Piqué niet bang voor eventuele komst De Ligt

BVeenstra, 24-05-2019 om 10:35, 6682 views, El Pais |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué is niet bang voor de eventuele komst van Matthijs de Ligt. Laatstgenoemde wordt al maanden gelinkt aan een mogelijke transfer naar Barça en als het ervan komt, vindt Piqué dat eigenlijk alleen maar goed nieuws, zo vertelt hij tegenover El Pais.

Bang voor extra concurrentie is de Catalaanse verdediger niet. 'Nee, natuurlijk niet. Als ik in de laatste jaren bang had moeten worden van al die goede spelers die hierheen zijn gekomen, dan had ik al jaren niet meer geslapen. Het is logisch bij een topclub. Ik houd ook van die concurrentie. Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar als De Ligt komt is dat vanwege zijn kwaliteiten en zijn toekomstperspectief.'

De ervaren verdediger weet wel dat hij zijn plek op een dag zal verliezen. 'In het voetbal komt er altijd iemand die jouw plaats in zal nemen. Iemand die fysiek, technisch of tactisch beter zal zijn', aldus Piqué, die in het interview ook aangeeft blij te zijn met de komst van Frenkie de Jong. 'De Jong heeft ook een mooie toekomst voor zich, hij ziet het allemaal heel goed.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Als ik hem was, zou ik wel bang zijn. Ik vind Umtiti beter én die staat op links. Als Mathijs komt kan het voetbaltechnisch niet anders dat Pique plaats moet maken.

Máár: er kan best eens een gekke coach zitten die, mede door de macht van Pique, niet voor Mathijs kiest. Wat dat betreft betwijfel ik wel enigszins dat Mathijs niet direct bij Barca tekent.
Als je bijvoorbeeld tekent bij Liverpool sta je gegarandeerd altijd in de basis want Matip is extreem veel minder.
0 0
gi0vanni
Bij Liverpool zijn ze tevreden met de vier centrum verdedigers dus die gaan hem waarschijnlijk niet halen. Barca is favoriet maar misschien wil hij ook wel voor City, Juve of Bayern spelen want die betalen meer centjes.
0 0
ram
Ik ga Liverpool slechts als voorbeeld aangezien ik aangaf dat hij bij Barca niet gegarandeerd altijd speelt.

Als ik Liverpool was zou ik De Ligt trouwens absoluut halen. Maar dat geldt voor iedere club die hem kan betalen. Er is geen betere en je kunt 15 jaar vooruit met hem. 100 miljoen is zelfs een koopje.
0 0
WZAWZDB14
Denk eerder dat matthijs naast hem komt te staan
0 0
JanTa
Waarom zou Pique bang moeten zijn met de komst van Frenkie, ik denk eerder dat hij dankzij zijn ervaring hem verder op weg zal helpen.
0 -4
ram
Hij heet inderdaad Frenkie de Ligt. En die middenvelder is Mathijs de Jong.
0 0
Gregoboy
Lezen is een kunst
1 0
JesseMKB33
Het ging hier om de Ligt, niet om Frenkie.
0 0
Tomajax1990
Ik denk dat Frenkie bij de eerste training wegdraait waarbij piqué alles afscheurt en zodoende Mathijs een basisplaats heeft ;)
0 -1
JPM
De Ligt is nu al toch echt een klasse beter dan Pique. In vrijwel alle opzichten, behalve dat Pique nog wat technischer/verfijnder aan de bal is.
0 -2
Stone020island
Nee gek pique houdt die verdediging in zn eentje overeidn en speelt al 10 jaar met 60 meter in zijn rug. Daarnaast js hij gezien zijn catalaanse status echt een soort half God daar. Die speel je er njet zomaar uit. Zie ze dan eerder die lenglet laten banken.
3 0
wladimir
Daarom heeft Barcelona de Ligt nog niet binnengehaald. De Ligt is duur en betekent de bank voor Pique. Dat is geen win win. Daarom moet Ajax korting geven voor een jaartje langer de Ligt houden.
0 0
JPM
Ik heb het nergens over status of hoe hij gezien wordt. Ik zeg dat De Ligt nu al in bijna elk opzicht een klasse beter is dan Pique.
0 -2
Ajaxio
Lol.. lekker opportunistisch. Weinig barcelona gekeken zeker? Pique staat alleen te verdedigen daar... die andere centrale kan er meestal niks van, of het nou Lenglet of Umtiti of wie dan ook is. Hij heeft wat mindere seizoenen gehad maar was dit seizoen echt heel goed. Ik denk overigens dat de Ligt en Pique prima naast elkaar kunnen spelen en dat je dan een heel goed centrum hebt waar de Ligt gewoon nog heel veel kan leren van Pique.
0 0
JPM
Ik zou ff opzoeken wat het woord opportunistisch betekent, want het slaat in deze context als een tang op een varken.

Pique is verdedigend nooit een absolute geweldenaar geweest. Kon excelleren bij Barca vanwege het spel dat ze speelden, omdat hij in balbezit ijzersterk is. Verdedigend over de grond echter altijd kwetsbaar geweest. Het verdedigende niveau wat Matthijs laat zien, heeft Pique gedurende zijn hele carriere nog nooit aangetikt.

Het feit dat hij jarenlang in de basis heeft gestaan en deel uit heeft gemaakt van de glorietijden is terecht, omdat hij perfect bij het spel van Barca paste, maar niet zo zeer omdat hij verdedigend superieur was. Hij speelde jarenlang in een team waar balbezit centraal stond. Eén op één tegen een aanvaller met een beetje techniek en snelheid wordt hij vrijwel altijd geklopt. Er is ook een reden waarom hij flopte bij ManU.

Maar goed, lekker met iedereen mee blijven lullen want Pique is de verdediger van Barca en dan kun je automatisch super goed verdedigen ofzo...
0 0
Stone020island
Hahahaha wat lul jij nou kijk is ff hoevaak pique goed doordekt of er net op het juiste moment tussen zit. Oke de ligt wordt waarschijnlijk wel beter maar ga aub je mond spoelen want deze vent heeft 3 champions leagued gewonnen en zij landstitels in een top 3 competitie zijn niet op een hand te tellen. Kan gewoon shper goed verdedigen en wordt regelmatig door de abdere verdedigers in de steek gelaten
0 0
Stone020island
Maar dat is totaal niet zo. Misschien in potentie ja maar op dit moment nog wel iets minder.
2 0
DavidAFCA
Zou ik maar wel zijn Gérard.
0 0