opborrelen maar manier waarop Ajax in EU speelde en dat ze de dubbel hebben gepakt (na 17 jaar!), maakt het een geslaagd seizoen voor mij.
5 0
martijndepro
Iedere foto waarop een Tottenham shirt te zien is, doet pijn. Wij hadden moeten toeleven naar zaterdag. Zaterdag ga ik bbq'en en ik zag mezelf al helemaal zitten met een paar biertjes erbij. Waarschijnlijk was ik naar Amsterdam gegaan als Ajax speelde, daar niet van...

Maar ik kan verder niet boos zijn op de club Spurs of hun spelers. Ja, Moura zal voor altijd verbonden zijn aan deze wedstrijd, maar ik kan niet boos op hem persoonlijk worden. Ze gingen er gewoon tot de laatste seconde voor. Dat er dan een PSV tijdstip voor nodig is, maakt het allemaal extra zuur maar het is niet zo dat het uit het niets kwam...
Ik weet zeker dat de ex-Ajacieden geen moment feest hebben gevierd zonder bewust te zijn van de pijn van Ajax en haar supporters.

Succes zaterdag en moge de beste winnen.
6 -1
31xAjax
Wat een onzin, wat had hij dan na de finale gezegd....
0 0
ajax4ever01
Deze is ook voor jullie!
3 0
De Stift
Zou de gedroomde vervanger van Matthijs zijn. Hoop hem ooit samen met Jan en Chris terug te zien hier bij ons.
5 0
Suarez16_
Samen zal niet gebeuren. Eriksen is 5 jaar jonger. Die zal komende zomer naar Real Madrid gaan waar Vertonghen wel eens zal kunnen denken aan Amsterdam (als hij echt terug wil).
1 0
RaynoFischer
Pak die beker dan ook maar en kom daarna terug, dan is het je volledig vergeven ;)
13 -3
BobHaarms86
Niemand neemt jou iets kwalijk, Toby. Een echte Ajacied in hart en nieren. Ik gun jou, Jan en Christian de Champions League titel van harte!
13 -1
ram
En Sanchez, lijkt me.

Maar ik gun het heel Spurs wel. Ik vind het een prachtige club en het is al jaren een geweldig leuke ploeg. Maar dat vind ik Liverpool eigenlijk ook, de laatste tijd.
2 -2
EersteAanname
Nee, Sanchez is een heel ander verhaal. Broodvoetballer pur sang die niet wist hoe snel ie Ajax weer moest verlaten. Prima hoor, gezien z'n achtergrond begrijpelijk, maar ik zie hem absoluut niet als een echte Ajacied.
10 0
gi0vanni
Sanchez natuurlijk niet. Heeft Ajax op een heel smerige manier verlaten. Spelers die weigeren te trainen of spelen voor Ajax noem ik geen echte Ajacied.
7 0
GvanderK
Dat is voetbal. Win de finale en kom dan maar weer terug.
11 -1