De Ligt: 'Succes verdienste van Ten Hag'

GinoHaverkamp, 22-05-2019 om 08:00, 9833 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks alle kritieken is Erik ten Hag de eerste trainer sinds Ronald Koeman (2002) die de dubbel pakt met Ajax. In de ogen van aanvoerder Matthijs de Ligt is het succes van de Amsterdammers dit seizoen voor een groot deel de verdienste van Ten Hag.

De jongeling vindt het dan ook prettig werken met de Haaksberger. 'Als aanvoerder kan ik ook heel goed met hem schakelen. Hij overlegt veel, weet wat er leeft, waar behoefte aan is.' Volgens hem is het succes van Ajax het succes van het collectief, van spelers en staf. 'En dat is de verdienste van Erik ten Hag', laat hij weten aan Voetbal International.

'In de tussentijd eist hij het maximale van alle spelers', vervolgt hij. 'Bij sommige jongens gebeurt dat vanzelf, maar er zijn ook spelers die dat bewust of onbewust even nodig hebben om het beste eruit te halen. Dat heeft Ten Hag met de staf voor elkaar gekregen. Hij is strikt, rechtlijnig, maar geeft ook vrijheid waar dat kan. Dat zie je ook aan ons spel terug. Het teamgevoel is groot. We hebben echt iets neergezet.'

Rustiger geworden

Onder Ten Hag heeft De Ligt een forse ontwikkeling doorgemaakt. De centrumverdediger is nauwelijks op een fout te betrappen, terwijl bij zijn dramatische interlanddebuut tegen Bulgarije (2-0 verlies) van twee jaar gelegen het tegenovergestelde het geval was. Daar heeft hij een verklaring voor. ''Vroeger was het veel meer dat ik er volle bak invloog. Acht van de tien keer ging het dan goed, maar ook twee keer fout. Nu lees ik wedstrijdsituaties beter en zorgen mijn inschattingen ervoor dat ik stabieler ben.'

Dat was vroeger dus anders, zo bleek tijdens de eerdergenoemde wedstrijd tegen de Bulgaren. 'Neem bijvoorbeeld het doelpunt in Bulgarije, in dat inmiddels bekende uitduel waarin ik mijn Oranje-debuut maakte. Die bal die over me heen vloog, dat had met jeugdigheid te maken. Ik weet zeker dat ik een dergelijke spelsituatie nu veel beter zou inschatten.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Inderdaad, wat hij zegt, overlegt veel. Dan moet je toch al als spelers behoorlijke bagage mee hebben. Betwijfel nog steeds of Ten Hag dit bij een andere club kan, met dit soort voetbal!
0 0
Freddy Al
Terecht dat Ten Hag hier wordt genoemd door hem,al weet ik niet of Valentijntje het er wel mee eens is.
0 0
Web
In de winter had ik even mij bedenkingen, niet op zijn trainings kwaliteiten en voetbal inzicht.
Maar dat hij de teugels ( te strak ) in handen wil hebben? Te weinig oog voor ontspanning?
En als de spelers je dan niet pruimen ( hoe goed je ook bent ) kun je het vergeten
Maar daar zat ik helemaal mis mee, een geweldige trainer, ook Schreuder niet onder schatten
Tactisch zijn die twee ijzersterk. Als het even minder is ( Benfica ) niet onnodig in het mes lopen, maar wat nuances in bouwen, hij heeft het gedaan met 11 voetballers, geen werkers, allemaal spelers die sterk aan de bal zijn, ook de ontwikkeling van de groep is enorm.
Ziyech en Donny zo enorm gegroeid dit seizoen, Donny had het lastig, Ten Hag was niet tevreden hoe hij de nummer 10 positie invulde, hij deed te weinig aan het middenveld spel mee, stond er vaak ipv dat hij er kwam, Donny heeft het nu helemaal, speelt de pannen van het dak.
Het beste wat Ajax kan wensen. Ziyech heb ik vaak kritiek op gehad, teveel met zich zelf bezig, maar wat hij de laatste wedstrijden liet zien, grote klasse, niet alleen voetballend, maar ook met druk zetten en balverlies.
Nu is het afwachten wie er blijven?
Frenkie, De Ligt en Ziyech ben je denk ik zo wie zo kwijt, en Donny zul je nog moeten afwachten
Ben benieuwd of Ten Hag de credits krijgt als het volgend seizoen minder is, of dat hij gelijk weer afgebrand word hier, want hoe je het ook wil zien, Ajax raakt heel veel kwaliteit kwijt, ook al is er al weer kwaliteit bij gekomen met Martinez en Marin, Pierie en Scherpen zijn voor de toekomst.
Bergwijn zou ik er graag bij hebben, heb je diepte in het spel, maar kan ook goed in de combinatie spelen, bij PSV zag je dit niet, daar wilde ze alleen maar gebruik maken van zijn snelheid, Odegaard de opvolger van Ziyech, die gaat met de week beter spelen bij Vitesse.
Dan hebben wij weer een mooie selectie, zal tijd kosten voor dat het weer goed zal lopen.
1 0
Bocarra
Ten Hag is top. Anders kun je niet zo presteren met Ajax. Jammer dat de Ligt tegen de Spurs het niet goed inschatte. Dit betekend ook dat hij nog niet is uitgeleerd. Nog een jaartje met Ajax in de CL zou hem nog volwassener maken.
2 0
geronimo
Koeman noemde ten Hag niet eens bij zijn verklaring over het succes van Ajax
2 0
SammyR
Omdat hij zuur is dat iemand met een aanvallende voetbal visie eigenlijk meer succes haalt dan hij ooit heeft gedaan met zijn behoudende visie.
3 0
Marcw1972
Valentijn, lees je mee?
5 0
3*stars*3
Eergisteren hadden ze bij VI over succes van EK-17 en noemde Derksen het een Ajax team.
Maar daar kwam Driessen tussendoor want nee, Ajax kaapt alle talenten uit heel het land weg.
Niet zo gek dat ze de beste talenten hebben.

Volgens mij zijn veel spelers van -17 juist al een lange tijd bij Ajax maar Ajax haat zit diep bij Driessen...
2 0
Freddy Al
Welnee, hij wordt gewoon niet gehinderd door enige kennis of inzicht.
0 0
Ozymandias
Driessen is sinds Overmars al zijn bronnen (waaronder volgens mij David Endt en Jongkind behoorde) naar buiten heeft gewerkt duidelijk bezig met een persoonlijke hetze tegen Ajax. Volgens mij is de enige Oranje o17 speler van Ajax die niet al jaren bij de club rondloopt Salah-Eddine.
1 0
3*stars*3
Ja die man is het helemaal kwijt maar waar je ook kijkt, daar is ie weer.
Vi, fox of waar dan ook....

Trouwens mooi dat De Ligt wel credits geeft aan Ten Hag.
2 0
L1tman3n
Het is zo ongelooflijk jammer dat Frenkie en De Ligt al vertrekken...
Ik troost mezelf maar met de gedachte dat ze iig voor Oranje blijven spelen.
4 0
MarkAFCA84
Man wat ben jij (de Ligt) monsterlijk goed!!
Echt buitengewoon op die leeftijd.
0 0