35 duizend fans op wachtlijst voor seizoenkaart

BVeenstra, 25-05-2019 om 10:05, 16265 views, Ajax Life |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De wachtlijst voor een seizoenkaart bij Ajax bestaat uit liefst 35.000 Ajacieden. Dit meldt Ajax Life zaterdagochtend. De supportersvereniging laat daarnaast weten dat het er niet op lijkt dat deze wachtlijst snel zal inkorten.

Van opzeggingen is amper sprake, zo meldt men. 'De verwachting bij Ajax is dat zo’n 98 procent van de seizoenkaarthouders besluit om te verlengen. Dit betekent dat er hooguit een paar honderd stoelen vrijkomen, simpelweg omdat supporters volgend seizoen ook weer willen smullen van prachtig voetbal. Ook daarvoor lijken de seinen op groen te staan', schrijft Ajax Life.

Ook op het gebied van business seats moet Ajax geïnteresseerden een 'nee' verkopen. Op de hoofdtribune van Ajax zijn ook amper afzeggingen. De wachtlijst voor deze plekken bedraagt driehonderd en volgens Ajax Life groeit deze lijst iedere dag.

Nieuwe tenues

Ook de nieuwe tenues worden veel verkocht, zo geeft men verder aan. 'De shirtverkoop breekt alle records. Het vorige record betrof de introductie van het nieuwe thuisshirt waarin de Europa League-finale werd gespeeld, maar er is nu echt geen houden meer aan. Het nieuwe uitshirt duikt ook overal op.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
demeer1934
Uitbreiden naar 65.000 kost tientallen miljoenen. Dat is de ‘goedkope’ variant. Dat kan door Noord en Zuid 2 door te trekken. Voor een hele derde ring moet het hele dak worden opgetakeld, dat kost zo’n beetje evenveel als de Arena zelf. Als Noord en Zuid 1 het aan kunnen, zouden er 2 keer zoveel supporters kunnen staan als zitten. Dat zie je vaak in de Bundesliga. Dan zullen er bijvoorbeeld wel extra uitgangen moeten komen en stoeltjes moeten worden opgeofferd. Die kans hebben ze nu nog tot ze aan de werkzaamheden voor de omloop op Noord en Zuid gaan beginnen. Als het meezit levert dat dan toch ook duizenden extra en betaalbare plaatsen op.
0 0
Rik428
Gloryhunters be like: "verplicht 14 van de 17 wedstrijden bezoeken". Ja, we moeten iets verzinnen om de mensen die er vóór het succes al waren, het stadion uit te jagen zodat wij er lekker kunnen gaan zitten tof doen.

Dit zijn dezelfde mensen die vóór het succes niet zo nodig een seizoenkaart hoefden omdat ze geen zin hadden om per se élke wedstrijd te bezoeken, maar er nu achter komen dat het wel handig is om een seizoenkaart te hebben voor als er leuke Europacupwedstrijden zijn.

Of nu allemaal gekke suggesties doen over hoe het voorrangssysteem zou moeten werken. Toevallig genoeg altijd op een manier die voor hen goed werkt.

Tegen hen wil ik zeggen: wees maar niet bang, het succes gaat vanzelf weer een keer over. Dan kun je weer inhaken. En anders niet, en dat acht ik waarschijnlijker.
0 0
Cupmetgroteoren
Conclusie: Ajax loopt gigantisch veel geld mis voor niets. Verzin een doorverkoopsysteem zodat Ajax extra kan verdienen wanneer stoeltjes onbezet zijn. Met zoveel vraag voor businessseats zal de prijs ook wel omhoog gaan nadat contracten aflopen.
0 0
niquedegraaff
Als ajax structureel wil meedraaien in de (sub) top van Europa, hebben ze heel simpel gezegd gewoon een groter stadion nodig. Maar het zijn iedere keer dezelfde lui die alle grootse projecten pessimistisch de grond in lullen. "stadion komt nooit vol, zeiden ze in 1993, over de te bouwen arena". Dat zijn dezelfde mensen die zeggen "onzin, die noordzuidlijn gaat nooit gebruikt worden" en "een hogesnelheidslijn van Amsterdam naar Groningen en hamburg is onrendabel".. Zo gaat die lijst maar door en dat is ook exact de reden waarom grote projecten in ons land steeds moeizamer van de grond komen.

De afsluitdijk, de (flevo)polders.. Vroeger maakten we gehakt van die doemdenkers.
1 0
dimi1976
Jij hebt er heel weinig verstand van. dat blijkt wel weer
0 0
Tagliafigoat
Ik ben het met je eens dat mensen over het algemeen te pessimistisch zijn, maar als je kijkt naar afgelopen seizoen, een seizoen waarin geweldig voetbal werd gespeeld, zat het alsnog verre van vol tegen pakweg VVV. En dan stond er een geweldig elftal. Dat is toch wel een serieus punt om te bespreken voordat je het over een uitbreiding van het nieuwe stadion gaat hebben.

Opkomstplicht van 14/17 invoeren, en de rotte appels er dus uitfilteren. Als je stadion daarna steeds vol zit laat dat zien dat er wel 50.000 man gemotiveerd genoeg is om elke wedstrijd te komen. Dan kun je aan uitbreiding gaan denken.
0 0
Wieno
Snap het probleem niet helemaal. Ik heb geen seizoenskaart, maar heb het afgelopen jaar (incl. beker en CL) 12 wedstrijden kunnen bezoeken. Dat ik Juve, Real, Spurs, Feyenoord, Psv er niet tussen kwam is zeker balen, maar weet je van te voren. Het was voor mij en de kleine gewoon genieten op de momenten dat we er wel waren. Ook al was het tegen Ado, excelsior, de graafschap, Sturm Grass, Aek, etc. Begin van het seizoen gaan we gewoon weer paar wedstrijden vastleggen.
2 0
Bjorn
Johan Cruijff Arena kun je van binnenuit nog wel iets uitbreiden zonder te denken aan een derde ring. Een derde ring acht ik namelijk vrij onrealistisch omdat er vollop verbouwingen bezig zijn met een koepel rondom de tweede ring. Dan kun je het hele ontwerp de prullenbak in gooien. Gaat dus niet gebeuren.

Hoeken dicht bijvoorbeeld levert enkele duizenden plekken op als ik het me goed herinner. Dit is wel eens berekend door een ontwerper.

Echter, je moet nu totaal niet aan uitbreiding denken zonder de Ajax Kaartenmarkt. Het aantal SK houders dat niet komt opdagen is nog steeds dramatisch.
0 0
Tagliafigoat
Hoeken dicht is volgens mij niet mogelijk vanwege de luchtstroom die daaruit vandaan komt en essentieel is voor o.a een goed veld (al is dat behoorlijk relatief helaas)
1 0
FrankBeton
Hoeken dicht is een zeer goed idee. Levert wel paar duizend kaarten op
0 0
Joodhannus73
Derde ring en parkeergarage doorbreken. Tribunes tot aan het veld...
0 0
MPAjax
Stadion met capaciteit van 80.000 bouwen :)
0 0
MrPink
Nu willen ze allemaal.gloryhunters.
2 0
FrankBeton
Mag dat niet? Of heb je liever dat AJAX voor 15000 zogenaamde echte diehard superfans speelt.
0 -1
Rik428
Het is op zich niet raar dat er mensen op succes af komen, maar het is wel raar dat die mensen vaak ook meteen de grootste bek hebben dat het belachelijk is dat ze geen kaarten kunnen kopen voor de topwedstrijden 'Want de seizoenkaarthouders komen ook niet tegen VVV'. Nee, want dat volk dat nu ineens en masse naar Ajax - Juventus in de kwartfinale CL wil, zou nooit een keer een potje tegen VVV missen.

Echt als je ziet wat voor gajes er rond een verkoopmoment tekeer gaat op Twitter, die gasten kan ik missen als kiespijn.
0 -1
Willem410
Dit is niet zo raar natuurlijk.
Ajax is de enigste club in Nederland waar je zo nu en dan nog is echt kan genieten van een potje voetbal.
Het afbraakvoetbal wat psv al sinds jaar en dag speelt daar wil ik voor € 300,- nog geen seizoenkaart van hebben, je zal er elke 2 weken na toe moeten om telkens een schuimbekende van Bommel bij de 4e te zien staan.
De rest van de clubs heeft een niveau wat je amper voetbal kan noemen, dit zal zich van de zomer weer bewijzen waar Feyenoord, Az en Utrecht of Vitesse binnen 1 of 2 voorrondes weer uit Europa liggen tegen de nummer 3 van Moldavië of Slowakije.
0 0
Red Devil
De 3e ring kan gebouwd worden met zo'n wachtlijst.
1 0
Felixvdw
Daarom vind ik het zo vreemd dat seizoenskaarthouders overal prioriteit in krijgen. Ik vind het leuk om Europese (uit)wedstrijden te bezoeken, ben sva lid met Europese voorrang door eerdere jaren. Maar sinds dit jaar hebben ALLE seizoenskaarthouders voorrang. Ik wil graag een seizoenskaart, maar dit is gewoon onmogelijk. Erger nog zijn de clubcard houders die Europees + hebben, dus alles bezoeken buiten Nederland en alsnog geen voorrang krijgen..

Wanneer gaat Ajax dit eens van elkaar scheiden? Ssc en Europees?
0 -1
dimi1976
Wat zeik je nou 3 jaar geleden seizoenskaarten genoeg. nu.opeens niet beschikbaar omdat t goed gaat en dan een aparte regeling houdt toch op. zoals als meerdere zeggen ald t goed gaat heb je vrienden . . .
0 0
Koekepeer
Vorig jaar was dat helemaal niet onmogelijk
0 0
AFCA020!
Ik heb NL+ en EU+, met alle respect, ik voel me zeker niet meer dan een ander maar ik vind het logisch dat ik voorrang of privileges krijg ten opzichte van andere.

Dat is altijd zo. Als ik een klantenkaart van de Bijenkorf heb krijg ik ook kortingen of privileges ten opzichte van mensen die af en toe een trui kopen.

Ik denk dat het gerechtvaardigd is dat ik als “trouwere fan” voorrang heb op iemand met slechts een clubcard en wat Europese wedstrijden.

Al moet ik wel zeggen dat ik hoop dat een aantal lange zijde lui ingeruild worden voor sommige van die 35K (niet iedereen want zitten hoop successupporters tussen). Maar als ik GAE thuis zie voor de beker of een willekeurig competitie duel tegen een club uit het rechterrijtje, dan is het voor de sfeer te hopen dat een aantal bobo’s worden ingeruild voor sfeermakers.

Ik vind dat ze net als op de F-Side een quota moeten hanteren van minimum aantal wedstrijden die je aanwezig moet zijn (of tenminste je kaart want je mag ook je broer, zwager of vriend laten gaan) om je scc te verlengen. Dat zou het beter maken denk ik. Want elke pot is uitverkocht, maar niet elke pot is volledig gevuld.
En dat is trouwens ook exact de reden waarom je niet (zoals sommige hier opperen) je capaciteit moet verhogen naar 70K doormiddel van een derde ring. Dat zou funest zijn. Dan krijg je wen GelreDome effect.


Maar terugkomend op privileges en voorrang: ik vind het meer dan terecht dat ik met mijn scc met NL+ en EU+ meer rechten heb dan clubcards of gewone scc-houders
0 0
Restored
Misschien seizoenskaarthouders alleen Europees voorang geven als ze het jaar daarvoor een x aantal eredivisie wedstrijden hebben bezocht?
0 0
Koningtoto
Dit is wel een goeie denk ik. Gewoon 17 wedstrijden je stoel bezet houden(je hoeft dus niet perse zelf te gaan) en anders kun je achteraan sluiten.
0 0
Koningtoto
Oh, dus ik mag geen voorrang hebben, terwijl ik geen thuiswedstrijd mis? 2 jaar geleden waren er nog zat seizoenkaarten te krijgen. Had je er toen 1 moeten nemen.
2 0
Felixvdw
Op thuiswedstrijden vind ik het 100% terecht, uitwedstrijden daarentegen vind ik een ander verhaal. Als je die nooit bezoekt (ik weet niet of je dit doet, dus puur theoretisch) vind ik niet dat je daar voorrang op hoeft te krijgen.
0 0
Koningtoto
Alleen bekerfinale geweest, ik ga al 18 jaar niet meer naar uitwedstrijden. Pak dit wel weer op over een jaar of 10, als de kids uit huis zijn xD
1 0
Ferd
Ik vind dat niet vreemd. De gewone seizoenskaarthouders zijn de trouwe fans die altijd komen, niet alleen bij de topwedstrijden. Dus dat ze voorrang krijgen op de krenten in de pap is niet meer dan normaal.
2 0
Felixvdw
Voor een deel van de houders klopt dat ja, maar hoeveel gebruiken het puur voor de voorrang, waarbij ze nog wel even psv en Feyenoord meepakken?

Daarnaast zoals aangegeven is het gewoon onmogelijk om als supporter tussen te komen. Gelukkig is het stadion dan ook altijd vol, dus dat is wel gerechtvaardigd...
0 0
Koekepeer
Wat vind jij een goed ide dan? Er is altijd wel iemand die er nadeel van heeft of dat ten opzichte van diegene de regels oneerljk zijn. Mensen die nooit gaan zeuren dat ze geen kaartje kunnen kopen. Mensen met een SVA EU kaart zeuren dat seizoenkaarthouders voorrang hebben, Seizoenkaarthouders zeuren dat SCC EU houders voorrang hebben. F-Siders zeuren dat de rest van het stadion leeg is. Zuid 2 vind dat de F-Side soms leeg is (daar kunnen ook mensen van Zuid 2 staan). Tja, er valt altijd wel wat te zeuren. Daar houden wij met zijn allen gelukkig erg van, dus eigenlijk is iedereen in zijn element!
0 0
Cupmetgroteoren
Weet iemand wat de inkomsten van Ajax zijn uit merchandising?
0 0
Rik428
Volgens mij vangt Ajax niet zoveel voor een shirtje. Verreweg het grootste gedeelte gaat naar Adidas. Indirect zouden de inkomsten natuurlijk wel moeten groeien door dat de sponsorwaarde groter wordt, maar dat komt dan pas weer tot uiting als het huidige sponsorcontract afloopt.

Verschilt overigens per club wat voor constructies ze hebben. Feyenoord krijgt volgens mij bijvoorbeeld wel een groot deel van de opbrengst van de shirtverkoop, maar die krijgen dan weer een aanzienlijk lager sponsorbedrag.
0 0
noppenkoning
Volgens mij was het afgelopen jaren tussen 9 en 12 miljoen per jaar uit mijn hoofd
0 0
milanoajaxpiet
wat een mensen ,weet nog dat je in de meer languit op de bankjes kon liggen heerlijke tijd
0 0
jollie18
Pff 35.000 dat is niet niks. Groter stadion maken hihi
1 0
AFCSANCHEZ
En dat zijn er waarschijnlijk nog veel meer. Dit is interesse van 1 persoon. Maar de kans is er dat diegene ook meer dan 1 seizoenskaart wil om nog mensen mee te nemen. Dit is ook niet echt een wachtlijst maar puur interesse dat je een bericht krijgt als er weer seizoenskaarten beschikbaar zijn volgens mij.
0 0
jaapdijkemasted
2 hoeken dicht maken
1 0
Koningtoto
500 plekken erbij :p 3e ring erop en uitbreiden naar 70k stoeltjes. Kan in een zomer gerealiseerd worden.
1 0
FrankBeton
In 1 zomer? Hahahahahaha
0 0
NielsKster
eens
0 0
AFCSANCHEZ
Een derde ring maken. Kan makkelijk. Een ticketsysteem om kaarten weg te geven als je zelf niet kan gaan. En zorgen voor een verplicht aantal wedstrijden die bezocht moeten worden anders ben je je seizoenskaart kwijt.
1 -1
jollie18
Denk dat het zicht dan niet ten goede komt
0 0
Bramzel
Dat systeem lijkt mij een top idee!
0 -1
Radie125
er is nu een verplichting op zuid van ik dacht 11 wedstrijden dit moet gewoon naar de 14. Wat ook eerlijker zou zijn voor de rest van het stadion waar nog geen verplichting is ze geen dat als je het seizoen er voor minder dan 11 wedstrijden bent geweest dat je geen voorrang hebt op Europacup wedstrijden
2 -1
Stibba020
Gloryhunters
1 0
Bramzel
Die gloryhunters zitten al in het stadion. Tegen de grote clubs zijn ze er en tegen de kleintjes ineens niet meer en zodra het wat minder gaat en de laatste wedstrijden van het seizoen aanbreken zit er ook geen hond meer op de tribune terwijl de wedstrijd uitverkocht is.

Daarnaast heb je nog die mensen die rond de 80e min weggaan. Ik heb op dit moment geen seizoenskaart (om verschillende redenen). Afgelopen seizoen wel een aantal keren geweest (en als je dan even gaat staan wordt je meteen omver geduwd om weer te gaan zitten (het is een voetbalstadion mensen)). Ik zou op dit moment graag een seizoenskaart willen (en nee ik vind mezelf geen gloryhunter, omdat ik altijd achter Ajax ben blijven staan (in de regio Eindhoven) en of je dat nu thuis doet of in het stadion (er kunnen nog steeds maar iets minder dan 55.000 man in het stadion hé en er zijn echt wel meer Ajax fans).

Op dit moment ben ik medisch aan het kwakkelen waardoor ik meer van het leven wil gaan genieten en dus graag een seizoenskaart zou willen hebben (dat is een van de dingen waar ik van kan genieten zoals vele andere met mij).
2 0
EersteAanname
Dus iemand met een seizoenkaart die af en toe niet gaat is een gloryhunter, maar iemand die nu het goed gaat een seizoenkaart wil en slechts een paar wedstrijden per jaar bezoekt niet? Ik vind het een behoorlijk hypocriet verhaal. Ik ga zelf overigens altijd, daar niet van. Ben ook voorstander van een systeem waarbij je kaart vervalt als je niet minimaal 14 wedstrijden bezoekt.
0 -1
OpNaarNummer4
Jezus man, over 1 kam scheren much. Natuurlijk zullen er mensen zijn die vragen of je wil gaan zitten of die in 80ste minuut naar huis gaan, maar die zitten er ook in de groep van 35.000 die nu in de wachtrij staan.
1 0
Bramzel
Tuurlijk maar dat doet stibba020 ook wie zegt dat er nu geen gloryhunters tussen de verlengers zitten die anders hun seizoenskaart hadden opgezegd. En daarnaast vragen ze het niet, dat zou ik normaal vinden, maar je krijgt gewoon een duw (als je maar iets wat verkeerd staat lig je zo in een van de voorste rijen).
0 0
Stibba020
Een jaar geleden kon je nog makkelijk een seizoenskaart krijgen. Nu staat is er een wachtrij van 35.000 man. Dat zegt toch genoeg lijkt mij? Tuurlijk heb je ook in het stadion gloryhunter, gozer bij mij op het vak was vorig jaar hoogstens 4 keer geweest. Zei tegen hem dat hij beter weg kon blijven.

Maar nu Ajax weer succes boekt, is iedereen weer voor Ajax. Daar krijg ik een beetje de kribbels van..
0 0
OpNaarNummer4
Ow nee, maar dat beweer ik ook helemaal niet. Het is helemaal niet zo zwart wit. Je moet gewoon die minimale aanwezigheid plicht die er op de F-side is, in het hele stadion hebben. Daarnaast mag ie van mij naar 14 wedstrijden per seizoen. Als je niet kan, dan leen je ‘m toch uit aan vrienden/collega’s/kennissen?
1 0
Bramzel
Daar ben ik het volledig mee eens. Zo’n systeem had er eigenlijk al moeten zijn voor het gehele stadion inderdaad.
1 0
KleinMiljoen
je moeder haha
0 -1
Gecko
Nog steeds ziek van Wedstrijd Tottenham
Wat had het mooi kunnen zijn. Jammer
Trots op Ajax
1 -1
f*ck010
Gewoon een eigen stadion bouwen met iets van 80.000 capaciteit en een fanatieke doorlopende zuid staantribune zoals bij Dortmund en Tottenham. Zo vergaren we veel meer geld en blijven we in alles de grootste!
0 0
Stibba020
En als het even niet goed gaat dan komt er 40.000 man opdagen..
1 0
Wout1988
Gaat niet gebeuren
0 0
JSF
Waarom niet?
0 0
Wout1988
Omdat 80.000 denk ik te groot is
2 0
insectenverdelg
en dan komt de helft niet opdagen als we tegen VVV, fortuna of emmen spelen. Wert je hoe gezellig zon stadion dan is?

Daarnaast is de ArenA net heel goed opgeknapt. Daar spelen we nog minimaal 10 a 15 jaar in.
3 0
f*ck010
Dat is nu ook het geval hoor. Ze moeten gewoon een goed ticketsysteem maken waarbij mensen die niet kunnen het voor een mooi prijsje door kunnen verkopen, daarbij ook gewoon verplichten dat iedereen 10 vd 17 wedstrijden aanwezig is en anders kaart kwijt. Tijdens de champions league wedstrijden kunnen we de Arena gewoon 4x uitverkopen. Weet je hoeveel geld Ajax hierdoor misloopt?
1 -1
L1tman3n
Precies dit
0 -1
Labrador
Ja hoor. Gloryhunter alert
2 0
Jordaan
Gewoon het elektronisch systeem nakijken wie er alleen maar voor Ajax tegen 010 komt en de lampjes.
Die niet verlengen dat zijn vaak rijke yuppen.
Als je dit een jaar of drie doet heb je elke thuiswedstrijd een volle bak.
Zelfs tegen bv Excelsior
1 -1
pieke
Een seizoenkaart voor rijke yuppen kost volgens mij zo'n € 800,00. Sta je daar al op de lijst. Want daar is de wachtrij niet zo lang. Succes!
0 0
Bjorn
Dat zal wel meevallen. Ze zullen zich aangemeld hebben om kenbaar te maken dat ze interesse hebben. Hoe dan ook: prima dat iedereen gaat verlengen, maar komen ze ook eens alle 17 potjes opdagen? En als je niet kan geef je je kaart aan familie/vrienden/collega...

Ajax Kaartenmarkt heeft enorme prioriteit voor een gevulde Arena.
1 -1
insectenverdelg
Daar ben ik het mee eens. die kaartenmarkt heeftv hele hoge prio.
0 0
Weswess
Amen, iedere keer dat ik/wij niet konden hebben wij onze kaarten weggegeven. De JC Arena hoort gewoon iedere wedstrijd minimaal 90% gevuld te zijn.
0 -1
Ammehoela
vraag mij af waar al die supporters waren toen het niet zo goed ging met Ajax.
2 -1
Stroeve
Welke wachtlijst? Of bedoelen ze dat 35.000 mensen hun interesse kenbaar hebben gemaakt in een seizoenskaart?
0 0
TOOL
Extra ring bouwen! 35000 x 300 is een dikke 10 mil excl inkomsten in het stadion zelf
1 0
Ferd
En jij denkt dat die extra ring voor 10 miljoen gebouwd kan worden?
0 0
Ammehoela
Echt niet. Zijn nu al genoeg seizoenkaarthouders die niet komen opdagen als Ajax tegen een kleinere club moet spelen in de eredivisie. Uitbreiding moet je niet willen
1 0
Joseph
Kan prima, ik denk dat er genoeg interesse is voor die kleinere clubs, je moet alleen een beter ticket systeem maken. Bijvoorbeeld doorverkoop alleen anoniem mogelijk maken, zodat geen extra geld gevraagd kan worden. Met gele en rode kaarten als je stoeltje leeg is gebleven, met een rode kaart moet je opnieuw een seizoenskaart aanvragen.
0 -1
Stroeve
Het aantal mensen dat wegblijft, is toch in beide gevallen (procentueel) gelijk. Wat maakt dat uit? Of nou 40.000 van de 50.000 plekken gevuld zijn, of 48.000 van de 60.000.
0 0
Stroeve
Misschien niet 35.000, maar een iets kleinere uitbreiding kan het onderzoeken waard zijn.
1 0
Antafca
nee aub niet, zijn alleen maar glory hunters een seizoen dat het minder gaat en ze zijn weer weg
0 -2
de-Ajacied
Klopt. Liever wat minder van die consumenten en wat meer echte supporters
0 0
Joseph
En hoe is dat anders dan met wat er nu zit?
0 0
Good Luck
Je kent ze alle 35.000?
1 0
Ajaxxxisdebeste
F#CKING LOVE MY CLUB
1 0