Reiziger: 'De Wit en Ekkelenkamp in CL schitterend'

ArthurV, 27-05-2019 om 19:25, 5234 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Gedurende het afgelopen seizoen kwamen Dani de Wit en Jurgen Ekkelenkamp uit in zowel de Keuken Kampioen Divisie als de Champions League. Het deed hun trainer bij Jong Ajax, Michael Reiziger, erg goed om zijn pupillen in actie te zien op het hoogste Europese podium.

'We hebben dit seizoen best een grote groep gehad, dus wat dat betreft konden we het eerste heel makkelijk ondersteunen, zonder dat je zelf te weinig spelers had', blikt Reiziger terug in gesprek met Ajax TV. 'Dat Ajax het zo goed deed in de Champions League, dat brengt een goed gevoel en heel veel rust binnen de club. Bij een grote club draait het daar ook om. Hoe beter het eerste presteert, hoe makkelijker het is voor de rest. Dat is gewoon zo, dat is een feit.'

Waar De Wit onder andere in de uitduels met Bayern München en Real Madrid mocht invallen, kwam Ekkelenkamp gedurende de thuiswedstrijd tegen Juventus binnen de lijnen. 'Ten eerste is dat gewoon schitterend voor die jongens en voor de club. Dat zij als jeugdspelers daar bij Ajax 1 een bijdrage hebben, dat is gewoon schitterend om te zien. Dat brengt ook een bepaald gevoel bij iedereen die met die jongens heeft gewerkt naar boven. Een soort saamhorigheid, ja.'

Lang en Gravenberch

De Wit en Ekkelenkamp waren niet de enige spelers van de beloften die mochten aansluiten bij de hoofdmacht. Zo maakten Ryan Gravenberch en Noa Lang afgelopen seizoen hun debuut onder Erik ten Hag. 'Gravenberch had het in het begin moeilijk. Vooral in verdedigend opzicht, omdat daar toch wat meer wordt verwacht. De laatste maanden, zeker na de winterstop, heb ik hem echt hele goede wedstrijden zien spelen.' Ook over Lang is de voormalig verdediger zeer content. 'Na de winterstop heeft hij enorme stappen gemaakt,  en het mooiste is natuurlijk wat er uitkomt', doelt Reiziger op de belangrijke assist die Lang leverde tijdens zijn debuut tegen PEC Zwolle.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mocrodammerr
gauw afscheid van nemen want ze kunnen er he-le-maal niks van. Komen gewoon tekort.
5 -5
Stone020island
Komen tekort misschien maar je kan er niet helemaal niks van als je je zo lang staande houdt in een van de beste jeugdopleidingen van de wereld.
3 -1
WantAmsterdam
Inderdaad, terwijl ik persoonlijk liever Lang en Gravenberch had gezien, maar leuk dat de jeugd voor hard werken beloont wordt een kansen krijgt.
4 0
appeltje
Ligt aan de situatie. Ik zal de beuk van De Wit op Hummels niet snel vergeten, en de judoworp van Ekkelenkamp op Ronaldo al helemaal niet.
0 -1
Joseph
Zijn nou niet bepaald de eigenschappen waar je op hoopt bij grote Ajax talenten, dit zijn meer de kwaliteiten die bij Feyenoord hoog op het lijstje staan.

Ik denk dat het leuk is om de Wit er bij te hebben als je op het middenveld wat power kan gebruiken, zeg maar in 5% van de wedstrijden en dan maximaal een 20 minuten. Je moet je afvragen of hij daarvoor wilt blijven.

Ekkelenkamp is pas net 19 jaar, die kan hopelijk nog wat stappen zetten, dan zou hij een 12e man kunnen zijn, basis zie ik hem niet halen.
2 0
appeltje
Ik ben het met je eens hoor. Eigenlijk wil ik De Wit aan een Eredivisieclub verhuurd zien. Daarna kun je nog altijd afscheid van hem nemen.

Ekkelenkamp is inderdaad pas 19. Heeft zeker potentie. De potten die hij inviel speelde-ie prima.
1 0