'Nieuwe regels gaan voor Ajax niet ver genoeg'

GinoHaverkamp, 23-05-2019 om 09:00, 9340 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De nieuwe Eredivisie-regels, die woensdag zijn aangekondigd voor komend seizoen, gaan voor Ajax en PSV niet ver genoeg, meldt het Algemeen DagbladDe twee topclubs hadden graag gezien dat er wat meer duidelijk zou worden aangaande enkele onderwerpen, zoals belofteteams in de Keuken Kampioen Divisie en het aantal Eredivisie-clubs.

Het was al bekend dat beide clubs samen met FC Emmen behoorden tot de enige drie tegenstemmers op het plan. Dat zou dan vooral gaan over de wil van Ajax en PSV om meer garantie te hebben op deelname van Jong-teams in de Eerste Divisie. Er blijkt echter meer te spelen, zo meldt de krant. 

Zo zouden de nummer één en twee van dit Eredivisie-seizoen meer duidelijkheid willen hebben over de voorwaarden waar een Jong-team in de Keuken Kampioen Divisie zich aan moet houden. Welke voorwaarden dit precies zijn, is niet bekend. De clubs zouden zelfs meerdere tonnen willen betalen om hun ideeën te bewerkstelligen, omdat het laten spelen van jonge talenten in de Eerste Divisie een schot in de roos bleek voor sommige talenten.

Daarnaast blijft de grootte van de Eredivisie een heikel punt voor Ajax en PSV. Sinds jaar en dag doen er achttien clubs mee in de hoogste vaderlandse competitie, maar de top twee ziet dat aantal graag slinken tot zestien. Dit om het gemiddelde niveau omhoog te krikken. Afspraken hierover zijn er nog niet gemaakt, terwijl het voor topclubs een belangrijker punt is dan de andere, wel doorgevoerde veranderingen.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Hoe minder clubs in de eredivisie, hoe minder weerstand.
0 0
Ar
Waarom Ajax voorstander is van minder clubs en dus minder wedstrijden snap ik totaal niet.
Het struikelpunt zou kunstgras moeten zijn.
0 0
PuurGeluk
En daarom: klote democratie
0 0
vdhaas
Had je vantevoren kunnen zien aankomen. 5/6 meerderheid voor 16 clubs ga je natuurlijk nooit krijgen, want dan stemmen sommige clubs voor hun eigen degradatie.

Europese winstpremies herverdelen daarentegen... daar stemmen 5/6 clubs voor gratis geld.
5 0
Van Reenen
Eurese inkomsten herverdelen? Ben je serieus of heb je een krat biet in je mik? Dus als ik jou goed begrijp, vind jij het normaal dat Ajax enorme bedragen investeerde in de eigen organisatie en bij winsten in CL de clubs die achterover hangen en geen geld bijvoorbeeld besteden aan vervanging van hun kutnylonkousen velden, gaan sponsoren.
Leuke conclusie, maar zal niet gebeuren.
0 0
Dubbelvla
waarom stemmen? als de knvb er van overtuigd is dat 16 beter is voor de kwaliteit van het voetbal, dan moeten ze dat maar gewoon afdwingen.
2 0
Ruff Rhythim
Daarom gaat het fout en verandert er zelden wat constructiefs.
Ten eerste al omdat er schijnbaar over gestemd moet worden en ten tweede dat er maarliefst een 5/6 meerderheid nodig is om iets te wijzigen.
Teveel gepolder, teveel belangetjes overal en dan ook nog eens op een foute, zogenaamd "democratische" wijze.
1 0
toro28
Beter een competitie met 16 clubs, de winaar cl laten spelen en dan samen met België de nummers 2,3 en 4 van beide landen een nacompetitie /playoff houden voor de rest van de Europese tickets
1 -1
AnsB
Je gaat toch geen Nederlandse tickets 'weggeven' aan België?
Want dat riskeer je dan als een Belgische club die play off's wint.
Of begrijp ik je verkeerd?
1 0
Truth
"maar de top twee ziet dit aantal graag slinken naar 16. Dit om het gemiddelde niveau omhoog te trekken" In theorie niets op af te dingen, maar grappig genoeg gebeurt het maar wat vaak dat de top 3 juist tegen de nummers 17 en 18 punten laat liggen. M.a.w. je kunt je eigen niveau ook opkrikken door te waken voor onderschatting tegen de "slechtsten"
2 0
4EVERAJAX
waarom niet nog groter denken, samen met de Belgen bijvoorbeeld, is toch wel een constructie te bedenken lijkt mij voor de verdeling van tickets Europees voetbal. Daaronder nog een gedeelde competitie, daaronder competitie met alleen Ned clubs en alleen Belg club...
1 -1
trodat4030
Er is niks te bedenken over de Europese tickets. De uefa deelt per competitie een x aantal tickets uit, that’s It. Je levert gewoon een handvol eu tickets in als je fuseert, wat de Belgen en Nederlanders ook verzinnen, de uefa heeft schijt aan al die plannen. Ze zullen het plan wel toejuichen, want zo blijven er nóg meer tickets over voor Spa, Eng, Dui en Ita.....
1 0
Djabber
Dat is wel heel erg kort door de bocht. Wanneer het daadwerkelijk tot een fusie zou komen, heb je ineens een stuk sterkere competitie. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Luik, Club Brugge, Genk, Anderlecht. Ik geloof allereerst niet dat UEFA dan het aantal tickets zal halveren. In het allerergste geval doen ze dat wel, maar zul je veel meer coëfficiënten verdienen wanneer een Genk/Anderlecht/Luik Europa in gaan t.o.v. een Vitesse, Groningen, FC Utrecht, Heracles, Twente.

Neemt niet weg dat ik geen voorstander ben van een BeNe-liga, zeker omdat er ook Franstalige teams bij zitten.
0 -2
RusselWestbrook
Voor de nieuwe competitie wordt gewoon een nieuwe ranking berekend. Ik heb dit ooit (twee jaar geleden ofzo) wel eens gedaan en de nieuwe competitie zou rond de 8e plaats komen volgens mij.

Maar per saldo ben je wel gewoon de helft van je tickets kwijt
0 0
Adios
Ik denk dat de BeneLiga binnen 5 jaar in de top 6/7 van de UEFA ranking staat. Stel de competitie krijgt 5 Europese deelnemers, dan zijn dat waarschijnlijk Ajax, PSV, Genk, Gent en nog een andere ploeg. Als je ziet wat deze ploegen gemiddeld aan punten scoren elk jaar, wordt het gemiddelde van de competitie automatisch ook zeer hoog. In de eerste jaren heb je dan geen AZ, Utrecht, Vitesse of Feyenoord die eigenlijk elk jaar het gemiddelde omlaag halen.
3 0
Adios
Eens! Het lijkt mij een interessant experiment om desnoods eerst een paar jaar een bekertoernooi te houden met België erbij!
1 0
DavyBlind
Dat lijkt me ook interessant, mogelijk zelfs nog als 2e bekertoernooi introduceren met alleen de clubs in de hoogste divisie van beide landen. Frankrijk en Engeland hebben bijvoorbeeld ook 2 bekertoernooien.
1 0
Djabber
Of gewoon de bovenste laag van de Eredivisie en Jupiler Pro League kwalificeren zich automatisch voor de BeNe-beker. Alles wat daarbuiten valt speelt gewoon nationaal de beker. Een aantal Europese tickets gaan in de pot van de BeNe-beker. De winnaars van de nationale bekers kwalificeren zich voor de eerstvolgende BeNe-beker. Ik denk alleen dat een KNVB daar niet snel aan zal meewerken omdat daarbij de KNVB beker een stuk minder interessant wordt. Het zou wel super gaaf zijn, een beker toernooi met Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, Utrecht, Genk, Club Brugge, Standard Luik, Antwerp, Gent, Anderlecht.
1 0