Tadic: 'Die nacht heb ik één uur niet gehuild'

BartVeenstra, 24-05-2019 om 11:05, 11555 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadic heeft het erg moeilijk gehad met de Champions League-uitschakeling van Ajax. De Serviër vindt dat Ajax het verdiend had om in de finale te staan. Dat gebeurde helaas niet en dus was het verdriet bij de aanvaller groot. 'Weet je, als ik teleurgesteld ben, vind ik het fijn om te huilen', zegt hij in een interview met Ajax Life.

Tadic geeft zich dan graag over aan zijn emotie. 'Dan haal je het helemaal uit je lichaam', zegt de Serviër, die na de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur amper geslapen heeft. 'Toen ik thuiskwam, zette ik wat droevige Servische muziek op en ging op de bank zitten. Daarna ging ik naar bed. Ik denk dat ik die nacht serieus een uur niet heb gehuild. Toen ik mijn kinderen de volgende ochtend zag, hielp dat ook.'

In de Champions League liep Tadic de meeste kilometers. Bovendien deed hij in 56 van de 58 wedstrijden mee dit seizoen bij Ajax. 'Wat hielp was de winterstop. Ik was dat niet meer gewend, omdat je in Engeland dan gewoon doorspeelt, maar die had ik echt even nodig. Daarnaast let ik goed op mijn voeding en ligt het ook aan de manier van spelen. Als je, zoals bij Southampton, elke week moet verdedigen en bikkelen is het lichamelijk vermoeiender. Ons spel gaf me dit seizoen juist energie.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Zo jammer dat de Ligt teveel risico nam tegen Tottenham. Hadden ze hem maar gezegd niet naar voren te lopen samen met Blind. Achterin de boel dichtgooien, dan hadden we in de finale gestaan. Als je de beelden terugziet was dat best naief.
0 0
ildottore
Wat een koning is die gast toch zeg. Word elke week meer verliefd op hem! #nohomo
0 0
johan_afca
Ik heb ook gehuild, kan mij niets schelen. Ik schaam me geenszins voor verdriet, in welke vorm dan ook.

Dusan is een dijk van een man, en hij leeft voor de sport. Bovendien is hij ook gewoon liefhebber van Ajax. Geen wonder dat je je tranen laat lopen.
0 0
3*stars*3
Mooie persoonlijkheid en geweldige voetballer.
Heb zelf niet gehuild maar was wel in een shock.
Maar misschien komt het omdat ik als Ajacied en oranje fan, al wat trauma’s had meegemaakt (Milan 03, Oranje 98, EK 2000, WK 2010, Ajax in Doetinchem, Ajax in de EL finale, Ajax kampioenswedstrijd in Eindhoven).
Ik kon het toch een plekje geven en probeerde te focus op Utrecht.

Op werk merkte ik wel dat de kakkies lol hadden.
Dubbel lekker dat op Moederdag, afscheid van hun helden een drama werd en Ajax officieus kampioen.

Seizoen 18/19 blijft voor mij een seizoen dat ik nooit ga vergeten.
Beste Ajax deze eeuw!
1 0
ST
Een held! Beste aankoop in jaren...
0 0
AFCAsphere
Wel mooi om te lezen dat Tadic toegeeft dat hij vrijwel de hele nacht heeft lopen huilen, zie je toch niet zo vaak bij mannen, terwijl huilen gewoon een normale emotie is. Vind het ook wel interessant dat hij zegt 'graag' te huilen omdat hij daarmee het verdriet uit zijn systeem haalt. Zo heb ik er nog niet eerder naar gekeken.
3 0
johan_afca
Zoals mij oma altijd zei: jongen, tranen zijn de ventilatie van je ziel.

Hoeft niet voor iedereen zo te zijn hoor, maar ik knap persoonlijk wel op van een potje janken als ik een brok in m'n strot heb.
0 0
ram
Bijzonder dat je er nooit zo naar gekeken hebt; geldt voor heel veel (macho) mannen inderdaad. Maar inderdaad: een traantje moet soms gewoon kunnen ongeacht geslacht.
0 0
JariJari
Je ziet toch dat Tadic intens gemotiveerd is en dat is erg mooi.

(Ik zeg niet dat mensen die niet huilen niet intens gemotiveerd zijn, zo zou ik zelf namelijk zijn)
0 0
JordyAjacied
Deze interviews zijn nu nog te vroeg, bij elk stukje dat ik lees schiet gelijk één beeld voor me ogen, de bal die rechtsonder het doel inrolt.
3 0
Gonzalez75
Ik kan me dat goed voorstellen bij een voetballer, zo dichtbij en dan glipt het uit de handen.
Zelf heb ik er geen traan om gelaten. Het is, was en blijft jammer maar dit hebben ze zelf veroorzaakt.
2 -6
insectenverdelg
had veel gedronken, maarcdat sloeg lettwrlijk na dat doelpunt direct om in een kater. Meestal komt die s ochtends maar nu duss al voor t laatste fluit sugmaal.
1 0
leppe
Hoe staat het op dit moment met de inname?
0 0
afcajacied00
Hahaha
0 0
SamW
Verdorie jongens, ik heb wel even tijd nodig gehad om dit te verwerken. Scherpe kantjes zijn eraf, maar het doet nog steeds pijn. De gedachte: 2-0 voor in de rust en dan in die allerlaatste seconden waar alles fout ging wat maar fout kon gaan. Brrrrr. Voel het nu weer, als ik het zo typ.
2 0
Klaasforever
Kom mannen, blijven genieten van de dubbel, kin omhoog en vooruitkijken.
Halve finale CL was natuurlijk al een geweldige prestatie; of dat komend seizoen weer lukt is natuurlijk afwachten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er volgend jaar weer een kampioensteam staat.
2 -2
4xEC1
De avond van de uitschakeling was ik helemaal kapot, vooral omdat je zo dramatisch eruit ligt. Maar de volgende dag al volgde bij mij de berusting. Vooral omdat geen hond had verwacht dat Ajax zo ver zou komen, dat was al uniek. De weggegeven titel van 2016 is bij mij veel harder aangekomen, daar was ik veel langer ziek van en daarom kwam toch ff de onvermijdelijke gedachte dat het wéér de Graafschap was op wéér de laatste speeldag, als dit wéér mis zou gaan weet ik niet in welke staat ik nu nog steeds zou zijn. Gelukkig zijn we weer de beste van Nederland!
4 0
Jaridebeste
De eerste dagen na de uitschakeling was ik er ziek van, daarna focus op kampioenschap en de opluchting en blijdschap dat we kampioen werden. Alleen nu komt de CL finale weer dichterbij en hakt het er nog wel even weer in. Wij hadden daar in moeten staan. Op dit moment besef ik me pas echt goed dat dit geweldige seizoen voorbij is. Deze unieke en hechte groep valt helaas (hopelijk voor een niet te groot deel) uit elkaar en dat doet me toch ook wel een beetje pijn.
2 0
WZAWZDB14
Ik ben er pas sinds deze week echt ziek van, na de halve finale ging bij mij de aandacht naar het kampioenschap. Nu dat gespeeld is besef ik pas echt dat seizoen voorbij is en welke kans we gemist hebben.
4 0
AjaxBaggio
Dit was 10x erger dan het verliezen van de EL finale. Of de 3-2 van Tomasson. Ik verlies nog liever met 10-0 van Feyenoord dan wat we tegen Tottenham hebben meegemaakt.

Als we zoek waren gespeeld. En kansloos met 0-3 hadden verloren. Had ik er nog vrede mee gehad. Maar dit was gewoon keihard en zo onnodig.

Voor de neutrale toeschouwer een top avond. Maar voor ons een nachtmerrie. Zal dit ook niet zo snel vergeten.

En 1 juni ga ik helaas niet kijken. Heb niets tegen de Spurs hoor. En van mij mogen ze hem ook winnen. Maar hoef dat zelf niet te zien.
3 -2
Radie125
1 juni zal ik het moeilijk hebben
2 0
Hans Kraay Jr.
Ik huil nog steeds van binnen.
2 0
Schip
Dit blijft voor mij een open wond. Ik kan ook niet mee in de euforie over het CL seizoen, omdat dit een enorme smet daarop blijft. Je kunt niet twee keer beter zijn en winnen van Real en Juve, om uitgeschakeld te worden door een veel mindere ploeg als Spurs. Kan echt niet. En al helemaal niet wanneer je na drie helften met 3-0 voorstaat en het hele stadion achter je hebt.

Ze gingen zo slecht om met de fysieke druk van Spurs en stonden niet goed. Veruit de meest traumatische uitschakeling ooit. Ik heb een week lang geen sportprogramma's gekeken en er niet over gehad.

En gek genoeg had ik ons niet heel veel kans gegeven in de finale, maar dat een ploeg als Spurs daar staat. Strontziek wordt ik er van.
3 -1
CL=5
Ik vond het ook verschrikkelijk, maar objectief gezien waren de spurs gewoon niet slechter...
1 -1
Leviathan
Wedstrijd is al een tijdje afgelopen hoor. Enige optie is dat iedereen zijn stinkende best moet doen om volgend seizoen het goed te maken.
0 -2
Jariiii
Held. Wat is zijn komst ongekend belangrijk geweest.

Maar helaas maakt dat de pijn van die 96ste minuut niet minder groot.
1 0
DavidAFCA
Ik ben er 2 dagen echt ziek van geweest.. Nu doet het nog steeds pijn.. Maar ik kan het een plekje geven.. Klinkt raar maar kampioenschap verzachtte de pijn een beetje..
1 0