[Update] 'Ajax een van drie tegenstemmers'

FinnDekker, 22-05-2019 om 23:20, 23966 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Eredivisie kent vanaf volgend seizoen twee directe degradanten. De competitie gaat daarmee flink op de schop. Clubs op het hoogste niveau hebben namelijk besloten de maatregelen een seizoen eerder in te voeren, zo meldt Voetbal International.

In november 2018 namen de clubs tijdens de zogeheten veranderagenda dit belangrijke besluit, maar eigenlijk zouden de veranderingen pas ingaan van het seizoen 2020/2021. De maatregelen moeten bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van de Eredivisie en om die reden stelde de commissie voor om deze maatregelen een seizoen eerder in te voeren. De clubs stemden hiermee in.

Waar normaal gesproken alleen de nummer achttien uit de Eredivisie rechtstreeks degradeerde, zullen dat in het nieuwe seizoen de nummer achttien én nummer zeventien zijn. Dat houdt direct in dat vanuit de Keuken Kampioen Divisie niet alleen de kampioen, maar ook de nummer twee direct promoveert. De nummer zestien van de Eredivisie blijft play-offs spelen.

Update - 23.20 uur (22 mei 2019) - Ajax een van de drie tegenstemmers

Ajax heeft tegengestemd wat betreft de vervroegde invoering van een serie veranderingen in de Eredivisie. Ook PSV en Emmen zouden 'nee' hebben gestemd. 'Ajax en PSV zijn niet akkoord gegaan omdat de kwestie met de beloftenteams nog niet is opgelost', schrijft Voetbal International. Het mocht echter niet baten, aangezien de benodigde meerderheid (vijf zesde van de clubs) akkoord ging.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Snap niet wat deze kwestie voor grote gevolgen heeft voor de belofte.
0 0
Hobbemastraat
Echt gras en een stadion met een minimale capaciteit van 10.000 zouden eisen moeten worden. Dan krijg je pas een echte competitie.
1 -1
afca95
- Stoppen met kunstgras de reden van kosten is onzin. Dan moet je maar een hockeyclub worden.
- meer geld naar eerste divisie. Waarom geen prijzen geld bij promoveren?
- Zorg voor meer inkomsten voor clubs voor de beker. Desnoods 10 miljoen prijzengeld verdelen over het toernooi.
- ik ben voor het afstaan van een fee van de inkomsten van het Europees toernooi aan de competitie. Inruil voor meer rustdagen om de Europese wedstrijden.
- Het grote probleem is gewoon geld voor veel NL clubs. Je moet het met z'n allen doen om een sterke competitie te worden. Maar zolang clubjes als Zwolle stoer doen tegen Ajax gebeurd er niks
1 0
Ruff Rhythim
Dat 5/6e deel het dus ergens mee eens of oneens moet zijn heeft toch helemaal niets te maken met een eerlijke stemming?
Snap daar geen moer van.
0 -2
Ajax27
Want? Dat noemen ze nu een democratie.
Als ze iedere keer 100% van de cubs mee moeten hebben om een verandering erdoorheen te krijgen, dan zou je pas echt niets bereiken. Er zullen altijd mensen zijn die baat hebben bij oplossingen en anderen die worden teleurgesteld.

Wij als Ajax zijnde staan op een hoog voetstuk boven de rest, en moeten denk ik gewoon niet al te veel lopen janken.
1 -1
Ruff Rhythim
Nee...weet je wat democratie is?
Dat de meerderheid van stemmen doorslaggevend is !!
En die meerderheid begint bij 50,0000000001 % ! Ofwel: alles wat boven de 50% heeft gestemd. En dus niet bij 83,3% (die 5/6) wat nu het geval is.

Dàn heb je het dus pas over een democratisch besluit !!
Zoals het nu is slaat het werkelijk nergens op. Welke ongelofelijke randdebiel heeft dat ooit verzonnen??

En daar hebben we ook exact de reden te pakken waarom er op de belangrijkste punten meestal geen klap veranderd als we het over de Nederlandse competitie hebben. Omdat tenminste 31 van de 38 profclubs in Nederland moeten instemmen met veranderingen...in plaats van 20 van de 38 clubs.
0 0
AFCA020!
Oja... nu gaat het om 5 van de 6 clubs, maar als het om echte verbeteringen gaat die de competitie beter maakt (denk aan kunstgras enzo) dan moet het ineens unaniem... heel vreemd allemaal weer
10 0
meerzicht
Het gaat niet om 5 van de 6 clubs maar 5/6 van de clubs. Dat betekent dat er net 1 stem te kort tegen is. 18 clubs 5/6 is 15 dus net genoeg voor stemmers. Voor de rest doet het niets af aan je terechte ongenoegen !
0 0
Ruff Rhythim
Volgens mij gaat het om alle profclubs, dus ook die uit de 1e divisie.
Dan heb je het al over 38 clubs. Dus dan moeten er 31 van de 38 clubs instemmen met een voorgestelde wijziging, in plaats van minimaal 20 van de 38 clubs. Volkomen idioot !
0 0
vedette10
Haha, 5/6 is precies hetzelfde als 5 van de 6. Kom je in beide gevallen uit op 15.
0 0
Ronaldinho020
dat is precies hetzelfde..
0 0
3*stars*3
Precies!
0 0
Bocarra
Misschien is het een idee om als Ajax en PSV zich aansluiten bij de Belgische competitie. Alleen al om dat kunstgras zou het een prima idee zijn. Er gaat ook veel meer geld om in de Belgische competitie. Ik ben voor een Ajexit.
2 -7
JariJari
Belgische? Dat is niet beter dan hier.

Duitse, Engelse, Franse, Spaanse of Italiaanse zijn de enige zinvolle opties (waar alleen de Duitse mij een reeele optie lijkt betreft afstanden en cultuur).

En wat PSV doet boeit mij nirt bepaald.
2 0
AjaxDaniel
Doe dan liever een BeNeLiga, de top 9 van beide landen en dan heb je een sterke competitie zonder kunstgras.
2 -1
0h0Litmanen0h0
Karen we beginnen met supercup kampioen NL tegen kampioen BE. Dan beker samenvoegen gevolgd door competitie.
0 -1
3*stars*3
Denk ook al lange tijd aan een beker met Belgische clubs.
0 -1
AFCAsphere
Ik zat te denken aan een BeNeLiga in dezelfde opzet als de MLS. Afzonderlijke kampioenen, dus een Nederlandse en een Belgische. Die spelen tegen elkaar om de titel 'kampioen van de lage landen'.
0 -1
AFCAjax
Dat is 1 pot en gaat het doel van sterkere competitie totaal voorbij.
0 0
0h0Litmanen0h0
*laten
0 0
Santiago
Uh? Kies dan tenminste de Bundesliga. Iets waar ik trouwens al heel lang van droom, maar gaat nooit gebeuren
1 -1
JariJari
Helemaal mee eens. Tegenwoordig droom ik van de Super League (vervanger CL)
0 -1
Rsv
Bundesliga zullen we never nooit winnen dus slecht idee
0 -2
JariJari
De hele top 4 heeft directe CL daar. Top 4 spelen we 8 van de 10 jaar daar.
0 0
Djabber
We konden anders goed mee tegen de ploeg die al 7 jaar op rij landskampioen wordt. Sterker nog, we waren beter.
2 0
Michels
We hebben 2x gelijk gespeeld tegen Bayern. Zeggen dat wij beter waren slaat nergens op. Feit is dat wij 1x in München hebben gescoord en zij 3x in Amsterdam. Als we die wedstrijden in de k.o. fase hadden gespeeld, was Bayern doorgegaan en zaten wij weer thuis...
0 -2
Cello
Buiten dat...maar naar welke competitie je dan ook zou willen gaan, voordat je daar voetbalt ben je alweer een flink aantal jaar verder, immers zou je dan helemaal onderin de laagste prof-divisie moeten starten. En dan zou de snelste weg naar een Bundesliga of misschien wel de PL een aantal jaren duren, waabij het jaar-op-jaar kampioen moet worden alvorens we daar zijn waar we zouden willen zijn. En in dat traject betekent ieder jaar dat je niet kampioen wordt dat het weer een jaar langer duurt.

Bovenstaande zou dus ook gelden wanneer je je in Belgie wil aansluiten. Ook daar moet je dan eerst op het laagste prof-niveau beginnen en je van daaruit opwerken.
0 0
JariJari
Dan schrijf je jong Ajax toch in onderin de Duitse voetbalpiramide tot ze in de buurt van de bundesliga komen?
0 0
AjaxDaniel
In de knock-outfase gaat het om een percentage van 3,75 procent. 'Dit geld komt voornamelijk terecht bij Eredivisie-clubs die op natuurgras spelen. Deze maatregel dient als motivatie voor clubs die op kunstgras spelen.'Hoezo voornamelijk? Er zou geen cent van het Europese geld moeten gaan naar die nepclubs die op kunstgras spelen.
3 0
JariJari
Als Ajax tegenstemt gewoon niet betalen. Fuck off met je eredivisie.
1 0
marrene
Is te gek voor woorden dat een bond beslist wat een club met het geld moet doen dat ze verdienen door prestaties. Zou ik nooit doen. Ga maar naar de rechter. Wat als de KNVB volgend seizoen zegt dat ze 50% moeten inleveren? Het gaat om het principe. Als AJAX op vrijwillige basis geld wil afstaan is dat anders.
1 0
jollie18
Ik las ook dat het nog niet zeker was.
1 0
AjaxDaniel
Eh dus nu is een vijf-zesde deel voldoende maar tijdens dat gesprek over afschaffing van kunstgras kon Heracles in hun eentje bepalen om er niet mee akkoord te gaan?
7 -1
Restored
clubs met kunstgras lekker uit de competitie pleuren die gaan maar lekker hockyen ofso heeft niks met voetbal te maken dat kunstgras
3 0
GrandMasterFlex
Ik vind het goed dat er geld vanuit de CL naar overige clubs gaat, want zo word onze competitie voorzien van echt gras, komen er betere spelers door hogere aantrekkingskracht en word daardoor de tegenstand hoger voor Ajax. Dat kan ons allen maar helpen in Europa.
4 -3
marrene
Mag ik 5% van je salaris? Komt de samenleving ten goede want daar voel ik mij beter door. En als ik mij beter voel straal ik dat uit. Kan ik meer uitgeven, is goed voor de economie. Indirect weer voor de staat want die krijgen weer meer belastingcentjes. Iedereen profiteert.
Idiote linkse waandenkbeelden.
1 -1
Babayaka
Linkse rakker, niks presteren en lekker geld beuren.
0 -1
BrandjeXL
Gratis geld! Heerlijk!
1 -1
PJSM
Waarom niet alle clubs met kunstgras laten degraderen als er niet binnen drie jaar een grasveld ligt,
4 -2
Babayaka
3jaar ? gewoon nog komend jaar. tijd zat om er voor de eerste speelronde een grasveld in te laten leggen.
0 -1
afcamuc
welke kwestie ivm beloftenteams?
0 0
ram
Oppassen Feyenoord!
4 0
Hans Kraay Jr.
Vind het gedeelte dat Clubs die deelnemen aan de Europa League of de Champions League verdelen 5% van hun UEFA inkomsten uit de groepsfase en 3,75% uit de knock-out fase daaropvolgend onder de niet-Europese deelnemers in de Eredivisie maar vreemd.

Houd dat dan in dat als Vitesse en Utrecht er in de voorronde EL al uitgeknikkerd worden niks krijgen maar een Groningen dat niet meedoet wel centen krijgt? Lijkt me toch wel oneerlijk. Dan krijg je toch een cultuur waarin het nog meer loont om geen Europees voetbal te spelen.

Dan Is Ajax straks geld aan het verdienen voor alle niet Europees spelende eredivisie teams.
1 0
MichelAngelo66
Bijzonder rare regeling inderdaad. En 'in eerste instantie' krijgen de clubs die een plastic veld hebben niets. Is er dan ook een 'tweede instantie' waar ze wel mee gaan delen?

En dat Ajax een sterke eredivisie nodig heeft is ook een drogreden. In de gouden tijd waren ze ongeveer de enige professionele ploeg en werden ze gewoon drie keer Europees kampioen. Alsof het ooit anders is geweest dan dat er eigenlijk maar twee a drie clubs werkelijk toe doen. Sterkere eredivisie ploegen krijg je ook als spelers niet wegblijven omdat ze op plastic velden moeten spelen of minder snel geblesseerd raken. Als de KNVB dat nou gewoon regelt, maar dat kunnen ze niet. Nee, lekker pappen en nat houden. Zijn we goed in hier in Nederland.
1 0
AnsB
Wie zegt dat de KNVB het niet wil regelen? Tussen willen en kunnen zit een grote range. Die beslissingsstructuur is gewoon bagger, waardoor er niets van de grond komt. En begrijpelijk ook nog, want de belangen van de topclubs zijn totaal anders dan die van b.v. het rechterrijtje, of de clubs met lage budgetten.
En zelfs de topclubs onderling kunnen behoorlijk van mening verschillen - zagen we toen de KNVB het wedstrijdschema aanpaste op de belangen van Ajax. Gelukkig zette de KNVB dat wel door.

Ik vraag me wel af hoe de beslissingsstructuur in andere landen is c.q. of de KNVB eigenmachtig die structuur zou kunnen veranderen. Op deze manier doorgaan is vrij uitzichtloos.
0 0
Gonzalez75
Goed plan. In de grotere competities zijn het vaak twee soms drie die rechtstreeks degraderen.
0 0
Labrador
Top. En dan de nr 3 van de KKD tegen de nr 16 van de ED voor promotie.
0 0
Labrador
Top. En dan de nr 3 van de KKD tegen de nr 16 van de ED voor promotie.
0 0
Ajacied33
Over degraderen gesproken....Ben best benieuwd hoe Excelsior het vanavond er vanaf brengt tegen RKC. Kan me haast niet voorstellen dat RKC ze uitschakelt. Maar alles kan, en een verrassing is altijd wel leuk. Toch een Rotterdamse club minder
0 0
JariJari
En RKC heeft een hoge gunfactor EN gaat naar natuurgras.
3 0
JanTa
Ik zal nu wel op gevoelige tenen gaan staan maar zeg het toch. Mooi deze 1e aanzet maar gaat in mijn ogen lang niet ver genoeg. Het betaald voetbal is gewoon te duur geworden om er 36 clubs op na te houden en daarom zal er flink gefuseerd en gesaneerd moeten worden om het weer enigszins gezond te krijgen. De Knvb is al jaren bezig met een beleid van pappen en nathouden maar echt knopen doorhakken, door is het nooit van gekomen en nu zitten we met een aantal clubs waar het water tot aan hun lippen staat en spelers hebben die nog amper het minimum loon verdienen maar wat kan je verwachten met een begroting van amper 5 miljoen. Je hoeft alleen maar te kijken naar de rangrijst en zie hoe groot de kloof nu al is tussen de nrs. 1 en 2 en de rest maar die gaat nog groter worden als er echt niets ondernomen wordt. Zachte heelmeesters maken nu 1x stinkende wonden en dan krijg je iets van, operatie geslaagd patiënt overleden. Het liefst wil ik een BeNe-liga maar als dat niet lukt een kleinere competitie met desnoods een nacompetitie.
2 -1
Jaze
Er wordt ook gekeken naar een eventuele nieuwe aanvangstijd: zondagavond 20.00 uur. Zo zouden bijvoorbeeld clubs die op donderdagavond in de Europa League spelen meer rust krijgen. De komende weken komt daar duidelijkheid over.

Hier moet je toch niet aan denken gvd..
1 0
ajaxxcied4life
Why not?
0 0
BrandjeXL
Je weet dat er mensen werken op maandag?
0 0
JariJari
Why not? Klinkt als een goed plan.

Beter dan 12:15 van dit jaar ...
0 0
f.m.d.
Wat mij betreft nummer 15 ook play-offs spelen.
0 0
pizzapunt
Interessant wel, dat CL-geld onderverdeeld wordt onder andere clubs.
5% van de groepsfase, ongeveer 5% van 40 miljoen is 2 miljoen. Vorig jaar was dit 2x het geval met PSV erbij dus 4 miljoen. Dan krijgen de natuurgras clubs (zeg ong. 10/11) dus 350/400k? solidair. En dan nog 3,75% over de rest.
1 0
marrene
Is gewoon idioot. Waar eindigt dit? Ze moeten zelf hun broek ophouden. Kunnen ze dat niet moeten ze geen betaald voetbal spelen. Natuurlijke sanering. Er zijn clubs die weinig publiek trekken (zowel in stadion als op TV; hoeveel mensen kijken er op foxsports naar Excelsior-Fortuna Sittard?) maar wel profvoetbal willen spelen. Die hebben geen bestaansrecht op het hoogste niveau.
Dat wij baat hebben bij een sterke eredivisie als reden aanvoeren is natuurlijk onzin.
Als ik het voor het zeggen zou AJAX in beroep gaan tegen deze maatregel. Het kan toch niet zo zijn dat een bond bepaalt wat een club met het zelf verdiende geld moet doen.
Als AJAX het zelf aanbiedt is dat een ander verhaal, maar dwingend opleggen lijkt mij juridich niet haalbaar.
1 -1
pizzapunt
Zonder tegenstanders geen Ajax. Iemand moet een bal terugtrappen. Ik vind het helemaal niet zo erg dat Ajax (en andere clubs) gewoon de kleinere clubs injecteren. De broek ophouden is overdreven, maar hier wordt de concurrentie alleen maar beter van. En als je ervanuit gaat dat Ajax kwalitatief gaat uitlopen op PSV, hebben zij daar meer hinder van dan wij.
1 0
JariJari
Het is inderdaad fucking onzin. Zo snel mogelijk deze kutcompetitie uit.
0 -1
ErikDeBosz
Ajax is tegenwoordig een filantropische instelling? Wat een onzin. Vijf procent van de Europese inkomsten uit de groepsfase delen.
5 -3
appeltje
Ajax heeft ook baat bij een sterkere Eredivisie. Zeker als we Europees willen aanhaken en niet meer iedere keer kwalificatiesrondes willen spelen.
2 -1
JariJari
Niet als we eruit stappen. Eredivisie is hopeloos. Zonde van het geld.
0 -1
3*stars*3
Prima, dan gaan degradatieclubs tot laatste dag moeten knokken.
Benieuwd of Gerbrands boos is...
2 0
Sterspeler
Vooral jammer dat kutclubs als Heracles met hun kunstgras meedelen in de delingen van het geld. Pure competitievervalsing.
2 0
Ruff Rhythim
Nee want die gelden komen juist in eerste instantie terecht bij clubs die echt gras hebben liggen in hun stadion.
0 0
Westerpark1982
Het herenakkoord gaat dus per direct in en niet pas in 2021. Vandaar dat Ajax nog net even snel bij AZ en feyenoord ging shoppen ;)
3 0
Lazell
Ben geen jeugdvolger, maar op basis van de laatste 5 jaar wil ik die internationale status van Feyenoord jeugdopleiding wel in twijfel trekken. Zo'n Nieuwkoop, Malacia en Vente is toch allemaal niks. Vergane glorie. Vind dat AZ het beter doet met o.a. Til, Stengs en die geblesseerde Boadu.
0 -1
ErikDeBosz
Dat kan daarna ook nog steeds, maar dan moet je meer betalen. Ajax heeft juist het grootste voordeel bij deze regel, omdat ze over het meeste geld beschikken.
0 0
wolterx
Snap de ophef over 'herenakkoord' niet echt, juridisch is het niet door te duwen heb ik me later vertellen dus is enige verandering dat een speler bij 1 Vd 5 internationale jeugdopleidingen duurder is om over te nemen dan een speler bij een andere opleiding.
2 0
appeltje
Precies. VInd het wel echt raar dat ze het adverteren alsof het hele principe is: er vertrekt geen jeugdspeler meer naar een van de andere betreffende clubs. Terwijl het eigenlijk gewoon is dat je meer betaalt aan opleidingsvergoeding.

Zal wel weer veel ophef over komen als waarschijnlijk Ajax gebruik gaat maken van de regeling.

Overigens heeft, mijn inziens, dit 'herenakkoord' alleen maar nadeel voor Ajax, en voordeel voor clubs als Utrecht, Vitesse en AZ.

En eigenlijk verschuif je nu het probleem. Nu zullen clubs zich meer gaan focusen op jeugdspelers op opleiding die geen internationale status hebben. Denk niet dat die opleiding daar op hun plaats blij mee zullen zijn.
1 0
Ajaxamsterdam0485
En europees geld wordt verdeeld, met andere woorden wij moeten ons geld gaan delen met de rest
2 0
jaripettersson
Prima
0 0
Hans Kraay Jr.
Onzin natuurlijk.

TV geld is prima dat dat eerlijker verdeeld wordt.

CL en EL inkomsten moeten clubs zelf maar hun best voor doen.

Dan loont het clubs straks nog om geen Europees voetbal te spelen omdat ze dan verzekerd zijn van een bijdrage. Want zoals ik het lees wordt het alleen verdeeld onder de clubs die geen Europees voetbal spelen.
0 0
Ruff Rhythim
Er staat nog wel wat meer in dat artikel:


Alle veranderingen voor in het seizoen 2019/20:

• Nummer 18 en 17 van de Eredivisie degraderen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie promoveren rechtstreeks. Nummer 16 van de Eredivisie neemt deel aan de promotie/degradatie play-offs. Deze maatregel draagt eraan bij dat de beste clubs in de Eredivisie spelen.

• Clubs die zich geplaatst hebben voor de groepsfase van een Europese Clubcompetitie stromen bij de laatste 32 clubs in tijdens het TOTO KNVB bekertoernooi. Deze wedstrijden worden allemaal na afronding van de groepsfase van de Champions League en de Europa League gespeeld. Deze maatregel draagt eraan bij dat clubs maximaal kunnen presteren in de Europese clubcompetities.

• Er komt meer flexibiliteit in het vaststellen van speeldagen en aanvangstijden om de arbeid/rust verhouding tussen wedstrijden voor clubs die spelen in de Champions League of Europa League te verbeteren. Ook deze maatregel draagt eraan bij dat clubs maximaal kunnen presteren in de Europese clubcompetities.

• De solidariteit in de verdeling van de mediagelden neemt met 10% toe. De ratio tussen de nummer 18 en 1 verbetert van 1 : 5,3 naar 1 : 4,8. Deze evenwichtigere verdeling draagt bij aan het sterker worden van kleinere clubs in de Eredivisie.

• Clubs die deelnemen aan de Europa League of de Champions League verdelen 5% van hun UEFA inkomsten uit de groepsfase en 3,75% uit de knock-out fase daaropvolgend onder de niet-Europese deelnemers in de Eredivisie. Deze gelden komen in eerste instantie voornamelijk terecht bij de clubs die in de Eredivisie op natuurgras spelen. Deze maatregel motiveert clubs om over te stappen op natuurgras en maakt niet-Europese deelnemers in de Eredivisie sterker.

• Er is een herenakkoord gesloten tussen de clubs die een jeugdopleiding met een internationale status hebben. Dit akkoord houdt in dat deze clubs geen jeugdspelers meer bij elkaar weghalen. Deze maatregel zorgt ervoor dat investeren in jeugdopleidingen beter loont wat bijdraagt aan de sportieve kwaliteit van de clubs in de Eredivisie.

• 15% van de solidariteitsgelden die de Eredivisieclubs ontvangen vanuit de UEFA worden beschikbaar gesteld aan de clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Net als in de Eredivisie zullen ook deze gelden op een wijze verdeeld worden dat ze bijdragen aan meer solidariteit in verdeling van middelen en het motiveren van investeren in jeugdopleiding.
4 0
Bjorn
Prima wijzingen.
0 0
JariJari
Wat? Geld uitdelen aan die kutclubs is een goed idee?
0 0
Duif63
Moet die 15% geen 5% zijn? Dacht dat namelijk ergens gelezen te hebben
0 0
Ruff Rhythim
Die 5% geldt voor het verdelen van uefa inkomsten uit de groepsfase voor de beide Europese toernooien. Staat twee alineas erboven. Wellicht bedoel je dat?
1 0
Duif63
Ik zie het, sorry niet helemaal goed gelezen
0 0
Vincenzo3
Prima veranderingen, vooral nummer 17 eruit voor de nummer 2.

Geen jeugdspelers weghalen vind ik tricky als een jeugdspeler zelf weg wilt uit de opleiding waar hij zit.
Dwing je hem dan niet naar buitenland toe of is er nog een grijs gebied waarin het alsnog mogelijk is om naar Ajax over te stappen :)
Of naar een andere opleiding natuurlijk.
2 0
JBxxx
Super! Kan je de nummer 16 play-off laten spelen tegen de nummer 3 van KKD in een finale vorm net als Wembley! Dan is het seizoen op tijd over voor spelers en heb je nog een mooie finale op tv voor promotie/degradatie.
1 0
Duif63
Zo, dan mogen ze in Rotterdam-Zuid wel oppassen
1 0
Radie125
Het zal ons toch niet overkomen hopelijk..........
0 0
jollie18
Dit is goed nieuws
2 0
AjaxDaniel
Leuk hoor maar schaf dat klote kunstgras maar is af
3 0