KNVB: 'Eredivisie loopt voor de muziek uit'

BVeenstra, 22-05-2019 om 15:55, 8059 views, RTL Nieuws |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De beoogde veranderingen voor het volgende seizoen in de Eredivisie staan nog niet vast. Dit meldt een woordvoerder van de KNVB aan RTL Nieuws. 'De Eredivisie CV loopt nog enigszins voor de muziek uit', zegt hij.

Een van de veranderingen is dat er vanaf het nieuwe seizoen niet één, maar twee clubs direct degraderen. 'Het zou natuurlijk best kunnen dat iedereen elkaar weet te vinden', aldus de KNVB. 'Maar het is nog wel voorbarig. Hier gaat de eredivisie namelijk niet alleen over. Er zijn nog drie partijen die hier iets over moeten zeggen. De beslissing moet uiteindelijk worden genomen door het bestuur betaald voetbal van de KNVB.'

Verder moet ook de spelersraad CSR een advies uitbrengen. 'Zij vertegenwoordigen alle spelers. En het lijkt me ook belangrijk wat FOX Sports ervan vindt. Zij zenden de wedstrijden rechtstreeks uit en hebben afspraken gemaakt.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk wat Joep Meloen er van vindt.
O, en natuurlijk is de mening van Harrie de Ketser ook heel belangrijk.
Flikker toch op met je KNVB.
0 0
Cupmetgroteoren
Ajax, Feyenoord, PSV, Utrecht, az en Vitesse hebben de A-status op het gebied van opleiding. Zoals ik het begrijp hebben ze een soort 'herenakkoord' waarbij ze geen jeugdspelers van elkaar wegplukken en als ze dat toch doen dient er een fors hogere vergoeding tegenover te staan. Echter, wie bepaalt of je een A-status hebt en kun je deze ook weer verliezen? Kunnen andere clubs hem verwerven en hoeveel clubs mogen de A-status dragen?
0 0
SilverHaze
Aangezien opleiden geen praktijk is wat je binnen een jaar op touw zet, kun je er van uit gaan dat dit niet zomaar te krijgen is. Az en Vitesse investeren al jaren in hun opleiding. Het gaat er vooral om dat Utrecht, Az en Vitesse rendement gaan halen uit hun jeugdspelers. In mijn opzicht een prima zaak. Ik zou graag zien dat die ploegen op eigen kracht sterker worden en door middel van binnenlandse transfers hun positie in Europa gaan verstevigen.
0 0
Jood1983
Waar maken we ons druk om? De KNVB heeft dit jaar prima mee gedacht met Ajax wbt verschuivingen.
Neemt niet weg dat sommige zaken beter kunnen.
Na zo seizoen als deze moeten we ons de eerst komende 10 jaar niet meer druk maken!
0 0
BrandjeXL
Een verschuiving wel geteld want die andere moest vanwege de UEFA regelementen.
0 0
SammyR
KNVB heeft ons ook geholpen door ons een hele week rust te gunnen voor de wedstrijd tegen Real, toen moest het niet per se vanwege UEFA regelementen
0 0
AFCAjax
Dat is ook die enige verschuiving waar BrandjeXL op doelde.
0 0
BrandjeXL
Thank you. :)
0 0
Ajax34
Het is toch te zot voor woorden dat Fox sport mag meebepalen of er 1 of 2 clubs degraderen. Het is al erg genoeg dat zij bepalen hoe laat de clubs spelen. Wat voor kneuzen zitten daar bij de KNVB, die niks durven te beslissen. In de grote competities degraderen ook 2 clubs direct.
3 0
Ruff Rhythim
Waar lees je dan dat Fox bepaalt hoeveel clubs er degraderen?
0 0
MokumVoorAltijd
Bizar eigenlijk ja. We moeten af van die idiote play-offs. Ook die voor Europees voetbal afschaffen. De beste op de ranglijst gewoon Europa in laten gaan, de slechtste degraderen. Zo moeilijk en ingewikkeld is het allemaal niet. Hier in Nederland wel blijkbaar.

Overigens, in de meeste grote competities degraderen de onderste 3.
0 0
Hans Kraay Jr.
De KNVB is wel echt een hele waardeloze organisatie zeg.
0 0
Duif63
Polderen mensen vooral blijven polderen
0 0
BrandjeXL
Wie snapt het nog? Zoals laatst met de kunstgrasveldendiscussie moeten de clubs het onderling zien te regelen en heeft de KNVB geen inspraak in maar nu hebben ze wel weer het laatste woord.
1 0
Jariiii
Goh, ik dacht al dat er een keer spijker met koppen werden geslagen, maar nee dus.
1 0
Ruff Rhythim
Echt hoor...
Dan weet je al dat het grootste deel van die hele lijst (die er op zich prima uitzag) weer getorpedeerd wordt door de kleine clubs.
Maar dat onderdeel van die verdeling van die poen vinden ze natuurlijk wèl prima.
Die hele knvb is ook echt het sloomste sportinstituut van dit universum hoor.
0 0
JanTa
Idd. het is weer pappen en nathouden om iedereen te vriend te zijn.
0 -1