De Wit en Lang sluiten verhuur bij Ajax uit

FinnDekker, 28-05-2019 om 08:00, 5380 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dani de Wit en Noa Lang hopen niet dat er een grote leegloop zal zijn deze zomer bij Ajax. Natuurlijk, het vergroot de kansen voor speeltijd voor de twee, maar de concurrentie maakt je ook sterk. Zelf blijven ze in ieder geval honderd procent bij de Amsterdammers, zo blijkt.

'Niet belangrijk, want dit is een goed elftal, maar natuurlijk hoop je dat er ruimte komt zodat je jezelf kan invoegen in het team. Voor mij is het belangrijk dat ik mezelf straks in de voorbereiding laat zien en meerdere wedstrijden kan spelen', aldus De Wit in gesprek met de NOS.

Lang: 'Die concurrentie maakt je juist sterker en scherp. Als je zelf een grote jongen wil worden, moet je het afdwingen tussen de grote jongens. Ik hoop juist dat Neres en Ziyech blijven. Hoe mooi is het als je een basisplek krijgt met zulke spelers in de selectie? Dan heb je het echt heel goed gedaan.'

Beiden willen volgend seizoen doorbreken bij Ajax. 'Aan een verhuurperiode denk ik totaal niet. Ik wil voor mijn kans bij Ajax gaan. Dat was afgelopen seizoen zo, en nu weer. Ik heb geen zin om mezelf te verhuren', stelt De Wit. Lang denkt hetzelfde. 'Dat geldt ook voor mij. Ik blijf bij Ajax.'

Bestel nu een product uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPM
Dani de Wit mag imo nooit in de selectie van het eerste zitten. Ja, hij heeft vast specifieke kwaliteiten en is erg fanatiek, maar als we echt stappen willen zetten richting subtop Europa kun je niet zulke jongens op de bank hebben. Labyad en Kristensen horen wat mij betreft inmiddels ook in dat rijtje.

Spelers van het kaliber Varela, Veltman en Sinkgraven (mits fit zelfs potentieel basisspeler) moeten echt het minimale zijn wat je op de bank hebt zitten, anders kom je er niet. Dani de Wit...come on guys. Doorselecteren.

Zie wel potentie in Lang.
1 0
Ferd
De Wit heeft een fanatisme dat anderen niet hebben, gekoppeld aan werklust. Daarom moet hij wel bij de selectie. Een speler met die specifieke kwaliteiten mist. Hij zou nooit in de basis mogen starten, maar als invaller heeft hij wel waarde. Meer dan Labyad (en daar had ik veel meer van verwacht) en Kristensen.
0 0
PJSM
Voor beide zou verhuur beter zijn. Kunnen mij beide (nog) niet overtuigen.
1 -2
ram
Ik zou Lang er zeker bijhouden. Prima back-up voor '10' en eventueel de flank.

Als De Wit wik blijven voor de breedte vind ik het best. Maar dan sowieso Ekkelenkamp verhuren.
2 -2
WinstonBogarde
Als Lang dan maar niet voor de camera gehaald word om een interview te doen.. Man man man, wat is dat een ergernis..
0 0
Sampaoli
Twee jongens uit eigen kweek, toch extra leuk als dit soort gasten doorbreken.
1 -1
Ozymandias
De Wit kan zijn nut hebben als aanjager in wedstrijden die in de laatste 20 minuten moeten worden dood gespeeld. Zoals Ajax niet lang geleden Poulsen had maar dan in een rol als aanvallende middenvelder die druk kan zetten op de opbouw van de tegenstander. Dat past in mijn ogen beter bij Ajax dan een invaller die als stofzuiger achter de aanvallende middenvelders erin wordt gebracht. Ik denk niet dat hij ook maar in de buurt zal komen van een vaste basisplaats.

Lang lijkt vorig seizoen eindelijk wat constanter in zijn spel geworden. Dat hij goed kan voetballen was al een tijdje duidelijk maar of hij dat ook meerdere wedstrijden achter elkaar kon doen was lange tijd twijfelachtig. Het kwartje lijkt nu gevallen (wat bijvoorbeeld goed zichtbaar is in de energie die hij nu in zijn verdedigende taken stopt) en daarmee lijkt een basisplaats voornamelijk een kwestie van tijd geworden. In mijn ogen is hij in de speelstijl van Ten Hag geschikt voor alle drie de posities rondom de spits.
1 -3
Minsc
Een basisplaats voor Lang? Dan hebben we het dus over Jong Ajax?
Man man man, Lang en De Wit in Ajax 1, R.I.P. Ajax.
1 -4
Ozymandias
Hij is er nu nog niet klaar voor maar ik denk dat hij dat in de toekomst wel zal zijn. Hij heeft er namelijk zeker een groot genoeg voetballend vermogen voor en nu hij ook verdedigend en in de omschakeling zijn bijdrage is gaan doen lijkt het me dus "voornamelijk een kwestie van tijd" voordat hij in de basis zal komen. De Wit zat dit seizoen ook regelmatig bij de selectie van Ajax dus hoezo R.I.P. Ajax, of was Ajax dit seizoen al dood?
0 0
Westerpark1982
Noa Lang bij het elftal houden. Kan perfect als stand-in op 10 spelen als van de Beek rust krijgt. Kan hij in 2020 zijn rol overnemen. De Wit toch overtuigen dat een jaartje Fc Twente bijvoorbeeld heel goed voor hem kan zijn. Komt voetballend te kort...
1 0
Schip
Duidelijk. Lekker gevoel ook dat er weer een creatieve speler doorkomt uit de jeugd. Ajax moet wel een beetje Ajax kleur op het gezicht krijgen, als Frenkie en De Ligt vertrekken.
1 -1
jaripettersson
Als er meer ruimte komt voor de Wit om in de basis te spelen gaat er iets niet goed. Hoe groot de leegloop ook is.
4 0
Godenzoon24
Dat is de instelling!
1 0