Verweij: 'Ødegaard nummer één bij vertrek Ziyech'

JesseTH, 28-05-2019 om 21:00, 20431 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Martin Ødegaard is Ajax' eerste optie bij een vertrek van Hakim Ziyech, zo vertelt Mike Verweij tijdens de voetbalpodcast van De Telegraaf. De Ajax-watcher van het medium verwacht verder dat Ajax zich ook nog bij PSV zal melden voor Steven Bergwijn, maar dat laat nog even op zich wachten.

'Bij een vertrek van Ziyech is hij de onbetwiste nummer één om te halen', spreekt Verweij allereerst over Ødegaard, waarna hij ook ingaat op de gang van zaken rondom Steven Bergwijn. 'Het staat min of meer vast dat Ajax zich gaat melden voor Bergwijn. Alleen het is nog even afwachten op het moment waarop. De rvc van Ajax wil dat er eerst een speler verkocht wordt. Je kunt niet vol inzetten op Bergwijn en dan riskeren dat Ziyech en Neres niet vertrekken.'

Ook de situatie rondom het waarschijnlijke vertrek van Matthijs de Ligt wordt besproken. Er werden al veel geruchten over de wereld ingebracht, maar er is nog altijd niets rond. Mino Raiola zou daar volgens Valentijn Driessen weleens een rol in aan het spelen kunnen zijn. 'Vaak gaat het niet eens zo zeer om het transferbedrag, maar om het extra geld voor de familie en managers. FC Barcelona wil een bepaald bedrag betalen, maar niet aan Raiola.'

Driessen vraagt zich tegelijkertijd af of er bij spelers van topniveau überhaupt wel een zaakwaarnemer tussen hoeft te zitten. 'Ik denk dat spelers van het kaliber De Ligt en De Jong zichzelf kunnen verkopen. Die zijn zo goed en gewild dat het eigenlijk niet uitmaakt met wie je op de proppen komt. Het zou natuurlijk triest zijn als Matthijs de Ligt wordt gedwongen om te kiezen voor een club waar zijn hart niet ligt. Als zijn hart echt bij Barcelona ligt en het kan niet omdat de manager er niet uitkomt met Barcelona, dan zou dat heel triest zijn.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4-3-3
Tijd om het succes van afgelopen seizoen te verzilveren en te verankeren. Ajax moet de spelers die er nu nog zijn overtuigen om te blijven door de selectie te voorzien van een stevige kwaliteitsinjectie, vooral in de breedte. Voor De Ligt zal dat waarschijnlijk te laat zijn, vrees ik. Dus er moet echt een topper bij centraal achterin. Zowel de posities van linkermiddenvelder, aanvallende middenvelder, als beide vleugels zijn onderbezet in mijn ogen. Odegaard mag van mij ook komen als Ziyech zou blijven bijvoorbeeld. Dan kan Ziyech misschien (/of soms) een linie naar achteren om de creatieve leegte die De Jong achterlaat op te vullen. Ook Babel/Bergwijn en Pröpper zouden daarom zeker welkom wat mij betreft, zelfs als iedereen zou blijven. Het CL-waardige gedeelte van de selectie was afgelopen seizoen eigenlijk te smal, maar Ajax heeft enorm mazzel gehad met blessures. Daar kunnen ze echt niet elk seizoen op gokken, want dat geluk houdt een keer op.
0 0
MPAjax
Is Verweij de nieuwe TD?
0 0
4-3-3
Dat rollenspel zal zijn vrouw zo onderhand wel flink de keel uithangen. ;-p
0 0
Joodhannus73
Wat kan je ingodsnaam niet riskeren? Voor de CL campagne hadden we al 200 miljoen op de bank staan. Dat bedrag is met de CL campagne en de verkoop van De Jong bijna verdubbeld. Waar hebben we het over? Financieel kan je je op dit niveau (Odeien, Bergwijn, e.d.) alles permitteren. Je moet nu handelen, want anders ben je weer te laat. Zie ook Richarlison en Lainez. Als dit waar zou zijn, wat je met die trol van een Driessen maar moet afwachten, dan werkt de RvC juist tegen in plaats van mee. Van Duivenbode was daar voorheen een schoolvoorbeeld van. Ik dacht dat we daar nu net vanaf waren. Zou schrijnend zijn als deze gedachtengang door de RvC wordt doorgezet. Ga eerst Overmars maar eens afrekenen op zijn verkoopprijzen. Daar maak ik mij nou zorgen over...
0 -3
Ajax27
De RVC is er mede verantwoordelijk voor geweest dat Overmars erg kort werd gehouden in zijn eerste jaren. Hij moest het met weinig middelen doen wat hem tot een erg sterke onderhandelaar heeft gevormd. Hierdoor is onze kas ook enorm gespekt. Ik snap goed waarom ze nu even op de rem trappen. Zij zullen beter als ons weten wie er 100% zeker vertrekken en wie er wellicht nog een jaar blijft. Je moet er niet aan denken dat je volgend seizoen 1 van de 4 spelers moet laten banken die afgelopen seizoen onze sterkhouders waren.
1 0
Cupmetgroteoren
Er is verschrikkelijk veel geld uitgegeven al, onder andere met contracten zoals bij Tagliafico en tekengeld van blind en tadic, mislukte transfers zoals die van mallagan, orejuela, kristensen, labyad. Goed dat de RvC weer paal en perk stelt aan het ongebreideld aankopen van spelers. Het geld groeit niet aan de bomen.
0 -5
witchmaster11
drink en blow niet te veel man
1 0
Sunny
Heb weer goed op Odegaard gelet maar is echt geen 20 - 25 miljoen waard.
Is wel een leuke speler die handig aan de bal is maar in de 2 wedstrijden tegen Utrecht verder weinig heeft laten zien.
Als we zulke hoge bedragen gaan uitgeven koop je vooralsnog veel gebakken lucht en een hype.
Wie mij wederom weer wel goed beviel was de rechtsback van Utrecht; Klaiber.
Kan zo mee in ons spelletje.
2 -2
appeltje
Hahaha Klaiber. Wat een misselijke speler is dat. Zoals wel meer bij Utrecht trouwens.

Ødegaard is de beste speler van Vitesse. Tegen Utrecht en de eerste wedstrijd tegen Groningen werd hij gewoon effectief geneutraliseerd. Als dat gebeurt komt er normaal gesproken meer ruimte voor zijn ploeggenoten, maar die zijn of te slecht, of geblesseerd, of lichamelijk op om daar fatsoenlijk gebruik van te maken.

De tweede wedstrijd tegen Groningen was hij geweldig. Groningen kreeg geen grip op hem.

Bij Ajax zou Ødegaard worden omringd door veel betere en slimmere spelers die wel gebruik zullen maken van de eerder genoemde ruimtes. Ook zal de tegenstander zich minder op hem richten, zodat hij zelf ook meer ruimte krijgt.
3 -1
Sunny
Wat maakt Klaiber zo misselijk in jouw ogen? Speelde gisteren (en ook vaker) weer sterk. Is een "kerel", snel, kan opbouwen, fel, goede voorzet, etc. Zou bij ons denk ik basis spelen met Veltman en Kristensen als concurrent.

Odegaard kan best wel de beste speler zijn van Vitesse maar hoeveel wedstrijden heeft hij dit en vorige seizoenen nou echt super gepresteerd? We halen toch geen spelers van 20 - 25 miljoen om die te laten neutraliseren zodat er ruimte vrij komt voor anderen? Kom op hoor. Hij kan een grote worden maar is dat nog lang niet en ik zou als Ajax daar geen gokje op nemen
1 0
Ajax114
Odegaard is een slapzak en enorm gehyped. Svp geen deense slapzakken meer. Ziyech was bij Twente destijds veel verder dan Odegaard nu bij Vitesse.
2 -3
appeltje
1. Ødegaard is Noors.
2. Ødegaard is 3 jaar jonger dan Ziyech toen hij zijn transfer.
2 0
RedFeather
Is een Noor
Maar helemaal eens
Bij Ziyech, Tadic en Blind wist je wat je minimaal kreeg
In die categorie moet je vissen
4 -1
Rinus M.
Verweij is een clown en zijn stukken zijn lachwekkend.
9 0
Ajaxxxisdebeste
Beetje de loser onder de voetbaljournalisten...
1 0
DeMeervanweleer
Alsof die natte onderlip van een Verweij zo goed ingevoerd is. De RVC heeft vorig jaar begrepen dat je moet investeren om te kunnen oogsten. Waarom zou dat ineens anders zijn? De vleugels zijn met eigenlijk alleen Neres en Ziyech al te dun bezet. Neres zie ik nog wel blijven, Ziyech gaat helaas weg, daar is die jongen wel aan toe. Odegaard en Bergwijn/andere buitenspeler, zijn dan minimaal.
Een creatieve middenvelder mag ook nog wel, en een RCV in het geval dat Magellan toch niet voldoet. Zonder extra investeringen doe je weer een stap terug i.m.o
6 0
appeltje
Tadic en Bandé zijn ook vleugelspelers.
2 0
DeMeervanweleer
Tadic wordt door voortschrijdend inzicht van TH nu meer als spits gezien. Van Bandé is het nog maar de vraag of hij nog het gewenste niveau gaat krijgen.
0 0
appeltje
Tadic gaat geen eerste spits worden verwacht ik. In ieder geval niet in de Eredivisie. Dus met Tadic en Bandé zijn de flanken helemaal niet zo slecht bezet. Zeker beter dan dit jaar, en daar hebben we niet heel veel last van gehad aangezien halve finale CL hebben gehaald en de dubbel gepakt.
0 0
DeMeervanweleer
Wie wordt er dan wel eerste spits? Dolberg? Kansen genoeg gehad, maar niet gepakt, Huntelaar? geweldig seizoen maar de jaren gaan echt tellen . En Bandé? Er waren al twijfels over hem toen hij fit was, laat staan nu hij een seizoen langs de kant heeft gestaan.
2 0
appeltje
Dolberg. In het begin gaat hij zeker de kans krijgen. Wordt ook gezegd door Overmars en Ten Hag.
0 0
Koekepeer
Traore komt er aan denk ik
0 0
f*ck010
Tja Ajax moet eerst maar eens spelers gaan verkopen want er is natuurlijk helemaal geen geld voor aankopen.
3 0
Gecko
De ligt beslist toch. Niet die pizzabakker ?
3 -3
ambtenaar
Waarom zou je eerst Ziyech moeten verkopen ?
2 0
Bensco
omdat Odegaard anders niet aan spelen gaat toekomen en dus zijn transferwaarde niet kan waarmaken. Van mij hoeft die niet te komen als dat Ziyech moet kosten. Alle zeilen bij om Hakim hier te houden als je het mij vraagt.
5 -1
Flarkow
Ziyech op het levendig middenveld probleem opgelost
1 0
Bensco
Dus je gaat Ziyech van zijn voorkeurspositie weghalen omdat je Odegaard daar wil zien? die logica snap ik niet. Als Ziyech zou blijven, zoals wij beidde willen, zou ik onze MVP mooi rechtsbuiten laten staan.
0 -1
3*stars*3
“Probleem” is dat Ziyech nu ook op een leeftijd is gekomen, dat hij ook de stap wil maken.
En Odegaard past als voetballer perfect bij Ajax maar mensen onderschatten vaak hoe hard Ziyech werkt voor het team.
Zag je al in het seizoen onder Bosz.
Vorig jaar was het wat minder maar had heel Ajax last van.
Dit seizoen stond hij weer op en vooral laatste maanden was hij echt bizar.
6 0
Ajax114
Dat zie ik die slapjanus Odegaard niet doen. Fletse speler is het.
0 0
Schip
Als Ziyech blijft, is het volgend seizoen voor mij al geslaagd. Ik wordt vrolijk van die gast. Als Neres dan ook nog blijft, gaat er weer wat bijzonders gebeuren.

En toch zou ik Odegaard dan halen. Die is vanavond iets minder waard geworden. IJzer smeden als het heet is. We missen Frenkie volgend jaar. Dus je hebt extra creativiteit nodig.
1 0
Bensco
klopt, ik zeg ook niet dat het makkelijk wordt maar we zouden in ieder geval hard ons best moeten doen. Ik zou Odegaard er wel bij willen hebben maar meer als vervanger van Frenkie en niet als vervanger van Ziyech.
1 0
3*stars*3
En @Schip, ja Frenkie’s creativiteit en lef gaan we ook missen.
Weet niet of Ödegaard dat op die positie kan invullen maar we zullen het zien.
Marin is een hele andere type en Eiting te traag imo.
Misschien gaat Mazraoui naar het middenveld of komt er nog een verrassing aan.

Trouwens niets meer gehoord over die talent van Bayern -19.
0 0
fc Barcelona_ke
Dus bergwijn en odegaard voor neres en ziyech? Had verwacht dat we nog extra vleugel erbij. Toekomstig of langzaam brengen (hagi)
1 -2
Hollister
Hier snap ik nou niets van.. afgelopen jaar bleek dat onze basis te smal is.. en we mogen met elkaar van geluk spreken dat we A) weinig blessures hebben gehad en B) Ziyech uiteindelijk bleef... en dan nu komen met zo n opmerking.. straks slaat in de laatste 2 weken weer de boel op hol en raken we gewoon 3 a 4 spelers extra kwijt na Frenkie en dan is het misschien wel te laat om dit soort spelers te halen.. bovendien betaal je dan de hoofdprijs... was het juist nu zo dat omdat we in juni de selectie al grotendeels binnen hadden we goed konden werken richting de competitie start.... Kijk je hoeft niet En Bergwijn EN Odegaard nu al aan te trekken, maar er is al bijna 80 miljoen binnen.. dus waar moet dan nog eerst een speler verkocht gaan worden, zeker als je bedenkt dat De Ligt ook op zeker vertrekt... beetje oudewets gezever van de RvC
2 0
ajax4ever01
Snel halen die Ödegaard
2 -2
Rik428
De RvC denkt dat Neres én Ziyech allebei blijven? Die zijn niet goed
1 -6
3*stars*3
‘FC Barcelona wil een bepaald bedrag betalen, maar niet aan Raiola’.

Zouden meer clubs moeten doen, boycotten die man en hij vaagt vanzelf wel weg uit het voetbalwereldje.
4 0
Cello
Je hoort recent ook weer vaak de naam van Manchester U ivm De Ligt, maar heb ik niet een tijdje terug gelezen dat Manchester U vanwege problemen in het verleden met Raiola zich ten doel heeft gesteld niet meer zaken te doen als Raiola erbij betrokken is?. Ze verwezen oa terug op de transfers van Zlatan en Pogba. Hier zou Raiola de woede van Manchester op de hals gehaald hebben door onrealistische bijkomende eisen te hebben gesteld. Met name op vergoedingen die hij voor zichzelf eiste.
0 0
3*stars*3
Ja las het ook en Mino had aardig wat spelers naar united gebracht; Romero, Lukaku, Mkhytarian, rojo etc.
Maar op een gegeven moment is de maar vol want hij wilt geen vinger, nee hele ziel.
Te gek voor woorden dat hij zolang tekeer kon gaan.
1 0
witchmaster11
odegaard zal dan toch meer van zich moeten laten zien dan de laatste 2 wedstrijden tegen utreg vind hem nu echt niet goed spelen , mischien 2de helft
3 0
JSF
Hangt ook van het niveau van z’n collega’s af. Hij zal bij Ajax beter renderen
2 -1
MichelAngelo66
Maar dat Vitesse is ook wel belabberd he. Als Odegaard bij ons speelt komt ie wel in zijn sterkte. Dit is dwijlen met de kraan open. Lange peren vooruit.
5 0
NelsonAFCA
Haal Aleksandar Mitrović nou op bij Fulham.
7 -2
Bobbaasje
Echt een type Pantelic kan je altijd gebruiken.
2 0
appeltje
Ajax gaat hem echt niet halen. Er is al aangegeven dat Dolberg gewoon blijft, Huntelaar heeft verlengd en Traoré verdient een kans.
1 -3
KluivertJustin
Dolberg is uitgevoetbald bij Ajax die kan niet meer.
4 -3
appeltje
Overmars en Ten Hag hebben dit aangegeven. Dus dat gaat gebeuren.
2 -2
DUDE92
Hoewel hij uiteraard onze beste spits zou zijn, zou ik liever niet zulke smerige spelers in ons Ajax shirt willen zien. Sowieso ben ik ook nog steeds hopende dat Dolberg weer in vorm raakt, al zal dat waarschijnlijk niet meer gebeuren. Maar áls, dan is hij echt het type wat ik in de spits wil zien.
1 -3
AjaxIJmuiden123
Zo’n smerige speler heb je misschien wel nodig in je elftal. Al zie ik ze komst als onrealistisch met Dolberg Tadic, Huntelaar en Traore voor de spitspositie
2 0
AFCZlatan
Er is al 30-40 miljoen op hem geboden door een andere club...
3 -2
NelsonAFCA
Nope, 20 miljoen euro door Bayer Leverkussen.
4 -1
KluivertJustin
Dat is het zelfde bedrag als Blind en Tadic.
2 0
NelsonAFCA
Idd.
1 0
KluivertJustin
Zeker een aanwinst voor Ajax.
3 0