'Bosz' Bayer Leverkusen wil ook Ødegaard'

FinnDekker, 23-05-2019 om 21:05, 11799 views, MARCA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens het Spaanse medium MARCA slinken de kansen van Ajax als het gaat om de diensten van Martin Ødegaard. De middenvelder van Real Madrid staat in de belangstelling van veel clubs, waaronder in Spanje en Duitsland.

Men gokt nog op een transfer op huurbasis, aangezien de Madrilenen de Noor niet definitief kwijt willen. Maar de kans op een derde seizoen in de Eredivisie lijkt kleiner dan voorheen werd gedacht. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz zou onder meer geïnteresseerd zijn in de spelmaker.

Ook verschillende clubs in La Liga zouden zich hebben gemeld voor Ødegaard, die dit seizoen uitkomt voor Vitesse. Met de Arnhemmers speelt de middenvelder nog twee wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal. Mogelijk wordt snel daarna duidelijk wat de toekomst brengt.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Prijsopdrijving van zijn zaakwaarnemer...!
0 0
Puurvoetbal
Je hebt je info niet op orde vriend. Brandt is daar vertrokken.
0 0
Schip
Duurt te lang.
0 0
Ginoajax1
Dom als hij niet voor ajax kiest. Als je Ajax in je cv hebt staan heb je altijd een streepje voor lijkt mij.
Dat beseffen weinig voetballers.
0 0
ETM
Welnu, zowel Odegaard als Bergwijn denken natuurlijk al lang aan een volgende stap qua competitie. Dat is ook wel een beetje een nadeel zelfs als je ze kunt halen. Ik denk dat CL halen weer cruciaal gaat zijn volgend seizoen. Dan gaat er een bepaalde wind door de ploeg waaien waardoor ze ook in de eredivisie beter gaan voetballen. Het is 1 van de grootste spanningsvelden waar vooral Ajax altijd mee te maken heeft. Ajax is ambitieus en speelt altijd met spelers die op het randje staan van een grote vervolgsstap, meer nog dan PSV.
Haal je een groot talent uit een niet Europese competitie dan is het voordeel dat dat talent juist in Ajax al een hele grote stap ziet. Ik denk niet dat het toeval was dat Bergwijn na uitschakeling Europa minder ging voetballen..
Overigens zijn er altijd uitzonderingen. Zoals bijv de heer Hakim Ziyech.
1 -1
Ajax23071973
Wat een gelul. Als je 30 miljoen naar Real overmaakt heb je toch gewoon die Ooiegaart? Als je een speler echt wil halen, zeker in de financiele positie waarin het huidige Ajax verkeerd, dan komt die speler gewoon mits je bereid bent om niet voor een dubbeltje op de eerste rij te willen zitten. Typisch Nederlands om die kans te laten schieten. Ik zeg boter bij de vis nu Ajax!
1 -5
Hans Kraay Jr.
Zit jij toevallig in de schuldsanering?
0 0
Ajaxadept
Dat Ajax nu een topseizoen heeft gedraait, betekent niet dat je direct veel geld moet uitgeven aan spelers die het nog niet echt bewezen hebben. Ajax heeft geleerd van fouten uit het verleden, denk aan Sulemani, en betaald simpel geen idiote bedragen meer voor spelers. 30 miljoen is een absurd bedrag voor zo'n speler die zich nog moet bewijzen. Overmars is daar echt goed in en elke vorm van kritiek daarop is simpel belachelijk. Wees blij met zo'n manager die de club ook weer financieel gezond maakt.
0 0
ETM
Over gelul gesproken ;)
1 0
ajaxrulesz
dubbeltje op de eerste rang ja dan moet je bij overmars zijn ald je de geruchten moet geloven van de afgelopen maand. heeft gisteren nog een bod gedaan op een middenvelder van besiktas van 7 miljoen wat hard werd weggelachen door bazen van besiktas dus die hollandse mentaliteit zal overmars vermoedelijk nooit verliezen.
1 -2
Hans Kraay Jr.
Gelukkig maar.
1 0
gi0vanni
Real Madrid wil niet verkopen en voor hun is 30 miljoen ook wisselgeld. Gaat hem gewoon niet worden want Overmars betaald geen te hoge bedragen voor een talent.
2 0
ajaxrulesz
lekker laten gaan. Ajax heeft het aleens geprobeerd bij hem, toen koos hij voor real. is geen uitzonderlijke speler gebleken. goede speler maar daar heeft ajax er voldoende van.
3 -1
Patrick78
Off topic: Van der Gaag misschien naar Jong Ajax.
2 0
Ajax412
Ach bij Leverkusen Bundesliga of hier CL, ik zou het wel weten. Dan kun je in de competitie lekker uitblinken tegen clubs die je al goed kent en pieken in de CL. Veel meer aanzien, zeker na wat Ajax dit seizoen bereikt heeft en na wat Frenkie en Mathijs gaan bewijzen in het buitenland, die gaan bewijzen dat je hier prima je geld naartoe kan brengen voor de topspelers. Ödegaard kan er daar een van worden als hij slim is.
0 0
AFCAsphere
Leverkusen heeft in de korte tijd dat Bosz trainer is flinke stappen gemaakt. Het zou mij niet verbazen als ze met een aantal gerichte versterkingen (zonder Brandt en Havertz te verliezen) daar mee gaan doen om de bovenste 3 plekken.

EDIT: lol ik lees net dat Brandt naar Dortmund is vertrokken.
0 0
DonQ
Je weet dat Leverkusen ook CL speelt? Kan hier natuurlijk wel echt om de prijzen spelen in een goede speelstijl voor hem. Maar goed, ik denk dat dat ook geldt voor Leverkusen.
2 0
AnsB
Voor mij niets 'nieuws'. Er zitten meer clubs achter hem aan en ik geloof er al een tijdje helemaal niets van dat hij echt wil komen. De eredivisie kent hij onderhand wel, dat is toch geen enkele uitdaging meer. Ajax heeft hem als club wel iets te bieden qua speelstijl en uitstraling, maar ik denk niet dat hij alleen voor Europees voetbal wil komen (dat is in theorie ook te onzeker).

Jammer maar helaas, uitstekende speler, maar ik geloof niet in zijn komst. Next!
Ik vind Bergwijn een uitstekende kandidaat maar dat gaat 'm evenmin worden, vrees ik (PSV gaat dan de hoofdprijs vragen).
Vind zelf Doan nog steeds een goede kandidaat. Zijn mindere vorm van na de winterstop lijkt me heel verklaarbaar door de Azië Cup (geen vakantie gehad). Ik vind hem talentvol en het biedt voordelen voor de Japanse markt (geen reden om het te doen maar wel een bonus die in de toekomst tot meer kansen kan leiden; zo werkt het toch best vaak getuige de Mexico-connectie van jeweetwel en de recente Argentinië-hogesnelheidsverbinding van Ajax zelf).
3 -2
ETM
Offtopic; ik had nog op je gereageerd op het Marin zwaait uit- topic.
0 0
AFCAsphere
Ben het geheel met je eens, zoals ik al eerder heb gezegd, maar alleen Doan als vervanger van Ziyech of Neres niet genoeg. Ik ben wel van mening dat hij gehaald moet worden. Het is overduidelijk dat Doan heel veel potentie heeft en het is jammer dat het er niet geheel uitkomt omdat hij bij Groningen met een paar houthakkers samenspeelt. Ik zie hem regelmatig om de bal vragen en loopacties in de diepte maken, maar als je medespelers het niet zien dan houd het op. Bij Ajax komt hij in een betere omgeving en ik zie het wel gebeuren dat hij bij ons heel snel gaat groeien.

Zoals je zegt is het ook interessant met het oog op potentiële fans uit Azië, al is dat natuurlijk niet de hoofdreden, dat zou een mooie bijkomstigheid zijn. Daarnaast bied het ook de mogelijkheid om in de toekomst andere, wellicht grotere talenten uit Japan aan te trekken. Ajax moet sowieso meer gaan scouten daar, want Japanners staan bekend om hun goede techniek, hun balbehandeling en hun lichtvoetigheid. Dat is ideaal voor het spelletje dat Ajax probeert te spelen. Ik weet dat Ajax een samenwerking heeft met Sagan Tosu, maar volgens mij is daar nog niets uit gekomen...
0 0
Ajaxbrl
Ja maar Peter.. Odegaard wil naar de absolute top! A J A X
0 -2
Wzawzdb1997
Offtopic: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/879710/-messi-of-geld-hoop-van-bar-a-om-de-ligt-aan-te-trekken-begint-te-vervagen-.html

Zal dit echt waar zijn?
0 0
Michels
Dit is toch helemaal niets nieuws? Er is hier ook al in meerdere artikelen gezegd dat Rayola een hoger salaris eist voor de Ligt dan dat ze aanvankelijk overeengekomen waren. Ik hoop dat Ajax hetzelfde doet en ook inziet dat 70M eigenlijk te weinig is voor zo'n talent...
1 0
didierajax020
Raiola die 14 miljoen per jaar 'eist'? Tering man. Matthijs kan toch wel helder nadenken en Mino afkappen? Mits hij het zelf ook wil, zoals de kop van het artikel aangeeft.. Dat is echt absurt zeg.
0 0
3*stars*3
Oei, als Leverkusen echt concreet gaat worden, denk ik dat die jongen wel kiest voor een sterke competitie ipv weer een jaartje Ajax.
Grootste “vijand” van Ajax is de Eredivisie.
Qua naam en uitstraling hoort Ajax gewoon in rijtje; Barca, Real, Milan, Liverpool, Bayern etc.
5 0
ErikDeBosz
Ach dat gezever over een sterke competitie. Ik zie geregeld de Duitse competitie en ik vind dat absoluut geen bijzonder niveau. Zeker niet vergelijkbaar met Spanje of Engeland. Een eenvoudige speler als Weghorst wordt daar ook op handen gedragen. Bovendien vind ik Odegaard veel beter bij Ajax passen. Bayer is vooral rennen, geen bijzonder elftal zonder Brandt.
0 -4
AFCAsphere
Weghorst wordt daar niet op handen gedragen hoor, al word hij wel heel erg gewaardeerd bij Wolsburg. Sowieso is hij geen slechte speler zoals je hier lijkt te suggereren. Gedeeld derde in de topscorerslijst.

Je kunt niet met droge ogen beweren dat de Bundesliga geen interessantere competitie is dan de Eredivise. Vrijwel elk weekend volle stadions, grote kans op Europees voetbal als je minimaal bij een subtopper speelt, een beter salaris. Het enige nadeel is dat Bayern alleenheerser is.

Brandt en Havertz zijn hele belangrijke spelers voor BL04 maar ook zonder hen zie ik het wel gebeuren dat Bosz ze op zijn manier laat voetballen en Odegaard kan daar een belangrijke rol in spelen.
0 -1
ErikDeBosz
Waar zeg ik dat dan? Volgens mij nergens. Ik geef alleen maar aan dat ik niet onder de indruk ben van het niveau in Duitsland. Odegaard kan dan beter een club in Spanje zoeken als hij toch een competitie met een aanzienlijk hoger niveau wil.
0 -1
AFCAsphere
''Een eenvoudige speler als Weghorst wordt daar ook op handen gedragen.'' Misschien voortaan eerst even je stukje tekst doorlezen voordat je hem plaatst.

Hoe je het went of keert, de Bundesliga is de derde grootste competitie in Europa. Daarnaast heb ik genoeg andere redenen genoemd. Als Odegaard bij Valencia of Sevilla kan spelen, dan zou dat ook een hele interessante optie voor hem zijn, maar ik betwijfel of zij geïnteresseerd zijn. Zij kunnen Martin niet direct overnemen van Real Madrid en dit zijn twee clubs die normaal gesproken geen talentvolle spelers huren en voor de absolute topclubs gaan opleiden, die willen eraan verdienen.

Daarom denk ik, nu Julian Brandt weg is bij Leverkusen, dat die club een interessante optie is voor Odegaard. Hij houdt van attractief voetbal en dat zal hij ongetwijfeld gaan zien met Peter Bosz als trainer.
0 0
3*stars*3
Vergeet Bailey en Havertz niet.
Leverkusen speelt gewoon leuk voetbal hoor.
Vorig jaar een dip maar 2 seizoenen geleden ook een leuk elftal.
Jij vergeet ook dat je daar meer weerstand hebt en dat Leverkusen de CL in gaat...

Nee, Bundesliga is niet niveau PL of La Liga maar achter die 2 wel de sterkste competitie.
Wat Weghorst doet is verbazingwekkend en voorbeeld met Kuijt zie ik vaak voorbijkomen en klopt ook wel een beetje.
Ajax steekt er in NL bovenuit maar clubs als Leverkusen, Eintracht, Red Bull, Gladbach en Wolfsburg sturen onze concurrenten in NL en de subtop, met vernederende cijfers naar huis.
Ik noem express Bayern en Dortmund niet op...
1 0
GvanderK
Klopt. Hopelijk groeit het niveau van de Eredivisie ooit nog. Niet iets wat ik verwacht ofzo.
2 0
Wzawzdb1997
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/878521/-real-zet-vermeend-ajax-target-odegaard-op-lijst-van-13-spelers-die-weg-moeten-.html direct toe slaan als dit waar is!
2 0
Sterspeler
Dit soort lijstjes zijn net zoveel waard als de duurzaamheid van een elektrische auto.
0 0
fc Barcelona_ke
Hoop dat odegaard zelf liever naar ajax wilt, dan zal real wel zn vraagprijs laten zakken... anders zoeken we wel iemand.. hagi??
0 0
JanBiesbos
Het is ook heel stil weer,veel geruchten, wie gaat er nu weg, wat en wie komt ervoor terug, kan er niet meer tegen ;-)
1 0
mickey2602
Wees gerust,duurt nog maar ruim 2 maanden en dan is de transferperiode weer voorbij;-)
0 0
Radie125
Real wil niet verkopen dus dag Odegaard voor jou 10 anderen
2 0
ajaxrulesz
volgens mike verweij is odegaard door scouts van ajax bestempeld als te slap.
0 0
3*stars*3
Dit seizoen heeft Odegaard juist die stap gemaakt.
Vond hem eerst een luie momentenvoetballer maar hij heeft echt stappen gemaakt.
Bij Doan is het juist andersom.
0 0
AFCAsphere
Wat je over Doan zegt vind ik onterecht geconstateerd. Ik zie Doan zo vaak loopacties maken, maar zijn medespelers zien dat dan niet. Op die manier kun je nog zoveel energie in een wedstrijd leggen, maar als je teamgenoten kwalitatief niet goed genoeg zijn, dan houd het op. Het is en blijft een teamsport, hè?

Odegaard heeft betere spelers om zich heen en in combinatie met zijn eigen talent zie je uiteindelijk dat je dan soms leuke wedstrijden van hem krijgt te zien. FC Groningen heeft daarentegen een erbarmelijke eerste seizoenshelft gehad en heeft zich wonderbaarlijk omhoog gevochten tot de play-offs. Dat was ze zonder Doan echt niet gelukt.

Ik zou de komst van Odegaard alleen toejuichen als hij gekocht word voor een niet al te hoog bedrag. Huren en daarmee 'opleiden' voor Real Madrid moet je niet willen. Ik denk zelf dat Martin de Eredivisie wel heeft gezien en nu in een grotere competitie wil spelen. Als de interesse van Leverkusen echt is, dan zou dat een ideale optie voor hem zijn.

Doan zou ik halen als het te doen is voor maximaal 10 miljoen. Hij heeft de potentie en hij heeft er zelf ook oren naar, dat heeft hij in de media al meerdere malen laten weten. Dan heb je dus een potentiële topper in huis en met hem kun je ook de Aziatische voetbalwereld veroveren, al is dat niet het belangrijkste natuurlijk.
0 0
ajax4ever01
Mike moet je net als Driessen niet eens serieus nemen
0 0
ajaxrulesz
nou als het om ajax gaat kun je die wel vertrouwen hoor. een van de meeste betrouwbare mediums als het gaat om ajax nieuws.
0 0
WeerDinges
Jezus, de titel is weer zo geformuleerd alsof Bosz iets gezegd zou hebben. En het werkt ook weer in mijn geval.
3 0
JesseMKB33
Zo is het helemaal niet geformuleerd. Lesje Nederlands volgen misschien.
0 0
WeerDinges
Lesje normen en waarden leren misschien? Mijn Nederlands is volgens HBO begrippen prima namelijk. Staat er los van. Door 'Bosz' insinueer je voor mij, of komt het voor mij over, als bosz wordt gequote.
0 0
Oeroeboeroe
nou, dat mogen de meeste hier wel gaan doen
1 0
de_pitbull
Opdonderen hufter
2 0
Eastwood
Een boel geruchten en gespeculeer. Het zal me niets verbazen als Overmars onverwacht met een verrassende aankoop komt.
3 0
Joodhannus73
Je bent gewoon te laat. Je had hem eerder moeten halen... Waarom destijds wel Johnsen en niet Odegaard? Had je hem waarschijnlijk ook voor 10 kunnen krijgen. Hoe speelde Ziyech toen hij bij Twente en Heerenveen zat? Toen zag je de klasse al doorschemeren, ook al presteerde hij wisselvallig (doet hij overigens nog steeds). Je zag twee seizoenen geleden ook al een dergelijke klasse bij Odegaard. Dan moeten alle bellen toch gaan rinkelen? En wat als Reis bij Barca een hit blijkt? Dan doe je toch iets niet goed. Ik vind Doan bijvoorbeeld ook veel potentie hebben. Hoe goed speelde Schöne bij NEC destijds? Dan zou ik het met Doan wel aandurven. Speelde geweldig tegen Ajax. Natuurlijk moet het toch maar blijken (Labyad deed het bij Utrecht ook goed), maar het risico zou ik altijd nemen. Zeker met de bankrekening die we hebben.
1 -5
fc Barcelona_ke
Bij sc heerenveen was hij niks. Bij vitesse presteerde hij zo goed. Zn 16e was ajax dichtbij, maar koos voor real madrid spelen... volgens mij is hij niet bovenaan van de lijst van ajax. Anders had hij al voor ons getekend
0 0
WeerDinges
Zeg aub niks als je niet weet hoe het zit. Ajax heeft voor Heerenveen al een superbod neergelegd voor Ajax begrippen ten aanzien van jeugdaankopen. Werd geweigerd en hij koos voor Madrid die een beter bod neerlegde. Nu moet je schijt aan hem hebben.
0 0
Cupmetgroteoren
Ajax heeft al heel lang interesse getoond joh. Je hebt te maken met belangen van real en van zaakwaarnemer etc. De zaakwaarnemer kiest voor de hoogste bieder, dat is al vijf jaar zo bij odegaard, niks nieuws onder de zon.
0 0
Hollister
Ajax heeft toch wel een troef in handen.. geen Odegaard . geen Ziyech... spelers ruil plus 20 miljoen
0 0
Schwalbino
Lees dit zo: zaakwaarnemer Odegaard biedt speler aan binnen een straal van 400 km.
1 0
Cupmetgroteoren
Heb het gevoel dat die hele transfercircus anders aan het worden is dan vroeger, namelijk dat zaakwaarnemers enorm aan het calculeren zijn en dingen vragen/eisen als hoeveel speeltijd de speler krijgt, welke positie de speler gaat spelen etc. Spelers zijn veeleisender geworden maar salaris is nog altijd de belangrijkste drijfveer. Odegaard is een clubhopper en kent geen loyaliteit naar clubs. Moet je wel aan zo iemand beginnen.
0 0
ajax4ever01
Ajax als je echt wil sla dan toe en leun niet zo achterover wachtend
0 0
Cupmetgroteoren
Real leunt achterover. Ze wachten gewoon op aanbiedingen en hebben geen haast.
0 0
MankeNelis
Wie zegt dat Overmars achterover leunt?
2 0
ajax4ever01
Omdat die elders in de zon aan het strand ligt te relaxen
0 0
Mokum31
Bla bla bla
0 0
ajaxrulesz
hij leunt achterover ja met een pistool zijn beurs bewakend.
0 -1
vdhaas
Huren moet je sowieso niet aan beginnen. Denk dat odegaard gezien zijn salaris in madrid geen realistische optie is
0 0
ajaxxcied4life
Bij Real zal ook de uitschakeling door Ajax meespelen om die jongen richting Leverkusen te brengen. Ajax probeerde het. De club was op tijd met zijn interesse maar het mocht helaas niet baten, lijkt het. Marc kennende tovert hij wel een andere goede optie uit de hoge hoed. Maar Marin en Martinez zijn al binnen en dat zijn denk ik toch best al wel juweeltjes.
0 0
ajaxxcied4life
Daarnaast is Ziyech nog niet weg.
0 0
BGB
Is z’n goed recht. Maakt daarnaast grote kans op groepsfase CL dus dat voordeel zijn we tov Leverkusen helaas ook kwijt
1 0
JariJari
Grote kans? Lol zekerheid hebben zij.
0 0
BGB
Lol
0 0
Mokum31
Tja jammer als dat zo is
1 0