'Frenkie leuk om te zien, ook doordat ik dat van mezelf vond'

BVeenstra, 23-05-2019 om 11:40, 7857 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Robin van Persie ziet het positief in wat betreft de toekomst van het Nederlands elftal en dat is mede te danken aan twee spelers van Ajax. In een interview met Voetbal International, waarin Van Persie terugblikt op zijn carrière, is hij zeer lovend over het talentvolle Ajax-duo.

Van Persie weet nog goed dat er veel kritiek was op Oranje. 'IJsland-uit, 2-0 verliezen, een dieptepuntje met het Nederlands elftal. In die fase was de sfeer rond Oranje negatief, mis je ook twee toernooien op rij', stelt Van Persie, die blij is dat bondscoach Ronald Koeman het tij met nieuwe spelers heeft weten te keren. 'Dat is een compliment waard. Er lopen nu natuurlijk ook wel weer goede spelers. Moeilijk te vergelijken met mijn generatie, ze spelen op andere posities en in een tijd waarin het voetbal ten opzichte van toen enorm is veranderd. Maar ik vind ze dus wel heel goed.'

De geboren Rotterdammer pikt er vervolgens twee Ajacieden tussenuit. 'Matthijs de Ligt is negentien jaar en zo sterk. Ik heb tegen hem gespeeld. Ja, in De Kuip had-ie moeite met me, maar dat mag ook wel, toch?', zegt Van Persie met een knipoog, waarna hij besluit over De Jong. 'Frenkie de Jong heeft een heel eigen stijl. Frankrijk-uit, Feyenoord-Ajax, hij is gewoon Frenkie. Leuk om te zien, misschien ook wel doordat ik dat ook van mezelf vond', besluit de technisch vaardige Van Persie.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kaito
Vooral Frenkie had het moeilijk tegen hem in die ene, snel te vergeten, wedstrijd. Robin was trager dan iedereen op het veld, maar in zijn hooft was hij sneller dan iedereen bij elkaar.
2 0
Ajax4life16
Arrogantie spat er van af. Vind het eigenlijk ook wel mooi, tis dat ie niet bij Ajax heeft gespeeld.
0 -8
AFCA-B93
Arrogant of zelfbewust? Snap nooit zo goed waarom je nooit mag laten blijken dat je weet dat je een goede voetballer bent. Als je zo hebt gepresteerd bij Arsenal en United, dan hoef je toch niet te ontkennen dat je kan ballen?
11 0
Ronaldinho020
Zou juist misplaatste bescheidenheid zijn als die zou zeggen dat die geen knikker geraakt heeft. Dàt zou pas misselijkmakend zijn.
1 0
kampioen0809
Ben zo ontzettend Van Persie moe, ongelooflijk.
1 -9
Ferd
Dan moet je gaan slapen.
5 0
Hans Kraay Jr.
Die gast kan er zelf ook niks aan doen dat heel Nederland bossen met veren in zijn reet steekt.

Zelf is het gewoon een sympathieke gast en op en top prof. Altijd respectvol naar Ajax.
7 0
Barra
De laatste 2 jaar is ie een charme offensief in Nederland begonnen, want daarvoor was het vaak een misbaksel eerste klas. Kan me Nederlands elftal nog herinneren waar hij samen met Affelay een grote stoorzender in de groep was. Ik zelf vind het heel gemaakt overkomen hoe hij zich nu in de media presenteerd, maar wel een klasse speler natuurlijk
0 0
Ronaldinho020
Men leert niet van fouten, men kan niet groeien. Je zal altijd hetzelfde blijven, als je veranderd is dat gemaakt. Goeie mindset kerel.
1 0
Eastwood
Er zijn wel mindere Feyenoorders.
5 0
Francisco81
Klopt, van Bronckhorst net zo. Nette respectvolle vent. Probeert ook geen wit voetje te halen bij het legioen door overdreven antiajax ze zijn of zulke uitspraken te doen. Zoals de meeste daar wel
1 0