Ajax beloont fans en houdt niets over aan bekerwinst

BartVeenstra, 24-05-2019 om 11:50, 51847 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft financieel weinig tot niets overgehouden aan de bekerwinst. Vertrekkend financieel directeur Jeroen Slop laat in gesprek met Ajax Life weten dat de Amsterdamse club de fans heeft gesponsord en er daarom eigenlijk niets aan heeft verdiend op financieel gebied.

'De winstpremie was 250.000 euro, maar dat geld waren we al kwijt omdat we als club besloten de kaartprijs voor de finale te verlagen voor onze fans', geeft Slop aan in het interview. 'Vanwege de deels verplichte treincombi en alles wat daarbij kwam kijken, betaalden Ajaxfans zo’n 14 euro meer dan de Willem II-fans die met de bus mochten komen. Dat verschil hebben wij betaald.'

Na twintig jaar werkzaam geweest te zijn vertrekt Slop bij Ajax. Per juli gaat hij aan de slag als commissaris bij de KNVB. Het werken in de weekeindes gaat hij niet missen, zo zegt hij. 'Ik kan nu naar Ajax gaan om gewoon voetbal te kijken, en verder mijn sociale leven invulling geven. Ik werd nergens meer voor gevraagd, want ik kon toch nooit', aldus Slop, die - naast collega's - ook wel een bepaalde hectiek gaat missen. 'Bij een club als Ajax kan er altijd iets gebeuren. Ik zit hier nu met jou, maar als zich ineens een transfer aandient, stuur ik jou weg, dan moet alles wijken. Die hectiek vind ik mooi.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
14 Euro, mooie symboliek.
0 0
MrPink
Die 14 euro inlijsten haha
0 0
ram
Ach ja... de beker moet je niet spelen voor het financiële gewin (al mogen die premies wel omhoog om de beker meer status te geven).
0 0
f*ck010
Dus zonder het toeleggen van Ajax waren de kaartjes dus gewoon 64euro per stuk geweest. Waar gaat dat geld in vredesnaam heen? Dit was al met al ook echt een belachelijk duur jaar qua kaartjes, hopelijk wordt er eens iets aan de ticketprijzen gedaan door de Uefa.
0 0
waayop
vond de prijzen juist bijzonder schappelijk!
0 0
Raoul14
Thanks Johan!
2 0
AFCA2211
Toch mooi 14 euro in mn zak zitten, mooi bedrag.
4 -2
NotForSale
Mooi gebaar van onze club
4 -1
insectenverdelg
Bedrijf Ajax doet zn naam eer aan. ;)
4 0
Good Luck
Kille club dat Ajax ;)
5 0
ajax4ever01
Top! mooi gebaar!
6 0
Redrum
Thanx guys!
6 0